Gentle: ‘Alles ligt op z’n gat en de regering heeft schijt te maken met ons’

20
Sergio Gentle spreekt de menigte toe.

Het is vandaag de zesde dag dat er wordt geprotesteerd tegen het regeerbeleid in Suriname. Organisator Organic Movement krijgt steeds meer ondersteuning van vakbonden en politieke partijen. De menigte bevindt zich op dit moment rondom De Nationale Assemblee (DNA).

De verschillende sprekers hebben wederom benadrukt dat het pad voor dialoog met de regering nog steeds openstaat. De regering met name de president moet dan eerst tenminste drie van de eisen inwilligen.

Sergio Gentle heeft in een toespraak aangegeven dat alle sectoren in het land te kampen hebben met problemen door het regeerbeleid. Hij meent dat de situatie niet meer vol te houden is. “Alles ligt op z’n gat en de regering heeft schijt te maken met ons”. Hij heeft nogmaals Surinamers opgeroepen om de actie massaal te ondersteunen.

De Afobakaweg nabij Klaaskreek is vandaag wederom gebarricadeerd door boze bewoners van het district Brokopondo. Zij vinden dat zij na het gesprek van afgelopen vrijdag met JusPol-minister Kenneth Amoksi en Gracia Emanuël van ROS niets meer hebben gehoord.

20 REACTIES

 1. zoek boefdraad. Eis van bouterse dat hij hem uitlevert en je hebt meteen genoeg geld om alle wensen te vervullen. Kom nou heren dat hadden jullie toch zelf ook kunnen hebben bedacht.
  groetjes vanuit Tokio. Heerlijk hier op vakantie
  gemodereerd

 2. Wie vertelt deze Gentle dat dit het na ijl effect is van het beleid van pikin ingi boi?Deze Gentle en zijn compagnons is zeer waarschijnlijk aangenomen en opgeleid door Belly.Ze kletsen allemaal even dom.
  Gaat Chan weg,belandt het land in een Haïtiaanse toestand.
  gemodereerd

 3. Wat een arrogantie straalt de huidige regering uit richting het volk. Het is treurig om te zien hoe het gesteld is met het land en volk. De enige die nog dagelijks in alle pracht en praal door het land gaat en dagelijks commissies en clusters van minister zit te benoemen is de president. Voor de rest ligt het land helemaal stil. De koers stijgt, de producten in de winkels zullen duurder worden en het arme volk zal meer honger lijden. Enige wat niet gaat veranderen is de arrogante houding van de president. Echt schaamteloos dat de president de benoemingen van familie en vrienden niet terug wil draaien. Het volk zal met deze regering bij de eerst komende verkiezingen afrekenen als de arrogante houding niet veranderd.
  gemodereerd

 4. Wie zijn jullie, kwik, kwek en kwak, om te bepalen, dan de wettig gekozen regering naar jullie moet luisteren en doen wat jullie zeggen? Waar halen jullie, ambtenaren in staatsdienst, het lef vandaan????
  Dit is de zoveelste ondermijnende scenario vanuit ocer en patrijsstraat 28. Dit is pure afleiding voor VRIJDAG AS, WANNEER DE LAATSTE DAG VAN OPA D ALS VRIJ MAN AANBREEKT.
  Dan mag hij gaan zingen in boma 20 jaar lang.
  Gentle, ik heb schijt aan jou, jo paarse djamoe ede, sebrefata, bongrobita. Jij en je waardeloze anarchistische kornuiten, plastic gangsters..
  Ai na mi taki. Kong bedreig mi na latour. Lek fa joe bedreig Adely.
  gemodereerd

 5. Wees blij paarse fascist dat de regering schijt aan jullie heeft want had de president dezelfde mentaliteit als die van Brazilië, dan had hij jou en jouw kompanen stuk voor stuk laten liquideren. Maar ZE Santokhi is een volkspresident en gedraagt zich er ook naar.
  gemodereerd

 6. Njet!
  (Russisch voor Néé).

  Jullie hebben zelf het aanbod vd president afgeslagen. Wat wil je nou, een feti.

  De eerste 3 eisen zijn absoluut niet v levensbelang.
  Oprotten met je traditionele FL, zowel Michelle als Jill werk(t)en. We leven in 2022, iedereen is nodig voor de opbouw. Je reinste brutaliteit zeg.
  De rest mag weg. Gaan jullie hun loon uitbetalen, als ze weg zijn.

  Wat is duur-zaam-heid?
  Leg uit hoe je binnen enkele luttele minuten iets ‘duurzaam’ oplost, in dit geval de zorg.

  Per direct (notabene), covidgeld uitbetalen. Wie heeft hier ‘per direct’ baat bij, leg uit! In ieder geval geen moesje vd ramgoelamweg.

  Jullie mogen de Universe op je blote knieën danken dat de minister v financiën dealt met de schuldeisers en netjes het imf-traject doorloopt.
  Als hij alle reçu’s zelfstandig moet controleren, dan kunnen die duizenden ambtenaren vertrekken. Weet je nog 1e klas fröbelschool; scheiding v taken; besluitvormende, uitvoerende en controlerende taken. Moet de minister alles zelf doen, dan klopt het niet hé.

  Handig voor de diaspora als je verteld wie je bent en wat je drijfveren zijn. We kennen jullie niet. Die v neus hebben we aangehoord bij de Pim-lezing, ze mogen nu in de versnipperaar.

  Doe normaal en ga in op de uitnodiging.
  gemodereerd

 7. Waar zal Jessurun nu met haar stemadvies uit 2020: stem slim, nu staan? Aan welke zijde? Aan de goede zijde?
  gemodereerd

 8. s.gentle ga naar leonsberg en schijt daar alles vol , want daar ligt jullie probleem , maar jullie paarse organic movement durven dat niet he , ddb heeft wapens en hij zal het ook tegen jullie gebruiken, laffe paarse nietsnutters
  s.gentle en we zijn niet vergeten dat jij op de politie post gewone politiemannen hebt bedreigt , paarse rotzak, jij komt je mannetje nog tegen en of jij dan nog zo’n grote waffel hebt
  gemodereerd

 9. Waarom loopt Bouterse nog vrij rond? Hij loopt te stoken en niemand heeft daar iets aan alleen het kleine domme volk denkt dat hij voor hun is. Die gast had al lang aan een hoge boom moeten bengelen. Santhokie doe je werk en zorg dat rotzooi wordt opgeruimd anders is het dweilen met de kraan open.
  gemodereerd

 10. Zes dagen geprotesteerd betekent ook zes dagen niet gewerkt. Betekent volgens mij ook dat het allemaal werklozen zijn. Je ziet maar 1 bevolkingsgroep hier domineren. De rest heeft het te druk met zijn werk. Als ik Chan was zou ik voor voor werkgelegenheid in de landbouw creëren voor deze werklozen. Hebben zij en het land inkomsten.
  gemodereerd

 11. schande schande hoe sommige Surinamers zich gedragen!!
  Bouterse??? men krijgt dezelfde grote schijterij!!
  waar gaat het land toch heen.
  gemodereerd

 12. Ga in het weekend richting Domburg Accaribo en bezie welke voertuigen daar de weg onveilig maken en al die boten en waterscooters etc zich daar bevinden.
  Vanaf white beach tot aan de afslag Blauwe meer (oude weg) zijn de eigenaren bekend zoals Meriba de grote stiefzoon van Delano Desi Bouterse. Meriba bezit momenteel 3 percelen langs het water en probeert de 4e nu op te komen
  gemodereerd

 13. Redactie

  Ik snap het recht op vrije meningsuiting, maar is dit niet te gortig ???

  Omdat er mensen opstaan met een andere mening en als ik het zo bekijk nogal veel mensen dan worden ze zo aangevallen ?????

  In elk geval denk ik dat je er niet eens mee hoeft te zijn, dus blijf je aan de zijlijn .
  De klachten zijn legitiem en hoeven niet door een ieder als zodanig ervaren te worden .

  De regering is geen zelfstandige entiteit . het zijn menszen die door hetzelfde volk geplaatst zijn om een job te kleren; Ja dan ,ag je klagen als zij het niet goed doen.

  Er is een reden waarom de achterruit kleiner is dan de voorruit ……….
  gemodereerd

 14. Hoezo dialoog als er eerst eisen moeten worden ingewilligd. En wat doen daar drie hoofdinspecteurs c.q. malafide vastgoedhandelaars om de menigte op te ruien in plaats van de gemoederen te kalmeren. Hebben ze toestemming van de minister van Justitie. Allemaal voorbereidingen voor een staatsgreep om de sergeant majoor uit de gevangenis te houden en Suriname aan de Chinezen te verkopen.
  gemodereerd

 15. we hebben laffe president. Hij heeft niet door dat de agenda van Kwik, Kwak en Kwek is om de regering om ver te werpen. Hij wil het land de anarchie in duwen.
  Deze mensen gebruiken de structuren van het land om het zelfde land te destabiliseren. President grijp in. Anders wordt het te laat.
  gemodereerd

 16. Ik snap gewoon niet dat de gestelde eisen nooit aan de vorige regering zijn opgelegd. Eeen blinde en ongeschoolde kan zelf begrijpen dat de heersende situatie een gevolg is van het wanbeleid in de jaren 2010 tm 2020. Waar waren deze oproerkraaiers toen Hoefdraad en zijn volgelingen de boel leegroofden en zaten te proosten op Leonsberg?
  Is het niet al te doorzichtig dat eerst “hun grote leider” de huidige situatie aankondigde en dat de d.g..s; hun benaming in 73) luttele weken daarna in actie kwamen en ons wilden doen geloven dat het niets met een politieke beweging te maken had?
  Maak dat de kat wijs! A ksaba e piri na bori am bori ete a fisi e kong soboeng deng njangmang e seti ding srefi.
  Molotof e meki kba naf oeng wakti oteng foto sa brong baka.
  gemodereerd

 17. “Gentle: ‘Alles ligt op z’n gat en de regering heeft schijt te maken met ons’”

  En wie heeft daar allemaal letterlijk en figuurlijk schuld aan?
  Wie heeft het land tien jaar lang leeggeplunderd?
  Wie saboteert sinds de aanvang van deze regering het land?
  Wie wil kost wat kost een spelletje schaakspel spelen over het land?
  Wie zit nu weer de boel te saboteren?

  En zo kunnen wij eindeloos doorgaan….
  gemodereerd

 18. Waarom helpen jullie dit kabinet niet om Bouterse aan te pakken en schoonzoon (B)oefdraad 🤮 te krijgen. Geld kan je niet zomaar drukken, deze regering probeert op allerlei manieren om de gaten te dichten die deze twee dieven veroorzaakt hebben. Als ze veroordeeld worden kunnen ze hun deviezen bevriezen, en het geld terug eisen. Maar zolang ze nog vrij zijn kunnen ze al die miljoenen zelf gaan gebruiken. Wacht langer dan is er niets meer over.
  Het is niet Chan die deze ellende in een paar jaar veroorzaakt heeft, maar Bouta in al die jaren graaien is de grote schuldige.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.