Moeder die dochtertje (2) uit auto duwde in vrijheid gesteld

6
meisje in Suriname

Kantonrechter Lydia Ravenberg stelde afgelopen vrijdag de 26-jarige moeder, die haar 2-jarige dochter op 30 mei uit een rijdende auto zou hebben geduwd, in vrijheid.

Dit bevestigt haar advocaat Chandra Algoe tegenover de redactie van Waterkant.Net. De moeder genaamd Rukshana G. werd in juni door de politie van Jarikaba aangehouden en in verzekering gesteld.

Uit het onderzoek van de politie blijkt, dat de moeder en de vader van het kind niet samenwonen. Op maandag 30 mei bracht de moeder haar dochter bij de woning van haar partner aan de Abdoel Rahmanweg in Suriname, met de bedoeling het kind bij hem achter te laten.

Daar aangekomen bleek, dat de vader van het kind niet thuis was, omdat hij zowel in Jarikaba als in Nickerie woonachtig is. Volgens verklaring van de oma en tante van het kind van vaderszijde, heeft Rukshana haar dochter uit de rijdende auto geduwd, waardoor het kind gewond raakte. Zij is nadien doorgereden en liet het kind daar achter.

De oma en tante deden hiervan aangifte en werden door de politie bij proces-verbaal gehoord. Op woensdag 1 juni werd Rukshana na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Voordat de raadsvrouw op de zitting het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling zou doen, stelde de magistraat de moeder ambtshalve in vrijheid. Aan Rukhshana wordt eenvoudige mishandeling verweten.

Op de volgende zitting van 5 augustus zullen drie getuigen worden gedagvaard. De vrouw werd aangezegd aanwezig te zijn.


6 REACTIES

 1. Waar was het kindje toen de moeder opgesloten zat?? Waarom heeft de vader zich niet aan de afsprask gehouden?? Had hij zn moeder en zus betaald om op zijn kindje te letten.
  Ik zou mn kind niet naar vader brengen die haar niet wilt.
  Leer dat kind dat haar vader overleden is.
  Ga door met je leven.
  gemodereerd

 2. Een kind uit een rijdende auto duwen wordt gezien als eenvoudige mishandeling? Als de moeder het kind van de stationaire Bosje brug, uit een vliegtuig in de lucht, een varende speedboat of een rijdende combine had geduwd, zou ik willen weten in welk geval er sprake zou zijn van zware mishandeling en in welk geval van eenvoudige mishandeling?
  gemodereerd

 3. Een kind op zo een manier weg geven wil zeggen dat je haar niet wil als de vader zich niet aan zijn afspraak houdt is het jouw taak als moeder je te bekommeren om je kind die jij 9 mnd hebt gedragen kinderen vragen niet om op de wereld te komen
  Dan staart jij een rechtzaak
  Er zijn vele die de opvoeding alleen hebben doorstaan en de vruchten van plukken als de kids groot zijn geworden ,waarom zou jij dat niet kunnen
  Dit vind ik een vorm van mishandeling, weet jij of ze door oma en tante goed behandeld zou worden
  Bij jou als moeder is zij beter af
  Denk na ze heeft niet gevraagd om te komen jullie hadden beide plezier van
  gemodereerd

 4. @Debby ik kan zien dat je kawlo kop niet werkt. een kind leren dat haar vader dood is!!! heb je ka in je hoofd of zo??
  als een kind om wat voor reden niet naar de vader kan/ mag, moet je gewoon eerlijk zijn tegen het kind, want op latere leeftijd neemt hij/ zij je kwalijk. Nergens in het artikel staat dat de vader het kind niet wil Domme idioot dat je bent,. je denk precies die paarse ratten vrienden van je. Bijkbaar wil de moeder het kind niet en is onaangekondigd daar naar toe gereden. Toen bleek dat vader niet thuis was heeft ze uit dong atibrong het feit gepleegd.
  Wat dat kind WEL verteld moet worden is dat mama haar dood wilde omdat mama haar uit een rijdende auto heeft geduwd en is doorgereden. Verbaasd me dat ze op vrije voeten is want ik zou der mars opsluiten voor poging tot moord. Allen in Suriname kan je zoiets doen en op vrij gelaten worden. Kinderen zijn totaal niet beschermd
  gemodereerd

 5. @ moen
  Dit fenomeen gebeurt enkelt en alléén bij ”zwarte Sur.
  vrouwen” Dit is bij een vriend van mij overkomen! Terwijl hij die vrouw met 6 kinderen, jaren lang heeft verzorgd heeft.
  Zijn eigen kind met haar werd gezegd, dat hij dood was toen
  het niet goed ging tussen beiden. Je hebt gelijk, wat voor K@#lo is dat ????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. zelf de paarse rechters beschermen een kind van 2 jaar oud niet , waarom zijn die paarsen niet vervangen , verdomd een moeder die haar kind uit de auto gooit is geen moeder he debby , maar een arrogante heks die niets geeft om haar kind , mensen deze heks moet toch eigenlijk op de brandstapel gegooid worden , heksen en ongedierte moeten bestreden worden
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.