150 rekruten Korps Penitentiaire Ambtenaren beëdigd

4

150 rekruten van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) zijn vrijdag in de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma beëdigd tot buiten gewoon agent van Politie. Deze groep mag nu in de rang van penitentaire ambtenaar 4e klasse functioneren.

De sprekers op de dag waren onder andere waarnemend procureur-generaal van Suriname Garcia Paragsingh, minister Kenneth Amoks van Justitie, de directeur Operationele Diensten Patrick Campagne, beleidsadviseur Acton, waarnemend korpshoofd van het KPA Joyce Pané-Alfasie en KPA-bondsvoorzitter Max Breinburg.

Amoksi heeft de penitentiaire ambtenaren erop gewezen dat respect en integriteit vereist is om te werken met hun doelgroep. Met het oog op het respecteren van mensenrechten heeft hij hen eraan herinnerd om stipt volgens de regels om te gaan met de mensen die van hun vrijheid zijn beroofd.

De minister bedankte de bond voor de wijze waarop de belangen van de ambtenaren worden behartigd. Hij gaf de bond de garantie dat hij alles binnen zijn vermogen zal blijven doen om zaken die nog niet zijn gerealiseerd te realiseren.

Bekijk hier meer foto’s van de beëdiging.


4 REACTIES

 1. waarom zoveel rekruten minister , ddb komt toch niet in santo boma , want het gerecht is bang om ddb in gevang te nemen , ddb had na de eerste veroordeling direct in de gevangenis moeten zitten
  gemodereerd

 2. Een extra training/ schietoefening (, goed gericht schieten, een tweede kans moet je hem niet )
  geven aan de cipiers hoe op ddb bij op de vlucht uit SB geschoten moet worden. Van voren tussen voor rimpels voorhoofd en borstkast vh lichaam en ook blijven volhouden dat het van achteren gebeurd was bij een vluchtpoging/ uitbraak.

  Het was zij of ddb, Het was wie eerst schoot.
  gemodereerd

 3. Ik hoop dat ze ook hun respect en integriteit, die bij deze functie horen altijd in ere zullen houden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.