dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie: 'Tolerantie grens veiligheidsdiensten overschreden door bekogeling met eieren'

Politie: ‘Tolerantie grens veiligheidsdiensten overschreden door bekogeling met eieren’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Protesterenden hebben op dinsdag 2 augustus, tijdens het uiten van hun misnoegen voor het DNA-gebouw, de tolerantie grens van de veiligheidsdiensten overschreden door hen te bekogelen met eieren. Dat meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond.

Door kordaat optreden van de politie en overige veiligheidsdiensten kon erger worden voorkomen en hebben de actievoerenden een ernstige waarschuwing gekregen, aldus de Surinaamse politie.

De aanwezigheid van de politie en overige veiligheidsdiensten is om het geheel goed te begeleiden en te zorgen voor de veiligheid van een ieder, dus ook de actievoerders. De politie respecteert het recht van vreedzaam protest maar doet een dringend beroep op de actievoerders om zich te houden aan wet en regelgeving.

Het verstoren van de openbare orde dan wel het plegen van handelingen met name het opwerpen van barricades op de openbare wegen, plegen van vernielingen, bedreigingen uiten of aanzetten tot baldadigheden past niet in een geordende maatschappij.

De politie zal niet schromen om op te treden tegen de ordeverstoorders, aangezien dit een strafbaar feit oplevert. Aan de Surinaamse gemeenschap wordt ten overvloede het beroep gedaan ten allen tijde de wet en regelgeving in acht te nemen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. ze klagen dat ze honger hebben , en ze kunnen dus wel eieren kopen om de politie te bekogelen , nu ze geen eieren meer hebben zullen ze wel uit de goot moeten eten of optrekken met de zwerfhonden
  gentle en hellings zijn geschorst omdat ze tijdens hun werk gingen demonstreren , dus plichtverzuim en gebruik maken van dienstvoertuigen en ook nog tanken , dus ze waren daar niet als burger , en dat 8 dagen , dus stelen van overheidsgelden , nou dat komt bekend voor he parmesar en bouva , jullie zijn bang dat er nog meer lijken uit de kast rollen , we zullen zien waar de lijken op lijken


  gemodereerd
 2. ” …
  Aan de Surinaamse gemeenschap wordt ten overvloede het beroep gedaan ten allen tijde de wet en regelgeving in acht te nemen.
  … ”

  Het proces van mentaliteitsverandering / – verbetering is thans ingezet !
  Het proces van economisch herstel is ook al inwerking !

  We moeten door de zure appels uit de paarse boom heen bijten.

  Tja go. Set kong !

  We krijgen een mooi Suriname terug.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. KPS….jullie waarschuwen te veel. Volgende keer deze raddraaiers meteen oppakken.
  Geen geld om te vreten maar wel geld om eieren te kopen om de politie te bekogelen??? Het zoveelste bewijs dat de leiders v d demonstranten een dubbele agenda hebben….ze protesteren omdat ze azen naar macht en helaas laat t volk zich WEER misbruiken….


  gemodereerd
 4. Ze moesten geen eieren gooien maar andere dingen dan zou je deze agenten zien rennen.
  Vandaag voor Gentle en Helling maar morgen voor hun.
  Als agenten goed verdienden zouden niet zoveel roven en mensen afpersen


  gemodereerd
 5. Het is een kleine groep oproeikraaiers zoals die Marleen Cameron. Deze dame is ontevreden omdat ze uit een RvC is gezet. Hoe anders kan het ook als je de mensen ver van die nyan patu houdt, ze kunnen dan niet meer graaien en gunnen het anderen ook niet. Niet gezegd dat anderen ook van plan zijn of waren te graaien. Je weet zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Het is gewoon te ziekelijk voor woorden wat nu een kleine groep belangenverstrengelingen proberen voor elkaar te krijgen in het land.
  Gewoon oppakken die oproeikraaiers en een maandje wegzetten in Santo B, hebben ze gelijk ook een strafblad op hun conto.
  10 jaar lang geploeter met een regering die het volk in slaap heeft gesust en nu twee jaar later en meer dan 4 miljard schuld over nepotisme en nonsense komen protesteren. Hoe kan het ook anders de rekening van de vorige regering NDP wordt nu aan het volk gepresenteerd..wat een land.


  gemodereerd
 6. Zooitje ongeregeld! Waarom hebben ze dit niet gedaan in de tijd van didibrie??
  Tigri sab pe deng kras deng go…
  De politie zou van mij wat harder mogen optreden door gebruik te maken van bv waterkanonnen (het water moet wel 5c zijn) Is win-win want, dan krijgen ze een gratis bad en kunnen ze afkoelen.


  gemodereerd
 7. Inderdaad @wat, men klaagt dat een ei 7 a 8 SRD kost en toch ga je smijten met eten. Dus ze liegen net als die paarse seniele lijder opa D, die de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van suriname is en nog steeds liegt en die andere leugenmajoros in DNA, bobo parmessar en boeva. Hebben die 2 al hun 2 en 3 salarissen ingeleverd?
  Kwik en kwek zijn al buiten functie gesteld. Laat kwak (adongpai) nu zijn grote smoel openmaken. dan is hij de volgende. Er moet gelijk korte metten gemaakt worden met zulke destabiliserende paarse factoren. Zo werkt het ook in een democratische rechtsstaat.


  gemodereerd
 8. Aan de Surinaamse gemeenschap wordt ten overvloede het beroep gedaan ten allen tijde de wet en regelgeving in acht te nemen.

  de wet en regelgeving waar kps en beleidsmakers zelf maling aan hebben
  beetje hypocriet


  gemodereerd
 9. @@ WAT!! volgende keer komen zij met tomaten!! Dus a monm deh!!
  Ze klagen dat ze geen geld hebben!! Ga even kijken als er een verjaardag is of een andere feest! De versieringen en het eten en drinken dan schrik je!! Heb nl zelf meegemaakt!! Het is altijd bij hen janken!!!

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 10. Maar ze hebben de eieren toch gegooid volgens de wetten en regels voor het gooien van eieren?


  gemodereerd
 11. Respectloos, je gooit niet met voedsel als het volk sterft vd honger.

  Duidelijk na wan holland-sma die zoiets bedenkt. Straks moet je terug want dan is je op rekening betaalde ticket verlopen.

  Op de eerste schooldag tijdens de ‘vragenronde’, en Lise hoe was je vakantie? Erg leuk juf, we zijn naar de camping geweest en toen, toen zagen we boeren en koeien en we hebben gezwommen. Oké bedankt Lise.
  En Eusjene wat heb jij in de vakantie gedaan. Uuuh, we hebben in een tent geslapen juf. Oooh wat leuk zeg. Waar?
  In paramariboo in de tuin vd president.


  gemodereerd
 12. Gewoon deze hufters oppakken. Stelletje opruiers. De grootste bekken van Suriname. Dit zijn de mensen die het meest presteren maar altijd een grote mond hebben. Alles moet gratis en roven van de hardwerkende bevolking.
  De grootste uitvreters van het land. En dan nog twee criminelen in een pak komen verdedigen. 2 dieven gestoken in een pak met sterren en balken.
  Als ik die mensen allemaal beluistert dan heeft de regering net 2 volgelingen van Ghandi, de geweldloze op non actief gesteld.
  Als regering zou ik goed doorpakken. Strafrechtelijk en tuchtrechtelijk vervolgen. 2 haat zaaiende en agressieve honden. Je wordt nog bang om in Suriname te toeven.
  Deze figuren roepen op tot een burgeroorlog. 2 haatzaaiers. We moeten ons maar gaan bewapenen in Suriname. WE moeten niet slapen voor deze soort.


  gemodereerd
 13. correctie : die het minst presteren. Bloedzuigers en parasieten. Parasiteren op de hard werkende bevolking van Suriname. Doen ze overal. het is in de genen ingebakken.


  gemodereerd
 14. Heeft de politie geen gummiknuppel meer? Aftuigen moet je deze na-apers. Holland doet, dan doe ik ook. Apengedrag!! Elke dag happen ze lucht om iets op de lege maag te hebben, maar geld om eieren te kopen en op derden te gooien, hebben ze wel.


  gemodereerd
 15. Ik ben blij dat men gehoor heeft gegeven aan de oproep om ook te demonstreren tegen het uit hun functie zetten van de 2 heren, Dhr. Gentle en Hellings.
  Wat ik ook goed vind is dat de Nederlandse media laat merken dat ze de situatie in Suriname volgen. Ik hoorde van vrienden dat de huidige president Chan sinds de protestacties de nationale dagbladen in Nederland haalt en gelukkig zijn de kranten artikelen ongecensureerd.
  Dit is anders dan deze krant mij doet vermoeden.

  Ik vind het jammer dat deze coalitie VHP/ABOP het zo ver heeft laten komen.

  Door de nepotisme in dit land laat Suriname merken dat ze een bananenrepubliek zijn.

  Check dit: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/is-de-surinaamse-president-santokhi-het-type-bestuurder-geworden-dat-hij-beloofde-te-bestrijden~bef10963/

  Wederom meld ik dat ik *geen NDP’ER of Boutist* maar een teleurgestelde VHP’er ben.
  Want die zijn er ook plenty.


  gemodereerd
 16. Ik kan mij echt niet voorstellen hoe slecht de kwaliteit van de journalistiek in Suriname is. in een interview werd Atompia gevraagd naar zijn mening over de buiten functie stelling van Hellings en Gentle. Hij had het over armoede in Suriname en dat iedereen inclusief Kwik, Kwak en Kwek in Suriname pinaart. Weet echt niet hoe deze Surinaamse journalisten zijn opgeleid. Maar een vraag die op zijn plaats zou zijn, is de vraag hoe deze Atompai die beweert dat hij pinaart hoe hij bij machte was om Sinterklaas te spelen in Nederland. Het uitdelen van 50 euro biljetten. Hoe komt deze armlastige rotzooi aan zoveel geld? Drugsgeld, crimineel geld??? Hij heeft het duidelijk niet voor gewerkt. Anders zou hij zuinig zijn op zijn knikkers.


  gemodereerd
 17. Aan Neus, oor en mond wil ik een integere vraag stellen.
  NDP regering Bouterse -Adhin heeft het land leeggeroofd. Een schuld achtergelaten van 4000 miljoen Amerikaanse dollar. Ze moeten nu onderhandelen met de Bondholders over een schuld van dacht ik 800 miljoen tegen een dodelijke rente van meer dan 10 %. De zeer capabele minister (ondankbare job) is nu aan het onderhandelen met de schuldeisers. Hij wil een goede deal eruit slepen voor het volk van Suriname en voor al de jongeren die nog moeten opgroeien in Suriname. Zeer integere minister.
  Neus, oor en mond. Hoe moet het nu??
  Met al de schulden die de NDP regering Suriname heeft opgezadeld.
  Neus, mijn mensen pinaren ook in Suriname. Maar ze rennen echt niet het straat op om deze regering die goed bezig is.die bezig is om de economie op het rechte spoor te brengen de ruimte te geven om dat te doen. Neus, mond en oor. Heb u over de verkeersvergelijking van Fischer gehoord. M x V = P x T.
  U rent achter de NDP criminelen Kwik, Kwak en Kwek om deze regering die goed bezig is de mes op de keel te zetten.
  Wanneer gaan ze eisen dat we Hoefdraad en de andere criminele van de NDP die zich op een ongehoorde manier hebben verrijkt ter verantwoording te roepen.
  Moet deze regering zich prostitueren om al het geld te komen de ze nu node missen om de economie goed te laten draaien.
  Een kwaliteit die ik wel aan je toe schrijft. Je prostitueren om andermans belangen gerealiseerd te krijgen. Om de NDP agenda te realiseren.
  Jullie verdienen allemaal ….


  gemodereerd
 18. Demonstreren is een mensenrecht en het gebeurt in democratosche rechtsstaten, niet in dictaturen.

  Zie hoe tijdens de dictatuur van ddb en of zijn coalitie politieke partijen het gesteld was met demonstreren.

  Weet en zie hoe komt het dat Suriname helemaal onder aan in het dal zit en skeer is. Dat moet iedere demonstrant weten en ook durven zeggen.

  Als ze dat weten is het prima, (als ze dat niet weten hebben ze een heel groot probleem ) en moeten ze per direct stoppen met demonstreren en hun armen uit de mouwen steken en keihard gaan werken.

  Een huis kan je binnen enkele uren tot de grond afbreken, binnen 1 dag, maar het opbouwen ervan kost denkwerk, inventariseren, de stand van zaken op dat moment bekijken, een plan van aanpak maken, geld, valuta, en dit gaan uitvoeren. Dit kost veel geld/ valuta, onderhandelen bij de crediteuren om de schulden met hoge renten op een soepele manier af te lossen, meer tijd voof nodig te hebben, kijken naar de noden waar onder het volk en het land op dit moment om gaat. Hoe lang gaat dit duren, wie/ Welke landen kunnen de helpende hand rijken hierin en op welke gebieden in de vele uitdagingen.

  Wij Surinamers zullen heel veel zelf moeten doen, we moeten onze mentaliteit moeten veranderen. Dit is het moment dat Surinamers de overheid als werkgever gewoon links moeten laten liggen en zich wat studie en werkgelegenheid gaan toe leggen op productie- en exportproducten. Dat brengt valuta binnen voor de ondernemer en het land.

  Welke gebieden zijn mogelijk op korte termiijn:
  – ecotoerisme
  – landbouw, moderne rijstbouw,
  – moderne zeevisserij op te zetten door meerdere Surinamers,

  Er is licht aan het eind vd tunnel in de aardolie- gasindustrie, maar dan zullen de Surinsmers hun mentaliteit moeten veranderen. Er zullen veel soorten werkgelegenheid ontstaan door de aardolie – en gasindustrie. Werkgelegenheid voor werknemers met kennis van aardolie en gas, daarom moeten leerlingen vd technische opleidingen en andere opleidingen zich verdiepen over deze industrie en hun opleidingen op instellen.

  Er zullen, havens moeten worden gebouwd, wijken met huizen, gebouwen, voedsel, scheepvaartbedrijven, lassers, enz. Daar moet de regering en vooral de jonge Surinaamse leerling, zijn ouders naar kijken en daar je opleiding op afstellen. Zij die dat niet doen, zullen de boot missen als Appache en Total ea bedrijven naar goede vakmensen die gediplomeerd zijn, kennis en ervaring hebben.

  Surinamers moeten weten dat we het zelf moeten doen. Niet anderen gaan het voor ons doen. Jonge Surinamers zorgen julliie ervoir dat jullie je vakdiploma hebben en blijven door leren. Er zal over enkele jaren veel vraag naar goede en ervaren vakmensen nodig zijn en blijven zijn, zo lang er aardolie en gas voor de Wilde kust zijn, Offshore, maar ook op land, op de havens, helikopter, scheepvaart, voedsel, opslagplaatssen van equipment in de aardolie – en gasindustrie, je vreemde taken kunnen sprekem, Engels, Frans, Portugees, enz.

  Wie ziin of haar tijd niet goed gebruikt zal de boot missen.

  Surinamers let op uw leven en kijkt u voor uit en hoe u wil leven over 5 of 10
  jaar. Er zullen vakbekwame, ervaren en gediplomeerde werknemers nodig zijn die weten van de hoed en de rand. Die werknemers gaan held verdienen.

  Zij die chaos willen maken, moet niet op worden gelet. Die redden het al sinds de slavernij
  op 1 juli 1873 is afgeschaft. Velen brengen hun tijd door op hoeken van straten voor de winkels of stelen of willen
  chaos maken. Zie ndp, ddb die dat sinds 25 Februari 1980 met dictatuur en zijn zo genaamde regeringen heeft gedaan. Zie zijn/ hun resultaat en als het van hem of hun afhangt blijft dat voor altijd zo, 3 x skeer en hij/ zij hebben het gezegd, if wi doro baka in a regering, we nyam moni baka.

  El Vene zette Suriname tussen 25 mei 2000 – 25 mei 2010 financieel, economisch, sociaal goed neer en zie wat ddb, ndp. jenny simons, bouva andul, misukaba, BEP, enz ervan gemaakt hebben.

  Militaire wapens en munitie ruilen voor cocaine uit Columbia, drugsduikboten uit Columbia in Suriname, Pablo Escobar in Suriname, mensenhandel, vrouwenhandel, armoede en ellende, ontwaarding eerst Surinaamse gulden en nu de Surinaamse dollar, het leven duur geworden is, enz.

  De huidige regeringscoalitue is de beste regeringscoalitie die Suriname heeft sinds 25 November 1975, omdat door de grote schulden met hoge renten ze het beleid van het IMF zullen moeten volgen. Chan en Achersing zijn bezig met de crediteuren gesprekken te voeren om soepele maatregelen te krijgen om deze af te lossen.

  Er is hoop, goede hoop, er zijn grote aardolie – en gasvoorraden voor de Wilde Kust van Suriname en Guyana. Surinams zal nig geduld moeten hebben wanneer de eerste aardolie naar boven wordt gepompt en dit opbrengsten voor de republiek Suriname en de Surinamers gaat oppeveren. Op zijn minst nog 3 jaar wachten in het gunstigsts geval.


  gemodereerd
 19. Latour Posse , die atompai was vanmiddag 3 augustus 12:00 uur Surinaamse tijd op de radio ABC nieuws , nou hij als voorzitter van de politiebond vindt dat de regering racune pleegt tegen over de twee inspecteurs die op nonactief zijn gezet , je kunt horen dat deze atompai laaggeschoold is en niets wetend is , hij is zeker ook een rotte appel bij kps , jullie zagen hem toch ook met geld strooien toen hij in Nederland was , en waar komt dat geld vandaan , of was het de dag van zwarteklaas met zijn wittepieten , mensen hij snapt niet dat de korpsleiding die twee op nonactief gezet hebben en niet de regering , die atompai is ook een schande voor Suriname, o ja het zijn ook ndp-ers he


  gemodereerd
 20. debby , jij bedoelt soms met messen of schieten met wapens van jou liefje ddb , die heeft er genoeg , en debby allemaal gestolen he


  gemodereerd
 21. Zonde van die verse eieren. Je zou het beste rotte eieren kunnen gebruiken. Maar dan naar de incompetente Amoksi.


  gemodereerd
 22. eigen+ mening , jij bent zeker een veganist , zo niet dan ben jij een kannibaal en dat zijn alleseters ook kip waar het ei nog inzit , en ze lusten hun eigen soort rauw


  gemodereerd
 23. Heel goed dat jij je ongenoegen laat blijken @patcre, maar de argumenten moeten niet doordrenkt zijn van fakebook-rommel.

  Handig als je zaken vanuit verschillende invalshoeken bekijkt en vooral zelf uitzoekt.
  De enige betrouwbare media is de West. De rest leeft van ‘ingezonden artikelen’, die bestaan voornamelijk uit negatieve scheldpartijen. Ze verschuilen zich onder: disclaimer (niet verantwoordelijk).

  Nogmaals Nederland is allang blij dat dibrie is opgerot. Ze houden met gepaste afstand de boel in de gaten. Voor nu ze zijn niet belangrijk.
  Jullie moeten het hebben van olie en gas-investeerders die actief zijn op de beurs. Die investeren niet als er continu protesten of rommel is. Sterker nog de mantra: nepotisme, boeit ze niet.
  Denk je dat bijvoorbeeld het abu dhabi volk protesteert als de sjeik-fam de boel runt. En zo zijn er tig landen waar dit gebeurt, het boeit niemand. Het is een op slinkse wijze ingestampte vieze politieke tactiek, en jullie zijn erin getrapt.

  Het gaat erom dat ze de gelegenheid krijgen om het land te herstellen met behulp van het volk.

  Nu wordt iedereen ontslagen, is je portemonnee nu plots gevuld met doekoe…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES