De West: ‘First lady Mellisa Santokhi zal functies neerleggen’

36
First lady Melissa Santokhi in Nederland, brengt bezoek aan Diemen

De Surinaamse first lady Melissa Santokhi-Seenacherry zal haar functies neerleggen. Dat meldt de Surinaamse krant De West op basis van bronnen.

Een ander medium te weten Suriname Herald, heeft het over het terugtreden van de first lady uit de Raad van Commissarissen (RvC) bij Staatsolie. De berichten zijn niet officieel bevestigd.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er eergisteren hierover gesprekken zouden zijn geweest binnen de top van de partij van de president van Suriname.

De first lady ligt al sinds haar benoeming als RvC lid bij Staatsolie, in augustus 2020, onder vuur hierover. De actievoerders die de afgelopen dagen aan het demonstreren waren, hebben als hoofdeis dat de first lady terugtreed als RvC lid bij het oliebedrijf.

UPDATE – VHP ontkent dat er vergaderd is over RVC-functie van first lady:


36 REACTIES

 1. Mooi, maar ook zonder het geld. Ze krijgt al genoeg voor op en neer reizen, ook al gaat ze niet weg.
  Nu Bissumbar nog.
  We gaan wel in de gaten houden of er ook ontvangen wordt.
  gemodereerd

 2. Dat is een hele goeie maatregel die top van de VHP genomen heeft. Dat is weliswaar pas een begin, maar zal zeker vertrouwen geven aan het volk in het bijzonder en aan mij ook. De VHP moet als grootste politieke partij binnen de regering steeds het goeie voorbeeld geven. De volgende belangrijke punt die de regering onder aanvoering van de VHP heel daadkrachtig moet aanpakken is de grondroof door de ABOP en de heer Jogi van de VHP. Dat lijkt mij ook geen moeilijke punt. Begin met het Sabaku-project en Kronenburg. Maak alles openbaar, dan kan het volk zien en meer vertrouwen krijgen. En de derde punt die heel makkelijk te realiseren is, soberheid betrachten als regering, leef mee met het volk. Een vierde belangrijke punt is reshuffelen van ministers, vooral de incompetente ministers van de ABOP/PL. De vice-president heb ik nooit serieus genomen, die doet maar wat.
  gemodereerd

 3. ZEER onwaarschijnlijk als ze al haar taken opzegt. Dat zou vernietiging van kennis zijn. Iets waar suriname weinig van heeft. Misschien lid van Rvc van staatsolie als handreiking, maar that´s all.
  gemodereerd

 4. Goed zo!!!! Maar ik vraag me toch af waarom de first lady, de president en niet te vergeten de vice president het in eerste instantie een goed idee gevonden hebben dat zij de functies aanvaardde? En het maakt niets uit of een gezinslid wel de capaciteiten had of heeft, NEPOTISM E maakt nooit een goede indruk en zal door de meeste Surinamers, ongeacht, ras, kleur of geloof, afgekeurd worden, waardoor je als regering nodeloos goodwill zal verspelen.
  gemodereerd

 5. Als het waar is (speciale attentie voor mijn vriend Rampersadpersat, 22 juli 2022 Bij 10:24
  haha, pony schrijft ALS ALS dit waar is. lezen is lastig, begrijpen nog meer 22 juli 2022 ), waarom heeft het zo lang moeten duren, notabene met zoveel politiek ellende op de koop toe. Was het zo moeilijk. Santokhi had dit kunnen voorkomen, misschien begint hij zijn eigen gedane beloftes eindelijk te snappen. Zijn oranje helden hier op WKT vonden deze benoeming oke, Melissa, zonder routine laat staan ervaring als advocaat, was een goede set van de president.
  De president is goed op weg (jammer dat er eerst gedemonstreerd moest worden), het is nu tijd voor de vervanging van onbekwame vriendjes minister, met een smet zijn ze niet meer integer, u heeft niks meer aan zo’n minister, laat hem niet zielig bungelen, doe uw grondwettelijke plicht. Het is ook tijd te accepteren dat er ook bekwame a-politieke burgers rond lopen om het beter te doen. U heeft nog drie jaren om het beter te doen dan de boef Bouterse. Wordt niet zoals bouta. Pres u bent aan het wakker worden, blijf wakker, u heeft het zelf gezegd, na dit jaar krijgen wij een mooie Sranan terug. Jip en Janneke.

  Papie, valt dit ook onder racisme. Mr Para Express, hoe profileer je iemand als slim Suriname.
  gemodereerd

 6. Het wordt tijd. Want ze zit alleen op de posten als waakhond voor de president.
  En dat is de grootste kolder. Als je op een post wordt gezet moet je gewoon werken. Er zijn genoeg mensen die werkloos zijn. Melissa ga gewoon je werk doen, waarvoor je gestudeerd heb.
  Deze regering stelt diep teleur en toch hoop ik dat din draai anoe, par a boto.
  Want om na 2 jaar weer een nieuwe regering te gaan formeren gaat het land geen goed doen.
  Chan heeft zoveel beloofd a bo set ing .
  Ma hij is druk bezig geweest om zijn vrouw en vrienden te settelen.
  En dat is het grootste gevaar voor het land. Zodra mensen op de stoel zitten beginnen ze hun eigen zak te vullen.
  gemodereerd

 7. Familieleden v d NL of VS regering worden ook niet gefaciliteerd. Dit gebeury alleen in bananen staten. Su Wake up.
  gemodereerd

 8. Kwik, kwek en kwak zullen dan de opengevallen functies innemen. Die paarse djamoe edes.
  gemodereerd

 9. De( first lady ) gaat haar functie neerleggen oké, wie gaat haar
  dan opvolgen ?? Terecht overigens, M.Neus of @ Debby gaat
  haar opvolgen, het is lood om oud ijzer. Voor de dommen onder ons, woordenboek of effe googelen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. En wanneer levert ex First Lady, Ingrid Waldring- Bouterse, Waka Pasi in ?

  Of blijft Ingrid W. – B. Frommel Lady ?

  Wij willen rechtvaardigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 11. Argument van directe rapportage is een onzin argument o haar in RvC te laten. De directie moet gewoon al veel eerder rapporteren. RvC gaat over belangrijke beslissingne en doet vooral controle en beoordeling ACHTERAF.
  De directie neemt beslissingen en legt belangrijks beslissingen voor aan de RvC. Dan kan ze gewoon en kopie aan de regering sturen en is Mellissa echt niet nodig als tussen stap. Sterker nog er is het risico dat zij belangrijke zaken niet herkent en niet meld!!
  —-
  Melissa en Leo zitten waarschijnlijk nog steeds en als ze al vertrekken is de kans groot dat ze gewoon doorbetaald krijgen!!!!
  gemodereerd

 12. Goede moves van Santokhi en Brunswijk.

  Ik sta achter deze regering en begrijp de monumentale uitdagingen die zij trotseren, maar ook ik vond het nepotisme moeilijk te verteren.
  gemodereerd

 13. al die paarse , debby , pony , karsin olie , cornel , eigen+mening , klaas , robg , , zijn zo jaloers op de first lady mellisa , dat zij geilen op haar , want die vorige paarse lady was toch een heks he paarsen , en toen hoorden wij jullie niet dat zij haar functies moet neerleggen , maar paarsen je hoort al meer dan twee jaar niets van die ex f.l. , vertrokken met adhin soms
  gemodereerd

 14. Melissa moet zich bezighouden met de ceremoniële taken die horen bij de echtgenote van een president. In het salaris van de president is een bedrag verdisconteerd voor zijn echtgenote, dus geld hebben ze genoeg. laat ze de tijd nu gebruiken om een cursus te volgen “hoe gedraag ik me als echtgenote van de president”. Er zijn daarvoor speciale etiketten en protocollen.
  gemodereerd

 15. Hij blijft niet hierbij ben benieuwd wat de volgende eisen zijn.
  gemodereerd

 16. Het zou mij een worst wezen. Deze mensen zijn niet te vertrouwen. Waarom nu pas? Het is allemaal te heet onder hun voeten geworden, anders hadden ze allemaal voor geen enkele functies bedankt. Het land is vol met mensen met een dubbele agenda. Tja .. Jullie hebben voor gestemd en jullie moeten mee dealen. In Suriname zie je heel wat sentimenten die plaats vinden zoals Afgunst, rassenhaat, vriendendiensten, corruptie enz . Vooral de rassenhaat is een probleem. Na eeuwen bij elkaar te zijn opgegroeid heb je heel wat mensen die nog steeds blijven hangen in de oertijd. Dat zie je weer terug in bepaalde reacties die je dagelijks hier zien voorbij gaan. Het gaat daarom nooit meer goedkomen in Suriname. Het landsbelang is niet belangrijk. Sorry voor mijn geboorte land om dit te zeggen, maar het is helaas de waarheid.
  gemodereerd

 17. @ debby. “op en neer” betekend van boven naar beneden en omgekeerd. Je bedoelt “heen en weer” reizen. :-).

  Ook het neerleggen van Leo Brunswijk en alle anderen moet onder een vergrootglas. Weet zeker dat ze een mooi “zakcentje” meekrijgen en dat mag niet, maar ik vrees dat het wel gaat gebeuren want dit zeker veiliggesteld in hun contract.
  gemodereerd

 18. @Eigen+mening, VHP verdient echt geen schoonheidsprijs omdat first lady nu haar functies neerlegt. Als het volk niet in opstand was gekomen en dat eiste, was er niets gebeurd. Dus volk, ze door, maaaaaar laten we er wel voor waken dat we niet WEER misbruikt gaan worden door de politiek. Ze moeten ons niet WEER voor hun karretje laten spannen want ze staan allemaal als aasgieren te wachten. laten ze allemaal oprotten. Geen enkele oude politieke partij willen we meer. DEN MEK A KA LANGA…..zou papa Towtjie zeggen.
  HET VOLK IS EINDELIJK WAKKER MAAR WEES WAAKZAAM
  gemodereerd

 19. Allen,

  JZwartmans groot gelijk.
  Er is teweinig kennis in Suriname, wie kan je nog vertrouwen ?
  Alles wat er nu gebeurd in Suriname is afleidingsmanoeuvre ivm het proces van de december moorden.
  DDB is een soldaat hij weet hoe hij de boel moet afleiden, zodat alles weer wordt uitgesteld.
  De Surinamers trappen met open ogen hierin, zijn niet verstanding genoeg om dit door te heen.

  SUCCES
  gemodereerd

 20. Ook binnen de gelederen van de Vhp top, schijnt Melissa voor onenigheid te zorgen! Chan seer ing ede gi wan jongedame, die geen enkele ervaring heeft als leidinggevende, als werkende! Ze heeft het nog niet in de vingers. Als commissaris van staatsolie moet je een bepaalde bagage hebben om daar te kunnen participeren in belangrijke processen. Al deze punten maken deze jongedame ongeschikt voor deze functie. Alleen onze President, die mag benoemen en ontslaan. Is overtuigd van haar kwaliteiten…
  gemodereerd

 21. Die vrouwen/partners van…

  Moeten zich alleen maar bezig houden met liefdadigheidsinstanties.
  Niks en nergens geen geld voor vragen!

  Ook al heeft ze gestudeerd, jammer dan!
  Als je man president is van een land, heb je genoeg inkomen.

  Wil je je persé toch verder ontplooien/graaien voor later, dan moet je niet met een president trouwen!

  Laat ze zich maar verdiepen hoe ze de zorg weer op niveau kan brengen.
  gemodereerd

 22. Laat de paarse kakkerlakken vooral op de sleutelposities op de ministeries, banken, enz hun functies dan ook neer leggen. Laat al die vervloekte paarse ongeletterden op de ministeries hun banen banen voorgoed neer leggen. Waarom wel van een regeringscoalitie die de verkiezingen gewonnen heeft dat vragen wel te doen en jullie die verloren hebben willen dat niet en willen komen bepalen.

  Gekker moet dat niet worden.
  gemodereerd

 23. WAT, je hebt het de laatste dagen erg druk met het destabiliseren, op elke kritische stuk een reactie, een dagtaak, hoe lukt het jouw met al de andere bezigheden, legt het uit aan vriend Sabaku en co, je wordt zeker met een extra vette bonus beloond door de president.
  gemodereerd

 24. @wat
  beetje een paars fobie?
  je kan geen post ontopic maken zonder bouta of paars te noemen
  erg triest, en mensen zoals jij zijn degene die het land tegenhouden om vooruit te komen aangezien jij/jullie alleen maar achterom kan kijken
  gemodereerd

 25. Bij College Tour in Nederland vroeg een Surinaamse Student wiens vader leider is ve politieke partij in Suriname en zelf in een kabinet met ddb gewerkt heeft en met een beurs uit Suriname in Nederland studeert aan Z.E. Chandrikaperkash Santokhi over friends en family.

  Hoe komt deze student aan een beurs om op een universiteit in Nederland te studeren? Kan zijn vader zijn studie niet voor hem betalen? Is er hier geen sprake van family and friends?

  De splinter in andermans oog zien, maar de balk in eigen oog niet.
  gemodereerd

 26. Ik ben benieuwd in hoeverre de president zijn huwelijk op het spel zal zetten voor dit stink-volk.
  Vanaf dag één is er een hetze tegenover deze vrouw.

  Op respectloze wijze eisen stellen en stoken in een huwelijk.
  Ze staan in de startblokken om anders te stemmen, het huwelijk is voor altijd.

  Ze hebben niet voor je gestemd zeggen ze.
  Dus je mag doen wat je wilt, je bent niemands eigendom, Melissa.

  Rise like a Phoenix!
  gemodereerd

 27. Hoe betrouwbaar zijn de bladen die dit fakenieuws naar buiten brengen. Op de West na zijn al kranten in Suriname nep en riooljournalistiek.

  Surinamers letten jullie op welke kranten u leest en welke u gewoon links moet laten liggen. Leest u senatiekranten, Fabelskrant, Sprookjes of feiten in kwaliteitskranten?

  Sari tori
  gemodereerd

 28. Ik zit mij al enige tijd af te vragen waar deze mevrouw “ deskundig” in is.
  Een gewone universitaire( of is het een veredelde HBO opleiding) maakt iemand nog niet deskundig. Kan iemand mij helpen.
  Ik heb nooit iets van haar gelezen of gezien.😎😎😎
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.