Politie haalt verkeersovertreders uit rij bij luchthaven om verkeersboetes te betalen

8
SLM zet ander ingehuurd vliegtuig in op regionale route
Foto: Vertrekkende passagiers op Zanderij.

Politieambtenaren van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) hebben verkeersovertreders, die het verschuldigd boete bedrag niet hebben voldaan, alsnog op de Johan Adolf Pengelluchthaven opgespoord en uit de rijen gehaald. Pas na voldoening van hun boete, konden zij hun reis voortzetten.

De passagier D.N. die op vertrek stond naar Europa werd in de vertrekhal afgezonderd ter zake haar vonnis voor het rijden zonder een geldig rijbewijs. Een andere passagier, ene S.S. werd kort na het arriveren uit Miami uit de rij gehaald, in verband met de overtreding ‘doorrijden bij rood verkeerslicht’, waarvoor hij ook al was gevonnist.

Om hun reis alsnog voort te kunnen zetten, hebben tot nog toe alle passagiers ervoor gekozen om middels betaling uitvoering te geven aan hun vonnis. Dit ter voorkoming van een celstraf van een aantal dagen en of weken, waardoor zij niet konden afreizen naar de voorgenomen vakantie bestemming.

Volgens het Korps Politie Suriname verrichten de Surinaamse politieambtenaren regelmatig opsporingswerkzaamheden, waarbij ook de woonadressen van verkeersovertreders worden aangedaan voor het voldoen van hun boete.

Overtreders die nog openstaande boetes hebben bij de politie worden gevraagd zich spoedig van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur v.m. tot 14.00 uur n.m. aan te melden bij de afdeling ANRS die ondergebracht is op het politiebureau Latour om zich te laten informeren over hun snelrecht vonnis en alsnog hun boete te voldoen.

Het voldoen van een boete middels het POS systeem is aldaar eveneens mogelijk meldt KPS.


8 REACTIES

 1. Ik vind onverantwoord van de politie dat ze aan huis gaan v d overtreders…brengen ze zichzelf niet in gevaar??? Je weet nl niet wat je daar te wachten staat??
  Het best is bij bepaalde overtredingen, het voertuig in beslag nemen en ergens bergen tot ee betaald is….uiteraard op kosten van de autobezitter.
  gemodereerd

 2. Het zou beter werken om de boete met 100% te verhogen indien deze geïncasseerd moet worden door het politieapparaat. De overtreders moeten de betaling zelf ongedwongen uitvoeren. Achteraf dus straffen met 100% verhoging.
  gemodereerd

 3. De boetes zullen wel meevallen qua bedrag, anders zou men de reis niet hebben voortgezet.
  gemodereerd

 4. ponzy omdat ze opvallen he , maar dit doen ze overal op luchthavens , grensposten , en ook op cruiseschepen
  gemodereerd

 5. Dit hebben ze duidelijk van Nederland overgenomen. Denk aan die rapper met zijn op Schiphol in beslag genomen € 6.100. Ik sluit mij aan bij een reageerder, die van mening was dat hij niet de volle waarheid vertelde. Hij heeft kennelijk belastingschulden.
  Dus: Suriname is een goede leerling van Nederland. Nu nog leren het land uit het slop te halen.
  O ja. Dit voorval herinnert mij dat in een nog openstaande boete van enkele honderden peso’s, opgelopen in Barcelona in het jaar 1978 heb.
  Controle was toen soep met balletjes.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.