Politieambtenaren diep teleurgesteld in vp na vrijlaten mannen die politie aanvielen

36
Politieambtenaren diep teleurgesteld in vp na vrijlating mannen die politie aanvielen

Diverse leden van politie-eenheden waaronder de Mobiele-Eenheid, Regio Bijstandsteam Midden, Algemene Surveillancedienst en de politie van Paranam, zijn zeer ontstemd en diep teleurgesteld in het handelen van vicepresident Ronny Brunswijk vandaag te ‘Jamaica’.

Twee aangehouden verdachten, die tijdens het opwerpen van barricades aldaar de politie hebben aangevallen, zouden kort na hun aanhouding in opdracht van de vicepresident zijn heengezonden.

Waterkant.Net verneemt van diverse politiebronnen, dat de eenheden, die ter plaatse aanwezig waren voor de orde handhaving diep teleurgesteld zijn door dit handelen van de vp.

De vicepresident ging ter plaatse per helikopter. De politiebronnen melden verder aan onze redactie dat vp Brunswijk van de politie eiste om beide verdachten terug naar de plaats van de barricade te brengen. Hij zou anders ook ter plaatse blijven.

“Door deze handelswijze van de vp zijn alle eenheden en collega’s zeer ontstemd en diep teleurgesteld; wij handelen niet in strijd met de wet, we doen ons werk. Als de burgerij zich niet aan wet en recht wenst te onderwerpen, de politie daarbij optreedt en de politiek zich ermee inlaat zal dit in de toekomst demotiverend werken.

Alle eenheden, die ter plaatse aanwezig waren zijn door de eis van de vp zwaar gedemotiveerd. Nadat de verdachten ter plaatse werden gebracht, werd een van de mannen ook nog als een ‘held’ omhelsd. Wij hebben ons daarna teruggetrokken”, aldus de teleurgestelde leden van de eenheden. Inmiddels is de rust teruggekeerd in het gebied.


36 REACTIES

 1. Zooo is definitief afgelopen ket de democratie in suriname. Als ik kps was zou ik ze mekaar maar daar laten vermoorden en niet meer opdagen bij calamiteiten. veepee wil stemmen winnen in brokopondo….een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen. Ben benieuwd wat de pres en het OM hiervan vinden.
  gemodereerd

 2. ” …
  Twee aangehouden verdachten, die tijdens het opwerpen van barricades aldaar de politie hebben aangevallen, zouden kort na hun aanhouding in opdracht van de vicepresident zijn heengezonden.
  … ”

  Is dit geen machtsmisbruik van de VeePee !

  Houd je bij je leest.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Jullie weten niet in welke gaos de politie zichzelf zouden zetten als de vp deze handeling niet had gepleegd. Wij willen rust in de samenleving en geen bandeloos heid.
  gemodereerd

 4. Julie zijn echt gezellig in Suriname,Ik moet er echt om lachen dat de politie boos is om dat de vp opdracht heeft gegeven voor vrijlating,het zijn de vp mensen eee gebruiken julie politie verstand hoor,vp is de baas 不不不不不
  gemodereerd

 5. Het leveren van commentaar is je recht . Maar alvoor men kritiek levert moet je goed naar de opgenomen beelden kijken . Wie begon met uit het niets klappen uit te delen , wie begon met schieten en wapens richten . Actie is reactie . Ik ben geen aanhanger van de VP.
  Maar ik ben het eens met zijn besluit.
  gemodereerd

 6. Bravo moet uitkijken dat hij op de stoel vd rechters gaat zitten.

  Democratische rechtsstaten hebben een geondwet:
  – Wetgevende Macht,
  – Uitvoerende Macht,
  – Rechterlijke Macht en
  Internationale Verdragen.
  gemodereerd

 7. Deze zogenaamde vp slaat voor de zoveelste keer een modderfiguur.
  Er is geen sprake van Trias politica.
  De vp mag zich niet bemoeien met zaken die bij justitie zitten.
  Als dat gebeurt is Suriname toch een
  Failed State潘

  gemodereerd

 8. die vp brunswijk moet zich schamen om op de stoel van de rechter te gaan zitten , echt hij is zo dom als een ezel , kijk naar de beelden het zijn jou mensen en die werken niet en alleen maar rotzooi schoppen , deze beelden gaan over de hele wereld , en vele landen zullen straks Suriname links laten liggen , deze landen zien nu ook al weken dat velen van de bevolking niet willen werken en alles gratis willen hebben , dus die gaan hier niet investeren , en de tourrist zal nu zeker weg blijven , en de koers zal zeker weer omhoog gaan , maar dat zegt dat volk van brunswijk en bouterse niets , ze gaan nog meer stelen , einde Suriname
  gemodereerd

 9. Zeg ik nu weer te veel als ik zeg dst een zwarte nooit meer dit land leiden mag? Chaos, anarchie en machtsmisbruik zullen in dit land overheersen. Schop al die ABOP beesten terug waar ze thuishoren.
  gemodereerd

 10. De VP heeft misschien wel indruk gemaakt op de domme massa, maar dit is absoluut een verkeerd signaal naar de politie ambtenaren die bezig waren om orde en rust te handhaven.
  gemodereerd

 11. De Vp kan ook naar santa boma gaan en daar alle apen vrijlaten, voordat ze in opstand komen.Ook in de dierentuin. Het is altijd 1 soort die voor gigantische problemen zorgt. De rest gedraagt zich gelukkig. Schandalig dat het hele land zich altijd neerbuigt voor de mensaap.
  gemodereerd

 12. Goed gedaan BRUNSIE,de politie kent geen de -escalatie,noooit van gehoord,en dat heeft de vee pee gedaan,WAAR WAS CHAN,Brunswijk haalt altijd voor hem de hete kastanjes uit het vuur.de politie begon te schieten als gekken,zeker meer als 20 keer,overdreven.allemaal TRIGGER HAPPY CLOWNS.en dat bij een emotionele protest over een onschuldig neergeschoten man die nu overleden is,..zij hebben geen RESPECT voor het menselijk leven.stelletje amateurs,geldt ook voor @ MOEN .
  gemodereerd

 13. Eigenlijk moet je het ook laten gaan als de vp onder schot wordt gehouden. Alle beveiligers moeten weglopen. Kijken of het hem ook goed bevalt. Idioot!
  gemodereerd

 14. Inderdaad is het optreden van de vp teleurstellend. Het kan en mag niet in een democratische rechtsstaat, dat de politie zo in haar hemd gezet wordt.
  Dit brengt klasse justitie teweeg. Aan de ene kant optreden tegen politie officieren, die schijt hebben aan de werkgever. Daar sta ik 100 % achter.
  Maar het vrijlaten van figuren, die de openbare orde verstoren en zich fysiek verzetten tegen de politie, die de openbare orde en veiligheid moeten waarborgen en garanderen???
  Shame on you, vp !!!
  De mensen om wie het gaat , zullen zich verder gesterkt voelen om g矇矇n respect te hebben voor de orde handhavers.
  Traditioneel hebben ze al een houding van verzet tegen alles, wat uit Paramaribo komt . Ze erkennen alleen hun Traditioneel gezag van de stam. En dat is een feit.
  VP, heeft u op grond daarvan gehandeld? Of was het om de rust terug te brengen? Het lijkt wel goed, dat u met de politie eenheden gaat praten, die ter plaatse aanwezig waren. Want die zijn behoorlijk te kak gezet engel zeg aan de mensen te Jamaica, dat dit soort gedrag niet meer getolereerd zal worden.
  Anders bent u niet geloofwaardig in uw optreden !!!
  Politie, blijf optreden zoals de wet dat voorschrijft .
  gemodereerd

 15. @ EB 5 augustus 2022 Bij 00:54
  Julie zijn echt gezellig in Suriname,Ik moet er echt om lachen dat de politie boos is om dat de vp opdracht heeft gegeven voor vrijlating,het zijn de vp mensen eee gebruiken julie politie verstand hoor,vp is de baas 不不不不不

  EB u bent een grappenmaker. De wet is de baas en de VP heeft zich daar aan te houden.

  De VP doet aan machtsspelletjes en holt daarmee de democratie uit.
  Ga als kiezer uir zijn achterban hard genoeg gillen in het gezicht van de VP en je wordt gefaciliteerd is de boodschap die door het land gaat.

  Zie het gevolg alles wat langszaam tot stand komt wordt gillend afgebroken door populisten.

  Ik zeg niet dat de regering het goed doet maar zij roeit met de riemen die er zijn.
  gemodereerd

 16. Zover met de scheiding der machten. Hij heeft geen macht over de politie, het wordt tijd dat hij eens op zijn plaats, in de gevangenis in Nederland, wordt gezet.
  Waar bemoeit die Brunswijk zich mee, dit is een openbare orde probleem en daar heeft hij zich buiten te houden. Daarnaast overheidsgelden verspillen, door met een helikopter aangevlogen te komen.
  Als het OM ballen heeft vervolgen ze die twee kerels alsnog en laten ze de reparatie van de weg ook door hen betalen of verrichten
  gemodereerd

 17. Waar bemoeit die volgevreten veroordeelde bankrover en drugscrimineel zich mee. Per helicopter ergens een brandje gaan blussen. Wat een primitieve FAILED STATE.
  gemodereerd

 18. Veepee is zelf een crimineel en stimuleerd criminaliteit…Hij word plesident volgende verkiezing….
  gemodereerd

 19. Z.E. Chan is de President, maar Brunswijk en Bouta, maken de dienst uit! Het is gewoon een marionetten regering. En aangezien Brunswijk President wil worden, en dat wordt hij
  ook, begint hij nu al zielen te winnen. ”Su wordt Planet of the
  Apes”. Brunswijk wordt President, en A- Moksie Alesi wordt
  (Vieze)(vice) Plee – sident !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. @EB

  De VP is niet de baas, de baas had je tijdens de slaventijd.
  Dit een aangelegenheid van de rechtelijk macht.
  Dit wordt aan de officier voorgedragen, die besluit wat er gaat gebeuren.

  De VP dient zich hier niet mee te bemoeien en dient zich afzijdig te houden.
  Er is een scheiding tussen politiek en rechtelijke macht.
  Wanneer gaan zulke figuren als Brunswijk snappen dat dit leidt tot corruptie en machtsbereik.
  Is de VP zo dom dat hij dit niet weet of snapt.

  Wanneer gaan mensen snappen dat dit niet kan.
  Dat mensen hun macht misbruiken is zo ingeburgerd in de Surinaamse samenleving dat zij het niet beter weten.
  gemodereerd

 21. De politie heeft gelijk!

  7x24uur klagen jullie over de politie. Nu nemen ze actie en het is ook niet goed.
  De vp moet ambtenaren hun werk laten doen. Wordt wat moois om bij elke pijn in je grote teen de boel in brand te steken.

  Het slachtoffer is 矇矇n jr geleden neergeschoten. Wat is de relatie tussen zijn overlijden en de gebeurtenis van 1 jr geleden. Lag hij nog steeds in het ziekenhuis vanwege de verwonding of niet. Is er 羹berhaupt een relatie.

  De politie doet haar best om het tij te keren. Ze verdienen respect.

  Zo cre禱er je een no-go area, want ze zijn nu van god los, want baas staat achter ze.
  gemodereerd

 22. Brunswijk is een ongeleide figuur,wees trots op een bendeleider die vice president is , Suriname glijd steeds verder onderuit,sta op volk van Suriname
  gemodereerd

 23. Net goed vr de politie. Vergeten hoe jullie ook op die Powisie hebben geschoten??
  Jullie weten dat regerung bepaald wie de bak in gaat. Jullie zijm domme schietschijven.
  gemodereerd

 24. Dit is wat men wilt. Deze man is de functie niet waardig en laat het al te vaak blijken. Wat is het volgende dat hij laat zien. Een ezel wordt nooit een koe en dat is een feit.
  gemodereerd

 25. Hoe wil men in hemelsnaam gezag hebben voor de sterke arm in het land als die door hun eigen autoriteiten onder uit worden gehaald?
  gemodereerd

 26. wij handelen niet in strijd met de wet, we doen ons werk.

  Ik begrijp de handeling van de VP. Hij heeft iets gedaan om erger te voorkomen.
  Waarom heeft de politie 1 jaar lang gezwegen en niets tegen de agent in kwestie gedaan. Waarom geen onderzoek? In feite heeft de politie dit uitgelokt. Om erger te voorkomen heeft de VP, in feite geen juiste handeling, maar wel een handeling om erger te voorkomen.
  Laat dit een wijze les voor de politie zijn. Voortaan alles tot op de bodem uitzoeken als de politie erbij betrokken is en ook de resultaten publiceren.
  gemodereerd

 27. Orde netheid en rust, maken het werken en leven tot een lust! Met zon VP is het voor de President dweilen met de kraan open.
  gemodereerd

 28. Ongelooflijk maar toch waar, dat in een democratische land als Su waar rechterlijke macht en politiek gescheiden zijn wat men beweert.vp is een owru rover,drugsdealer,ongeschoolde vent,wat hadden jullie anders verwacht van hem dan.Ik sta er niet versteld van.Is tijd voor jullie politie om te staken ipv dit soort achterlijke gedrag te accepteren.
  gemodereerd

 29. Hoe kan op deze wijze de vp ooit president van het land worden. Waar wetten met voeten worden getreden en de vp een leidende rol heeft. Zo ontstaat anarchie.
  Ik vraag mij trouwens af, wie staat boven de wet, de OM of de vp………..
  gemodereerd

 30. De politie in Suriname mist de competenties om met sociale onrust om te gaan. Het is daarom heel goed dat Brunswijk zich in dit concreet geval boven de wet heeft geplaatst waardoor de rust hopelijk tijdelijk is teruggekeerd. De politie mag dan boos zijn, maar in dit soort kwesties moet de politie niet denken dat zij wapens draagt en daardoor het gelijk aan hun kant heeft. De politie moet ook wijs kunnen denken en niet alleen aan repressief handelen denken.
  gemodereerd

 31. Whahahaha,

  Lekker het vuurtje opstoken @robg.
  Voor de rest gaat het goed met je.
  De vp paaien. Waarom? Hij gaat nooit meer terug.

  Er zijn voldoende integere competente manschappen in het Korps. Helaas is men gefocust op de brullende, continu negatief in het nieuws, losgeslagen projectielen.

  Ze kunnen die van de straat geplukte bende die getrouw en bellie in dienst hebben genomen niet meteen ontslaan.
  Je geeft ze eerst een kans, trainingen en materiaal. Komen ze vervolgens niet tot bezinning, dan is het strategie prullenbak. Das nou, niet-rancuneus zijn.

  De afgelopen 10 jr is er niets gedaan om de politie te pro-fes-sio-na-li-se-ren.

  Driedubbele Punt!
  gemodereerd

 32. Toppunt van onnozelheid!
  Hel-angels vraagt president Rutte om hulp!

  Mie gado, debby zou zeggen: waar is je kop .

  De Hollandse president mag niet bemoeien met interne aangelegenheden.
  Twee landen die een relatie onderhouden op basis van gelijkwaardigheid.
  Wat een minderwaardigheidscomplex, waarom Holland, je bent geen kolonie meer.
  Het is verboden voor eenheden om te protesteren tegen de staat.
  Protest Politie Holland bestaat uit: geen boetes uitschrijven.

  Ik hoop niet voor je dat de brief beland bij
  bepaalde media. Schande!
  gemodereerd

 33. @RobG
  Hoezo mag de VP zich boven de WET plaatsen.
  Die dient zich afzijdig te houden, NIEMAND mag zich boven de wet plaatsen, ook niet de PV. het is een taak van Justitie/rechterlijk-macht die hier over gaat en niet de PV.

  Wanneer gaan jullie eens leren dat we in een tijd leven dat machtsvertoon verledentijd is.
  Hoe komt het dat de Suri’s dit van de slaventijd overgehouden hebben en het nog steeds doen. Ja Baas, Nee Baas is verleden tijd, er is geen BAAS over de mensen.

  Na 10 jaar BAAS (NDB) moeten wij beter weten en niet terug gaan naar die tijd, wij zijn vrije mensen en dienen zich ook zo te gedragen met zijn rechten en plichten.

  Sorrij dat ik het zeg, maar de gemiddelde Surinamer weet niet eens de scheiding tussen politiek en rechterlijke macht, zij denken dat de president of VP alles mogen bepalen en de baas zijn. Dus NIET, komt dit door gebrek aan scholing of is het door hardleersheid.
  Wat wel geldt is respect naar elkaar toe.
  gemodereerd

 34. En nu wachten op wat komen zal uit de strot van Santokhi en dan weten we allemaal wie de sterke arm is in Suriname.
  Santokhi onze sjouwer, ander voord voor sjouwer moet hier staan, is steeds dezelfde schijterd die het in zijn broek doet als het donker word. Santokhi denkt als alle sjouwers en dat is denken aan geld. Niks anders is belangrijk.
  Zullen wachten en zien wat de president zegt over de daden van de vice president.
  Tump up = goedkeuren
  Tump down = afkeuring
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.