Personeel Adek-bibliotheek ondersteunt protestactie; bibliotheek tot nader order gesloten

6

Het personeel van de bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) ondersteunt de protestactie van Organic Movement. De bibliotheek is hierdoor ingaande vandaag tot nader order gesloten.

Vandaag is het de zevende dag dat er wordt geprotesteerd tegen het regeerbeleid. Organic Movement krijgt steeds meer ondersteuning van vakbonden, organisaties en politieke partijen.

De organisatie heeft voor vandaag iedereen opgeroepen om zich 17.00 uur aan te melden bij het Bronsplein. “We geven niet op mensen! No one said it would be easy, maar opgeven is geen keus! Nu niet, nooit niet!!! Together we will make the difference, geen enkele regering staat boven t volk! Stop nepotisme, corruptie, favoritisme, vriendespolitiek, nu!!”, aldus Raoel Hellings.


6 REACTIES

 1. Hoeft hellings niet te werken? Hoe heet het, welk …tisme of …tie of …politiek, als je niet werkt, maar profiteert van de gelden van de hardwerkende belastingbetalers? Hoog tijd dat deze man een spiegel koopt en erin kijkt.
  gemodereerd

 2. het zal jullie duidelijk zijn wat er aan de hand is. De creool van de stad kan het niet verdragen dat de Marrons ze voorbij is gestreefd. Al decennia zijn creolen en hindoestanen tegenstanders, maar nimmer is men zo ver gegaan. Hoe komt het toch?
  MARRONS
  Brunswijk
  de creool meende altijd dat de marrons minderwaardig waren. Wat blijkt nu>? De creool is voorbij gestreefd door de Marrons
  dat is allemaal te danken aan de heer R. Brunswijk

  Ik hou me hart vast als deze regering zwicht de bekwame minister van Financiën, we moeten op onze blote knien hem smeken om niet te denken zoeken jullie het maar uit. we moeten hem smeken om het land in rustig vaarwater te brengen.
  we weten allemaal wat boefdraad heeft gedaan. zoveel governors versleten, nimmer is hij als eindverandwoordelijke
  Een ieder die deze regering niet wenst weet wat er zal gebeuren; weer nieuwe verkiezingen. Dit kost heel heel veel geld, Oppenheimer zal direct zijn geld willen. het Imf zal zeggen aju paraplu en zal weggaan en Suriname de rug toekeren. Bouterse geeft zichzelf en Boefdraad amnestie en stelt nog wat minsiters en advizeurs aan.
  Volk van Suriname trap niet in deze onzin. Houdt uw ogen en oren open.
  gemodereerd

 3. Ik blijf het zeggen….

  Dat het zo slecht gaat met het land, hebben de Surinamers aan zichzelf te danken.
  Zij wisten dat met het tijdperk Bouterse het slecht met het land ging.

  Bouterse heeft tijdens de coup het land naar de afgrond gebracht, daarna ging het tijdens het bewind Bouterse/Wijdenbosch verder de afgrond in door corruptie, diefstal en zelf verrijking. En toch weer voor Bouterse gekozen tijdens de verkiezingen, tijdens 5 jaar Bouterse vol corruptie, zelfverrijking en het land leeg geroofd te hebben, had het volk toch weer 5 jaar Bouterse (NDP) gekozen.

  Waarom?? Omdat het hele land corrupt is in alle lagen van de bevolking. Door corrupte handelingen en omkoping van de NDP, zoals: pakketten uit te delen, met geld te strooien, eten(portie) uit te delen deed het volk mee aan corruptie door dit te accepteren en op de NDP te stemmen, feesten en pakketten vonden zij belangrijker dan de toekomst van het land.

  Nu het land in een wurggreep zit met al die hoge leningen en de rente die terug betaald moet worden geven zij de huidige regering er de schuld van. Nee de Surinaamse bevolking is er zelf debet aan door zich om te laten kopen.

  Wat wel jammer is, is dat de huidige regering het zelfde beleid als de vorige regering qua familie en vrienden op posten zet terwijl zij niet bekwaamd zijn.

  Brunswijk heeft concessies over het goud. Het goud ligt in de grond, het goud is het bezit van Suriname en niet van Brunswijk, zo heb je nog vele figuren die het land leeg roven en al het rijkdom die het land heeft zich toe eigenen.

  De demonstranten die vandaag de dag demonstreren omdat het niet goed in het land gaat hebben dit aan zichzelf te danken door mee te doen aan corruptie en omkoping. Als zij destijds geen NDP gekozen hadden zag het land er nu veel beter uit.

  Het verbaast mij dat zij niet bij Bouterse of Hoefdraad gaan demonstreren en al het gestolen geld dat verdwenen is terug te eisen zodat Suriname de leningen en rente kan betalen
  gemodereerd

 4. Anton de kom zal zich omdraaien in het graf , personeel van de bibliotheek , wat zijn jullie een stel nietsnutters , jullie hadden moeten demonstreren in 2019 , want toen werden boeken voor de scholen hier door de Nederlandse onderwijsbond geschonken en werden niet geaccepteerd , omdat die ddb niets met Nederland te maken wilde hebben , dus luilakken nu willen jullie wel mee demonstreren wat een klootjes volk zijn jullie
  gemodereerd

 5. Wat ios dit nou? wie is Niets_ Weter. Eindelijk iemand met verstand.
  TOPPIE
  gemodereerd

 6. Personeel Adek-bibliotheek, het is jullie democratische recht om te gaan demonstreren tegen nepotisme, corruptie, favoritisme en vriendjespolitiek. Terwijl jullie hard werken worden anderen binnen de regering voorgetrokken en krijgen hogere posities, zonder ervoor gestudeerd en zonder op een functie gesolliciteerd te hebben. Dat moet stoppen en iedereen moet gelijke kansen krijgen. De huidige regering is schaamteloos bezig.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.