Oprichting ‘Arena Groep’ als onderdeel van het herstelplan van Surinam Airways

10
vliegtuig

De Arena Groep is de nieuwe naam waaronder de diensten die door de bekende SurAir Cargo, SurAir Catering en SurAir Ground Services worden geleverd, zullen worden aangeboden. Dat meldt de SLM in Suriname zojuist.

Deze nieuwe structuur is onderdeel van het herstelplan van Surinam Airways, welke is goedgekeurd door de aandeelhouder. Door deze nieuwe structuur te implementeren wordt een bedrijvengroep neergezet met juist financieel beheer en een duurzame bedrijfsvoering.

Het herstelplan heeft o.a. tot doel dat bedrijfsprocessen worden gemoderniseerd en dat er gewerkt wordt aan het aantrekken van de juiste personen op de juiste plekken, met goede kwaliteiten, terwijl de operatie in stand gehouden wordt, ondanks de dagelijkse uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd. In dit traject zullen er meerdere entiteiten tot stand gebracht worden. De verzelfstandiging van deze bedrijven zal zorgdragen voor de potentie om duurzame partnerschappen op nationaal en internationaal niveau aan te gaan.

Succesvol ondernemen houdt in een kristalheldere toekomstvisie hebben. Een toekomstvisie kan echter alleen gerealiseerd worden met een financieel gezonde bedrijfsvoering.

Met het formeel aanvangen van de Arena Groep, is vandaag een belangrijke stap gezet in het traject van visie naar realisatie. De komende weken zal de gereorganiseerde bedrijfsstructuur verder vorm krijgen.

10 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd naar de financieringsstructuur van de nieuwe organisatie. Het tussenschuiven van een entiteit genaamd Arena Groep verbaasd mij niet. Wat mij verbaasd is dat de opgegeven doelstelling t.w.
  “Het herstelplan heeft o.a. tot doel dat bedrijfsprocessen worden gemoderniseerd en dat er gewerkt wordt aan het aantrekken van de juiste personen op de juiste plekken, met goede kwaliteiten, terwijl de operatie in stand gehouden wordt, ondanks de dagelijkse uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.”

  De vraag is dan:
  – hadden de Haan en consorten dit niet kunnen realiseren zonder Trusted Wings en Arena Groep de aangegeven doelstelling niet kunnen realiseren?

  Zovele rechtspersonen zovele directeuren en verdubbeling van functies.
  Ik denk dat de echte reden (noem het doelstelling) is dat de SLM haar personeel kwijt raakt omdat de nieuwe rechtspersonen zelf ander personeel zullen werven
  Ik denk dat de schuldeisers op een nul spoor worden gemanoeuvreerd en geen betaling krijgen van hun vorderingen op SLM
  Ik denk dat het gepensioneerd personeel een onzekere toekomst tegemoet gaat v.w.b. de uitbetaling van gespaarde pensioenen en dat werkend personeel hun gespaarde pensioenen in rook zullen zien opgaan.

  Maar wakt we zullen zien wat de toekomst brenkt want zoals een ieder weet “een haan zonder veren kun je niet plukken”
  gemodereerd

 2. Mogen we weten wie achter die Arena group staat??
  Denkt deze grapjas dat naamsverandering iets van belang betekent??
  Na deze regering moet Su een dictator die alles uitzoekt en deze boeven voor goed opsluit
  gemodereerd

 3. Bijna elke zin is copy paste uit n badisboek management. Bla bla bla. Mooie woorden zijn meestal n slecht teken. Meer v t zelfde, dus inhoudsloos gekwebbel. Trek de stekker uit t dode paard.
  gemodereerd

 4. Naar mijn mening moet er transparanter gecommuniceerd worden. Wat is het nut van de Arena Groep? Hoe gaan ze te werk, welk doel wordt er beoogd? Hoe ziet het herstelplan van de SLM eruit? Berichten, als bovenstaande, zijn nog voor een groot deel van de Surinamers, abrakadabra….we begrijpen het niet
  gemodereerd

 5. wie stopt er geld in arena groep, de slm heeft geen geld , dus dan zal de regering wel weer geld er inpompen , ja geld van het volk he , verdomd donderstraal op met de slm , en regering u kunt ook beter vertrekken , laat de ndp het roer overnemen en die zal de slm redden met leningen van schurkenstaten met 20% rente , nou regering en u bent van het probleem af van de schulden die de ndp gemaakt heeft , laat die het zelf maar oplossen , maar mensen reken erop dat de koers dan gaat oplopen van 25 naar 75-100 , zo dat is mooi , ze zullen zweten en gaan bedelen
  gemodereerd

 6. Zorg ervoor dat het bedrijfs structuur heel moeilijk is te ontrafelen door een volgende geld graaiende criminele en corrupte regering.
  gemodereerd

 7. ach mul , jij vliegt niet met de slm , want jij bent bang dat je vlucht niet door gaat he , trouwens hoe kom jij aan het geld om een ticket te kopen , en waar wil jij heen ,jij zal wel niet naar Nederland of America gaan , jij wilt zeker naar cuba of venezuela of naar de maan , flikker toch op dwaze paarse
  gemodereerd

 8. Arenagroep of te wel privatisering slm geen staatsbedrijf meer. Ook hier weer ons kent ons. Ik geef je kraal jij geeft mij een spiegel. Gelukkig zien buitenlandse regeringen dat Chan en en cornuiten geen haar schelen van de vorige regeringen.
  gemodereerd

 9. jola welke buitenlandse regeringen dan , en de slm wil een staatsbedrijf blijven , want nu kloppen ze toch steeds bij de regering aan , we moeten geld en deze regering geeft ze ook nog dat geld , verdomd het is geld van het volk en dat geld moet bij het volk terecht komen en niet bij die nietsnutters , santokhi u en uw regering kunnen beter vertrekken , laat anderen het maar oplossen he paarse luiwammesen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.