Patricia Etnel (NPS): ‘Tamara mi drape!’

27
Patricia Etnel (NPS): 'Tamara mi drape!'

DNA-lid Patrica Etnel (NPS) heeft zojuist laten weten dat zij er morgen ook bij is. Dat liet de politica via haar Facebookpagina weten. Ze bedoelt daarmee hoogstwaarschijnlijk de protesten die gepland staan voor maandag.

Etnel zegt erbij dat ze er niet is om anderen te ondersteunen. “Want wij allen die een hart hebben voor dit land voeren die strijd voor een beter Suriname als het nu is op straat, in het parlement of in een organisatie we doen het! Ik ben er omdat op 25 mei 2020 een grote groep kiezers heeft gezegd: Patricia Etnel mi e power yu. En ik ben NPSer en NPSers tja langa blo…..!” aldus Etnel.

Diverse Surinaamse politieke partijen waaronder DOE en HVB, hebben dit weekend aangegeven zich aan te sluiten bij het protest van maandag. De NDP riep haar achterban gisteren ook op om de actievoerders te ondersteunen.

Toon daadkracht en laat je leiden door je arrogantie weg te stoppen en een handreiking te doen! Wi abi wan betre tamara fanowdu! Er moet Rust komen“, aldus het NPS assembleelid.

Haar partij liet vandaag weten dat de NPS een commissie bereid gevonden heeft om aan tafel te gaan met vertegenwoordigers van de actievoerenden. Vernomen wordt dat de leiders dit aanbod hebben afgeslagen.

27 REACTIES

 1. Dan kande den sma o prati fisi? Pé Etnel dé, na drapé pireng, bokking nanga haring dé.
  gemodereerd

 2. Beste mevrouw, het kan wel snel verkeren. Ze willen niet eens met je partij praten. Enge belangen die in gevaar dreigen te komen, moeten beschermd worden ten koste van alles. Heb jij een alternatief?? NDP?? Dan wens ik je veel succes toe.
  gemodereerd

 3. Terecht dat de leiders van de actie dit aanbod afslaan. Wat stelt de NPS nu nog voor met die in slaap gevallen voorzitter. De NPS heeft zijn glorietijd al gehad en wie luistert naar de fossielen van Gregory. Ze hebben hun pensioengerechtigde leeftijd al ruim overschreden. Gregory en trawanten moeten gewoon plaatsmaken, want wat is de inzet van de bemiddeling. De NPS is medeverantwoordelijk voor deze situatie. Als ze een daad willen stellen, moeten ze uit de coalitie stappen. Trafasi no dé
  gemodereerd

 4. etnel zat jij die ndp niet uit te kafferen tussen 2015-2020 en nu ga jij met de ndp samen naar de demonstratie , mevrouw etnel u bent geen volksvertegenwoordiger maar een vrouw zonder visie , als u gaat , ga dan voor die tijd eventjes bij bouta langs en lik zijn reet schoon , de NPS moet u uit de partij verwijderen , en etnel jij bent een volksverrader , o ja was je zoon ook niet verkeerd bezig
  gemodereerd

 5. etnel , vraag belfort om mee te gaan , die zat ook de ndp uit te kafferen tussen 2015-2020 , ga hand in hand met de ndp op straat en zetten jullie wel een ndp petje op en een ndp paraplu , o ja belfort jij bent ook een volksverrader , hoeveel heeft de ndp jullie betaald met het gestolen geld van het volk
  gemodereerd

 6. Hmmmm.
  Optie voor een alternatief.
  Geef de kans aan vrouwen om te regeren. Maak een samenstelling van vrouwen die daadwerkelijk voor landsbelang willen gaan.
  Er zijn er genoeg!
  Ongeacht politieke kleur of etniciteit, samen opkomen voor een beter Suriname.
  Machtlust, losbandigheid, egoisme, geldzucht, visieloosheid maakt dat de meeste mannelijke politici falen.
  Ze praten als brugman, maar missen daadkracht en integriteit.
  gemodereerd

 7. @ Nattie

  Wat hebben vrouwen precies gerealizeerd dat deze optimisme rechtvaardigt?

  De meeste Surinaamse vrouwen zijn alleenstaande moeders met criminele zoons and losbandige dochters die op hun beurt weer alleenstaande moeders worden.

  Wanneer men haar eigen huishouden niet eens kan runnen begrijp ik niet waar deze superiorititeitscomplex telkens vandaan komt bij vrouwen.
  gemodereerd

 8. nattie , wil jij etnel of welke andere moeder met 10 kinderen van 10 vaders laten mee praten , neen deze vrouwen moeten de kinderen verzorgen en opvoeden? want de vaders maken alweer nieuwe slachtoffers bij andere ongeschoolde wijven en die trappen erin , de meeste vrouwen he etnel zijn bang voor die paarse man
  gemodereerd

 9. Haha

  Precies in de lijn van verwachting !

  Haha

  Etnel en Plein zijn dezelfde type mensen als Belfort !
  En laten wij niet vergeten dat delen van NPS het handelen van bullshit Bouta gedoogt en dat daarom deze crimineel nog vrij rond loopt.

  Heel jammer en triest dat veel Surinamers te gevoelig zijn voor afdwaling en geen doorzettingsvermogen hebben zoals onze voorouders hadden.

  De zwakke schakels van NPS hebben de grootste mond en kunnen Suriname weer de verkeerde kant op sturen !

  Etnel is vergeten dat rassenhaat en verdeeldheid gevoed wordt door Bullshit Bouta.

  Is het niet heel toevallig dat eerst de NDP de orgasm movement, dat nogwel opgericht is door paarse saboteurs, steunt en dat daarna de rest volgt ?
  Denk a torie !

  Kijk uit voor de sissende slangen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. Ai famiri, i.p.v. om Suriname op te bouwen, zijn de las ede’s bezig Sur. weer over te leveren aan de hersenloze NDP. Krabboe mentaliteit ten top.
  Het is inderdaad erg wat er gebeurt met Sur. De regelcultuur speelt Sur. parten.
  Maar om alleen maar af te geven om deze regering, triest.

  En van DOE had ik betere strategie verwacht. Sinds Carl Breeveld de roer heeft overgedragen gaat het niet goed met deze Christelijke partij. Ga te rade bij M. Schaalwijk , die zou de huidige voorzitter wat meer inzicht kunnen geven.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 11. Zij toknt dat ze geen marjonet is van deze regering of achter de schurken staat. Ook Nurmohamed met zn 500.000 srd toiletten.
  Met vernielen van bermen om septictank daar te maken. Maar het land verzuipd en hij vond het leuk.
  gemodereerd

 12. Etnel, gaat niemand ondersteunen, ze doet alsof ze de uitroepteken heeft uitgevonden.
  gemodereerd

 13. Iedere burger mag zijn democratische recht gebruiken om te gaan demonstreren. Helemaal niets mis mee. Maar mevrouw Etnel en de heer Plein zitten in DNA en stemmen even hard mee met de absurde maatregelen van de regering. Deze twee hebben een dubbele agenda om het volk te misleiden. Zij zouden in DNA meer hun stem moeten laten horen en tegen de maatregelen stemmen die het arme volk treffen. Er heerst paniek binnen de NPS en ze weten geen raad. Ik hoop dat deze partij zich gaat hergroeperen onder een sterke leider en direct uit de coalitie stappen.
  gemodereerd

 14. Mevrouw Etnel, mijn advies aan u bestaat uit 2 punten;
  – u kunt u liever gaan sterk maken om het voorzitterschap van de partij over te nemen van
  die bobo, want hij is volkomen onzichtbaar, leiderschap en visie ontbreken!
  – maak beter gebruik van uw stem in DNA ipv te gaan demonstreren met een zooitje
  ongeregeld.
  Ben best bereid u de cursus leiderschap en visie te geven. Dit kunt u goed gebruiken bij de toneelvoorstelling in DNA.
  gemodereerd

 15. Etnel is visie loos.
  Zo als een visvrouw geen vis heeft.
  Etnel sterkte met het opvoeden van je zoon.
  Ik hoop dat zijn generatie het beter zal doen.
  gemodereerd

 16. @ kartoidjodjo
  Ben je uit de lucht komen vallen?
  Want ik neem aan er zijn zo een 4 maanden,van missilijkheid en braken vooraf gegaan.
  Daar tussen heb je die dagen van pijn,zwakte,angst, vermoeidheid enz.
  En dan breek de D day aan ,waarvan de vrouw er niet zeker van is als het haar laatste dag hier op aarde is.
  Tenzij je uit de lucht ben komen vallen,weet ik dat er een vrouw de tijd heeft genomen om jouw hier te laten komen.
  Zijn alle alleenstaande vrouwen,aalleenstaand door dat hun mannen hun hebben verlaten.
  Heb je nooit gehoord van weduwschap.
  Zijn er vandaag de dag geen vrouwen die behalve hun eigen kinderen ook andermans kinderen hebben groot gebracht.
  Ook al heb je vrouwen die het niet zo goed doen,maar wij zijn meestal degenen die ondaks alle moeilijkheden bij onze kinderen blijven .
  gemodereerd

 17. Brunswijk wil niet dat leden van ABOP, VHP, NPS en PL meedoen met het protest.
  ===================
  Patricia, kijk wat de dictator gezegd heeft. Ben benieuwd of je nog durft te gaan. Ik denk dat bobojantje (Rusland) het alvast in zijn broek doet en jullie opdracht zal geven om niet mee te doen.
  gemodereerd

 18. Mevrouw Etnel , is dit echt de oplossing waar Suriname op zit te wachten? De regering moet weg om de paarse ratten weer in het zadel te helpen zodat boefdraad kan terugkeren. Zijn de Problemen van ons land dan verholpen?
  Wat dan?
  Toen Hoefdraad geld liet verdampen, wat was je standpunt toen en waar en wat deed bouterse en nu Moet de minister weg en jij ondersteun dat.
  Foei toch
  Ga je samen met bouva en bouterse presteren tegen de regering, dat zal je geloofwaardigheid versterken.
  gemodereerd

 19. Mevrouw Etnel, hebben bouterse en hoefdraad verklaard waar de verdampte gelden naartoe zijn.
  Nu loop je achter deze mensen, waarvan je weet waar ze achter staan.
  Wat volgt van de “gevallen regering”?
  Weer een paarse bende?
  Hebt u daar ook de antwoorden op?
  Zijn de Problemen van Suriname dan opgeloste en hoe verder?
  Misschien bouva als president, zie je dat wel zitten?
  Zet de emoties opzij en denk diep na, waarin dit land gestort wordt met de paarse bende weer aan de macht.
  DENK NA
  gemodereerd

 20. Alles en iedereen die hier contra het huidige beleid opmerkingen plaatst, worden onverbiddelijk gelieerd aan de Ndp! Schelden en anderen beledigen zijn blijkbaar wel toegestaan! Iemand zoals WAT.. heeft veel krediet bij de redactie. Die opmerkingen raken kant nog Wal..

  Mevr. Etnel is behalve parlementarier.. ook een Surinamer die dezelfde pijn voelt, als de aktievoerders ! Behalve Etnel zijn er nog velen die hun grieven en het leed dat zich nu manifesteerd kunnen uiten. Santhoki doet alsof hij de mensen niet begrijpt. Wat op zich niet vreemd is, als je jezelf verheven voelt boven elke andere Surinamer. Het stoort enorm. Mensen voelen zich niet gehoord en begrepen. De demonstraties zijn terecht..punt
  gemodereerd

 21. Door de harde opstelling aan beide kanten komen wij niet tot elkaar. Etnel heeft al eerder in het parlement aan de bel getrokken, maar zonder resultaat. Etnel is getuige geweest van de vernietiging van het land door Bouterse en daarom denk ik niet dat ze een NDP regering aan de macht zal helpen. Als je met de beter opgeleide NDP personen praat die eerlijk zijn zeggen ze dat de NDP het beslist niet beter zal kunnen doen dan de huidige coalitie. Ze willen wel invloed op het beleid en het liefst een oplossing waarbij Bouterse niet in de gevangenis terecht komt.
  gemodereerd

 22. Laat maar lekker gaan, ze weet zelf al dat ze straks uitgekotst gaat worden door de NPS.
  gemodereerd

 23. konsensi ben jij op je pik getrapt door een paarse , ha ha ha , maar die etnel zou jou rauw lusten
  gemodereerd

 24. Ooit las ik een artikel in STARNIEUWS dat er 9 Surinamers bij elkaar een vermogen hebben uitstaan op de HSBC BANK in Zwitserland van bijkans 900miljoen US.
  Dit bedrag staat vanaf 2007 op die bank ; een onderzoeksjournalist ontdekte dat.

  Niemand in de politiek in Suriname stelt hierover vragen. Ook niet vanuit de NPS.
  Dus: wie zijn deze 9 personen. En hoe komen zij aan zoveel Monie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.