Voertuigen door boze demonstranten in Brokopondo vernield

9
Voertuigen door boze demonstranten in Brokopondo vernield

Enkele boze demonstranten hebben maandag tijdens de wegbarricade een aantal voertuigen, die vanuit Brokopondo richting Paramaribo reden vernield.

Een ondernemer zegt in gesprek met Waterkant.Net dat een van zijn vrachtwagens is vernield door de boze bewoners. De doorgang werd geblokkeerd en daarbij werden een koplamp, een zijspiegel en nog andere zaken van zijn wagen vernield.

Ook hebben ze de brandstofleiding van de desbetreffende vrachtwagen van de ondernemer vernietigd. Het vermoeden bestaat dat ze eigenlijk van plan waren daar alles in brand te steken.

Van getuigen verneemt de redactie dat de mensen aldaar een fles brandstof met een stuk lap tot een molotovcocktail maakten en deze vervolgens in brand staken. Ze hebben oude autobanden in brand gestoken.

Ook wordt vernomen, dat van enkele voertuigen de lucht uit autobanden werd leeggehaald. De politie van Brokopondo was ter plaatse voor orde en handhaving.


9 REACTIES

 1. Het uitkeringtrekkende demografisch segment in dit land dat geen hogere ambitie heeft dan van hand tot mond leven en van de regering alleen KFC-zakgeld wil zal dit land nooit laten rijzen.

  Stef Blok had gelijk toen hij zei dat Suriname dankzij haar etnische compositie een failed state is. Hindoestanen en Javanen hadden een Mauritius of Bali kunnen schapen hier.

  Met deze Bijlmerdwalers kan je niks.

  Moge God Suriname bijstaan in het trotseren van wat deze paarse sukkels nog meer wel niet van plan zijn los te laten op ons.
  gemodereerd

 2. ze moesten alles platbranden daar .. en na een tijdje zouden ze klagen waarom geen enkele winkelier zich daar wilt vestigen. Dit krijg je als de scholingsgraad van de gemiddelde surinamer ver beneden de norm is.
  gemodereerd

 3. Dit deden hun voorouders ook. Plantages verbranden. Ze waren te lui om te werken. dus gevlucht en dan komen stelen en stuk maken. Het wordt zo niks met suriname, sari torie.
  De javanen en hindoestanen kwamen naar sur en gingen werken op de suikerriet plantages. chinezen, javanen en hindoestanen en nederlanders deden hun best om iets van het land te maken, maar 1 groep maakte er een rotzooi van en het is nog steeds niet anders. als ik chinees, javaan of hindoestaan of blanke zou zijn, zou ik maken dat ik weg kwam.
  gemodereerd

 4. “Al staat de stad in vuur en vlam” (lees: al laat Bouterse de stad afbranden net zo als hij andere gebouwen liet afbranden in het verleden) Bouterse slaapt als een roos.

  Landgenoten, laten wij voor eens en voor altijd een einde maken aan de vloek van de Decembermoorden !

  Wi no sa frede !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Surinamers kijken te veel naar westerse standaarden, privileges en luxes en willen conform deze leefwijze leven zonder iets voor hoeven te doen. Wat ze niet zien is dat ook in Nederland keihard gewerkt moeten worden voordat je een goed leven heb. Niks is gratis.

  Zoals ik ooit ook al eerder heb gezegd en wat dhr. Kartoidjodjo ook schrijft. Ga in Mauritius kijken hoe ze het daar doen. Ik ben er geweest. Dubai (opgebouwd door hindoestanen) is niet haalbaar maar Marititius (ook opgebouwd door hindoestanen) de best presterende Afrikaanse land misschien wel, als alle neuzen hetzelfde kant opwijzen, zonder alle luxes te willen hebben wat het westen ook heeft.

  Maar ook in Mauritius moet gewerkt worden en sinds de afschaffing van slavernij is men gaan denken dat men nooit meer hoef te werken. En dat alleen de Aziaten moeten werken, en dat creolen 100 generaties lang alles gratis moeten krijgen.
  gemodereerd

 6. Het is anarchie en het zijn Afrikaanse toestanden.
  Het ontbreekt de nazaten van de vieze-plee-sident aan rede en verstand.
  Allemaal ongeleide projectielen net als de man zelf.
  gemodereerd

 7. afrikaanse toestanden. Idd @ johnny bombel, u hebt volkomen gelijk. daar hun stom gedrag willen leerkrachten ook niet meer naar die gebieden….zelf leerkrachten die uit het binnenland komen, willen daar niet meer werken. Daarom gaan ze zo achterlijk blijven.
  Was gewoon de weg blokkeren niet voldoende??? neee ze moeten baldadig gedrag vertonen dan pas voelen ze zich goed….ai baja mi blakka boeba brada’s en sisa’s gaan het nooit leren. Het lijkt alsof we vervloekt zijn…
  gemodereerd

 8. Dat het zo slecht gaat met het land, hebben de Surinamers aan zichzelf te danken.
  Zij wisten dat met het tijdperk Bouterse het slecht met het land ging.

  Bouterse heeft tijdens de coup het land naar de afgrond gebracht, daarna ging het tijdens het bewind Bouterse/Wijdenbosch verder de afgrond in door corruptie, diefstal en zelf verrijking. En toch weer voor Bouterse gekozen tijdens de verkiezingen, tijdens 5 jaar Bouterse vol corruptie, zelfverrijking en het land leeg geroofd te hebben, had het volk toch weer 5 jaar Bouterse (NDP) gekozen.

  Waarom?? Omdat het hele land corrupt is in alle lagen van de bevolking. Door corrupte handelingen en omkoping van de NDP, zoals: pakketten uit te delen, met geld te strooien, eten(portie) uit te delen deed het volk mee aan corruptie door dit te accepteren en op de NDP te stemmen, feesten en pakketten vonden zij belangrijker dan de toekomst van het land.

  Nu het land in een wurggreep zit met al die hoge leningen en de rente die terug betaald moet worden geven zij de huidige regering er de schuld van. Nee de Surinaamse bevolking is er zelf debet aan door zich om te laten kopen.

  Wat wel jammer is, is dat de huidige regering het zelfde beleid als de vorige regering qua familie en vrienden op posten zet terwijl zij niet bekwaamd zijn.

  Brunswijk heeft concessies over het goud. Het goud ligt in de grond, het goud is het bezit van Suriname en niet van Brunswijk, zo heb je nog vele figuren die het land leeg roven en al het rijkdom die het land heeft zich toe eigenen.

  De demonstranten die vandaag de dag demonstreren omdat het niet goed in het land gaat hebben dit aan zichzelf te danken door mee te doen aan corruptie en omkoping. Als zij destijds geen NDP gekozen hadden zag het land er nu veel beter uit.

  Het verbaast mij dat zij niet bij Bouterse of Hoefdraad gaan demonstreren en al het gestolen geld dat verdwenen is terug te eisen zodat Suriname de leningen en rente kan betalen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.