dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM: 'Inzet Grassalco goudvoorraad slechts bedoeld als dekking voor financieringsfaciliteit'

SLM: ‘Inzet Grassalco goudvoorraad slechts bedoeld als dekking voor financieringsfaciliteit’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways heeft vandaag een toelichting gegeven op de berichtgeving betreffende inzet van de Grassalco goudvoorraad ten gunste van het bedrijf in Suriname.

Het beschikbaar gesteld goud van Grassalco, omgezet in een termijndeposito, is slechts bedoeld als dekking voor de commercieel aan te trekken financieringsfaciliteit ten behoeve van het SLM herstelplan.

Het gaat dus niet om het inzetten van de goudvoorraad van Grassalco voor de financiering van het herstelplan.

“Het herstelplan is gebaseerd op een geformuleerd businessplan, waarbij de inkomsten voor de komende periode zijn geprojecteerd, op grond van de geplande operaties. Met een gedegen uitvoering van ons herstelplan, gaan wij ervan uit dat geen aanspraak zal hoeven worden gemaakt op de verschafte dekking”, meldt het bedrijf.

De SLM zegt ervan overtuigd te zijn dat zij met de nodige hervormingen, binnen afzienbare tijd gezond en op eigen kracht voort kan. “Wij doen er alles aan zo gauw als mogelijk onze bedrijven weer gezond te krijgen en rekenen op de ondersteuning en het vertrouwen van de totale samenleving”, aldus de SLM.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Inzet Grassalco goudvoorraad slechts bedoeld als dekking voor financieringsfaciliteit.
  ==========
  De SLM gaat de goudvoorraad inzetten als dekking voor financieringsfaciliteit. De SLM heeft nu al een schuld van $ 75 miljoen en kan aan hun verplichtingen niet voldoen. Voordat je het weet wordt er beslag gelegd op deze goudvoorrad. Meneer de Haan laat de kip met de gouden ei slachten om de ei te verpanden. En de huidige regering laat dit allemaal toe. In deze film gaat de kip (Grassalco) dood en de gouden ei naar de schuldeisers. De SLM blijft failliet achter en meneer de Haan gaat met een koffer vol euro’s naar Holland. En de Surinamers worden voor de zoveelste keer beet genomen.


  gemodereerd
 2. wat een bull-shit verhaal. Goud omzetten in een termijndeposito, hoe verzinnen ze het. Banktegoed kun je omzetten in deposito’s, maar goud zul je toch eerst moeten verkopen, voordat je de opbrengst ervan op deposito kan zetten. Hopelijk geeft die deposito nog wat rente.

  Ze hebben een plan, waarbij de inkomsten zijn geprojecteerd, maar nergens staat, dat deze inkomsten voldoende zijn om de uitgaven, inclusief de personeelskosten, te dekken.
  Die goudvoorraad zou moeten dienen als onderpand voor een financiering, maar dat klopt niet, want ze hebben het verkocht en de opbrengst staat op deposito.

  Er wordt geen inzicht gegeven in de netto exploitatie-resultaten, na aftrek van alle kosten
  Ben zeer benieuwd of het lukt om met de huidige exploitatie een positief resultaat te genereren. En of er rekening wordt gehouden met de kosten van de berg schulden, die SLM heeft.

  De financier zal zeker op de hoogte zijn van de betalingsmoraal van SLM. (ze betalen niet) en heeft daarom voor de lening die dekking van de goudvoorraad gevraagd.

  Ben benieuwd hoe lang ze het nu weer kunnen volhouden en wanner om de eerstvolgende pauze wordt gevraagd.

  SLM rekent op het vertrouwen van de samenleving.
  Hopelijk zijn er veel goedgelovige mensen, die er toch weer intrappen en er geen punt van maken als ze hun geld kwijt zijn, als SLM weer eens niet levert.


  gemodereerd
 3. Waar komt het goud van Grasalco inedns vandaan??
  Waarom stelt niemand deze vraag.


  gemodereerd
 4. Ik gun Suriname en ook de SLM het beste. Maar na alle problemen bij de SLM moet je wel boter op je hoofd hebben als nu nog een ticket koopt voor een vlucht met de SLM. Dit bedrijf is jarenlang slecht bestuurd. Vandaag ook prominent op TV in een vakantieprogramma.


  gemodereerd
 5. ja hoor dat geloven wij , stelletje boeven , en wat voor inkomsten krijgen jullie dan , elke vlucht die jullie nu maken tussen Paramaribo en Amsterdam vice versa kost geld , dus jullie zitten te jokken , en dat geld van dat voorraad goud , moeten jullie ook terug betalen , jullie zullen dat geld wel gebruiken voor salarissen , en als het op is gaan jullie zeker weer aankloppen bij de regering , mensen koop geen ticket bij de slm want straks heb je weer het zelfde gedonder , let maar op


  gemodereerd
 6. Het beschikbaar gesteld goud van Grassalco, omgezet in een termijndeposito, is slechts bedoeld als dekking voor de commercieel aan te trekken financieringsfaciliteit ten behoeve van het SLM herstelplan.

  Eenvoudige Vraag aan de CEO en minister van Financiën:
  Wie zal een failliet bedrijf nog geld willen lenen? een bedrijf met een jaarlijks terugkerend negatief inkomen en een schuld aan derden van circa 100 miljoen US$ en een negatief eigen vermogen van tegen de 100 miljoen US$.
  De dekking van Grassalco is dan heel gauw verdampt want een failiet bedrijf zal een jaarlijkse rente moeten betalen welke minstens ligt tussen de 12 en 18% per jaar
  Dus leen je 20 miljoen US$ dan betaal je aan rente tussen de 2,4 tot 3,6 miljoen US$


  gemodereerd
 7. Onder didibrie zijn de enige toenmalige inkomsten van het land, tw. de inkomsten uit goud ook verpand aan Oppenheimer in ruil voor een lening.
  Dat karig tegoed van Grassalco zal gezien de rampzalige bedrijfsvoering van SLM in rook opgaan. Onbegrijpelijk waarom de regering geld blijft pompen in de bodemloze put van de slm en niet gewoon de stekker eruit trekt of uit die tak die het meest verlies draait. Er zijn genoeg landen in de wereld zonder eigen vliegtuigmaatschappij, voorbeeld Curacao.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES