woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHellings, Atompai en Gentle naast drukke baan bij politie ook actief in...

Hellings, Atompai en Gentle naast drukke baan bij politie ook actief in onroerend goed business

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een zondagavond gehouden persconferentie is politie hoofd-inspecteur Raoul Hellings, een van de trekkers van het protest tegen de regering in Suriname, ingegaan op beschuldigingen aan zijn adres op social media.

Op social media gaat namelijk een bericht rond waarin gewezen wordt op het feit dat Raoul Hellings, Poetini Atompai en Sergio Gentle over diverse stichtingen en onroerend goed beschikken.

Hellings heeft zondag bevestigd dat de drie politiemannen naast hun fulltime functie bij KPS, ook actief zijn op de Surinaamse vastgoedmarkt. Het gaat daarbij om het (door)verkopen van percelen die ze op een slimme wijze weten te kopen, zegt Hellings.

Hij gaf aan dat het puur zakelijk is en ze dit doen om zoveel mogelijk winst te maken. Ook gaf hij aan geen kwaad te zien in het gebruik van stichtingen daarvoor.

De inspecteur benadrukte dat zij zich niet bezighouden met het ronselen of stelen van domeingronden en het doorverkopen daarvan zoals in de gedeelde berichten wordt beweerd. Hellings noemt al die berichten ‘karaktermoord’.

Hieronder een van de berichten die gedeeld wordt via de pagina ‘San we ley so’:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. 99% van de mdnsen zetten hun gronden onder een Stichting. Vooral als je geen Surinamer bent.
  Je kan altijd als tussenpersoon deze percelen verkopen voor derden. Daar is niets mis mee.
  Ik snap de heisa niet.
  Ook ik moet 3 percelen verkopen. De mensen gaan weer weg uit Su.


  gemodereerd
 2. nou deze rotte paarse appels hebben geen drukke baan bij kps , ze ontlopen hun werk en gaan andere criminele zaken doen en eerlijke burgers bestelen , echt regering nu bent u te laat en jullie zijn de klos , maar regering nog een kans u moet deze paarse duivels direct vernietigen , niet ontslaan maar opruimen die hap , doet u dat niet dan zijn wij als burgers weer de klos en overgeleverd aan die dictator ddb


  gemodereerd
 3. debby , jij en suriname , flikker op , boutisten zijn geen Surinamers maar gewoon ongedierte , verdelgen die ongedierte , goh wat zal Nederland in eens verlost zijn van ongedierte


  gemodereerd
 4. Waarom dan stichtingen gebruiken ?
  Wat zijn de kenmerken en wat is het doel van een stichting ?
  Dit is puur fraude !

  Wij willen een clean Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 5. Debieus, je lult net als de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, slap. Pak je bezem op en vlieg naar ocer. Kwik, kwek en kwak ZIJN surinamers. Dus kom niet met je slap argument van stichtingen voor niet-surinamers.
  Hellings, wat bedoel je met….slim aanschaffen van percelen en kaveĺs????? Is het misbruik maken van je positie als hoofd inspec en maties bij Gliss of misbruik maken vandaag je positie om gepakte criminelen hun bezit “af te persen ” om zo hun evt rechtszaak te ontlopen. Want hfd inspec is ook hulp officier van Justitie……..
  En btw, ze maken grote winsten. Betalen ze wel belasting daarover?
  En wanneer hebben ze tijd voordat deze nevenactiviteiten? Moeten ze niet PRIMAIR hun politie taak uitvoeren of doen ze die neven activiteit TIJDENS hun werk voor de politiebond?
  Welk startkapitaal hebben ze gebruikt voor hun onroerendgoed business???? Ik hoop toch NIET geld van de politiebond………atompai. Hij strooide toch met doekoe tijdens een dienstreis naar Europa?????
  From tori kwik,kwek en kwak


  gemodereerd
 6. Waarom Magik dat maar zij niet⁉️Ik snap nog steeds niet waarom ze dat niet mogen.


  gemodereerd
 7. Het arme volk heeft het momenteel verdomd moeilijk maar wordt nu opgehitst voor eigen belangen. Atompai, die voorzitter is van de Politie bond heeft enkele maanden geleden in Nederland stapels euro’s verdeeld aan mensen. Er zijn vraagtekens, omtrent de herkomst van het geld. Kort daarvoor zijn 2 hoge politie functionarissen opgepakt met honderden kilo’s cocaïne. Daarnaast is het opvallend dat ondernemers of bedrijven die hun geld naar de bank brengen of van de bank komen worden beroofd, waarbij politie agenten betrokken zijn. De NDP politiek heeft ervoor gezorgd dat in bijna alle instituten in Suriname corrupte mensen zijn geïnfiltreerd. Ook bij de recente schandaal bij financiën zien wij hetzelfde.


  gemodereerd
 8. Er is toch niets mis mee als deze mannen in hun vrije tijd zich met onroerend goed business bezighouden. Ik snap die heisa daaromtrent niet.


  gemodereerd
 9. Deze 3 uit de dieven partij zijn makelaar en project ontwikkelaar geworden en doen hiernaast politie werk als er tijd over is.En moksie metie slaapt in zijn hangmat terwijl de criminaliteit met de dag groeit.


  gemodereerd
 10. Die slimme wijze is zeker bedreiging. Hoe kunnen die lui, dat doen naast een baan bij de politie, er is toch meer dan genoeg voor de politie te doen. Hetzelfde met dat protesteren, hebben ze daarvoor verlof en toestemming van de hoofdcommissaris aangevraagd Een verdere vraag: waar halen ze het geld vandaan? Ook geprofiteerd van die 4 miljard?


  gemodereerd
 11. Weet je wat het gekke is. Niks verbaast mij nog uit Suriname.
  Mensen, die in feite integer moeten zijn, zijn de grootste boeven.
  Het aantal eerlijke mensen neemt met rasse schreden af.


  gemodereerd
 12. @debby. Alleen is de vraag waar zij het beginkapitaal hebben gehaald om aan vastgoed te beginnen. Als je niet weet, dan verneem je nu. Zij hebben gelden van de spb gebruikt om deze uittezetten. hellings en gentle hebben atompai gemachtigd om met gelden van de spb in de vastgoed business te gaan en dit wordt stelen genoemd.


  gemodereerd
 13. Waarom moet je niet nog een baan doen?? Je hoeft niet op kantoor te zitten om te bemiddelen in verkoop.
  Zoeken jullie blauwe meer zaak uit, reçu zaken min van Fin, en wie namens centrale bank getekend had in deal Italiaanse maffia.
  Ook Ramdin moet opdonderen.
  Deze regering ziet dat deze groep geen tjauwmin willen. Weg met die boeven regering


  gemodereerd
 14. Eens dat er grote vraagtekens zijn.
  Hoe komen ze aan het geld, want ze klagen steen en been over geld tekort.

  De nevenactiviteiten bij het svb zijn niet genoemd en het is opmerkelijk dat er bij de grootste roofovervallen politie bij betrokken was.

  Alleen de president weet waarom hij het advies van Justitie; ‘op staande voet ontslag’ niet opvolgt, omdat het verboden is voor eenheden om protesten te leiden.


  gemodereerd
 15. Gebruik van een stichting is heel normaal. Dat scheelt overdrachtskosten. Snap werkelijk de heisa niet.


  gemodereerd
 16. De functie (hoofd) inspecteur van politie betreft een full-time baan. Waar vinden deze mensen nog de ruimte om een andere baan op na te houden? Is het geen wonder dan dat de politie de samenleving niet de gewenste dienstbaarheid kan garanderen dan.
  Wie controleert deze mensen als ook alles conform de (fiscale) wetten gebeurt?
  Deze mensen zijn gewoon stromannen van de NDP en horen gewoon goed in de gaten gehouden te worden. Door alle nieuwe regelgeving van deze nieuwe regering wordt het te heet onder hun voeten en komen nu allerlei lijken uit de kast.
  Waarom zou anders de NDP van de minister van financiën af willen? Omdat deze het wel voor elkaar gaat krijgen om orde op zaken te stellen in het land en dat steeds meer naar voren gaat komen hoe er gestolen is uit de staatskas de afgelopen 10 jaar?
  Volk van Suriname let op uw zaak, het is de NDP met haar leiding die Suriname naar de afgrond heeft geholpen en niemand anders.


  gemodereerd
 17. Stichting of geen stichting.
  Zit menneer Hellings daar voor Suriname of krijgt meneer geen gronden meer,om door te verkopen.
  Het probleem in Suriname,is niet alleen onze regeringsleiders maar ook bepaalde figuren die mee stelen.
  En het gevaarlijke is dat deze figuren doen als of ze voor lands belang gaan prosteren.
  Een ander probleem in Suriname is,de groep mensen die dit land leeg zitten roven en hun zakken vullen eenheid hebben.
  Maar wij die altijd voor hun rotzooi moeten opdraaien zijn zodanig verdeeld en schelden elkaar uit voor mensen die liegen,stelen enz.


  gemodereerd
 18. Deze mensen hebben gezien hun eisen pakket nooit de intentie gehad om met de regering om de tafel te gaan zitten.
  Ze hebben gewoon een andere agenda.


  gemodereerd
 19. @Hadron

  “Gebruik van een stichting is heel normaal. Dat scheelt overdrachtskosten. Snap werkelijk de heisa niet.”

  Het gaat niet om de stichtingen. Het misbruik van stichtingen is algemeen gebruik in Suriname .
  Het gaat er om dat mensen met een functie bij de politie daarnaast zich ontpoppen als vastgoed ondernemer. Ofwel mensen die in de landjeshandel zitten. Veel van die landjes is geld dat met Poederhandel verdient is en zo waarde vast in de boven wereld in stichtingen bewaard wordt. Bij een poeder transactie ga je naar de notaris en schrijf je de stichting of stichtingen over etc.

  Politie mensen moeten zich afzijdig houden van vastgoed transacties anders dan voor eigen gebruik of als spaarpot in beheer bij een onafhankelijke beheerder. Zelf zaken doen kost tijd die zij aan hun werkgever/ functie dienen te besteden.

  De regering zou deze heren met een bovenmatige grote mond en verziekende invloed op het korps per direct buiten functie moeten plaatsen. Chan is te zorgvuldig en in mijn ogen een beetje bang voor een niet stabiele coalitie partner.


  gemodereerd
 20. Dit is nooit zuivere koffie geweest. In Suriname als je op straat niet door dieven wordt beroofd, dan heb je nog Kwik, Kwek en Kwak.
  Ik vind Chan een laffe president. Hij had allang deze rotzooi moeten opruimen.
  Dit kankergezwel had hij allang moeten wegsnijden.


  gemodereerd
 21. Waarom dan bijkans de hele VHP- en PL top mensen met velerlei Stichtingen e.d.?
  Waarom horen wij (niets meer) over Somohardjo en de Gayadiens die duizenden ha. grond hebben geroofd?
  Wat is er mis als je -vanuit welke functie dan ook- in deze business- zit? Suriname heeft gigantisch veel ruimte( grond). Waarom dan een handjevol boeven uit de VHP- NDP- PL die zich in de afgelopen perioden hebben verrijkt ? Waarom mag de ‘ gewone’ man/ vrouw dat niet?
  Advies aan Atompai- Hellings en Gentle: het land is van ons( en niet van een kleine elite groep). Onze voorouders hebben hierover gestreden en gedood( anderen hebben geprofiteerd van hun strijd en spelen nu mooi weer als zij alleen maar hardwerkende Surinamers zijn. Nemen jullie gewoon wat jullie toekomt: het moet nu afgelopen zijn met een handjevol mensen in ons land, die denken dat zij het voor het zeggen hebben. En jullie beweging is een goede: deze Regering is een van Fabeltjeskrant -figuren die het niveau niet hebben. Maar dat geldt ook voor de NDP( Bouterse) en die oude ezels. Tijd voor een nieuwe beweging in Suriname zonder de Brunswijkers en andere figuren die ons land na al die jaren naar de mallemoer hebben geholpen.


  gemodereerd
 22. Ik schrik hiervan! Wat gebeurt hier? Op slimme wijze percelen kopen en met winst doorverkopen? Hoe denken ze slimmer te zijn dan de professionals in deze branche? Door vals spel? Hier moet zo spoedig mogelijk transparantie en totale openheid in komen! Komt er hiermee weer een schandaal binnen een Surinaamse overheidsdienst (KPS) aan het licht? Dit mag zeker niet in de doofpot verdwijnen. Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden. In de tussentijd per direct deze KAPITALISTEN op non-actief stellen.


  gemodereerd
 23. Hij geeft wijselijk geen antwoord op de vraag hoeveel grond hij onder zich heeft ( heel veel) !!
  Hoe hij tijd heeft en geld om zo veel grond te verwerven??
  Wat de aard van de kavels is, zijn het gronden die aan doelgroepen gegeven zijn om een huis te bouwen ?? Waar wonen die mensen dan nu?? Staan ze weer i de rij voor het volgende grondje???
  Het hele grondbeleid en de verstrekking van kavels moet echt totaal veranderen en veel beter geregistreerd worden. Je maakt mij niet wijs dat bv politici niet eerder al een grondje hebben gekregen en dus nu geen kavel meer mogen aanvragen, etc.
  Ook ontbreekt elk planologisch beleid. Er wordt maar wat gebouwd zonder voorzieningen, goede waterhuishouding, etc.etc.


  gemodereerd
 24. @Hadron 25 juli 2022 Bij 12:44

  Een stichting is daar niet voor bedoeld. De wetgeving mbt stichtingen moet verbeterd wordn en ook de naleving. Het heeft 2 grote nadelen.
  – De staat loopt de overdrachtskosten mis.
  – Het vertroebelt het beeld op wie de eigenaren zijn. Dit is een voorbeeld daarvan.

  @Esmerald 25 juli 2022 Bij 12:26
  Het is ook een vraag of hij als ambtenaar (dergelijke) nevenactiviteiten mag hebben en dit gemeld heeft. Mij lijkt een dergelijke bijbaan niet verenigbaar met zijn politie rol.

  @Debby 25 juli 2022 Bij 10:45
  Je opmerking is wel weer erg simpel en een geval van goed praten wat niet klopt. Ja je hoeft niet op kantoor te zitten voor dergelijke hande, maar het kost wel tijd en mag pertinent niet verweven met je diensttijd. Sowieso is het zeer ongepast voor iemand van de politie.


  gemodereerd
 25. Dit is zoeken naar spijkers op laag water. Nu deze mensen opkomen voor de belangen van het Volk, is mijn op zoek naar punten om ze te besmeuren met een heleboel negativiteit! Vraag Chan hoe het zit met zijn en Melissa’s belangen in Guyana! Is het hotel al afgebouwd? Sjonge jonge


  gemodereerd
 26. Beste Hadron, snapt u wel dat je met het salaris van een agent kan investeren in onroerend goed. Kunt u mij dat uitleggen


  gemodereerd
 27. Kwik, Kwak en Kwek. Hebben een perverse agenda. Zij zijn de materialisatie dat de bovenwereld is gecorrumpeerd. Bij deze figuren bestaat er geen integriteit. Alleen dievigheid en het ten dienste staan van de grote moordenaar van Suriname.
  Hoop niet dat de pres. zo laf is. Ontsla deze figuren uit het korps.


  gemodereerd
 28. De handel en wandel van deze heren kan dubieus zijn. Viastichtingen commerciële handel drijven is uiterst verdacht. Je kunt ze niet verbieden, het is legaal wat deze heren doen. Alleen bij een onderzoek kan er strafbare feiten geconstateerd worden, tot de tijd is het spijkers op laag water zoeken, ik moet zeggen dat het de oranje mensen goed zou uitkomen als blijk dat deze heren verschillende agenda’s hanteren.
  Ja, werken bij de politie is een voltijdbaan van maar 8 uren per dag, dus nog volop tijd over om een andere baan te hebben, wat gangbaar is in Sranan. Waarom voor deze heren niet!!!!!!!!

  @Politie mensen moeten zich afzijdig houden van vastgoed transacties anders dan voor eigen gebruik of als spaarpot in beheer bij een onafhankelijke beheerder. Zelf zaken doen kost tijd die zij aan hun werkgever/ functie dienen te besteden.@@
  Heeft Santokhi, Belfort, om enkele bekende namen te noemen zich ook aan deze normen gehouden, hoe komen deze heren aan hun bezittingen als eenvoudige politiefunctionaris en als minister van Juspol. Komt het meten met twee maten niet in de buurt? Wat doen we met de vele ambtenaren met meer dan twee banen en salarissen, hoor ik daar iemand zwaar ademhalen.
  Als het politie handvest dit verbied, een tweede baan, dan zijn deze heren in overtreding, anders niet. Deze heren op grond van subjectieve normen schorsen riekt naar willekeur, mensen in actie monddood maken voor eigen politieke gewin, dat is ondemocratisch en wellicht ook het bevorderen van anarchie. Santokhi weet dat hij zijn boekje te buiten gaat, dat hij zich de normen van Bouterse aanmeet, daarom dat hij het advies voorlopig aanhoudt. Het gaat om goed bestuur, daarbij is een politiestaat niet acceptabel.

  Btw, ik heb het mij vaker afgevraagd, hoe zal Santokhi reageren als hij het veld moet ruimen na gedane arbeid, zal hij bereid zijn om zijn levenswerk na te laten aan bijvoorbeeld de graaigrage handjes van de Abop en NDP.


  gemodereerd
 29. pony , jij hebt paars bloed , en dat paarse bloed transporteert maar weinig zuurstof naar je ene hersencel , ja dan ga je hikken he , jou maatje debby heeft ook paars bloed maar geen een hersencel en die kraait alleen onzin uit , maar deze paarse politiefunctionarissen gaan nu de straat op omdat ze bang zijn dat alle uitgegeven gronden ook die verkocht zijn terug gevorderd worden , en weet je wat dom van hen is , dat ze de regering 7 eisen stellen , en deze eisen moeten direct voldaan worden om met de regering een dialoog aan te gaan , nou mensen vandaag zei organic movement dat er nu tenminste aan 3 eisen voldaan moet worden om in dialoog te gaan , mensen deze waardeloze politiefunctionarissen zullen straks zonder een eis in dialoog gaan met de regering , ha ha zelfs de ndp ,bep , en andere partijen zullen buitenspel staan , , ddb jou oorlogje is mislukt


  gemodereerd
 30. Mijn vrouw stelde mij vanmorgen de volgende vraag: “Kwakoe , deze mannen behoren tot de politietop. Ze doen aan onroerend goed en zijn nu ook bezig met acties, onder natuurlijk gebruik van dienstvoertuig etc. voor privedoeleinden. Wanneer werken ze eigenlijk ?”
  Na enig nadenken antwoordde ik mijn vrouw: ” Mi Goedoe , ik heb al bewezen dat in Suriname alles in spiegelbeeld is. Niet alleen op economisch gebied , maar op alle gebieden. Niks klopt daar.
  Laatst heb ik aangetoond dat de economische wet: prijzen van goederen worden bepaald door de werking van vraag en aanbod. In het binnenland van Suriname geldt deze wet niet.
  Een andere economische wet luidt: Bad money always drives out Good money moet in Suriname veranderen in Good money always dives out bad money. Verklaring: deze mannen werken niet en als ze werken zal de laagst betaalde functie het onderspit delven. Deze mannen verdienen dus meer aan onroerend goed, want ze zijn als politiemannen in dienst genomen om de misdaad te beteugelen. En wat zie je gebeuren? De misdaad neemt toe. Met andere woorden: deze mannen zijn politieagenten, maar verdienen meer aan onroerend goed waardoor ze hun taak als politieman verzaken omdat dat minder betaalt.
  In de jaren 70 zou ik op staande voet worden ontslagen als mijn baas er achter kwam dat ik een nevenfunctie had. Overigens was dit opgenomen in mijn arbeidsovereenkomst. En als dit op grote schaal gebeurt, komt het nooit meer goed met ons geliefd Suriname. Deze mensen maken Suriname kapot en dan is de diaspora goed om ze te komen redden. Sorry jongens ik geef niet thuis.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES