Nederlandse hoogleraar Overstromingsrisico brengt wateroverlast Suriname in kaart

8
Door wateroverlast getroffen binnenland van Suriname

Vorige maand klopte de Surinaamse overheid aan bij Nederland voor hulp vanwege wateroverlast. Het Nederlandse kabinet reageerde daar op met het inzetten van het Dutch Risk Reduction Team.

De situatie is ernstig omdat ook de Afobaka-dam door de zware regen in Suriname onder druk staat. Om een dambreuk te voorkomen, is het teveel aan water geloosd, wat tot overstromingen leidde in het Brokopondo-district.

Matthijs Kok, hoogleraar Overstromingsrisico aan TU Delft, adviseerde eerder bij overstromingen in New Orleans, Ierland, Bhutan en Vietnam en is onlangs naar Suriname afgereisd om de wateroverlast in kaart te brengen.

Hij zal daar een inventarisatie maken van de problemen en spreekt daartoe met verschillende organisaties, zoals het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing Suriname, het ministerie van Openbare Werken en de Wereldbank.

Zijn onderzoek is mogelijk de opmaat tot inzet van het Dutch Risk Reduction Team, meldt H2O. Of daarna een expertteam aan het werk gaat, wordt besloten na zijn verkenning.


8 REACTIES

 1. Beste famir, natuurlijk zou Bouta geen hulp van Nederland willen aannemen, want hij is zelf meneer, sabi so noti.
  gemodereerd

 2. Natuurlijk deze man heeft de school voor gevolgd maar wat hebben de ervaring, maar Surinamers willen niet naar hun eigen landgenoten luisteren, trouwens als water overlast heb moet je een weg maken waardoor water afgevoerd kan worden zo simpel is dat .ik wil verder gaan door een hele kanalen infrastructuur aanteleggrn om de stroom versnellingen enig watervallen heen zodat men zoetwater opslaat en ook kan gebruiken ,en bevaren.
  gemodereerd

 3. Hoogleraar overstroming risico, blijkbaar is iedereen langzamerhand hoogleraar in Nederland
  gemodereerd

 4. Betere heb je niet in de wereld! Nederland is de top wat betreft de water huishouding. Dit zijn de juiste zaken die Suriname kan aankaarten bij Nederland, aangezien men daar graag zaken mee wilt doen. Ook wat betreft wegenbouw! Maar wat al die militairen en politie agenten hier komen doen, en die Mark Rutte.. is mij een groot vraagteken!
  gemodereerd

 5. Wat ik weet is dat Staatsolie gaat betalen
  Mooie grap. Jullie verdienen geld over ruggen van de mensen.
  gemodereerd

 6. rbrown , ga lekker spartelen in een pierenbadje , jij bent ongeschoold , dus jij nep Nederlander wil zeggen meer kanalen graven zodat het water snel weg kan stromen , die echte Nederlander zal zeggen maak waterbekkens om het water juist vast te houden , en dat het water in die bekkens gebruikt kan worden in de droge tijd , jij hebt ook geen verstand van landbouw , ben jij soms een nietsnutter lijkt wel paars
  gemodereerd

 7. Ik vind dit artikel prachtig .
  Ik zou graag een gratis nieuwsbrief willen ontvangen over wateroverlast van Suriname en de verrichtingen van de heer Kok en wat er verder zal gebeuren .
  Ik dank u voor deze informatie .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.