Groep politieofficieren niet eens met politiebond

30
Politie in Suriname
Politie in Suriname.

Een groep politieofficieren heeft zich vanmorgen verzameld bij het bureau van de korpschef aan de Duisburglaan.

Waterkant verneemt dat ze het niet eens zijn met de beslissing van de Surinaamse Politiebond (SPB), die het aftreden van de minister van Justitie en Politie eist.

Er was dinsdag een algemene ledenvergadering, waarbij het vertrouwen in minister Kenneth Amoksi is opgezegd.

Inspecteur Milton Kensmil heeft vandaag in een radioprogramma het een en ander aangegeven. Het komt erop neer, dat de officieren niet eens zijn met de beslissing van de bond. “Volgens de statuten moet de meerderheid bepalen en niet een groep aspiranten en pas geslaagde rekruten”, zeggen de officieren.

Vernomen wordt, dat de groep momenteel richting de vicepresident gaat om aan de bel te trekken en de beslissing van de bond nietig te doen verklaren. De officieren ondersteunen de beslissing van de SPB absoluut niet.


30 REACTIES

 1. Er zijn GELUKKIG ook verstandige politieofficieren. Big up mannen en hopelijk misschien ook vrouwen.
  gemodereerd

 2. Zoals al vaker is geschreven, een groepje oproerkraaiers die de hete adem van de regering in zijn nek voelt branden grijpt van alles aan om hun zin te krijgen. Het volk —het volk —het volk heeft gestemd, en een paar honderd man die worden opgetrommeld voor wat SRD’s door zeg maar tien man wil zijn zin doordrijven. Schandalig.
  gemodereerd

 3. Suriname is onder de huidige regering echt een bananenrepubliek aan het worden. Suriname wordt een tweede Haïti. Deze regering blijkt niet in staat om een ordelijk maatschappij te creëren waarin iedereen, inclusief de regering de normen en waarden respecteert. De regering moet het goede voorbeeld geven en alles wat met nepotisme te maken heeft terugdraaien. Alle grondroof terugdraaien. Zwakke schakels binnen de regering vervangen. Iedereen houdt zicht aan de wet en regelgeving en gaat met respect met elkaar om, ook de regering. Op dit moment gaat het land geen stap vooruit.
  gemodereerd

 4. Goedzo officieren. Jaag atompai weg van het korps. We hebben geen makelaars in het korps nodig.
  gemodereerd

 5. Eigen+mening 27 juli 2022 Bij 17:28
  Suriname is onder de huidige regering echt een bananenrepubliek aan het worden. Suriname wordt een tweede Haïti. Deze regering blijkt niet in staat om een ordelijk maatschappij te creëren waarin iedereen, inclusief de regering de normen en waarden respecteert. De regering moet het goede voorbeeld geven en alles wat met nepotisme te maken heeft terugdraaien. Alle grondroof terugdraaien. Zwakke schakels binnen de regering vervangen. Iedereen houdt zicht aan de wet en regelgeving en gaat met respect met elkaar om, ook de regering. Op dit moment gaat het land geen stap vooruit.
  =============================

  Nee Eigen+mening, het is juist deze regering die probeert orde op zaken te stellen. Het zijn jouw vriendjes en vriendinnetjes die de laatste tien jaar het land heeft leeggezogen. Wat denk je van 4 miljard schuld die ze hebben achtergelaten en de laatste lonen van de ambtenaren niet eens meer konden betalen? Dat is pas realiteit, niet die nonsens die je hier komt verkopen. Jullie zijn al 40 jaar bezig het volk naar jullie hand te zetten met allerlei luchtkastelen en mooie praatjes en elke keer weer blijkt het grote chaos en ellende te zijn die jullie achterlaten. Je lult over nepotisme maar vergeet dat je afgod het heeft uitgevonden, hoeveel vriendjes en vriendinnetjes heeft hij wel niet benoemd tijdens zijn presidentschap. Grondroof dito, onder de NDP. En zijn geen zwakke schakels binnen deze regering, het is wat mensen jou willen doen geloven.
  gemodereerd

 6. Wordt het een politie coup! volgens mijn gevoelens gaat het die richting op.
  Oeng no doe dongsani.
  gemodereerd

 7. Oud inspekteur, bondsvoorzitter en minister van J&P. dhr.Maynard.Wat mis ik u vandaag.
  Wat een puinzooi hebben de zogenaamde leden van het korps gemaakt.Ik zie u nog uitstappen uit de lijn 9 bus. no wang dienstwagie. gewoon bussen. Dat sierde U.
  gemodereerd

 8. Goed zo integere officieren. Kwik, kwek en kwak kunnen inpakken en wegwezen.
  gemodereerd

 9. Petje af voor deze groep die de moed heeft om hiertegen in te gaan. Niet als makke lammetjes achter deze dubieuze figuren aanlopen met hun dubbele agenda! Big up mannen!! 👍🏼💪👊
  Ik wou dat er meer van dit soort Surinamers rond liepen!
  gemodereerd

 10. Ik had al een vermoeden dat deze heertjes die de leiding hadden in deze rotzooi demonstraties naast hun schoenen lopen. Gouverneur Kielstra had gelijk dat je niet iedereen scholing moet geven, want anders worden ze brutaal. Jammer dat ze niet terug gestuurd zijn naar St George El Mina in Ghana.

  Suriname is met dit ongeregeld zooitje hard op weg om Haïti te worden. Opbouw kennen ze niet, alleen maar vernietiging, achteruit gang.

  Deze regeringscoalitie onder leiding van z.e. president Chandrikaperkash Santokhi is op dit moment de beste leider/persoon die (inter)nationaal Suriname uit de diepe dal waarin het nu zit eruit kan halen en op weg kan brengen, naar grotere hoogten. Ze onderhandelen met de crediteuren om betere deals te maken om de grote leningen en hoge renten gunstiger voor Suriname te maken.

  Deze financiele crisis is niet door de huidige regeringscoalitie gekomen, maar door de regeringscoalitie van ddb en aloebaba.

  Surinamers wees kritisch, rationeel, denk logisch en neemt u het juiste besluit voor uw zelf, uw gezin.

  Surinamers van oost- west, noord – zuid op het grondgebied van de republiek Suriname hebben jullie vertrouwen in deze regeringscoalitie onder leiding van z.e. president Chandrikaperkash Santokhi.

  Er zit licht aan het eind van de tunnel en hebben jullie daarom geduld.

  Weet wie jullie in deze situatie sinds 25 Februari 1980 terecht heeft laten komen en zijn weer van plan dat te doen. Ze hebben het gezegd, dat als ze weer in de regeringsmacht komen, de nyam a moni baka.

  Surinamers kijkt u uit voor wolven in schaapskleding.
  gemodereerd

 11. Is toch ongehoord dat een politie officier gaat demonstreren, uit eigen belang, omdat hij de stoel van de president wil, zegt hijzelf. Zo ongediscipleerde officier moet gewoon in de gevangenis, gelukkig maar dat niemand hem opvolgt.
  gemodereerd

 12. @Eigen+Mening. Suriname is al heel lang een bananenrepubliek en zelfs nog erger want zelfs de Surinaamse bananen zijn niet te vreten. Didibri te Domburg/Leonsberg heeft het land kapot gemaakt met zijn Njang Dringi Prisiri. Kijk maar welke bevolkingsgroep protesteert. Ze kunnen niet naar hun Latourfeestjes want benzine is te duur. Eerst moeten de NDP-er die op sleutelposities zitten worden uitgeroeid en dan kan het land verder.
  gemodereerd

 13. Als de koeien te lui en did zijn om te grazen is het tijd voor de abbatoir. Al die Bette oompies en tante hebben die probleem
  gemodereerd

 14. So! De Bouta (moordenaar) lovers zijn schaakmat. Deze misleidende figuren moeten voor eens en altijd duidelijk hun beperkte rol onder ogen zien. Opkomen voor de belangen van het politie personeel staat los van de politiek.
  gemodereerd

 15. Ik denk dat het handlangers van de overheid zijn die wellicht vóór geld hun principes opzij zetten om tegen de bond te reageren. Suriname is inderdaad een dictatuur in wording. De overheid doet wat ze wil roven zichzelf verrijken en zich zelf en vrienden baantjes toeschuiven. En die domme vp zónder opleiding. Bouwt op zijn verleden als crimineel en bankrover en die gangster wil uitstralen.2025 komt eraan we zullen zien
  gemodereerd

 16. Deze groep officieren is maar een kleine groep. De meerderheid van de officieren wil dat Amoksi het veld moet ruimen.
  gemodereerd

 17. robg , jij bent een kleine sukkel , hebt jij gezien hoeveel leden daar op de vergadering waren en zij met hun paarse koppen ja knikte , het zal er ongeveer 20 zijn geweest , en hebt je de anderen vandaag gezien die ook naar de vp gingen , wel meer dan 20 he robje g , en die paarse nepagenten( rotte appels ) zullen spoedig verwijderd worden en het is maar een kleine groep die toch al niet werkten , dus de het politieapparaat blijft gewoon op sterkte he robje g en paars zie je niet meer
  gemodereerd

 18. eigen+mening , wat Sabaku en Hiran schrijven in hun reactie is de waarheid , maar jij bent een paarse blinde en jij ontkent het , en jij houdt van ddb de massamoordenaar , ben jij daar trots op , en na vrijdag ook nog
  gemodereerd

 19. toff , jij bent echt een eikel, ja een paarse eikel , ja jou baas ddb was en is een dictator , want jij bent net als die paarse nepagenten een volgeling en een kontenlikker van die dictator ddb , maar toff vindt jij het tof dat jou baasje ddb vele Surinaamse burgers heeft vermoord , dus jij bent trots op die massamoordenaar , en toff jij denkt dat er nu een dictatuur in wording is , jij geilt op dictatuur , dus jij ziet alles als een dictatuur , je ballen ook??
  gemodereerd

 20. Ik denk dat een groot deel van de gemeenschap ( ook van de coalitie) in het begin achter de acties stonden, maar naarmate er meer informatie over de dubbele agenda van de leiders naar buiten komt neemt het draagvlak voor de acties af. Ik las dat de ASFA ook afstand begint te nemen van de acties. Het overgrote deel van de intellectuele laag van de samenleving gaat niet meer blindelings achter personen lopen. Ze lezen de kranten en zien dat er vrijwel in de hele wereld grote problemen zich aan het opstapelen zijn als gevolg van de Covid-pandemie en de oorlog in Oekraïne. In veel landen is er onrust en straat oproer omdat de mensen niet uitkomen met hun salaris. Zelfs in het rijke Nederland doen steeds meer mensen met een baan een beroep op de voedselbank, omdat ze niet uitkomen. Daarnaast is er veel onzekerheid over de komende winter, omdat de gasprijzen meer dan 500 % is gestegen. Misschien kunnen de journalisten aan de leiders van Organic Movement vragen hoe ze het land uit het dal willen halen als de regering vandaag aftreed.
  gemodereerd

 21. Smatje 27 juli 2022 Bij 20:32
  Even de corruptie-schandalen van de afgelopen jaren, sinds mei 2020: New Surfin B.V.; Sabaku project, reçu-schandaal Ministerie van Financiën, en nog een aantal grote zwendelzaken. En nog houdt men een bord voor zijn kop en wilt men de realiteit niet onder ogen zien. De demonstranten gaan niet voor niets de straat op om te protesteren. Kijk naar de kern van hun boodschap. Er zijn genoeg argumenten op tafel gelegd.
  ========================================

  Smatje, geen leugens hier verkondigen. De zaak die je opnoemt aangaande New Surfin B.V. en andere zijn incidenten geweest met als doel een poging te wagen de economie weer op gang te helpen. De regering heeft bij nader inzien op tijd de stekker uit deze dwalingen getrokken. Die behoren dus duidelijk niet tot corruptieschandalen zoals jij dit verwoord. Het reçu schandaal moet nog door onderzoek blijken wie aan de basis hiervan ligt. Wedden dat dit paars gerelateerd is? De schandalen waar jij het over hebt moet je zoeken bij de vorige regering die er voor heeft gezorgd dat mensen zoals jij vandaag de dag niet voldoende te vreten hebben. Dit is pas realiteit, ga daar maar eens goed over nadenken voordat je het hier over “de kern van de boodschap” wilt hebben.
  gemodereerd

 22. Het moet erg raar zijn voor de politie wiens werkplek toen is opgeblazen, dat juist nu enkele collega’s de opdrachtgever ondersteunen.

  Zijn er nog overlevenden uit die tijd.
  Hoe ervaart u de huidige ontwikkelingen. En hoe was het in ‘80.

  ‘Ie boi jason, kom eens met een mooi artikel van vroeger’
  gemodereerd

 23. @Eigen+mening
  Suriname is niet onder de huidige regering een bananenrepubliek aan het worden!!!
  Suriname was onder de vorige regering al een bananenrepubliek !!!!

  @Sabaku
  Dat heb je goed verwoord
  gemodereerd

 24. Politie met elkaar in oorlog! Dit is erg in nederland alle agenten kijken 1 kant op nl echte politiestaat nederland jammer genoeg ! Tot woede van mij en in suriname politie- oorlog onder elkaar hou eens, op of ga met je wapen schieten oorlog voeren@wat (oranje vhp vriend(overlastgevende aambei op wkn alleen schelden jij moet een paarse aambei worden hou op met joh! Ik haat politiestaat! Je wordt monddood gemaakt bij politiestaat in nl de ka politie bepaalt alles! Jammer genoeg in nl heel sterk!
  gemodereerd

 25. @Smatje
  Je hebt het over schandalen vanaf 2020 zoals: reçu-schandaal Ministerie van Financiën
  Hier wordt er tenminste nog een onderzoek naar gedaan.
  Welk onderzoek heeft de NDP gedaan nadat er miljarden geleend zijn en niet in het land geïnvesteerd zijn maar verdwenen zijn.

  Daar hoor je de demonstranten niet over, zij geven de huidige regering de schuld omdat het financieel slecht met Suriname gaat.
  Dit is niet eerlijk, het is de vorige regering die het Surinaamse volk gekozen had, terwijl zij donders goed wisten (kijkende naar het verleden) dat het land naar de filistijnen zou gaan met Bouterse als leider.
  Laten we eerlijk zijn, het volk dat nu protesteert heeft zich door de vorige regering laten omkopen, zij deelden pakketten uit en strooiden met geld. Dus over corruptie gesproken, het volk heeft er aan meegedaan en nu een ander de schuld van geven over de huidige financiële staat van het land is niet faire.

  Het verbaast mij dat de demonstranten niet naar Bouterse en Hoefdraad gaan om het gestolen geld terug te eisen.

  Wees blij dat de NDP niet aan de macht is anders was de koers zoals nu niet 1 op 23/24 maar veel hoger, in het gunstigste geval1 op 50. Trouwens het is niet de regering die de koers bepaalt maar de internationale financiële markt. De koers is zo hoog omdat Suriname in het verleden te hoge leningen afgesloten heeft gekoppeld aan een hoge rente.
  gemodereerd

 26. Smatje 27 juli 2022 Bij 20:32
  Even de corruptie-schandalen van de afgelopen jaren, sinds mei 2020: New Surfin B.V.; Sabaku project, reçu-schandaal Ministerie van Financiën, en nog een aantal grote zwendelzaken. En nog houdt men een bord voor zijn kop en wilt men de realiteit niet onder ogen zien. De demonstranten gaan niet voor niets de straat op om te protesteren. Kijk naar de kern van hun boodschap. Er zijn genoeg argumenten op tafel gelegd.
  ===========
  Goed verwoord, helemaal mee eens👍
  gemodereerd

 27. Duidelijk signaal! Het wordt de hoogste tijd dat deze oproerkraaiers van het toneel verdwijnen.
  Typische *-mentaliteit, hard schreeuwen en eisen stellen, zonder de volle steun van alle leden van het korps. @smatje; we hoeven ons niet af te vragen welke afkomst je hebt tog?? Je hebt het geheugen van een amoebe en bent blijkbaar alle schandalen onder het didibrie wan-bewind spontaan vergeten. jou soort is een vloek voor Suriname. Ze hebben verschillende gedaanten. Zo doen ze zich hier ook voor als intellectuelen, maar ze vallen vanwege hun beperkte didactische vaardigheden- en kennis al snel door de mand.
  In Su gaan ze de straat op, schreeuwen luidkeels. Alsof dat niet genoeg is willen ze ook een soundtruck inhuren. En dan ook nog beweren dat het zooitje een afspiegeling is van de bevolking,…da fa dang,.. jampanesie, koeli nanga snesie do de….
  Het is geen geheim wie de veroorzaker is van alle onrust in de samenleving. Het is te hopen dat wij binnenkort vernemen dat de rechter hem op de eerstvolgende strafzitting, met onmiddellijke ingang de gevangenisstraf van 20 jaar oplegt. Dat zal ongetwijfeld tot wat commotie leiden, maar met het instelling brengen van het leger, kan dit meteen in de kiem worden gesmoord. Pas dan zal die zwarte bladzijde in de Surinaamse geschiedenis gesloten worden.
  gemodereerd

 28. Forumleden, het is mij opgevallen dat twee figuren die hier veel onzin plaatsen, onder twee verschillende namen opereren, maar in feite een persoon is. Ze vertellen dezelfde onzin. Vaak na commentaar op Debby komt ineens Smatje opzetten (of omgekeerd) Dat kan toch geen toeval zijn???
  Dus Debby, je bent ontmaskert, wat ga je doen? Weer Wendy worden??
  gemodereerd

 29. Boesskowtoe , al deze losers debby, smatje , eigen+mening , sandra , zijn robg , allemaal kraaien ze onzin uit dus ze zijn robg
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.