Rusland: ‘NPS blijft coalitie ondersteunen’

16
Rusland: 'NPS kijkt uit naar invulling afspraken'

De NPS blijft de coalitie in Suriname ondersteunen. Dat heeft NPS-voorzitter Gregory Rusland woensdagavond gezegd tijdens de structurenvergadering van de partij in Grun Dyari.

Dat zal zo blijven totdat het congres van de partij anders zou beslissen. Dit congres wordt op dit moment voorbereid zei de partijleider.

Afgelopen week deden NPS DNA-leden Patricia Etnel en Ivanildo Plein mee met de protestacties tegen de Surinaamse regering. Volgens Rusland waren ze op persoonlijke titel daar en wil hun deelname niet zeggen dat er plannen zijn om de regering naar huis te sturen.

Rusland maakte ook bekend dat hij zijn functie als staatsadviseur neerlegd. Hij was per 1 januari 2021 samen met Pertjajah Luhur voorzitter Paul Somohardjo, benoemd als betaald Staatsadviseur. Het neerleggen van zijn functie als staatsadviseur heeft overigens geen gevolgen voor de coalitie.


16 REACTIES

 1. De NPS heeft bij de recente verkiezing veel meer stemmen behaald dan de ABOP, maar door het onrechtvaardige kiesstelsel minder zetels dan de ABOP. De NPS moet alles in het werk stellen, om voor de volgende verkiezing ervoor te zorgen dat het kiesstelsel veranderd wordt. Daarnaast dat de president in het vervolg rechtstreeks gekozen wordt. De NPS is een betrouwbare partij met integere mensen en met een wijziging van het kiesstelsel kan de partij hopelijk de volgende president leveren. Steeds meer NDPérs beginnen in te zien dat hun partij ons land compleet hebben geruïneerd en in stand wordt gehouden door onderwereld figuren. De groot deel van de achterban zal bij de volgende verkiezing een ander onderdak zoeken en de NPS kan hierop inspelen.
  gemodereerd

 2. De NPS is weer gezwicht !
  Gregory Rusland blijkt zwakker dan Venetiaan.

  Door zwakte van de NPS hebben bullshit Bouta en zijn bende weer kunnen toeslaan !

  Zogenaamde komen demonstranten en zwakke politici op voor “den poti sma” , maar niemand ziet waarom den sma poti zijn. Geen van ze hebben ballen om het probleem van den poti sma duurzaam op te lossen !

  “Den sma” worden “poti” gehouden omdat zij het domme stemvee moeten zijn zodat zij aandacht kunnen trekken. Hetgeen nu dus weer, ja alweer, gebeurt.
  De Nationale Dagu’s law den poti sma ede fu char destabilisatie kon.
  En weer, ja alweer, zwicht de zwakke NPS !

  Ken jij het verhaal van de Surinaamse ezel en de paarse steen ?

  Slim-Suriname zal niet zwichten.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Ronny Brunswijk heeft 3 RVC-lidmaatschap van zijn broer terecht afgepakt en bobojantje Rusland treed af als staatsadviseur woningbouwontwikkeling. Maar de arrogante president blijft Melissa aanhouden als RVC-lid van staatsolie. Nu ziet de kiezer waar nepotisme vandaar komt. De president gaf daartoe aanleiding. Trouwens, de president zal denken, ach die bobojantje heeft in de afgelopen twee jaar geen enkele woningbouw gerealiseerd en bijna SRD 600.000 (24 X 25.000) ontvangen.

  Bij de NPS weten ze nog steeds geen raad wat te doen. Ze blijven de regering trouw ondersteunen en proberen zo het volk te misleiden. Bij de komende verkiezingen zullen ze afgestraft worden. Je moet als groene partij niet van twee kanten willen profiteren. Vanuit de regering en DNA meewerken aan maatregelen die het arme volk treft. En aan de andere kant roepen dat het anders moet. Wie houden jullie voor de gek.
  gemodereerd

 4. Beste Democraten

  Ik Begrijp Wel De Beste Bedoelingen Van De NPS Voorzitter De Heer Rusland. HIJ is Wel Een Prima Bestuurder. Maar Ik Zie Absoluut Geen Leider In Deze Man. HIJ Moet Zo Gauw Als Mogelijk Bedanken Als Leider Van De NPS .

  De NPS Heeft Al 3 verkiezingen Achter Elkaar Verloren . 2025 wordt De 4De
  gemodereerd

 5. Alleen Gregory ziet niet in dat hij plaats moet maken als voorzitter. Doet hij dat niet dan verliezen we zondermeer twijfel de volgende verkiezingen. Er zijn veel spijtoptanten die terug willen keren, maar geen vertrouwen hebben in deze voorzitter. Hij straalt niets uit!!!!!!!!
  gemodereerd

 6. nepotisme is een vies woord.
  Als ik Rusland eeen advies zou mogen geven. Trek de stekker eruit.
  Het heeft geen zin je te omringen door gansters criminelen . Want een lijwacht van de VP is aangehouden om een drugszaak. Want wet en regelgeving geld niet voor dit soort gasten.
  Daarom doen wij een appel op de fastoenlijkse partij binnen deze coaltie , die getoond heeft altijd ten dienste te staan van het land, die heel veel presidenten heeft voorgebracht. TREK JE TERUG VOORDAT HET TE LAAT IS.
  gemodereerd

 7. Het neerleggen van zijn BETAALD Staatsadviseur functie heeft geen gevolgen voor de coalitie, maar als het goed is, heeft het wel gevolgen voor zijn portemonee; ‘Gregory ó fir en in en saka, lek brada Leo’, maar daar voelt Paul op dit moment niets voor. Nu Paul Javaans nieuwjaar mag vieren tijdens een nationale vrije dag, kan hij de extra inkomsten niet missen.
  gemodereerd

 8. nps heeft slimme mensen genoeg, helaas voor de nps….. is rusland er niet 1 van.
  voor eigen belang steunt hij nog steeds de coalitie waardoor al gelijk duidelijk is wat zijn motieven zijn.
  gemodereerd

 9. En toch geef je stiekem een sneer!

  Hij beseft wel degelijk, dat als je zonder enige communicatie toegeeft aan de eisen van die oproerkraaiers, morgen er weer een andere activist opstaat om eisen te stellen.

  Want dan is het zeer eenvoudig; paar dagen verlof, beetje popie jopie-taal bezigen en je wensen worden vervuld.

  De relatie binnen Front toen, dat moet je evalueren. Nu wordt je geleid door onderbuikgevoelens in relatie tot een ‘racistisch verdeel en heers tactiek’.
  Miss etnel gebruikt haar privé-issues om politiek te bedrijven. Je hebt keuzes gemaakt, je kunt alleen maar subtiel sturen, het bloed kruipt langzaam maar zeker waar het niet gaan kan.
  gemodereerd

 10. Dat mensen zich druk maken om één (1) bestuursfunctie van de First Lady terwijl een ander samen met zijn eega het land met 4 miljard schuld heeft achtergelaten. Zorg er eerst voor dat je gaat protesteren tegen die boevenbende die allemaal nog vrij rondlopen in plaats van de huidige regering te saboteren in hun werk.
  gemodereerd

 11. nps , u heeft uw doodvonnis nu afgekondigd dankzij u rusland en de dna leden etnel en plein daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag
  gemodereerd

 12. De roep van personen aan de NPS om uit de coalitie te stappen kan de partij meer schade berokkenen, omdat de invloed van de NPS op het beleid wegvalt in het voordeel van de ABOP. De NPS heeft momenteel 2 ministeries, waaronder Onderwijs, dat 1 van de belangrijkste ministeries is. De VHP zal alles in het werk stellen om de NPS aan boord te houden en daarom kan de NPS hardere eisen stellen aan de coalitie. Het is bekend dat de ABOP liever alleen met de VHP en de PL de regering wilde vormen. Ik kan mij wel voorstellen dat de NDP een integere partij in de oppositie verwelkomd omdat ze zelf niet geloofwaardig overkomen.
  gemodereerd

 13. NPS is de PVDA van Suriname.
  Ze zijn oud en vast geroest.
  Bobo Gregory is in een diepe REM-slaap 😴.
  Word ook wel droom slaap genoemd.
  Blijf maar dromen hor “Gregory”.
  Als hij de stekker er uit trekt, is NPS zeker verleden tijd,en dat weet hij heel goed.
  Etnel mi gudu je zit aan een dood “stier” te trekken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.