dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeo Brunswijk klaagt in gelekt telefoongesprek over focus op hem

Leo Brunswijk klaagt in gelekt telefoongesprek over focus op hem

-

Does Travel - naar Suriname

In een gelekt telefoongesprek dat momenteel flink gedeeld wordt via social media, zou Leo Brunswijk zijn beklag gedaan hebben over het feit dat er bij de protesten van de Organic Movement alleen wordt gefocust op hem en zijn functies.

Brunswijk zegt dat hij teleurgesteld is in Raoul Hellings, die constant zijn naam roept bij de protesten. Leo vindt dat hij ‘slechts’ vijf functies heeft en beweert dat er mensen in het team van de Surinaamse president Santokhi zitten, die volgens hem veel meer functies hebben.

De broer van de vicepresident van Suriname noemt daarbij de namen van twee personen, waarvan één volgens Brunswijk wel 20 functies heeft. Hij vindt dat hun namen niet genoemd worden door de demonstranten.

Den man e tek a moni, we lib den man vrij“, zegt Brunswijk geïrriteerd hierover.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Is het waar dat er tot nu toe 30.000 (dertig duizend!!!) spookambtenaren zijn die thuis zitten en krijgen uitbetaald.

  Als het op de waarheid berust dan is het geen bacovenwinkel, geen bananenrepubliek, geen failed state, maar een Neverending Hopeless State…


  gemodereerd
 2. Piratenhol, bloedzuigers en addergebroed bijelkaar. Onbeschaamde waardeloos zaagsel in de top van t land enkel om friends en familie te accomoderen.


  gemodereerd
 3. Wie Zijn Die Mensen Die Meer Dan 5 Functies Hebben.. Kom met Die Namen Op De Proppen


  gemodereerd
 4. Leo vindt dat hij ‘slechts’ vijf functies heeft
  ============
  Wat zielig voor Leo dat er slechts vijf functies voor hem geregeld zijn door de boevenbende van de ABOP. Ik ben ook benieuwd welke van de oranjeratten die 20 functies heeft. Wat een boevenbende allemaal binnen de huidige regering. Dat kan alleen maar in de bananenrepubliek Suriname met het prudent beleid van Chan. Schaamteloos.


  gemodereerd
 5. Bissumbar heeft 23.
  En Dijksteel zegt dat we niet op zulke zaken moeten letten.
  Maar op gezondheidszorg, bazokaarten, dure spullen in de winkel. Waat zij voor gezorgd hebben.


  gemodereerd
 6. Als Leo het niet goed vindt dat één persoon 20 functies heeft en daarvoor betaald krijgt, moet hij het ook niet goed vinden dat hijzelf 8 functies bekleedde en daarvoor ook uitbetaald kreeg. Leo heeft geen recht van spreken, dat recht hebben Surinamers, die gekwalificeerd zijn en niet eens één (1) functie kunnen krijgen en jarenlang werkeloos en in armoede thuis mogen zitten pinaren. En als Leo echt weet dat er iemand 20 functies heeft en hij de naam van die persoon niet openbaar maakt, is Leo medeschuldig aan beroving van de Surinaamse staatskas. Je mond houden meneer Leo, is, net als de beroving, ook een misdaad.


  gemodereerd
 7. Ik vraag mij af waarom de schandalen niet wordt gepubluseerd. zoals 2 personen met 10 functie,s volgens Leo en Leo heeft maar 5. Begrijpen de Hoge Pieten ,hoe zulke dingens mogelijk zijn in Suriname. Jogi heeft meer dan 40.000 hectaren grond, hoe kan 1 persoon zulke gronden krijgen. Wanneer gaan hun aangepakt worden enz.


  gemodereerd
 8. Lopen er zoveel professoren rond in Suriname, die meer dan 3 functies kunnen bekleden en….VERVULLEN???
  Deze ” professoren” zijn DEBIT aan de economische malaise, maar ach, politiek bedrijven voor het Surinaansw, arme volk, is niet aan hen besteed.
  Wientie waai, Lantie e paay.


  gemodereerd
 9. Hij is net zo een smeerlap als die broer van hem. Oplichting en corruptie is deze familie niet vreemd.
  Een ander heeft twintig baantjes, noem dan een naam? En als die andere persoon van de brug springt, spring er dan ook achteraan, als je al vind dat je alles hetzelfde wilt hebben. Pariaś zijn het, alle broers van de familie Brunswijck en de VP staat aan het hoofd van deze criminele bende.👮 opsluiten deze Pariaś


  gemodereerd
 10. Tjeh poti! Zielig hè? Van 5 of 8 functies naar 1; dit doet zeker pijn op de bankrekening, maar om nou je krabbenmentaliteit te tonen, zegt wel alles wie of wat je bent, ondanks de pakken die je draagt.


  gemodereerd
 11. Ik vind dat de VP en zijn broer Leo eigenlijk verplicht zijn aan het Surinaamse volk de namen te noemen van al die hebzuchtige friends and families met al die zovele onrechtmatige onredelijke functies.
  Kom op Leo en Ronny maken jullie schoon schip want wat voor jullie geldt is ook voor de anderen met al die zovele topfuncties per persoon.
  Jullie hoeven niemand in bescherming te nemen door hun namen niet te noemen.

  Help mee aan een eerlijke verdeling van de koek. Suriname heeft nog meer goed gekwalificeerde mensen die graag functies van jullie over willen nemen.

  Stel jezelf een daad maak de namen bekend.


  gemodereerd
 12. en nog zijn er hier en daar ongeschoolde ratten die het opnemen voor politici.
  dat zijn dong go


  gemodereerd
 13. Krijgen die geachte commissieleden van die tientallen commissies die Chan heeft ingesteld ook hun loon naar niet werken


  gemodereerd
 14. Nou Leo je miet je schamen om met zo een opmerking voor de dag te komen.
  1. Je keurt het goed dat je 5 of 8 functies bekleed, en gestudeerd thuis zitten en geen baan kunnen krijgen, omdat jullie aan familie en friends bevoordelen doen.

  2. Nog lager sat je nu komt met andere mensen binnen de VHP hebben meer dan 20 functies,, als je zo eerlijk en oprecht ben, dan noem je namen en belazeren jullie het volk niet. Met nepotisme. Je bent inderdaad mede schuldig aan het beroven van de staats kas. En dat samen met uw gezanten.


  gemodereerd
 15. waar gaat het om ,den mang teka moni?dus het gaat om geld niet om lands belang ,triest dat dit goed gepraat word ik heb 5 andere 20 nee if you want to change someting it start at your self.triest zo zal de huidige cabinet ook denken 45 jaar gestolen nu zijn wij aan de beurt ,hoe zal su vooruit komen met oog op gas en olie zijn ze nu helemaal gehaaid ,triest 600000 duizen kan niet gevoed worden omdat mensen denken dat ze alle rijkdom in hun kist meenemen !


  gemodereerd
 16. paarse volgelingen van ddb , die leo had er vijf en nu een of twee dus meer dan gehalveerd , ach die andere twee wordt straks ook ontnomen , maar laat hij met bewijzen komen dat andere meerdere functie hebben , en paarse volgelingen van ddb hoeveel familie en vriends had ddb niet overal gezet en ambtenaren om zoveel mogelijk geld van het volk te plukken


  gemodereerd
 17. Van Tilburgsche drugsbaron tot comisarises van zoveel Surinaamse parastatale bedrijven met een niet crimineel inkomen van meer als een drugpaas


  gemodereerd
 18. Leo Brunswijk …. boontje komt om zijn loontje !!!!!! dit is pas het begin !!!!!!! Moro e kon!!


  gemodereerd
 19. Als Prenoeb Bisoembar en Wieren Adjodja zoveel functies hebben, dan slapen de mensen gewoon met open ogen in de DNA. Dit eist een Parlementair onderzoek!!!


  gemodereerd
 20. Reactie op “”Henkes””.of iemand 20, 8 of 6 functies heeft of commissariaten, feit is dat Leo er ,8 teveel heeft.


  gemodereerd
 21. HERHALING !!!!!!!!!!!!!!!!!…………FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.


  gemodereerd
 22. Dat belooft wat als straks de oliewinning op zee gaat beginnen. Dan zullen er weer vele zakken gevuld worden en het volk zal blijven pinaren


  gemodereerd
 23. Leo b is onbelangrijk.

  Apoera , broko baka, ocer, domburg, waka pasie, tafelberg, patrijsstraat etc. zomaar geconfisqueerd, omdat het mocht van hetzelfde waardeloze volk, die nu de mond vol heeft over nepotisme en corruptie.

  De 3 kaarten stevig tegen de borst houden regering. Uitsluitend verandering tbv de bevolking invoeren.


  gemodereerd
 24. Snitcher!

  Rusland je moet eerlijk vermelden dat je die functie neerlegt, omdat je het simpelweg niet aankunt. Ook jij bent tegengewerkt door hoogding en consorten.
  Dus niks geen goed gebaar of organic eis.

  Jullie spelen met vuur, want we zijn achterlijk, niemand weet dat al die ingezonden stukken afkomstig zijn v nps-noordzee. Ik pik ze er zo uit.

  De v dijks etc, tijd voor een nieuwe moderne partij, die niet terug wil naar het handmaid’s-tijdperk waarin vrouwen geen zeggenschap hebben zoals bij de taliban, abu dhabi, usa over hun lichaam, en straks in Brazilië.


  gemodereerd
 25. Leo moet gewoon 1 baantje hebben, begin eens met een krantenwijk of zo!

  Hoe kan iemand die normaal werkt nou zoveel banen hebben?

  Een dag heeft gelukkig maar 24 uur, maar deze lapzwans ziet er nou niet afgepeigerd uit.
  Hij heeft ook geen diepe donkere wallen onder zijn ogen van het slaapgebrek.

  Dus dit leeghoofd zit alleen maar zijn grote zakken te vullen over de rug van de bevolking.

  Gewoon de zoveelste graaier.


  gemodereerd
 26. Geen wonder dat er 50000 of meer ambtenaren geregistreerd zijn. Als tienduizend spookambtenaren 5 banen hebben is dat al 50 duizend banen. Ja Suriname hoeft niet te klagen zo te zien dat ze geen geld hebben. Er is geld genoeg anders doe je als regering hier iets aan.

  Corruptie uitroeien lijkt een totale onmogelijk opgave van welk regering dan ook in Su. Corruptie in Su lijkt net een ongeneeslijke ziekte waar totaal geen behandeling meer voor is en waar de patiënt hier mee moet leven leven zolang het nog leeft. Zelf het huidige VHP waar men zoveel hoop op had gelegd, kan hiertegen niet op…


  gemodereerd
 27. Uitspraken vd marrons zegt genoeg hoe slim ze zijn. Als je niet weet hoe de politiek in elkaar zit, ga dan iets doen, waar je voldoende voor krijgt.

  Ook zijn broer kwam enige tijd bij de demonstranen niet goed uit de hoek, met zijn uitspraken

  Sari tori,


  gemodereerd
 28. Zag laatstelijk nog een videofilmpje uit Italie waar boze burgers “ hun volksvertegenwoordigers “ opwachtten. De boze burgers kwamen verhaal halen bij deze volksvertegenwoordigers die niets gedaan hadden waarvoor zij waren verkozen.
  Deze politici werden bestormd en in driedelig pak met stropdas in kliko containers gesmeten waarin baby poepluiers en hondenstront lag. Deze burgers hadden genoeg van de leugenachtige politici die er alleen zaten om hun eigen zakken te vullen.
  Misschien iets voor Suriname.


  gemodereerd
 29. Meneer Brunswijck heeft boter op zijn hoofd. Hij beschuldig anderen van graaien maar is er zelf ook niet vies van. Eerder nog is hij beledigd dat ze hem niet ook de kans hebben gegeven in de pot te zitten..

  Suriname is helaas ook onder Chan nog steeds een bananen republiek.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES