VIDEO: Magere opkomst na oproep Maisha Neus om Gentle en Hellings te steunen

37
Magere opkomst na oproep Maisha Neus om Gentle en Hellings te steunen
NDP assembleelid Parmessar sprak de groep toe.

Er was vanmorgen niet veel animo voor de oproep van Maisha Neus, om Sergio Gentle en Raoul Hellings te steunen. Neus riep gisteren op om zich dinsdagmorgen om 10.00u te verzamelen, voor het huis van het volk op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

De oproep kwam nadat eerder op de dag bekend werd dat politieofficieren Sergio Gentle en Raoul Hellings, twee van de trekkers van de protestbeweging, buiten functie zijn gesteld.

Vanmorgen verzamelden tientallen mensen zich bij het gebouw van De Nationale Assemblée in Suriname. Assembleelid Kanape wilde de groep te woord staan maar hij werd uitgejouwd door enkele demonstranten.

NDP assembleelid Parmessar sprak de groep toe en zei dat hij tijdens de DNA vergadering die om 12.00u zou aanvangen, brandende vragen zou stellen waarvan hij gelijk antwoord wil van het college.

Maisha Neus gaf in een gesprek met de vliegende reporter aan niet tevreden te zijn met de opkomst. Filmpje van de situatie ter plaatse:

37 REACTIES

 1. Mevrouw Neus, jo koebeest. Je had zeker weer te diep in het glas gekeken toen je de oproep deed. Wat had je verwacht? Ik werk hard om de dure producten te kunnen kopen en anderen zijn al dagenlang op straat en dan willen ze eind van de maand ook hun salaris.
  Whoehahaha! Look who’s talking. Die Amarokdief wil gelijk antwoord. Man, vraag jezelf af of je van voren of van achteren leeft. Ga onder je steen liggen.
  gemodereerd

 2. Gaan jullie iets nuttigs doen, en dat is ”WERKEN”.
  Vraag niet wat het land voor jou kan doen, maar anders
  om!!!! IK hoop maar dat Debby en de andere Oelewappers,
  dit begrijpt!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Er moet een postzegel op neus haar bil geplakt worden en terug gepost worden naar Nederland.

  Ze verstoord de openbare orde en rust in Suriname en opruiig bezig.

  Op haar voorhoofd een tatu ongewenst in Suriname plaatsen.
  gemodereerd

 4. NDP assembleelid Parmessar sprak de groep toe en zei dat hij tijdens de DNA vergadering die om 12.00u zou aanvangen, brandende vragen zou stellen waarvan hij gelijk antwoord wil van het college.
  ————————————-
  Gelijk antwoord wil je, mijn microfoon in je sjmond vo je.
  gemodereerd

 5. Dronken Maisha Neus in Paramaribo betrapt achter het stuur – rijbewijs ingevorderd
  neus Paramaribo
  Redactie
  12 september 2019
  Maisha Neus heeft toegegeven dat ze alcohol heeft genuttigd. Ze werd tijdens een verkeerscontrole door de politie onderworpen aan een blaastest

  [quads id=1]

  Ze blies meer dan 3 keer de toegestane waarde. Betekent dit het einde van haar carrière al politicus. Of staat dit hier los van? Iedereen kan toch een fout maken?

  [quads id=1]

  De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: RIJBEWIJS MAISHA NEUS INGEVORDERD TIJDENS VERKEERSCONTROLE. Tijdens een verkeerscontrole in de nacht van woensdag op donderdag aan de Kwattaweg is het rijbewijs van de 33 jarige Maisha Neus ingevorderd door de politie. Tijdens controle bleek dat de voorzitter van de politieke organisatie Strei! onder invloed van alcohol was.

  [quads id=1]

  De politie die het geval bevestigd zeg dat Neus naar het bureau werd overgebracht voor verder onderzoek. Een blaastest wees uit dat ze 695 microgram lucht per liter blies terwijl 220 microgram lucht per liter is toegestaan.

  [quads id=1]

  Neus werd aangehouden ter voorgeleiding bij een Hulpofficier van Justitie. Na overleg met een lid van het Openbare Ministerie werd ze na verhoor heen gezonden. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

  Volgens de politie wordt een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het parket voor verdere afhandeling. Tijdens het verhoor heeft Maisha Neus toegegeven alcohol te hebben gebruikt.

  Bron:
  gemodereerd

 6. Ik hoop alleenmaar dat de inlichtingendiensten van Amerika en zowel Nederland Suriname in de gaten gaan houden dat de democratie daar enorm onderdruk staat olv president en zowel vp. Het westen heeft hun mond vol van beschermen van democratie er is werk aan de winkel voor ze in Su
  gemodereerd

 7. BOUTISTEN in schaapskleren protesteren….Deze militairen zullen de 8 dec methode nooit toe passen.
  gemodereerd

 8. Duh, wat valt er te steunen? Deze mannen zijn toch welvarende speculanten. Ze hebben zoveel verdient toen ze in slandsdienst waren. Geld zat
  Trouwens ze hebben toch gezegd dat ze het voor het volk doen. Dan weet je wat je doet.
  Nu opzouten\
  het volk is moe van jullie
  gemodereerd

 9. Deze zakken hebben alle tijd om te demonstreren. Groot deel van de mensen pinaren in Suriname door het beleid van diefstal, roof en economisch wanbeleid van de NDP regering Bouterse -Adhin. Maar die mensen hebben helemaal de tijd en luxe niet om te komen demonstreren voor de grote criminelen die de NDP heeft voortgebracht. Degenen die nu de luxe om met hun grote bek te demonstreren en zeggen dat ze pinaren, nou van mij verdienen ze allemaal een schop achter hun gat. Stelletje agressievelingen. Niksnutten. Suriname heeft geen ene moer aan deze soort.
  gemodereerd

 10. Wat een genante vertoning zeg. Bakba republiek

  Ze hebben gekozen, nu of nooit
  NOOIT NOOIT zal een groep opruiers het voor het zeggen krijgen; het volk heeft gekozen.
  RESPECT VOOR DE
  Ma ja dat kennen ze niet
  gemodereerd

 11. Ik denk niet dat mensen nog zin in hebben om te protesteren ,wat de regering en het assemblee tot nu toe hebben zien. De regering moet maar haast maken om nieuwe verkiezingen uitgeschreven want het hele establischment wordt uit gekotst
  gemodereerd

 12. Ik hoop dat de inlichtingendiensten van Amerika zowel Nederland,Suriname in de gaten gaan houden omdat de democratie in Suriname enorm onderdruk staat olv pres en vp. Het westen hebben hun mond vol van beschermen van democratie, er is werk aan de winkel voor ze in Suriname
  gemodereerd

 13. Toen het land werd leeggeroofd door de NDP hebben we deze soort niet op straat gezien. Land compleet leeggeroofd. Een schuld van 4 miljard dollar. Bouterse die zijn hele familie heeft geaccommodeerd. De ex First lady die een uitkering tot haar dood mag genieten. Waka Pasi. Roof van verschillende overheidsgoederen bij de regeringsovername. Toen zag je deze soort niet op straat.
  Bouterse die gratie aan zijn zoon gaf voor moord. Toen hoorde je ze niet.
  Bouterse en zijn trawanten die zich op een ongegeneerde manier hebben verrijkt en het land hebben bestolen, toen hoorde je deze soort niet.
  IK weet niet als deze soort mensen weten. Pinarie is groot in Suriname. Jammer.
  Dat Chan de opdracht heeft genomen om dit land te redden, dat zal deze soort onmensen niet begrijpen. Ik zou het nooit gedaan hebben.
  Hadden we gezien hoe deze soort zou pinaren.
  gemodereerd

 14. Politieambtenaren die mee demonstreren, welke belangen dienen zij?
  Zij dienen zich afhoudend te gedragen.

  Zo zie je hoe diep corruptie in de samenleving zit, men kent het verschil niet tussen afhoudend zijn en belangen hebben in.

  NDP-er Parmessar heeft gezegd dat hij vragen gaat stellen.
  Mijn vraag aan Parmessar is: waar is al het gestolen geld en materialen gebleven, dit moet terug gegeven worden aan de Surinaams staat. Tot het allemaal teruggegeven is moet dhr. Parmessar maar zwijgen. Ik hoor geen één journalist aan hem vragen waarom er diestal gepleegd is tijdens het bewind van de NDP.

  Het verbaast mij ook nog steeds dat men niet bij de boosdoeners demonstreert die het land de afgrond ingestort hebben.

  Vergeet niet dat het land na 10 jaar NDP helemaal van de boden opnieuw opgebouwd moet worden.
  De NDP heeft al het geld gestolen, grote sommen geld geleend en met het geld van door gegaan, computers, auto’s, bureaus etc. allemaal gestolen.
  Daarom dient alles van de bodem opgestart te worden.

  Om het financieel weer op orde te krijgen, dienen de financiële middelen geherstructureerd te worden. Het kapot maken van een land heeft is zo gebeurd.
  Het weer opbouwen van een kapot gemaakt land gaat jaren duren.
  Mensen willen nu heel veel maar zijn nu al vergeten wie deze ellende veroorzaakt hebben.

  Dat het land kapot gemaakt is, is ook een schuld van de Surinaamse bevolking, de meerderheid heeft tenslotte 10 jaar NDP gekozen, terwijl zij verdomd goed wisten, kijkende naar het verleden dat het fout zou gaan.

  Mensen discrimineer elkaar ook niet op kleur en afkomst, daar schiet je niets mee op. Surinamers zijn tenslotte Surinamers en gedrag je ook als eenheid,
  en help ook het land samen opnieuw op te gebouwd. (dit zal niet makkelijk gaan en gaat ook nog enkele jaren duren).
  gemodereerd

 15. Verontwaardigde burgers die zich om het volk bekommeren?
  Parasitaire landverraders zijn het die het nog steeds niet kunnen verkroppen dat dit land door een niet Afro geregeerd wordt. Stelletje ongedierten!
  gemodereerd

 16. Mensen als Mashia Neus willen straks een voorhoede rol hebben in de maatschappij maar kennen geen wet en recht. Zie wat de politie handvest zegt. Twee politie officieren die een staking uitlokken moeten met staande voet ontslag. Wat voor een grap is dat nou. Stel eens voor dat de hele korps zou meegaan met hun zg protesten. Wat zou dat met de gemeenschap gebeuren. Zijn deze zelfde kompanen die met euro’s strooien wanneer ze op dienstreis gaan. Nu zijn ze zogenaamd aan ’t pinaren. Foei toch man.
  gemodereerd

 17. Stel oproerkraaiers die worden aangezet om onrust te zaaien. Op deze manier los je problemen niet op. En wie durft ze vandaag toe te spreken? Juist ja, niemand minder dan mister Amarok.
  gemodereerd

 18. Suriname heeft grote schulden met hoge renten bij buitenlandse crediteuren en de huidige regering onder Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi is bezig met de minister van Financiën Armand Achersingh hierover te onderhandelen om deze dragelijker voor de Surinamers te maken.

  Suriname is momenteel skeer hierdoor en het is de regering van ddb, hoefdraad die deze schulden met hoge renten hebben gemaakt bij de crediteuren. De huidige president vd VHP had toen hij nod geen president was al naar de crediteuren geschreven dat ze de regering van ddb, hoefdraad ea die bedragen met zeer hoge renten niet hadden moesten lenen. Dit hebben de crediteuren toen toch gedaan en zie nu hoe de economie, de sociale, de financiële situatie en omstandigheden van de Surinamers en de republiek Suriname is. Suriname is skeer, een zeer grote ambtenaren apparaat, nauwelijks eigen Surinaamse productie- en exportondernemingen die valuta kunnen verdienen om deze schuldenlasten van Suriname te betalen.

  Daarom heeft demonstreren op dit moment geen zin of een andere regering. Welke regeringscoalitie dan?

  Laat de huidige regeringscoalitie onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi zijn werk doen om Suriname en de Surinamers weer op weg ophoog te helpen. Het kost tijd en energie om Suriname en de Surinamers op weg te helpen naar een beter leven.

  Suriname staat ook onder toezicht van het IMF en daarom is het in goede handen om zaken in goede banen te leiden. Hierdoor kunnen de fouten die onder de regeringen van ddb zijn gemaakt sinds 25 Februari 1980 tot op 25 mei 2020 met uitzondering van de regering El Vene 25 mei 2000 – 25 mei 2010 niet meer worden gemaakt. ddb en zijn regeringen hebben Suriname vernietigd en zich zelf flink verrijkt. Ze hebben het gezegd dat als ze weer aan de macht komen, de nyam a moni baka en laten de Surinamers net als toen zij aan de macht waren in heel grote armoede en heel grote ellende leven en nemen hun alle mensenrechten, grondrechten af. En toch zie je paarse kakkerlakken achter deze halvezool lopen.

  Laat Chan zijn werk doen en Suriname naar betere tijden brengen. Er worden al vorderingen geboekt, bilaterale met landen aangegaan, maar we moeten veel geduld hebben. De oorlog tussen Rusland en Oekraine en het COVID-19-virus en varianten, apenpokken, gestegen olie- en gasprijzen, voedselprijzem, importprijzen in de wereld, et cetera, et cetera, maken het niet gemakkelijk voor mensen in de hele wereld, ook niet voor Suriname.

  Demonstreren heeft geen enkele zin, we moeten door een zeer zure appel heen bijten. De hele wereld heeft het zeer moeilijk op dit moment en dat gebeurt niet alleen in Suriname, kijk maar naar het wereldnieuws.
  gemodereerd

 19. Deze twee politiefunctionarissen komen op voor gerechtigheid en ze strijden tegen corruptie, armoede en friends & family politics. Ze proberen de ogen van het volk te openen. En dat mag niet want deze regering is door leugens en misleiding aan de macht gekomen. Ik snap niet dat Santokhi zich niet schaamt om zijn tientallen leugens. Hij had transparantie van beleid beloofd, maar in het geheim worden allerlei corruptieve zaken geregeld: HPSG, Kronenburg, Sabaku, recufraude Ministerie van Financien, New Surfin, moord op Boyke, de lijst is erg lang en het zal me niet verbazen als er nog meer corruptieschandalen naar boven komen. En toch blijft hij volharden in zijn leugens. Waarvoor laat je een vredeprediker uit India komen als je zelf geen licht en vrede in je hebt? Waarvoor staat Bhagvad Gita? Voor leugens, corruptie, drugs, misleiding en leugens? Waar gelooft deze regering in? Geloven ze in rijkdom (door diefstal en drugs) alleen voor friends & family?
  gemodereerd

 20. Mooi weer spelen he die parmessar? Wat dacht je van desi? Grootste crimineel van sur.
  Hij moet 2o jaar de bak in.In Nederland moet hij 11 jaar straf uitzetten
  gemodereerd

 21. Voor laat tijdstipt waren er vurige mensen.
  Nu zijn de heren er niet die ze in toom moet houden.
  gemodereerd

 22. nou je kunt wel zien dat de ndp ook een vinger in de pap heeft , die parmesar en die bouva stoken het vuurtje nogmaals op , deze twee ndp dna leden zijn schurken , en je ziet dat die paarse schaapjes aandachtig luisteren , maar ze begrijpen er geen hol van , echt weer zo’n protest actie die niets voorstelt
  neus baalde dat er zo weinig mensen kwamen , ja wij hebben dat gisteren al gezegd , de grootste groep die niet kwam opdraven neus zijn het ook zat met de ndp
  gentle en hellings kunnen vertrekken want die zijn twee rotte appels , en alle andere rotte appels zullen snel er ook uitgehaald worden
  gemodereerd

 23. @smatje….die 2 politie functionarissen zijn zelf corrupt, stelen van het volk, faciliteren in zaken die het daglicht niet kunnen aanschouwen..ze openen de ogen van het volk niet maar strooien juist zand in de ogen van het volk…..dus waar praat jij over??? Jammer dat je tijdens de vorige regering je snater hebt gehouden….je was toen ziende blind en horend doof
  gemodereerd

 24. Deze Baisha Nul wordt een grote crimineel, zij sluit zich aan bij de dieven partij criminelen .Binnen kort wordt zij uitgenodigd en als 2 de juweel uit de kast gehaald.
  gemodereerd

 25. @Papa Jantje uit Livorno; Dat klopt helemaal! Deze agoe-ede’s dragen op geen enkele wijze iets bij aan de opbouw – en ontwikkeling van Suriname.
  Ze zitten ook hier in Ned. als parasieten speciaal voor de sociale voorzieningen (sociale huurwoningen, uitkering, kinderbijslag, gemeente-pas, voedselbank)
  Wij als hardwerkende burgers betalen met onze belastingcentjes mee in hun levensonderhoud.
  gemodereerd

 26. Teleurgesteld over de opkomst?
  Ik ben teleurgesteld over het niveau van de Surinamers.
  Ze willen maar niet beseffen dat van een kaalgeplukte land (door de NDP) geen veren meer te plukken valt.

  Wat zouden deze mensen dan beter doen dan de huidige regering? Niks. Ze zijn machtslustig en hebben geen ideeën hoe een land uit het moeras te trekken. Ze zouden het niet aandurven ook maar een enkele spookambtenaar te ontslaan.
  gemodereerd

 27. Waarom geeft men in de reacties aan dat de regering Santokhi ‘goed’ bezig is, hij is de enige die Sranan op dit moment uit het dal kan trekken, terwijl men donders goed weet hoe het volk aan het pinaren is, van waar deze conclusie? Is het de vrees en haat tegen de NDPers dat men steeds hamert op hoe goed regering Santokhi bezig is, terwijl het land elke dag weer wordt opgeschrikt door een of andere debacle. Behalve dat de regering, op ingenieuze manier en met meer inkomsten voor de staat, het financiële plaatje rond krijgt, ziet men meer corruptie, meer criminaliteit (het is geen cultuur element van een bepaalde etniciteit), meer geld verspilling etc. er gebeurt niks, alle belangrijke sectoren liggen op hun gat, natuurlijk, er is weinig geld, maar men kan toch prioriteiten stellen, er is moeilijk een noemenswaardige “ding” aan te wijzen. Verder is alles is duurder en onbereikbaar geworden voor het volk. De verkiezingsbeloften zijn niet waargemaakt, erger nog, er is nog geen begin gemaakt. Latour Posse ( mister pé a moni de) en Para Express (meneer slim Suriname) moeten elke keer weer in hun postings herhalen wat Santokhi belooft had, het geroofde geld terug halen, de weg vrij maken voor het OM om B)H)oefdraad aan te houden en op te sluiten in ‘Boma’, wanneer worden deze beloften ingewilligd.
  Al de probeersels van deze regering zijn een grote flop geworden, zie Surfin en de bekende andere dubieuze zaken.
  Na twee jaren is het duidelijk dat Santokhi gefaald heeft, hij is niet geschikt voor deze zware job, hebben zij geen betere binnen de VHP, dit is geen rancune, lees de opinies en luister naar de mensen in het land (niet de Hollanders met Sranan roots) ook de aanhang van deze coalitie heeft klachten en zijn diep teleurgesteld. Er is bijna niemand te vinden in het land die Santokhi en co een voldoende willen geven.
  Willen wij een gezond en welvarend land zijn, dan moet men kritiek kunnen leveren, op welke regering dan ook. Als wij kunnen vertrouwen op onze DNA dan hoeft het misschien niet meer, maar zo lang het een operette samenstelling is, is het nodig dat mondige burger van zich laten horen. Jip en Janneke.

  Btw, misschien is het tijd dat de VHP en de NDP moeten gaan samenwerken, natuurlijk alleen als zij alle ‘ongure’ elementen (figuren) uit de partijtop verwijderen, lukt het niet, dan rest er maar één alternatief, tijd voor een nieuwe politiek.
  gemodereerd

 28. @pony; De diaspora gemeenschap (jij noemt ze ‘de hollanders met sranang roots’) die jij steeds de mond probeert te snoeren, hebben ook recht van spreken, bikasie deng sabie pe deng koemba tei beri.
  Daarnaast zorgen zij voor hun familie door ze regelmatig euro’s en dozen met levensmiddelen te sturen. Ook doen ze veel aan liefdadigheid (steunen van kindertehuizen, bejaardentehuizen) Dat laatste laten veel Suries links liggen. Ook zij die vermogend zijn.
  Jou volksplee-sident had ook beloofd van Suriname een 2e Dubai te maken, inclusief flyovers- en treinverbinding. Wat is daarvan terecht gekomen??
  Iedereen mag kritiek leveren op het beleid, mits het gegrond, onderbouwd en reëel is.
  Met jou stelling:’er is bijna niemand te vinden in het land die Santokhi en co een voldoende willen geven’, sla je de plak volledig mis want, tijdens de onlangs gehouden demonstraties was slechts een groep te zien. De groep van holle vaten wel te verstaan. De andere bevolkingsgroepen waren onzichtbaar. Reden, ze werken, zijn beter geschoold en kunnen relativeren. Ze weten dat de grote puinhoop die jou didibrie heeft achtergelaten niet binnen 2 jaar op te ruimen is, inclusief die 4 miljard buitenlandse schuld.
  En hetgeen jij als laatste voorstelt, zal nooit gebeuren want, de ndp bestaat alleen uit ongure elementen. Het grootste deel van de bevolking weet dat, daarom krijgen ze nooit meer regeermacht en zijn ze gedoemd om tot het einde der dagen in de oppositie bank te zitten. Deal with it or take an dive from the Bosjebrug!
  gemodereerd

 29. @Pony

  Een land dat 10 jaar lang kapot gemaakt is bouw je niet binnen 2 jaar op.
  Je verwacht dat de regering binnen 2 jaar welvaart brengt, terwijl de bevolking zelf 10 jaar NDP gekozen had en zelf debet is dat het land kapot gemaakt is.

  De bevolking ging toen voor gratis pakketten(omkoping), corruptie (met geld strooien door de NDP en het aanpakken door de bevolking) en inhaligheid. En nu durft de zelfde bevolking de de schuld op huidige regering af te schuiven dat het slecht met het land gaat.

  Wie denk je trouwens dat op dit moment de aangewezene is om het land te leiden(de NDP?)
  Waardoor pinaart het volk, hoe komt het??? Het land is leeg geroofd door de NDP, daarom pinaren de mensen.

  Over de koers gesproken, dit wordt bepaalt door de financiële markten.
  De koers is zo hoog omdat Suriname miljarden aan schulden heeft en dit niet kan afbetalen.

  Je kan de regering de schuld geven, maar dat is niet terecht.
  Het is de schuld van de bevolking die 10 jaar NDP gestemd heeft, terwijl kijkende naar het verleden dezelfde bevolking kon weten dat het fout zou gaan.

  De huidige regering heeft geen 10 jaar NDP gekozen.
  De bevolking moet bij zichzelf te raden gaan waarom het fout gegaan is en eerlijk naar zichzelf kijken en niet een ander de schuld geven.

  Waarschijnlijk heeft een bepaalde groep van de bevolking nog steeds niets van het verleden geleerd, dit gezien hun houding.

  Sinds Bouterse in 1980 met een staatsgreep de macht overnam, is het slecht gegaan met het land.
  Van een welvarend land is Suriname naar een 3e wereldland gedegradeerd, dit met dictatuur, moord, drugshandel en binnenlandse oorlog. Toch kan hij bij zijn achterban weinig fout doen. Dertig jaar na de coup werd hij zelfs door de bevolking tot president van Suriname gekozen en in 2015 zelfs nogmaals.
  Dit geeft al aan hoe corrupt een bepaalde deel van de bevolking is en hoe die in elkaar steekt (zij leren niet van hun fouten).
  Het lijkt of een bepaald groep van de bevolking niets om Suriname geeft, als zij het door corruptie maar goed hebben.

  Dus geef deze regering niet de schuld, steek je handen in eigen boezem en geef gewoon toe dat de bevolking hier debet aan is, en nu maar klagen op een ander.

  Het land is helemaal kaal (failliet), door al te grote inhaligheid van de NDP.
  Je hebt het over prioriteiten stellen, de eerste prioriteit is het herstructureren van de financiën. Surinamers moeten stoppen om op korte termijn te denken en moet overstappen naar een visie van lange termijnen.

  Je hebt het ook over waarom bepaalde personen niet opgepakt zijn.
  Dit wordt niet door de regering gedaan maar door justitie/rechtelijke macht.
  Gelukkig is er een scheiding tussen politiek en rechterlijke macht en houdt de regering zich hier aan (onpartijdigheid), zo krijg je geen belangenverstrengeling.
  Het enige wat de politiek kan doen is aangifte te doen zodat de officier dit oppakt.
  In het verleden bemoeide de politiek zich met de rechterlijke macht, daarom is de bevolking dat ook gewend, maar dat is niet de gang van zaken.

  Wat scholing zou de een bepaald deel van de bevolking goed doen, het lijkt dat door gebrek aan scholing deze mensen de verkeerde keuze maken.
  gemodereerd

 30. Boesskowtoe en Niets-Weter, het zijn nog steeds de kiezers met stemrecht die bepalen welke regering men wilt, niet de mensen zonder stemrecht, al sturen zij zoals jij aangeeft en wat ik natuurlijk van harte toejuicht nog zoveel geld en warme brassa’s naar hun familie. Donoren heb je in alle soorten, door hun donatie (vrijwillig) worden zij nog geen Surinamer. De NGO’s doen heel goed werk, ook de kerken en evangelische gemeenten, zonder hun steun was het erger in Sranan.

  Boesskowtoe: ‘bikasie deng sabie pe deng koemba tei beri’ mooi geschreven, als dit een reden moet voorstellen, dan staat daar tegenover de vraag: ma fa dang, pé ding sma disi de, pé ding sma disi e libi no, no ini Sranan, ding sma disi kinkie ding papiera fu kisi tra papiera. Boesskowtoe, dezelfde kumba tei is ontdaan, die vraagt zich af waar de eigenaar is gebleven. Ze hebben hun heil gezocht in Nederland, en terecht, je gaat waar je denkt het goed te zullen hebben, niks mis mee, maar je moet niet denken dat je dan bepaalde “rechten’ behoudt. Als het alleen liefde is dan is het oké, liefde blijft eeuwig.
  Diaspora mag altijd haar mening geven, ik snoer niemand de mond, alles en iedereen is welkom, als het maar niet de bedoeling is te komen vertellen hoe wij het in Sranan moeten doen, want dat wordt niet geaccepteerd, hoe graag de diaspora dat zou willen. Je bent staatsrechtelijk geen Surinamer, noso ju musu kinkie ju ptata papiera.
  En vergeet niet, als het zo ver is, alle hulp is welkom en vrijwillig.

  ‘Iedereen mag kritiek leveren op het beleid, mits het gegrond, onderbouwd en reëel is’@@
  Boesskowtoe, wil je dit beoordelen, kom maar naar Sranan. Ik zal niet in herhaling treden met het benoemen van alle mislukkingen van deze regering als onderbouwing, het zeg genoeg dat alles en dan alles duurder is geworden onder Santokhi. Het is niet relevant voor de arme mensen wiens schuld het is (dat is polarisatie/populistisch geleuter) of hoe dat komt. Santokhi is nu president, met valse beloftes gekozen, dan moet hij niet lopen zeuren als hij deze taak niet aankan, hij moet maar op de blaren zitten. Wil je nog meer realiteit, wil je nog meer onderbouwing, remigreer naar sranan, dan mag je mee-praten en mee- beslissen, zo niet blijf dan maar lekker in Nederland, wellicht wordt je dan een oprechte Nederlander waarop de Nederlanders mogen vertrouwen en blijf je geen buitenlander in je zelf gekozen land (verbanning).

  Boesskowtoe, wil je mijn stelling in twijfel trekken, terwijl jij 9000 km, niet 900m, verder zit. Mmmm knap hôr, De opkomst hoe groot of klein, is geen graadmeter, elke partij zal het in zijn eigen voordeel vertalen. Trouwens het gaat niet zozeer om de aantallen, het gaat om het rumoer, de herrie, en zie het schijnt te hebben gewerkt, want Santokhi is aan het herbezinnen, en gelijk heeft hij. Alle maatschappelijke partijen/ bewegingen die de laatste dagen op audiëntie zijn geweest hebben hem op dezelfde mislukkingen van zijn beleid gewezen, dus Boesskowtoe, Pony is niet de enige; hebben de anderen zoals de vrouwenbeweging ongelijk, terwijl de president hen volmondig gelijk gaf.
  Het zijn toch maar weer de “domme” Surinamers, laag opgeleiden (ben je dan dom), werkschuwen volgens de oranje helden op sokken hier op WKT die Santokhi toch aan het schrikken hebben gebracht. Onze president wordt zelf een tikkeltje autoritair, van de schrik, ha. (In mijn jeugd hadden wij een gezegde: hij is van de schrik geschrokken).
  Bovendien, is het toch raar dat mensen zonder stemrecht aan mensen MET stemrecht, zij die werkelijk kunnen beslissen, komen vertellen wat zij zijn, het moet niet gekker worden.
  Verder, ik neem ik geen duik vanaf de bosje brug, er is geen enkele reden toe, boesskowtoe, zorg jij maar dat je niet van hoog naar laag springt van een viaduct.

  Niets-Weter, iedereen weet dat het niet de regering is die de aanhoudingen verricht, het is het OM met de haar ten dienste staande werkarmen. Je noemt de Trias Politica, door jou keurig uitgelegd, maar in deze Sranan case weet elk kind hoe het in de praktijk toegaat, in de achterkamertjes wordt van alles bekokstooft, er wordt indirect politieke druk op het OM apparaat uitgeoefend, de minister van Juspol heeft regelmatig overleg met de PG. Ik weiger te geloven dat er over deze cases niet wordt gesproken. Voor mijn twijfel, zie het juridische gedrag van de vorige PG inzake het dubbele (twee keer) oproepen van Hoefdraad om hem als getuige te horen, terwijl de PG had kunnen weten dat het een grens geval zou zijn. Kom niet met de aantijging dat ik een NDPer ben, omdat ik dit als voorbeeld neem.
  Wat ik ook wilde zeggen, ik heb nergens geschreven dat het aan de regering is Hoefdraad op te pakken, ik heb alleen aangegeven dat de regering de weg kan vrij maken om het OM een ‘backing’ te geven, om Hoefdraad op te halen.
  Bovendien, de Trias Politica is dubieus, het werkt alleen keurig op papier, maar in de werkelijke, echte, wereld is het onderhevig aan allerlei “trillingen” uit de samenleving. Zelfs de geroemde democratie is tegelijk onze zwakte. Er kan van alles gekozen worden via de democratische procedure, figuren (Bouterse, Brunswijk, Santokhi) met autoritaire trekken kunnen zo aan de macht komen. Kijk naar Trump en die oelewapper in Brazilië en die idioot in Nicaragua, allemaal gekozen via de democratische weg.

  Niets-Weter, je doet het weer, ook je vriend Boesskowtoe, recht praten wat krom is, goed praten omdat de NDP niet meer regeermacht mag krijgen, terwijl de kiezers dat uitmaken niet de scribenten die academisch lopen te kletsen (dagvulling), terwijl iedereen weet hoe slecht het gesteld is met Sranan. A volk é pina!!!!!
  De president is verantwoordelijk voor de huidige situatie, Santokhi is aan de macht, zij hebben een mandaat van de kiezers, zij stellen de prioriteiten, zij maken de keuzes, als de keuzes verkeert uitvallen (babysterfte, uitloop medisch personeel enz.) worden zij op afgerekend. Santokhi is een arrogante kwal die slecht luistert, boesskwotoe wil je een onderbouwing.

  Deze regering moet men met argus ogen blijven volgen, dit is onze les uit het verleden. Deze regering zou het beter gaan doen, maar begon direct op de verkeerde manier, dus alle alarmbellen begonnen te rinkelen, vele projecten werden ook niet goed aangepakt, het riek naar corruptie, pas na twee jaren komt de correctie, onder druk van straatdemonstraties van een groepje verontrustte burgers. Dus alert blijven loont. Wij willen geen tweede Dubai met luchtkastelen.

  Btw, jullie reageren zo met passie op de kritieken hier op WKT, waar blijft jullie financiële bijdrage, waar blijven de vele miljarden diaspora euro’s belooft aan deze regering, wanneer mag de heer Makka jullie bijdrage tegemoet zien, of moet ik geloven dat jullie een stel holle vaten zijn met veel blablablabla..
  Waarom is remigratie een ‘vies woord’ onder de diaspora. De diaspora belofte van Santokhi faalt omdat jullie hem in de steek hebben gelaten, schaam je en dan willen jullie het grootse woord hier voeren, wat een grote grap, hahaha.

  Wij kunnen best zonder de diaspora of IMF, als wij maar normaal doen zoals elders in de wereld, waar behoorlijk bestuur de normaalste zaak van de wereld is, weinig corruptie met een politiek systeem in dienst van het volk. Wij kunnen dit nog niet opbrengen en dat is onze hebi, maar het is niet zo dat wij in onze diepste wezen hulpbehoevend zijn. Jip en Janneke.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.