Vicepresident arriveert per helikopter om menigte toe te spreken

17

Vicepresident Ronnie Brunswijk is zojuist per helikopter geland te Paranam om de verhitte bewoners van Jamaica toe te spreken. Zij hebben sinds vanmorgen vroeg de Martin Luther Kingweg gebarricadeerd.

Er zijn ook onder andere autobanden op de weg geplaatst en in brand gestoken. De bewoners hebben de weg gebarricadeerd omdat Rodney Kwasiba die vorig jaar in augustus door de politie was neergeschoten afgelopen nacht is overleden.

De situatie was een uurtje terug uit de hand gelopen. Er zijn daarbij schoten door de verschillende eenheden van het Korps Politie Suriname gelost om de menigte op andere gedachten te brengen. Twee personen zijn aangehouden.

Situatie bij 'Jamaica' loopt uit de hand; personen aangehouden


17 REACTIES

 1. Sommigen zien hun kans schoo6n. Weten misschien helemaal niet de naad b d kous maar rennen mee in de kudde. Triest.
  gemodereerd

 2. Raar dat er in Suriname een plaats is, die Jamaica heet. Een plaats met zo’n naam is vragen om problemen. Weg met die naam en een gewone Surinaamse naam aan plaatsen geven.
  gemodereerd

 3. Paranam was vroeger een gemeenschap van Javanen en Hindoestanen en enkele Creolen.
  Later kwamen er enkele indianen en inheemsen erbij.
  Ik heb het dan over de jaren 1950 – 1970, ben geboren in 1948, en het was goed toeven op Paranam met al haar activiteiten die weekends maandelijks en jaarlijks plaatsvonden.
  Vooral de films in de recreatiezaal te Paranam welke door Suralco werd gesponsord.
  Vanaf de jaren 1975 / 1980 kwam de verpaupering en die zette zich voort.
  De Marrons namen hun intrek op alle denkbare open plekken en hadden geen elektra en water waardoor ze bleven hangen voor de winkels omdat ze dan tot laat konden opblijven.
  Nagenoeg alle Javanen en Hindoestanen hebben Paranam verlaten, het lijkt wel alsof je in een dorp aan de boven Marowijne bent beland.
  Niks mis mee natuurlijk. Maar wat erg opvalt is het onbehoorlijk gedrag van enkel Marrons die het bederven voor het deel dat normaal wilt integreren binnen de samenleving.
  Jammer dat Paranam zo in verval is geraakt.
  Dat er een leven verloren is gegaan als gevolg van geweld (door politie en burger) is triest maar dit is wel het gevolg als er een groep Marrons tegenover de wet staat waarbij de groep niet wilde luisteren en let wel het waren allemaal Marrons.
  En nu moet een marron, Bravo, het probleem oplossen
  gemodereerd

 4. Rellen om het rellen. Waarom zijn deze (sterke, jonge) mensen niet aan het werk? Zooitje ongeregeld.
  gemodereerd

 5. Dit is heel erg triest. Ze wisten dat de heer onschuldig beschoten is, geef hem de beste behandeling. Maar nee, je laat hem stikken.
  gemodereerd

 6. Dit krijg je als de ontwikkelingsniveau van de gemiddelde surinamer heel laag is, alles doen ze uit emotie. Ik heb een zwaar hoofd voor Suriname, voor zo’n een heerlijk land hebben we teveel problemen, waarvoor we zelfs hebben gezorgd.
  gemodereerd

 7. Het zijn dezelfde type mensen. Niks bijzonders. Hebben niks te doen.
  Ze praten over armoe en economische crisis. Ik had nu zitten hosselen voor mijn gezin.
  Maar deze niksnutters hebben niks te doen.
  In de avonduren gaan ze wel hun slag slaan. kijken naar makkelijke prooien en oude vrouwen om te …
  gemodereerd

 8. @Cornelis
  Right, zien doen laat doen en tegenwoordig lijkt het erop alsof iedere en ook “een pijpje wil roken”
  gemodereerd

 9. Waarom sturen we ze niet allemaal naar de echte Jamaica.
  Dan gaan ze 1 dingen weten. Dat ze in Suriname in een echte paradijs leven.
  Laten ze deze rotzooi maar in Jamaica gaan uitproberen.
  gemodereerd

 10. Grootheidswaanzin is hem.naar zijn hoofd gestegen, daarom.kan hij de flut afstand van Paramaribo naar Paranam niet met de auto overbruggen, maar moet hij er met de dure Moengotapoe One naartoe vliegen.
  gemodereerd

 11. sing sing , ze moeten ze terug sturen waar ze vandaan komen waar hun voorouders leefden , niet in de regio
  gemodereerd

 12. Sing Sing, Suriname zou wensen om zo ontwikkeld te zijn als Jamaica. Denk je dat al die Super Atleten, die Jamaica voorgebracht heeft en voortbrengt, zomaar uit de lucht komen vallen? Je moet als land een redelijk goed draaiende economie hebben, als je zoveel olympische en wereldkampioenen in eigen land wil opleiden. Suriname heeft waarschijnlijk evenveel talentvolle mensen als Jamaica, maar als we onze mensen zoals Anthonie Nesty niet naar het buitenland stuurden, konden we alleen als toeschouwers meedoen met de olympische spelen of wereldkampioenschappen in welke sport dan ook. Als je niets weet over een bepaald land, is het beter dat je je mond houdt, i.p.v. je vooroordelen over dat land te spuien.
  gemodereerd

 13. Passant, een gewone Surinaamse naam als nieuw Amsterdam, Berlijn, Hanover, Calcutta of Richelieu zeker?

  Bakabana, ik ben ook van 1948 en voor zover ik weet werkten in de beginjaren van de Suralco in Suriname vooral Creolen in de bauxiet sektor. En dat Paranam nu een spookstad is geworden komt omdat de bauxiet opraakt en de bauxietbedrijven vertrokken zijn. Hetzelfde gebeurde in Amerika en Nederland Limburg met steenkool). Als de mijnbouwbedrijven geen winst meer maken in een bepaald gebied, gaan ze weg en vervallen eens bloeiende nederzettingen tot spookstad, ongeacht of er Amerikanen, Bakras, Creolen, Javanen of Hindoestan daar wonen/woonden.
  gemodereerd

 14. Het is mij opgevallen dat de Marrons aan het roeren zijn. Zij zijn ontevreden met de gang van zaken.

  Dat Bigie Bravo met een helikopter komt is de show die nodig is om rust te brengen en dat de groot opperhoofd naar hun noden komt luisteren en oplossen.

  Ik heb mij afgevraagd waarom de ondergelopen marrons en die in tenten leven niet het bos hebben open gekapt en cassave, plantain, mais en groenten hebben geplant zodat ze over een paar maanden eten hebben. Rijst is wel lekker, maar niet noodzakelijk om te overleven.
  gemodereerd

 15. Ik mag aannemen dat deze dure grap van de VP niet op kosten is van de belasting betaler.
  gemodereerd

 16. Wat doet de VP daar??

  Die heeft daar niets te zoeken en ook nog met een helikopter gearriveerd???
  Dit is een aangelegenheid van justitie en niet van de VP!!!!
  Wanneer gaat de VP en de Surinaamse samenleving leren dat er een scheiding is tussen het justitiële apparaat en de regering.

  Bij elk wisje wasje in de samenleving wordt de president of VP erbij gehaald waardoor een ieder een gesprek wil.
  Wanneer gaat men nou leren dat dit niet kan, laat de regering zijn werk doen en zich hier niet mee bemoeien.
  Geen wonder dat het slecht gaat met het land, de regering komt niet toe aan zijn taken.

  Waarom moet de regering bij alles wat van vinden.
  Laat justitie/rechtelijk macht dit oplossen.

  MENSEN GA JE ONTWIKKELEN..
  gemodereerd

 17. Henkes
  Paranam was na het vertrek van Billiton en daarna Suralco helemaal niet in een spookstad verandert. Ik heb daar nog gewoond tot 1969 en het was nog helemaal niet overbevolkt door Marrons. Dat er heel veel Creolen bij Suralco en Billiton werkten leek zo die kwamen met bussen uit de stad en die reden over de thans opgeknapte brug.
  Nagenoeg alle Javanen en Hindoestanen en enkele Creolen van Paranam tot Billiton tot Domburg werkten bij Billiton en Suralco.
  Ik heb daar een hele leuke tijd gehad tot ik naar Nederland vertrok en ben tot de jaren 2018 jaarlijks terug geweest naar dit oord en heb de verpaupering zien toeslaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.