Telesur verhoogt prijzen per 1 augustus

10
SRD geld uit Suriname

Per 1 augustus zullen de verschillende diensten en producten van Telesur duurder zijn. In plaats van de koers van SRD 21 voor de US-dollar zal het bedrijf de koers van SRD 22 hanteren.

Telesur paste vorig jaar november voor het laatst de gehanteerde koers aan. De US-dollar koers werd toen van SRD 12.50 opgetrokken naar SRD 21. Het bedrijf gaf toen aan dat zij noodgedwongen waren om de tarieven aan te passen, omdat er met de koers van SRD 12.50 zware verliezen werden geleden. De officiele USD koers was toen ongeveer SRD 21.

De koers van zowel de Amerikaanse dollar als de euro is deze weer flink gestegen in Suriname. De cambiokoers voor de aankoop van USD bedraagt tussen de SRD 23.90 en 24.00 en wordt tussen de SRD 24.35 en 24.50 verkocht. De euro wordt ook tussen de SRD 23.90 en 24.00 opgekocht en tussen de 24.35 en 24.50 verkocht. Op sommige plaatsen zijn de koersen zelfs boven SRD 25.

Vernomen wordt dat de stijging onder andere komt doordat de vraag naar vreemde valuta groter is dan het aanbod. De verwachting is dat de koersen de komende periode zullen blijven stijgen.

De Centrale Bank van Suriname heeft in een verklaring laten weten dat zij haar toezichtsbeleid in de vreemdevalutasfeer zal aanscherpen. Hiermee wordt beoogd de wisselkoers te stabiliseren en rust te brengen op de valutamarkt.


10 REACTIES

 1. Cambiokoers en straat koers zijn al 26/27 srd voor een usd. De handelaren willen geen verlies lijden en hanteren een koers van 30 srd voor de usd. Welkom in Cowboy country Suriname
  gemodereerd

 2. “Vernomen wordt dat de stijging onder andere komt doordat de vraag naar vreemde valuta groter is dan het aanbod” maar dat is toch logisch?? dus ik snap niet wat die “vernomen wordt” in die zin doet.
  Journalisten moeten echt letten op woordgebruik, zinsformulering etc etc, NOSO WO KON NA STRATIE TOE OM DAT VAN JULLIE TE EISEN HOOR…want de jeugd kan niets van jullie leren zo
  gemodereerd

 3. Het is toch van de gekke dat men voor alles in Suriname de hoofdprijs wilt! Ondanks de rek eruit is bij velen en de nood hoog. Doet de overheid niets maar dan ook niets om deze pijnlijke maatregelen in te dammen.
  gemodereerd

 4. In bacovenwinkel kan alles.
  Iedereen doet wat ze willen, als je het volk maar uitbuit.
  Maandag hoop ik dat nog meer Surinamers de straat opgaan.
  gemodereerd

 5. ja hoor die paarse boeven van telesur willen weer geld van het volk stelen , het volk moet weer betalen , en de regering is stil
  gemodereerd

 6. Ook telesur is een staatsbedrijf enook hier kleden ze het volk uit.ik vraag mij af of de mensen in het binnenland internet hebben en wat de geweldige VP voor ze doet.Komende week gaan prijzen van alles en nnog wat wee omhoog.Mensen in Nederland stuur 2 masnden geen euro,s nar familie,anders komen we niet van deze octopussen af .
  gemodereerd

 7. debby , paarse nietsnutters hebben maandag wel tijd , maar of ze komen , neen vorige week was een handje vol van die paarsen aanwezig en ze slapen zeker tot vrijdag , want ze waren zo moe van 100 meter lopen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.