Veel geld en sieraden ontvreemd uit tas in auto: vluchtende verdachten klemgereden

5
De auto van de verdachten.

De politie in Suriname heeft dinsdag vier verdachten kort na een diefstal uit een auto aangehouden. Het gaat om drie mannen en een vrouw zegt de politie aan Waterkant.Net.

Een 25-jarige dame was naar haar in aanbouw zijnde woning op het Promsproject te Okrodam, waar zij een aannemer zou betalen. Op een gegeven moment stopte daar een voertuig, een Nissan March, waarin enkele personen zaten.

Een van hen benaderde de vrouw en vroeg haar of zij al bouwstroom had aangevraagd. Uiteindelijk knoopten zij een gesprek aan, waarbij de vrouw naar haar auto liep om het contactnummer van hem op te slaan.

Terwijl zij dat deed liep een van de mannen ook naar haar auto en maakte een portier open. Hij pakte een tas uit de auto van de vrouw, waarna er een woordenwisseling ontstond. De verdachten gaven haar de tas terug waarna ze wegreden.

Toen de vrouw haar tas onderzocht, bleek dat 150.000 SRD, 2.000 euro, 500 USD en sieraden ontbraken. Na de ontdekking zette zij samen met de aannemer een achtervolging in, terwijl een van hen de politie inschakelde.

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) reageerden al gauw op de melding. Het lukte hen om het voertuig, waarmee de daders zich verplaatsten (foto) in het ressort Flora klem te rijden en de vier verdachten aan te houden.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn ze in verzekering gesteld.


5 REACTIES

 1. Lijkt erop dat de rovers wisten dat ze geld en sieraden bij zich had…….is te doorzichtig
  gemodereerd

 2. Ik begin onderhand aan het verstand van de gemiddelde Surinamer te twijfelen. Wie heeft nu dit soort bedragen en sieraden in zijn tas zitten en laat die tas onbeheerd in je auto. Neem die mee op je persoon of zorg dat er niets van waarde in je tas zit
  gemodereerd

 3. Mijn eerste reactie: getipt.
  Hoe wisten de rovers dat er iemand met geld langs zou komen?
  gemodereerd

 4. @A3
  Groot gelijk. Doe je betalingen b.v. via een bank.
  Trouwens, applaus voor de politie, goed werk verricht.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.