zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegeringscoalitie bijeen om recente protestacties te bespreken

Regeringscoalitie bijeen om recente protestacties te bespreken

-

Does Travel - naar Suriname

De regeringscoalitie (VHP, ABOP, NPS en PL) is op maandag 25 juli 2022 bijeengeweest. In deze speciale vergadering is de situatie in het land in het algemeen en met bijzondere aandacht voor de recente protestacties besproken. Het recht van vreedzaam protest wordt erkend. Sinds de eerste dag heeft de president aangeboden om in dialoog te gaan met de leiders en afgevaardigden van de protestacties.

De regering blijft het pad van dialoog volgen en hoopt dat de actievoerders binnenkort het aanbod zullen accepteren. Protest, maar ook dialoog, zijn essentiële onderdelen van een democratisch bestel. Alleen door middel van dialoog kunnen zaken besproken worden en stappen worden afgesproken alsook een plan van aanpak worden uitgezet om te geraken tot oplossingen. De top was het unaniem eens, dat de veiligheid altijd gewaarborgd moet zijn. In goed overleg met de leiders van de demonstraties en de veiligheidsdiensten zullen deze acties ook beschermd en begeleid worden.

De acties vinden nu niet alleen in Paramaribo plaats, zo zijn ook wegbarricades opgeworpen op de Afobakkaweg, de weg naar Koffiekamp alsook de weg naar Coronie. Echter is het niet altijd duidelijk wie de barricades opzet en wat het doel van de wegbarricades is. Dit soort acties zijn bij wet verboden en als zodanig strafbaar.

Deze regering heeft altijd gekozen voor het pad van dialoog en zal deze ook niet verlaten. Zo is gestart met het horen van onder andere diverse politieke partijen, sociaal-maatschappelijke groeperingen, vakbonden om te horen wat hun mening is en wat hun knelpunten zijn. De voorgestelde dialoog om de belangrijke aangehaalde issues te bespreken is essentieel om in goed overleg een bijdrage te leveren aan het verder herstel van onze economie en levensstandaard, en het traject van gezondmaking, stabilisatie en groei voort te zetten.

Ook de politieke leiders zijn van mening dat een diepgaande evaluatie van het regeerbeleid, op basis van het overeengekomen Regeer Akkoord van juli 2020, noodzakelijk is. Er zal niet geschroomd worden om daar waar noodzakelijk besluiten te nemen en aanpassing van beleid te realiseren.

Rust en vrede zijn nodig om onze economie te herstellen, te laten groeien zodat de bevolking nu, maar meer nog de generaties die na ons volgen, een solide basis hebben om een mooie en duurzame toekomst op te bouwen. Coalitiepartners verklaren in eenheid verder hieraan te werken in de verschillende staatsorganen van de Republiek Suriname.

Laten we als waarachtige Surinamers, het hoofd koel houden en eerlijk en oprecht met elkaar rond de tafel zitten, omwille van land en volk en vooral voor onze kinderen en kindskinderen. Samen zitten en samen werken aan de duurzame ontwikkeling van land en volk blijven het fundamentele uitgangspunt en werkwijze van deze regering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Hoe wilt deze coalitie in dialoog gaan indien het steeds een eenrichting verkeer is in het ondernemen van acties.
  De [protesteerders geven aan wat zij verwachten en het enige wat deze coalitie doet is het oproepen naar dialoog voering terwijl zij weten wat de actievoerders eisen eer er tot dialoog kan worden overgegaan.
  Santokhi,
  Vertel bijvoorbeeld wat er binnenskamers is gezegd over de SLM en de nieuwe NV Trusted Wings. Wie worden worden de nieuwe aandeelhouders? De nieuwe aandeelhouders zijn naast een van jou familieleden ook Sardjoe en Kuldipsingh maar ook bijvoorbeeld 2 andere Hindoestanen (let wel ik discrimineer niet) die zullen deelnemen. Dit door middel van aandelen en het verstrekken van een lening.
  De Haan is door Santokhi naar voren geschoven en benoemd. Brunswijk knikt maar ja wachtend op zijn beloning om president te worden.
  Brunsie je zal lang moeten wachten want de VHP geeft de teugels niet uit handen
  Santokhi vertel aan het volk wat er echt met de SLM zal gebeuren want daar heb je reeds over gesproken met dezen en genen. De sterfhuisconstructie is het hierna einddoel een financiële ravage achterlatend


  gemodereerd
 2. Ook de politieke leiders zijn van mening dat een diepgaande evaluatie van het regeerbeleid.
  ============
  Bepaalde zaken hoeven niet geëvacueerd te worden, zoals benoemingen van familie en vrienden en het stelen van grond. Deze zaken kunnen gelijk teruggedraaid worden. De ministers zouden gereshuffeld worden. Hoe lang gaat dat nog duren. Toon toch wat meer daadkracht en laat eerst het volk zien dat jullie het menen en laat dat gebabbel steeds achterwege, want niemand gelooft dat meer. Er gebeurd echt niets in dat land dan steeds maar praten en praten.


  gemodereerd
 3. CITAAT: een diepgaande evaluatie van het regeerbeleid, op basis van het overeengekomen Regeer Akkoord van juli 2020
  REACTIE: Sorry maar het moet toch echt al duidelijk zijn en niemand zit te wachten op het zoveelste rapport dat in de la verdwijnt. Doe eindelijk eens de zaken die moeten gebeuren. Toon daadkracht. Ga eens aan de slag voor het volk ipv achter kavels aan jagen, extra baantjes, etc.


  gemodereerd
 4. Beste Democraten

  Al Deze Gasten Mogen Van Mij Opdonderen
  Surinaams Politiek Gaat Eigen Belang Boven Volks Belang.
  Nix Wat Deze Gasten Lopen Te Mokken Geloof Ik Meer

  Ik Had Santokie Heel Hoog In De Pet Zitten.

  Vergane Glorie


  gemodereerd
 5. Chapeau President, laat u niet verleiden en verlagen tot het niveau van een spelletje schaakspel in het land.
  Efu den wani puru yu, meki den kon.

  Deze mensen hebben geen flauw idee wat voor schade ze het land nu al weer hebben aangedaan met hun acties. En het ergste is dat het de kleine man is die er nog meer onder gaat leiden.


  gemodereerd
 6. limbo vindt het niet leuk meer bij limbo fm , omdat vele sprekers jou daar de mond snoeren , echt jij bent de grootste kontenlikker van bouta , smaakt die oude troep nog wel
  dus daarom laat jij weer van je horen hier op WTK , eenmaal een loser altijd een loser, limbo drink er nog 10 of meer


  gemodereerd
 7. deze regering is te soft , verdomd jullie moeten niet met dialoog die klojo’s paaien , neen deze klojo’s moet met een botte bijl bestreden worden , doen jullie dat niet dan is het einde van Suriname inzicht
  regeringscoalitie zien jullie niet dat de paarse jullie met alle middelen wil verjagen , dus jullie nemen de woorden van ddb niet serieus , hij heeft toch de oorlog tegen jullie verklaard , en daar is deze massamoordenaar nu mee begonnen en ook om vrijdag het decemberproces te beëindigen , door geweld te gebruiken , en u regering wordt ook verwijderd


  gemodereerd
 8. Ik heb een interview van de fractieleider van de VHP beluisterd en moet zeggen dat de partij hem met de meeste spoed naar een cursus helder communiceren moet sturen. Op simpele vragen kan hij niet to the point een antwoord geven. Ik begrijp niet waarom ze hem tot fractieleider hebben gekozen terwijl er anderen zijn die beter kunnen communiceren.


  gemodereerd
 9. De president geeft in de brief aan dat er een cluster van ministers is gevraagd gesprekken te starten met diverse functionele groepen in de samenleving om te komen tot institutionele vormen van dialoog en overleg.

  Santokhi moet wel eerlijk zijn met het samenstellen van een cluster van ministers.
  Santokhi moet erbij aangeven / vertellen of het cluster team van ministers mandaat heeft om eigendunkelijk besluiten te nemen en toezeggingen te doen.
  Anders heeft het weinig zin om in overleg te gaan met dit cluster team omdat zij toch eerst terug moeten naar de president en een besluit te nemen.
  Het is dus niets anders dan proberen pappen en nat houden van de protesteerders en om de protestacties af te zwakken en minder mensen op de been krijgen omdat er zogenaamd gesprekken worden gevoerd met een cluster van ministers.
  Dit noemt men een ander een rad voor de ogen draaien.
  Santokhi be a man and tell the whole story and meaning of your actions. Shit man don’t try to bullshit the people


  gemodereerd
 10. Oranje helden (mag ik ook oranje ratten zeggen analoog aan paarse ratten), komen jullie dan niet huilen wanneer de verrekte graaiende NDPers weer aan de macht komen. De enige manier om de NDP van een verkiezingsoverwinning af te houden is nu een kwestie van goed bestuur. Al de benoemingen van F&F die niet acceptabel aanvoelen terugdraaien, de corruptie eindelijk aanpakken (wat doen we met onze wetgeving). Wanneer wordt stelen door politici afgestraft via het OM. Ministers die de zweem van corruptie veroorzaken de laan uit sturen, niet laten bungelen. Al de misstanden die pijn doen proberen te normaliseren, het zware leven te verlichten door de echte maatregelen door te voeren en uit te voeren, niet bij woorden laten, zeggen, wij gaan dit en dat doen en vervolgens komt er geen vervolg in de uitvoering. De politiek van blablablabla levert niks op. Brallen dat er een brug gebouwd gaat worden, zet geen zoden aan de dijk, de vele nodeloze reisjes kosten het land miljoenen, die beter in de gezondheidszorg en onderwijs kan worden gestoken.
  Santokhi, had maar geen rotte vette worst voorgehouden. Santokhi, je was op de hoogte van het slechte financiële beleid, van de vele hoge leningen, je wist van de puinhoop, niet alleen financieel ook administratief van de regering Bouterse en toch had je het nodig gevonden de mensen een rotte vettige worst voor te houden. Je bent voor velen nu onbetrouwbaar, hoop niet dat de NDP garen gaat spinnen door jouw stommiteiten.
  Vriend Sabaku, waar blijft jouw zwijgende meerderheid die deze coalitie steunt, wanneer worden zij in stelling gebracht. Voor wie wordt er eigenlijk gewerkt?

  De coalitie zit in bespreking en dan. Hoe gaat het verder. Hoe kan de NPS er kalmpjes bijzitten, terwijl men als partij tegen nepotisme strijdt. En nu zien wij de NPS naast de twee partijen zitten die leven van het nepotisme, hoe kan dat. Hoe kun je dat verkopen. Ik zeg niet dat zij de stekker uit de samenwerking moeten trekken, maar wordt er dan niet tegen de twee f&f partijen gezegd, dit kunnen jullie niet maken, no so bouta ó miki gebruik fu ding sani diesie.

  De NPS is twee slachting, kijk naar de opstelling van de twee DNA leden, Plein en Etnel, zij steunen het beleid van de coalitie, ze hebben met de begroting ingestemd, en nu staan zij te demonstreren tegen hun eigen beleid, het f&f beleid wordt geaccepteerd door de NPS, ze hebben nooit publiekelijk dit f&f beleid afgekeurd. Is de haat tegen de NDP zo erg dat men duivelsstreken acceptabel gaat vinden enkel om Bouterse weg te houden.

  Sinds het aantreden van deze regering lossen zij de problemen alleen maar met geld op, alles wat binnenkomt door belastingheffing en leningen, giften etc. gaat richting de niet productieve sectoren, zoals de ambtenarij, de vele ex politici, de gepensioneerden, de verschillende veiligheidsdiensten (zo’n kleine bevolking met zo veel veiligheidsmensen)m de militairen (zie de honderden bevorderingen). Er blijf niet genoeg geld over voor Onderwijs, Gezondheidszorg, infrastructuur, niks, nada.
  Het Bedrijfsleven, zonder hen was Sranan allang onleefbaar, zij krijgen maar mondjesmaat geld en faciliteit (wetgeving) van deze regering, zij moeten wel voor arbeidsplaatsen en inkomsten zorgen voor de Overheid. Deze stiefmoederlijke behandeling heeft zij niet verdiend. Nu weer met de retentieregeling, ten koste van de binnenlandse productie en uitvoer. In twee jaar tijd heeft deze regering meer geld uitgegeven dan de vorige regering, over dezelfde periode.
  Regering waar blijf de nodige investeringen, reisjes naar het buitenland, praatjes met zgn geldgieters, wij als volk merken niks, alleen dat wij armer en armer worden.

  Dan heb je nog de oranje ratten (vooral uit diaspora) hier op WKT met hun kul argumenten, omdat zij de NDP vrezen, wel er zijn nog tig integere partijen die het verschil kunnen maken, niet alleen NDP en de VHP.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES