maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie6.100 euro van rapper JoeyAK in beslag genomen op reis naar Suriname

6.100 euro van rapper JoeyAK in beslag genomen op reis naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Amsterdamse rapper JoeyAK is niet te spreken over een actie van de Grensbewaking van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, waarbij 6.100 euro van hem in beslag werd genomen. De rapper was onderweg naar Suriname en deelde de beelden van de beslaglegging via Instagram.

Naar zegen van JoeyAK was het geld bedoeld voor een begrafenis in Suriname. “Wanneer je denkt dat het niet erger kan gaan ze nog een stapje verder met veel moeite krijg ik toestemming om te reizen voor een begrafenis het moment dat ik wil vertrekken pakken ze al me geld zelfs geld wat ik had voor die begrafenis ze laten me achter met 0 euro“, aldus de rapper op zijn kanaal.

Hij maakte beelden van het moment en plaatse deze online met de tekst: “Deze mensen zijn meedogenloos ze hebben me met 0 euro laten reizen deze mensen zijn harteloos zielloos en noem maar op.

Waarom het geld in beslag genomen is, is nog niet duidelijk. Volgens de Nederlandse regels mag je met een bedrag tot en met 9.999,99 euro reizen zonder dat je daar aangifte van hoeft te doen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

55 REACTIES
 1. Er is toch iets niet pluis, misschien hebben de douane
  een vermoeden dat het geld niet wit is! Of hij is ”verraden”
  door iemand dat jaloers is.

  Sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Hier paST MAAR 1 reactie op
  LULKOEK meneer de rapper+ vertel de waaaaaarheid, wij beiden kennen die


  gemodereerd
 3. Ik zou toch graag willen weten waarom de douane het nodig achtte een bedrag van nog geen € 999,99 in beslag te nemen? Als JoeYak van niets misdadigs of illegaals wordt verdacht, moet hij een proces aanhangig maken tegen de Nederlandse staat en een flinke schadevergoeding eisen.


  gemodereerd
 4. Ik neem aan, dat hij niet heeft kunnen aangeven waar dat geld vandaan kwam. Waarom maken Surinamers nooit gebruik van het banksysteem?


  gemodereerd
 5. Naar de rechter en een fikse schadevergoeding vragen. Niet alleen materieel, maar ook moreel en emotioneel. Dat zal ze leren om de Nederlandse regelgeving na te leven. Zulke blunders van Nederland moet je altijd in jouw voordeel vertalen. De volgende reiziger met geld richting Suriname zullen ze zeker niet durven aan te pakken uit vrees dat ze ook een rechtszaak aan hun broek krijgen.


  gemodereerd
 6. 6100 euro zomaar in beslag genomen zonder opgaaf van redenen; lijkt me heel erg sterk.
  JoeyAK, je moet wel het volledige verhaal hierachter vertellen.
  Wellicht in verband met achterstallige boetes, -belastingaanslagen, o.i.d.?


  gemodereerd
 7. Waarschijnlijk heeft een boete openstaan.

  Voor dat Debby weer de Surinaamse regering van alles en nog wat gaat beschuldigen.


  gemodereerd
 8. IK vind het erg dat dit zo maar kan gebeuren je mag E10.000 bij je hebben dit is een duidelijke vorm van profileren.


  gemodereerd
 9. Kis’ joe mooi.

  Staat in het systeem lullo.
  Nog te betalen schadevergoeding aan de vrouw die je hebt overgoten met kokend water.
  Blijf daar liegbeest.


  gemodereerd
 10. Wie openstaande boetes of schulden heeft en onvindbaar is, moet bij vertrek uit Nederland rekening houden dat deze geïnd kunnen worden. Als de rapper geen schulden of openstaande boetes heeft kan hij zijn geld terug vorderen.


  gemodereerd
 11. Tell it like it is Joey: ze pakken je geld niet zomaar af onder de 10.000. Zeg gewoon wat de echte reden is: openstaande boetes? Vervangend voor hechtenis? Voor de onwetenden zal je nu zielig of zelfs geweldig overkomen. Maar voor de mensen met ‘verstand’ zal duidelijk zijn dat je niet alles verteld.


  gemodereerd
 12. Erg vreemd hoor….! Ze zullen toch wel hebben aangegeven waarom het geld in beslag word genomen


  gemodereerd
 13. Ik zou ze een proces aanspannen want ik weet zeker dat je niet meer dan 10000 mag meenemen zonder dit aan te geven.
  En het is waar dat zijn opa is overleden in Suriname ik ben familie.


  gemodereerd
 14. Mi boi,
  heb je je belastingen betaald?Heb je verkeersboetes??

  Het staat op dat bordje…je gaat het land niet uit zonder die dingen eerst te betalen..


  gemodereerd
 15. Met hoeveel euros is hij gaan rijzen 10.000 is het maximale bedrag.Heeft hij meer en niet aangegeven dan wordt het in beslag genomen zo is dat in de hele wereld dus niet klagen als jij verkeert zit.


  gemodereerd
 16. Tja deze rapper zou wel een uitkering hebben en geen goede verklaring hebben hoe hij aan dit geld is gekomen!
  Als je een uitkering hebt mag je niet zoveel geld hebben!

  En er wordt heus wel verteld waarom dit geld in beslag is genomen.

  Een begrafenis kost in SR niet zoveel!
  Of moet het een kist zijn met 24 karaats gouden handvatten.

  Dat rappertje met z’n “met veel moeite krijg ik toestemming om te reizen voor een begrafenis”
  Je kan gewoon een ticket bij de KLM boeken hoor, 3 minuten werk!

  Deze dropout wou gewoon eens even flink de bloemetjes buiten zetten in SR en op de terugvlucht een pakketje à €5000 aan cocaine mee smokkelen voor zijn maties!

  Pech gehad, ga maar rappen als je niks anders kunt!


  gemodereerd
 17. Door n ontnemingsvordering bij de rechtszaak uit 2020.
  Dat weet hij, staat in ’t vonnis.
  Ivm drugszaak moet hij € 200.000 aan de Nederlandse staat betalen.
  Tweehonderd duizend euro.
  Betekent dat alles wat hij op de bank of op zak heeft in beslag genomen wordt.


  gemodereerd
 18. Men weet toch dat je deze bedragen aanmoet geven en als je het op een verdacht manier in je bagage verstopt noemt men dat smokkel en dan moet je wel een heel geloofwaardige argument hebben om beslagname tevoorkomen


  gemodereerd
 19. Natuurlijk is er meer aan de hand. Zal later blijken naar justitie proces verbaal. Voor nu mag hij blij zijn dat hij niet is aangehouden en mag deelnemen aan de crematie of begrafenis.
  Na zijn terugkeer zal hij rechtstreeks worden afgevoerd!!


  gemodereerd
 20. het wordt niet zomaar in beslag genomen!! Deze meneer heeft eea op zijn kerfstok en daar praat hij niet erover!!


  gemodereerd
 21. Misschien een signaal aan jou om niet meer terug te keren naar Holland omdat jouw soort het toch zo slecht heeft in Holland. Blijf lekker hier man en sterkte met het verlies.


  gemodereerd
 22. Zal mij niet verbazen als er racistische bedoelingen ter grondslag liggen , want dat zijn deze bakras in hart ziel en genen , zij hebben in zuid-africa apartheid uitgevonden (hollandsche boeren)


  gemodereerd
 23. Te gek voor woorden. Over mensen rechten gesproken. Er gebeurd een hoop wat niet door de beugel kan, maar vaak gaat het in de doofpot. Jammer.


  gemodereerd
 24. Triest voor deze jongeman. Ik ken de blonde en rode trollen met tintelende blauwe ogen, ook allochtone mannen en vrouwen bij douane die willen cashen allemaal trollen. Zomaar iemand zijn of haar geld claimen mag niet. Boeven in uniform met dubbelleven bestaan echt die geld zoeken om op te eisen. Ik was 1 keer bijna de sigaar maar domme trollen waren hun onderbroek vergeten aan te trekken. Deze jongeman moet nu op zoek gaan naar een gudu oom.


  gemodereerd
 25. rapper legt dat maar eens uit , je had dat geld ook kunnen overmaken naar een vertrouwens persoon hier in Suriname , dat het geld voor die begrafenis bestemd is , dus de douane zal wel een hint gekregen hebben dat het geld geen zuivere koffie is , dus eigen schuld dikke bult , nu zal jij toch niet meer terug gaan naar Nederland , maar hier hebben we ook niets aan jouw , of wil je gaan werken in de landbouw


  gemodereerd
 26. Meneer zijn verhaal klopt niet. De douane is niet gek. Het zijn getrainde mensen die daar werken. Er zit veel meer hierachter.


  gemodereerd
 27. hebt jij geboekt bij de slm , ja dan ben jij de klos , hebt jij geboekt bij de KLM dan ben jij dubbel de klos , koste je ticket geen 6.100 euro en je had niet betaald


  gemodereerd
 28. “Met veel moeite krijg ik toestemming om te reizen”. Van wie kreeg je toestemming? Er bestond dus toch een. verbod???


  gemodereerd
 29. We gaan niet zielig doen en de schuld op een ander schuiven. Die blauw ogen zijn niet gek.
  Een openstaande boete. Belasting schuld. En als uitkerings trekker moet je kunnen verantwoorden hoe je aan dat geld komt. 999,99 Euro meenemen geldt voor mensen met een schone lei.


  gemodereerd
 30. Hallo Rapper crapper

  Men pakt niet zomaar een bedrag van je af op Schiphol E.6100 terwijl je schoon E.10.000 kontant mag meenemen.

  Jou rommel rammelt van alle kanten.

  Vertel maar de waarheid waarom dit is gebeurd en ga niet janken op Social media, sukkel.
  Geen medelijden. Je zal wel genoeg op je kerfstokje hebben zitten.
  Alle openstaande boeten moeten vereffend worden.

  Hou op met dat gelieg en stop met het verwekken van medelij….hou je crap voor voor jezelf en denk er maar eens goed over na!


  gemodereerd
 31. Als je sommige reacties hier ziet, kan je nagaan hoe racistisch Suriname wel niet is.
  Wat denken jullie dat die blanke man gek is?


  gemodereerd
 32. Ah, sommigen spelen lekker makkelijk de racismekaart. Ook al rap je over drugshandel en geweld en kies je openlijk voor een crimineel leven, zodra je door de Nederlandse justitie wordt aangepakt ben je volgens sommigen automatisch slachtoffer. Lekker makjelijk beginnen over Apartheid in plaats van de schuld daar neerleggen waar hij hoort: JoeyAK is een crimineel.


  gemodereerd
 33. Zo nep je wilt 10k€ meenemen, maar wordt gepakt op domste manier om geld over te brengen🧐#fakelife#attentionseeker#joeyakz6


  gemodereerd
 34. Wat vreselijke reacties van meeste ik vind het zielig voor hem, hij gaat voor een begrafenis. De meeste volwassen uit antillen en suriname pakistan enz en kinderen in nl geboren zijn zeer brutaal ook met mix met blanken en leven als riool ratten tussen allochtonen die niet in nl geboren en discrimineren maar raak, wacht maar af de hollanders zien hun als riool ratten en op den duur gaan de hollanders hun verdrijven hun denken en leven als knuffelkont in holland en holland is van hun, vele zulke ratten zitten ook op wkn met zeer pijnelijke hatelijk reacties maar als de hollander die rot allochtonen junki luie weed slapen als zombie generatie gaat, verdrijven gaan hun met koffers ingepakt rennen naar schiphol, dan pas ga ik hard lachen. Criminelen zijn ook mensen, hou a.u.b. Met demoniseren en haten. Ik weet zijn persoonlijke situatie niet ik hem niet veroordelen!


  gemodereerd
 35. Conclusie:

  1. Rappers zijn per definitie nooit te vertrouwen en lullen letterlijk alleen maar onzin.
  2. Rappers zijn tuig, altijd zielig doen, wel veel bling bling en als ze 30 jaar zijn, hoor je er niks meer van want dan liggen ze al 5 jaar op het kerkhof

  Etnisch profileren is het dus duidelijk niet, het is gewoon je hersens gebruiken, beetje statistiek en kansberekening.

  Want hoe groot is de kans dat een onbekend rappertje met het IQ niet veel groter dan zijn schoenmaat met een berg euro’s en een jank-verhaal de waarheid spreekt!
  Heeft deze dombo geen bankrekeking.
  Juist ja 0,0 procent!
  Dus terecht dat deze droplul is ontdaan van zijn zwarte geld.


  gemodereerd
 36. De douane kan en mag niet zomaar geld van je afpakken! Er moet een reden aan ten grondslag hebben gelegen.. kan niet anders. Misschien het bedrag niet aangemeld/ openstaande boete bij de Belastingdienst etc…
  De douane moet jou ook duidelijk maken waarom ze het geld in beslag nemen. Zo niet, dan is het niet gerechtigd.
  Succes/ sterkte


  gemodereerd
 37. Als je toch nog terug durft, handig om eerst een masterclass striptease bij die brasion’s te volgen.

  Zooo, zoooo, zoooo meneertje.
  U had klachten..
  Wilt u even meelopen naar de ver afgelegen, doodstille, met betonnen deuren afgesloten, darkroom, sorry visitatie-kamer…. ondertussen doe ik snel mijn hornbach-handschoenen aan. 😛😂


  gemodereerd
 38. Als je op Schiphol komt en afreisde naar een bestemming weet niemand hoeveel geld je bij je hebt. Als je door de paspoort controle gaat klinken dan alle toeters en bellen wat je nog betalen moet of een strafblad hebt enz enz. Dan komt de overheid in actie . En niet de racist of dergelijke.


  gemodereerd
 39. Het is jammer, dat mensen selectief zijn als het hun uitkomt. JOEL weet dat hij een vrouw met 2 minderjarige kinderen heeft laten o toeren vanuit Amsterdam Noord naar Almere, waarbij, hij JOEL, de vrouw heeft mishandeld met een gun en haar heeft overgoten met kokend water.
  De zaak loopt nog en dat weet hij. O wat zielig is hij. Het is zo goedkoop om van alles te roepen en schrijven. Het lucht altijd bij de ander.


  gemodereerd
 40. Maak jij je niet druk over 6100 euro, je hebt 200.000 witgewassen en ze nemen het beetje bij beetje terug.


  gemodereerd
 41. @@@Kenny
  Waarom schrijf jij in je collum etnisch profileren. Dit is een schuilnaam die alleen blanken gebruiken voor RACISME.
  Doe volgende keer gewoon normaal en schrijf het woord ,,racisme,,.


  gemodereerd
 42. Dit is puur discriminatie van de douane in Nederland, je mag 10.000 euro bij je hebben tijdens reizen. En dat is wettelijk vastgelegd. Je hebt niets komen uit te leggen waar dat geld vandaan komt. Tering racisten daar bij de douane Nederland.


  gemodereerd
 43. een begrafenis van 6.100 euro in su ?? in su kost dat slechts een paar 100 euro…hoogstens. ‘goed’ excuus. maar daar trapt de Ned. Overheid ècht niet in. wij zijn hier toch echt wel slimmer. sorry.


  gemodereerd
 44. Pa Winti. wat een bullsh*t. zou dan zeggen, kom hier dan ook nooit, of ga anders voorgoed weg. aan bananenpraat hebben we niets hier. boii


  gemodereerd
 45. bubulaas
  31 juli 2022 Bij 20:30
  Zal mij niet verbazen als er racistische bedoelingen ter grondslag liggen , want dat zijn deze bakras in hart ziel en genen , zij hebben in zuid-africa apartheid uitgevonden (hollandsche boeren)

  Klopt en daar valt niets aan toe te voegen. Alkeen hadden de zwarten het onder de apartheid bubulaas
  31 juli 2022 Bij 20:30
  Zal mij niet verbazen als er racistische bedoelingen ter grondslag liggen , want dat zijn deze bakras in hart ziel en genen , zij hebben in zuid-africa apartheid uitgevonden (hollandsche boeren)

  De zwarten hadden het onder de apartheid het veel beter dan onder hun soortgenoten. Zie hoe arm Zuid Afrika nu is!


  gemodereerd
 46. @ Pa Winti
  1 augustus 2022 Bij 22:07
  Dit is puur discriminatie van de douane in Nederland, je mag 10.000 euro bij je hebben tijdens reizen. En dat is wettelijk vastgelegd. Je hebt niets komen uit te leggen waar dat geld vandaan komt. Tering racisten daar bij de douane Nederland.

  Jullie zwarten zijn nog ergere racisten dan de douaneambtenaren en zoals enkelen terecht opgemerkt hebben, er zal vast een reden zijn dat deze man het geld heeft moeten inleveren. Er is misschien een vonnis waarin hij is veroordeeld om gelden aan de staat terug te betalen? Dat is ook het probleem met jouw soort. Liever verbrassen ze het geld aan feesten en beesten en aan vrouwen dan het geld te investeren. Nee de blanken maken geen grap hoor.


  gemodereerd
 47. Pa winti als jij het zo erg vind dan geef jij toch die arme rappen van je toch die €6100 .
  Rappen blij en wij blij.
  Wat een onzin verhaal p.w. Je lijkt Debby wel.


  gemodereerd
 48. Van de Nederlandse douane is bekend dat de helft uit criminelen bestaat die hand en spandiensten verrichten voor de drugsmaffia. Deze man is zijn geld kwijt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES