Vrijdag 29 juli start hoger beroep in proces tegen Bouterse

13
archieffoto

Het Hof van Justitie in Suriname buigt zich vanaf vrijdag 29 juli 2022, over het hoger beroep in de zaak tegen oud-president Desi Bouterse rond de Decembermoorden. Vier andere verdachten staan dan eveneens terecht. Zij waren net als Bouterse in beroep gegaan tegen hun straf.

Bouterse werd in 2019 veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de moord op vijftien tegenstanders van zijn militaire regime in 1982. In 2021 werd de straf bevestigd, nadat Bouterse verzet had aangetekend.

Het is niet bekend hoe lang het hoger beroep duurt. Nina Jurna sprak met het NOS programma Met het oog op morgen over de zaak.


13 REACTIES

 1. Vrijdag 29 juli start hoger beroep in proces tegen Bouterse

  Alle feiten en zijn functie en rol over deze grootste en gevaarlijkste crimineel t.a.v. het 8 December 1982 moorden is bekend bij de krijgsraad en rechtbank. Op grond hiervan is het vonnis ook al geweest 20 jaar gevangenisstraf in SB.

  De rechters van de krijgsraad/rechtbank moeten niet te veel tijd en aandacht aan deze zaak besteden. Kost te veel geld en de samenleving, de families, de Surinamers en de Internationale gemeenschap moeten nu duidelijkheid hebben. Deze zaak heeft veel te lang geduurd en iedereen heeft recht dat deze zaak nu gesloten wordt. Het is nu of nooit.

  Morgen kan dit vonnis weer worden bevestigd in hoger beroep bij de rechtbank/krijgsraad en kan hij direct naar door de politie in een politiebusje naar de gevangenis in SB worden gebracht.
  gemodereerd

 2. De demonstranten vragen niet wie die miljoenen Dalla aan proces kosten van bullshit Bouta betaalt ?
  De demonstranten stellen bullshit Bouta niet verantwoordelijk voor de miljarden schade die deze topcrimineel in de afgelopen 40 jaar heeft aangericht.

  Deze vervloekte volksoplichter zuigt al 40 jaar het bloed van Mama Sranan.

  Mek Bouta nyan mi mars !

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Hopelijk duurt het niet lang meer. Iedereen en ik denk ook Bouterse raakt ongeduldig. Oppakken en opsluiten. Het zal pas goed gaan met Suriname als deze man en aanhang van het toneel verdwijnt.
  gemodereerd

 4. die rechters zijn toch allemaal vriendjes van ddb , dus morgen 29 juli zal er niets veranderen , deze massamoordenaar kan gewoon vrij blijven rond lopen en zijn oorlogje tegen het Surinaams volk voorzetten
  gemodereerd

 5. En nu opsluiten hangende de periode tot de uitspraak reden : onberekenbaar.
  gemodereerd

 6. Bereid je maar voor een volgende teleurstelling. We mogen blij als er, voordat Bouta het tijdelijke met het eeuwige veruilt, een eind komt aan dit gebed zonder einde.
  gemodereerd

 7. Opsluiten de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, die zijn incontinentieluier onder pseudo commandopost zal aantrekken; evenals zijn geldverslindende beveiliging en dienstautos. Het proces duurt te lang. Ieder ander zou allang opgesloten worden.
  Het BESTE wat opa D voor Suriname ooit zou kunnen doen, is voor de camera’s doodvallen!!!
  gemodereerd

 8. Volg sai pesa tap a schaakbord???

  Die owpa is tot alles instaat, blijft het een een spel van vertraging of heeft ie nog meer truucjes in een doos.

  Dat zal de komende dagen/weken blijken.
  gemodereerd

 9. Laat hij zijn onschuld tonen bij de rechters
  anders moet hij zijn mond dichthouden en zijn
  straf accepteren wegens doodschieten van 15 burgers.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.