Achtste protestdag in Suriname nabij ministerie van financiën

22

Nabij het Surinaamse ministerie van Financiën zijn demonstranten vanmorgen bij elkaar gekomen op de achtste protestdag van de Organic Movement. Ze verzamelden op de hoek van de J.D. Gompertstraat en de Jamaludinstraat (foto).

Een van de trekkers van het protest noemde de opkomst vandaag matig. Raoul Hellings gaf ook aan dat vandaag de laatste protestdag van de Organic Movement is.

Het Korps Politie Suriname had eerder bekend gemaakt dat er in verband met de protestdemonstratie vandaag een veiligheidszone bij het ministerie aan de Gompertstraat is ingesteld en dat wegen rondom het ministerie zijn omgelegd.

Bekijk hier een live video van Starnieuws:


22 REACTIES

 1. Daar zijn de ratten weer. Het beste middel om van deze ratten af te komen is hun vrijheden onvoorwaardelijk en volledig te beperken … maar dat zal ook niet werken vrees ik want deze rioolratten hebben nooit gewerkt. Tijd hebben zij in overvloed.
  gemodereerd

 2. Para express, de president is aan het draaien, eindelijk weet hij weer wat hij de kiezers belooft had, jouw SLIM Suriname is tot de orde geroepen door dom Suriname, zonder de steun van DOM Suriname kan slim Suriname fluiten naar de centen. Met deze omslag, te laat had van het begin gemoeten, teveel geluisterd naar Slim Suriname, krijgt Santokhi het verloren vertrouwen niet meer terug, te veel gepolariseerd door Slim Suriname.
  Slim Suriname was te dom, ze konden het verschil niet zien tussen regeren voor het totale volk en de haat van de ‘koene’ oranje helden.(Sabaku, weet jij waar zij waren toen wij in opstand kwamen tegen Bouterse, wij hebben ze gemist toen en nu weer).
  Santokhi koos voor de polarisatie, het aanwakkeren door de oranje helden, afrekenen met Bouterse, in plaats van voor zijn eigen ‘wi o set ing nanga ALLA Sranansma, ooktoe ding wang ini diaspora, te kiezen. Afrekenen met de methode Bouterse (corruptie) en herinvoering van methode Bouterse nu methode Santokhi (f&f) geheten, dat was het Parool, dat was wat Sranan nodig had volgens slim Suriname. Het was puru bruku weri bruku.
  O ja, de demonstranten waren toch dé luie en domme Sranansma enz. onze president weet wel beter, beter dan de oranje helden hier op WKT.
  Wij hopen dat hij deze dagen oprecht bezig is een “ echte” draai te geven aan het gevoerde beleid en niet om het volk nogmaals voor de gek te houden. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 3. Matige opkomst vandaag??? Hoe zou dat nou komen? Hebben de critici (lees: meelopers/napraters, omdat ze geen hersenen hebben om een eigen mening te hebben) eindelijk het licht gezien.
  gemodereerd

 4. De puf is geweest, een watra wang. Alleen de stank is er nog 17 man nam de moeite, ze moesten daar toch zijn bij Imro

  A volk aba sroto. Lullo heb je niet eens door dat er verkiezingen zijn geweest. Het volk heeft de sleutel gebruikt
  gemodereerd

 5. Dave van Aerde en Maureen Cameron zijn wel de goede VOORBEELD figuren,de rest is BAGGER….PETJE af voor minister ACHAIBERSING (komt van goede huize)…Het licht in de duisternis.
  gemodereerd

 6. Goed zo. Het volk wil noet misbruikt worden door organic movement. We hebben al door fat jet een politiek shit is en dat oude partijen weer zitten te azen. Oprotten met hellings en kornuiten vak de maffia politie bond…we zijn ook JULLIE zat..want ook jullie hebben een dubbele agenda. Dave van Aerde….mi boi….laat je niet misbruiken….me begi joe. Je gaat lelijk op je neus kijken. Je bent geen rat….haar joe sreef poeroe
  gemodereerd

 7. Organic Movement wat is dit. Als je actie voert moet je doorgaan ook al is de opkomst magertjes. Kijk naar de actievoerders vh buitenland zij geven niet op.
  gemodereerd

 8. Deze movement heeft wat het volk voelt en mee maakt of ontevreden over is duidelijk gemaakt.

  Op grond hieraan doet de regering er verstandig aan op gepaste wijze hiermee omgaat. Het gaat om het algemeen belang, niet om het individueel belang.

  Het Algemeen belang van de Surinamers is troef.
  gemodereerd

 9. Tegen minister Armand Achaibersing hebben de demonstranten in de afgelopen weken, de meest denigrerende uitlatingen gedaan. Deze minister leeft heel sober en tracht zoveel mogelijk vanuit Suriname zaken te regelen. Hij maakt zelden gebruik van buitenlandse reizen en is een eerlijk persoon. Hij heeft de demonstranten vandaag oprecht benaderd en zijn mening gegeven. Ik hoop dat het onderzoek van de justitiële instanties en de Rekenkamer zo snel mogelijk afgerond kan worden zodat de Surinaamse gemeenschap geïnformeerd wordt wie achter de fraude zit.
  gemodereerd

 10. Wanneer vindt er een echte volksopstand plaats die elke regering doet sidderen want elke regering is daar geplaatst door het volk dus elke regering moet doen wat het volk vraagt zolang dit mogelijk is.
  Dus weg met nepotisme kost geen geld noch moeite dus weg ermee dit kan binnen 5 minuten geregeld worden.
  Weg met de boeven en graaiers dit kan heel snel plaatsvinden omdat de namen bekend zijn.
  Intrekken van de toegewezen gronden dit kan binnen enkele minuten omdat de namen bekend zijn
  Dit zijn enkele zaken die gelijk kunnen worden rechtgezet
  gemodereerd

 11. Para Express gaat ook demonstreren tegen deze regering !

  Mijn isseus zijn:
  Wat is het resultaat van de gestolen wapens van het Nationaal Leger !
  Waarom wordt bullshit Bouta niet verantwoordelijk gesteld voor corruptie en criminaliteit in zijn regering !
  Wanneer krijgt het volk Waka Pasi terug !
  Wat zijn de resultaten van de lopende onderzoeken naar corruptie zoals Carifesta !
  Wanneer worden witwasbedrijven als Chotelaar, Rudisa e.a. aangepakt !

  Wij, het volk, moeten telkens onze broekriemen aanhalen nadat de Nationale Dagu’s hebben geregeerd !
  Wanneer worden deze klojo’s aangepakt !

  Wanneer worden wij bevrijd van de vloek van de Decembermoorden !

  Wij willen gerechtigheid !
  Wij willen een clean Suriname !

  Wi no sa frede !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 12. kijk die paarse organic movement is na 8 ?? dagen moe , ja er komen ook geen ndp-ers meer want die waren al na een dag moe , maar mensen er is meer aan de hand , waarom blijven de verpleegsters weg en de vakbonden , nou die zien dat als je eisen gaat stellen die in drie dagen moeten worden voldaan , voordat je een dialoog aan gaat je dom aan het demonstreren bent , en organic movement heeft ervoor gezorgd , dat straks alles weer duurder wordt , luiwammesen
  gemodereerd

 13. para expres jij hebt al een meeloper paarse pony en die is een oranje hater,
  zo lang ddb vrij kan rondlopen zal hij het volk blijven bedonderen , deze regering had die massamoordenaar direct in het gevang moeten gooien , maar deze achterbakse idioot heeft zijn wapen gericht op deze regering en als deze regering iets zal ondernemen om hem in het gevang te krijgen schiet hij ze allemaal in de rug , het bekende patroon van ddb
  gemodereerd

 14. Allen,

  Geef restant van de demonstranten een pakket, dan zie je ze niet meer.
  Na een paar weken als pakket op is komen ze terug.
  Ga werken en het land opbouwen, met of zonder Chan, door hard te werken bouw je iets op.
  Kijk maar naar Nickerie, daar wordt er gewerkt geen demonstraties ?

  SUCCES.
  gemodereerd

 15. Chaotisch.

  Je stelt schreeuwend een vraag met die neppe kromme nagels, gouden boei en horloge én het bekende vingertje in de lucht. Is dit een activist? Asociaal gedoe.

  Er is genoeg materiaal van Greta op joetjube te vinden, zoek het op.

  Toch heeft hij je stil gekregen. Maar de clue snap je niet hé. Aan tafel zitten is van tevoren een 80-20 voorsprong. Question mark….

  Dit soort ministers heeft suri nodig: geduldig, begripvol, rustig communicerend.
  gemodereerd

 16. Je verwacht waarschijnlijk dat ik je van repliek dien.
  Nu heb je heel veel opgeschreven maar inhoudelijk weinig gezegd in je statement, anders dan het hebben over slim en dom Suriname.
  Vraag mij overigens nog steeds af tot welke groep jij behoort.
  Wanneer ga je kleur bekennen en een kant kiezen, want je hebt het over het in opstand komen tegen Bouterse terwijl je in hart en nieren zelf een boutist bent. Dus wie probeer je hier nu voor de gek te houden.
  Santokhi heeft duidelijk niet voor polarisatie gekozen maar juist voor verbinden, anders was hij nooit zoals jezelf constateert aan het draaien geslagen. Je spreekt jezelf dus totaal tegen.
  Als er al mensen bezig zijn te polariseren dan zijn het mensen zoals jij en je soort. Jullie zijn erop uit en er bij gebaat om zoveel mogelijk tegenstellingen tussen groepen te creëren. Het welbekende adagium van de NDP, verdeel en heers door het scheppen van zoveel mogelijk chaos en ellende.
  Je weet zelf niet eens waar voor jezelf staat, totaal geen inborst, lees je teksten maar eens een keer goed na. Ik durf zelf te stellen, gezien de methoden die je hanteert om Santokhi te bekritiseren, dat je een grote racist bent maar er stiekem niet voor durft uit te komen. Je kan allerlei zaken aankaarten die verkeerd zijn aangegaan, maar zolang je deze regering niet kan beschuldigen van diefstal van gemeenschapsgelden zoals de vorige regering heeft gedaan, moet je gewoon stil gaan zitten alsof je geschoren wordt.
  Neem ook even mee in je eigen waarneming dat deze President met bijzondere uitdagingen te maken heeft en het hem ook niet mee zit wat betreft zijn samenwerking met de ABOP.
  Maar zoals wij van jou gewend zijn heb je verder niets met perceptie, je weet wel dat ding met behulp van je zintuigen, horen, zien, voelen, proeven en ruiken…..
  Verder is het alleen maar stemmingmakerij….
  gemodereerd

 17. Para express mijn steun heb je.
  Mi drapé yere.
  “Wie wan Bouta , wi wan bouwers ini Santoboma!!!!
  gemodereerd

 18. Beste Sabaku, je laat weer blijken dat je geen argumenten kunt bedenken tegen mijn beweringen, jouw repliek zit vol met misplaatste aantijgingen en verdachtmakingen aan mijn adres, het enige wat jij kunt bedenken is de verwijzing naar het slecht gevoerd beleid van de vorige regering.
  Sabaku, Santokhi krijgt alle kritiek omdat hij de president is,hij is verantwoordelijk voor het gevoerde beleid, als je op zoek bent naar een racist, dan moet je bij onze vriend papa uit livorno zijn, weet je waar Livorno ligt, over hem zie ik van jouw nooit een reactie, waaraan zal het liggen, zelfde inborst!!!
  Sabaku, stelen van de gemeenschap is maar één element in het woud van corruptie, van de andere vormen maakt deze regering grif gebruik, zie onder andere de benoemingen.
  Verder kun je beter je adviezen, zoals perceptie, richten aan de regering Santokhi zodat zij het beter gaan doen en dat het volk geen aanleiding vindt om ddb weer aan de macht te helpen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.