maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieGewapende rovers doen zich voor als politie en maken 30.000 SRD buit

Gewapende rovers doen zich voor als politie en maken 30.000 SRD buit

-

Does Travel & Cadushi Tours

Twee broers zijn afgelopen nacht overvallen in hun woning aan de Calcuttastraat in Suriname, door drie gemaskerde en gewapende criminelen. De daders dezen zich voor als politieambtenaren.

R.S., een van de slachtoffers zegt aan Waterkant.Net, dat zijn jongere broer in de hangmat buiten sliep. Rond 03.30u schrok R.S. wakker van schoten die werden gelost. Hij hoorde daarna iemand ruziën. Volgens hem stond hij op en hij keek via een raam naar buiten, maar zag niets.

Ineens werd de voordeur van de woning ingetrapt, waarna R.S. zich snel bewapende met een houwer. Hij maakte de slaapkamerdeur open en stond oog in oog met de criminelen. “Ze waren gekleed in politiepak en zeiden tegen mij mi na skowtu. Ik vroeg naar hun pasje, waarna zij mij aanvielen. Er ontstond een woordenwisseling tussen mij en de twee, waardoor ik kwam te vallen”, aldus het slachtoffer.

Hij werd terstond onder schot gehouden en onder bedreiging moest hij de daders de sleutel van de kluis in zijn slaapkamer geven. De rovers haalden een bedrag groot 30.000 SRD weg en namen vervolgens de benen.

Volgens R.S. heeft hij verwondingen opgelopen. Hij zegt dat bijkans drie weken terug ook een overval bij hen is gepleegd, waarbij ook geld is weggenomen. Weliswaar had hij toen geen aangifte bij de Surinaamse politie gedaan.

De politie van Nieuwe Haven was ter plaatse voor onderzoek. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Als je in je woning wordt overvallen en berooft en je daarvan geen aangifte bij de politie, kan het niet anders dan dat jij zelf ook iets crimineels op je kerfstok hebt zitten. Welke eerlijke, hardwerkende Surinamer doet geen aangifte van een geweldadige beroving? Zelfs didibri deed aangifte van de ontvreemding van de ‘faya’ wapens uit zijn wapenkamer en deze klojo doet zijn mond pas na een tweede beroving open.
  gemodereerd

 2. Mensen met geld in huis moeten zich kunnen beschermen. Security guards zijn meestal te duur voor mensen met geld en juwelen van beneden 50 duizend srd.

  Een security onderneming die het huis wired zou een oplossing zijn. Als er een raam of deur geforceerd wordt dan gaat een alarm over bij de company. Die belt dan de politie op. De politie in de stad is dan in vijf tot tien minuten op het address. Het wordt wel duurder wanneer security guards dat doen in plaats van de politie.
  gemodereerd

 3. @ tunggak

  Mooi verhaal van je, het zou beter zijn als deze mensen
  hun poten thuis houden! De beste oplossing in mijn optie
  is, gewoon neerknallen als ze bij jou komen inbreken.
  En dat het niet strafbaar wordt gesteld, maar juist aanmoedigen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES