Surinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan president Maduro

5

De buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname, Gustaaf Samijadi, heeft op maandag 11 juli zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Nicolás Maduro van Venezuela. De overhandiging vond plaats tijdens een speciale ceremonie in de ‘Miraflores’, het presidentieel Paleis in Caracas, Venezuela.

Maduro heeft de ambassadeur verwelkomd en gaf aan het zeer op prijs te stellen dat Suriname wordt vertegenwoordigd door een buitengewoon- en gevolmachtigd Ambassadeur. Verder gaf hij aan geïnformeerd te zijn over de ‘43ste Reguliere Staatshoofden vergadering van de Caribische gemeenschap’ in Suriname en goede nota te hebben genomen van de besluiten. Het Venezolaanse staatshoofd gaf verder aan dat hij zeer ingenomen was over de issues die tijdens deze vergadering zijn besproken, waaronder de issue met betrekking tot de blokkade van Venezuela.

Samijadi gaf aan dat Suriname en Venezuela gemeenschappelijke waarden en vergelijkbare doelen delen om grote welvaart voor de mensen van beide naties tot stand te brengen. De goede historische relatie tussen de twee naties kwam onlangs nog tot uiting in Suriname bij de viering van de 211ste herdenking van de onafhankelijkheid van Venezuela. Dit vond plaats bij het standbeeld van Simón Bolívar in Paramaribo met aanwezigheid van vertegenwoordigers van beide regeringen en leden van het diplomatieke korps.

De Surinaamse diplomaat benadrukte dat er geen twijfel bestaat dat de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen van historisch belang zijn, gezien Venezuela een van de eerste landen was die de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 erkende door diplomatieke banden aan te knopen op ambassadeursniveau. Deze relatie is gebaseerd op wederzijds respect en begrip voor elkaars soevereiniteit en territoriale integriteit.

De ambassadeur gaf verder aan dat de regering van Suriname van mening is dat het uitsluiten van landen niet effectief is. In uitdagende tijden hebben de regering en het volk van Venezuela voortdurend hun grote steun getoond aan landen in crisis, in het bijzonder de Caricom, Latijns- en Zuid-Amerika. Suriname is een levend voorbeeld dat Venezuela vorige maand nog snelle noodhulp bood aan het volk van Suriname dat in nood verkeerde vanwege wateroverlast.

Namens de regering en het volk van Suriname bedankte ambassadeur Samijadi nogmaals voor deze snelle reactie van Venezuela. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de beste wensen uit te spreken voor eeuwige vriendschap en samenwerking tussen beide naties.

President Maduro en de Surinaamse diplomaat gaven beiden de intentie aan om diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Venezuela verder te verdiepen en te intensiveren. Daarnaast worden zullen andere mogelijkheden worden geïdentificeerd op het gebied van onder andere gezondheid, onderwijs, landbouw, toerisme, culturele uitwisseling, communicatie, technologie en technische bijstand. Dit zodat het van betekenis kan zijn bij het verbeteren van de wederzijdse sociaal-economische situatie en de integratie van beide naties.

Beide partijen zijn het eens dat in het kader van snelle ontwikkeling en het dichter bij elkaar brengen van beide landen, een directe luchtverbinding zal kunnen bijdragen aan het stimuleren van de gestelde nationale- en regionale ontwikkelingsdoelen. Dit zal ertoe leiden dat ondernemers, bedrijven, investeerders en organisaties uit verschillende sectoren snel en eenvoudig bij elkaar kunnen komen.


5 REACTIES

 1. Goed zo, Venezuela is een zeer betrouwbare partner voor Suriname in de regio.
  gemodereerd

 2. regering dit is de grootste fout die u tot nu toe hebt gemaakt , u gaat weer contact leggen met venezuela , de grootste schurken staat van Zuid Amerika , president Santokhi bent u vergeten hoeveel burgers deze maduro heeft laten ombrengen om aan de macht te blijven , en verkiezingen vervalsen , en deze dictator maduro gaat u nu omarmen , president Santokhi en uw regering moeten per direct stoppen , nu weten wij waarom ddb nog niet in de gevangenis zit , ook ddb omarmt u , houdt u van dictators , ook contacten met andere schurken staten , china , india, rusland , cuba , en gaat u soms ook nog contact leggen met noord korea en myanmar(birma) en ook met de taliban afghanistan
  vele burgers en wij ook hebben het vertrouwen in u verloren
  nog meer fouten van deze regering , de slm financieel steunen met het geld van het volk , de gestolen gelden van de vorige regering zijn nog niet terug in de staatskas en de stelers lopen nog gewoon vrij rond , dan overal ambassades openen in dubieus landen , in israel zelfs in jeruzalem u krijgt die moslims nog op u dak , en u besteed geen aandacht aan het onderwijs en aan de zorg , en u laat gewoon alles duurder worden , dus het is jammer dat die paarsen organic movement nu protesteren , maar dit zal spoedig uit een vallen , maar dan komt de overige 90% op straat president Santokhi
  gemodereerd

 3. president Santokhi bent u gek geworden om een directe luchtverbinding te maken tussen ons Suriname en die schurkenstaat venezuela , dan zal het wel een venezulaanse vliegmaatschappij zijn die dan gaan pendelen , want de slm heeft zelf geen vliegtuig , of president gaat u een vliegtuig kopen voor de slm met geld van het volk , u kunt zich in dat groepje begeven van slechte presidenten , wijdenbosch, bouterse , en nu Santokhi
  gemodereerd

 4. Het is goed om de banden met Venezuela te versterken. Het land heeft kunstmest die de Surinaamse rijstverbouwers kunnen gebruiken. De rijst kan aan Venezuela verkocht worden speciaal nu Venezuelaanse olie naar de EU gaat.Suriname kan aan toeristen van Venezuela luxe artikelen uit de VS verkopen totdat de embargo van de VS is opgeheven. Er is geld te verdienen met Venezuela.
  gemodereerd

 5. eigen+mening en tunggat , dus die paarse stront van ddb smaakt jullie nog , en dictatorstront is verslavend he , en nu jullie die stront van maduro ook gaan nuttigen zullen jullie daar in Nederland wel verbannen worden naar het riool , stelletje stinkers
  deze regering moet weg , maar jullie moeten nog verder weg , terug naar afrika want daar zijn vele dictators met nog lekkere stront voor jullie
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.