Justitie: ’71 miljoen euro witgewassen door familie’

22
Tien mannen uit één familie opgepakt om witwassen en ondergronds bankieren
De inval van de politie en het in beslag genomen geld - Beeld (c) Politie Amsterdam bewerking waterkant.net

Deze week stonden zes verdachten in een omvangrijke witwas zaak, op een inleidende zitting voor de Amsterdamse rechtbank. Het gaat volgens Het Parool om de Amsterdamse familie Basnoe die volgens justitie zeker 71 miljoen euro heeft witgewassen voor onder meer drugsbendes.

Op 12 april werd grofweg 1,5 miljoen euro aan cash aangetroffen in vijftien panden in Diemen, Amsterdam en Almere. Tien leden van de familie die roots heeft in Suriname, werden die dag gearresteerd.

Zes belangrijke verdachten zitten sindsdien in de cel en stonden donderdag voor het eerst voor de rechter. Volgens de krant vermoed justitie dat de 53-jarige leider Imranalie Basnoe betrokken zou zijn geweest, bij het witwassen van meer dan 41 miljoen euro.

Volgens het OM waren een reisbureau, telefoonshop en een winkel in tropische producten een dekmantel van de witwasorganisatie.

Van twee van de zes verdachten die donderdag voor de rechtbank kwamen is het voorarrest geschorst omdat de zaak nog lang zal duren. De anderen blijven in de cel. De zaak gaat op 4 oktober verder.


22 REACTIES

 1. Dit tart de ergste werkelijkheid.Begeerte en hebzucht heeft bezit van deze mensen genomen.
  gemodereerd

 2. Laatste 2 jaren worden opvallend veel Surinaamse witwassers opgepakt !
  Dit zal wel de verborgen motivatie zijn van de paarse paniekzaaiers !

  Heel toevallig is de familie Basnoe goed bevriend met corrupte politici in Suriname.

  Wij willen een clean Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. € 71 miljoen? ‘Den man dis no é mek grap’. Zelfs Boefdraad en de reçuvervalsers hebben niet zoveel kunnen wegsluizen.
  gemodereerd

 4. Goedzo Justitie en straf deze schoften zo hard als je kan want het geld zal ongetwijfeld van drugshandel afkomstig zijn tenzij het reisbureau reizen naar de maan a 2 miljoen aanbiedt. De zoon van Basnoe zit een straf van 8 jaar uit in België, een zoon is geliquideerd een ander hing zichzelf op. Nog heeft deze mmp familie er niet genoeg van.
  gemodereerd

 5. De Turken, Marokkanen, Witte Nederlanders, Columbianen, enz in deze branche, valse merken, enz, maken miljarden in de onder wereld. De onder wereld en boven wereld met elkaar verweven zijn en Nederland is een zeer belangrijke draaischijf van in de wereld

  Nederland is niet zo mooi als men wel denkt. Er wordt veel geld verdiend in de drugshandel/koffieshops, wit wassen, allerlei ondernemingen die als dekmantel gebruikt worden enz. koffieshop, huizen in hele straten gekocht ermee, enz.

  Niet dat ik dit goed praat van deze familie of ondernemers, maar wat hier hiermee aangeef, is dat het op grote schaal in Nederland voorkomt.
  gemodereerd

 6. De dans van de geldduivels is begonnen, deze familie uit amsterdam zoveel miljoenen, waar hadden ze gestald zoveel geld zeker in de gebouw van politie of op politie hun hoofd gestald. Dit lijkt meer op een bizarre fabel dan waarheid. Als geldduivels eenmaal achter je zitten, dan word leven een hel. Veel Witte mensen in nl janken om 71 cent. Bizar hoor 71 miljoen!
  gemodereerd

 7. Dit zijn de grootste boeven en criminelen. De allerheilige familie Basnoe heeft zijn rijkdom door witwassen vergaard. Hun contactpersonen in Suriname moeten ze ook oppakken.
  gemodereerd

 8. Ai Boi de hard werkende luitjes volgens PapaJantje. Hij komt blijkbaar uit zijn soort en vandaar dat je niks hoor over Afrika. Liever een uitkeringtrekker dan een drugsdealer..
  gemodereerd

 9. Glenn
  24 juli 2022 Bij 19:20
  Ai Boi de hard werkende luitjes volgens PapaJantje. Hij komt blijkbaar uit zijn soort en vandaar dat je niks hoor over Afrika. Liever een uitkeringtrekker dan een drugsdealer..

  Man wat zeur je toch als een klein kind? Alsof drugscriminelen of uitkeringstrekker in mij geïnteresseerd zijn.
  Ik heb altijd mij ferm tegen drugscriminelen verzet en doe het nu weer. Trouwens zijn jouw Turkse buren het eens met wat in de media is verschenen ? Dat veel Turken liever niet in een zwarte wijk willen wonen want dit leidt tot verloedering, prostitutie en drugsgerelateerd geweld.
  gemodereerd

 10. @passant je hebt gelijk maar ook andere bevolkings groepen zoals pakistanen en turken en antillianen en marokanen algerijen allemaal, deze mensen in nederland witwassen en parkeren geld in landen als v,b dubai echte dikke criminelen zijn het ook witte mensen doen dit. Pas nog pakistaans advocaat die naar turkije wilde opgepakt in vae. Moslims of uit turkije of pakistaan of marokaan allemaal een pot nat en even erg criminelen, maar de witte hollander heeft lekkere trek in geld van dit soort mensen en dit soort mensen brengen politie in de media. Politie zelf coke snuivers. Deze was familie verkeerd bezig lijkt wel of hun geld hocus , want politie en jusitie hier in nl kom je niet weg want tover geld cashen daar is de politie en overheid dol op. Ratten halen toverstok te voorschijn dan hocus pocus…politie overheid laat toveren. Ik heb nare ervaring van politie en jusitie. Hun denken dat we geld kunnen toveren van (laximata poster gezien politie hun werden duivels dol. Echt meegemaakt. Gekke dolle politie.
  gemodereerd

 11. Passant….dat het hier voorkomt, komt uitsluitend door het binnen laten van corrupte, criminele Surinamers, de drugsgezwellen die de hele wereld vergiftigen. Het gaat ook hier weer over dat misdadige Surinaamse volk. Jullie cultuur leeft ervan, politieke leiders als Bouterse en Brunswijk zijn ook veroordeelde drugsbaronnen, die op alle internationale opsporingslijsten bovenaan prijken. Dus wijs met je hypocriete bruine vingers naar je eigen volk i.p.v. Witte Nederlanders, Turken, Marokkanen en Colombianen te noemen.
  gemodereerd

 12. Glenn 24 juli 2022 Bij 19:20
  Ai Boi de hard werkende luitjes volgens PapaJantje.
  =======
  Is een hele goeie van jou Glenn. Ik hoop dat papa J nu niet steeds op de raciale toer gaat.
  gemodereerd

 13. @flyer je lult over @passant. Flyer Jij dikke pijnelijk roze witte aambei van je oma . Wat doen jullie in holland jullie zwarten turken, antillanen en marokanen en ook witte mix hollanders jullie zijn grote roze en bruine en zwarte pijnelijke overlastgevende aambeien van jullie oma en moeder alleen maar vervelen en slapen, veel reactie gevers ook op wkn pijnelijk paarse gedoe en oranje reet aambeien zijn jullie gaat lekker lekker vervelen en slapen , netals mij allochtone aambeien buren in mij reet werken daar hebben deze hekel aan pakistanen creolen en antillianen nooit van gehoord he, hun zitten als grote dikke pijnelijke roze stink aambeien in mij kont netals politie. Roze zwarte kont aambei zijn jullie @flyer hou op over @passant, en laat die paarse aambeien gekken op wkn sinds dag dauw ophouden namen ga ik niet noemen maar zijn een hele boel. Oranje (vhp en paarse (ndp aanhangers vette aambeien allemaal in de kont van wkn.
  gemodereerd

 14. Drugsdealers hebben geen kleur noch nationaliteit, iederéén
  die geen principe heeft, kan alsnog drugsdealers worden!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Het onderzoek loopt sinds 2019. Ook justitie Nederland komt handen tekort.
  Gelukkig worden deze opgesloten. Nu nog de overzeese link.
  gemodereerd

 16. O o o , wat zijn wij “nette” mensen hier op WKT. O o o , wat zijn wij goed, hôr, vooral de mensen aan de Noordzee, ja tôg. O o o wij zijn geen criminelen, het zijn de anderen, wij zijn en blijven fatsoenlijk volk. Wij staan altijd klaar met onze vingertje, onze zgn normen en waarden, o o o wij deugen. Kijk mensen, Luku un fesie, a krin tôg, néks de a tapu, stelletje schijnheiligen.
  gemodereerd

 17. Eigen+mening
  25 juli 2022 Bij 12:15
  Glenn 24 juli 2022 Bij 19:20
  Ai Boi de hard werkende luitjes volgens PapaJantje.
  =======
  Is een hele goeie van jou Glenn. Ik hoop dat papa J nu niet steeds op de raciale toer gaat.

  Mag ik heel even hierop reageren? Dankzij de ZE Santokhi zit de grootste drugscrimineel P. Wortel in Nederland vast. Als het aan de zwarte leider Brunswijk had gelegen, dan kon deze drugscrimineel straffeloos zijn verderfelijk werk voortzetten. Brunswijk bood Wortel aan om de Surinaamse nationaliteit te verkrijgen waardoor hij niet meer aan Nederland uitgeleverd kon worden. ZE Santokhi weigerde hieraan mee te werken. Dus voor de zwarten is het vanzelfsprekend om je met drugs te houden. De bruine werkt liever op een integere manier.

  En Glenn uit Den Haag is gewoon een nietsnutter.
  gemodereerd

 18. Vroeger werde reuzen meteen gedood wanneer men ééntje tegenkwam.
  Zo gaat men ook doen met racisten straks. Want ze zijn bedreigend voor de mensheid/beschaving. Want als je al hun haat uit hun binnenste weghaalt, blijft er toch niks over.
  t Zijn deze racisten hier die vooruitgang stagneren, want ze brenge soso fjo fjo
  Zoveel posters moet ik hier skippe …. is ech veel hoor.
  Waar zijn al die normale mense hier gebleve.
  gemodereerd

 19. Voordat deze groep Surinamers in Ned waren, was het er al. Als over de materie niets af weet,, houdt dan je mond stijf dicht.
  gemodereerd

 20. Klaas Bruinsma en Willem Holleeder waren ook nette burgers.
  Vergeet ook niet al die criminele blanke Brabantse drugsfamilies met hun drugslabs en hennepplantages.
  gemodereerd

 21. Hollanders hebben om drugs / opium vele oorlogen gevoerd tegen de Britten om de opiumhandel in handen te krijgen. De grote opiumfabrieken stonden in de buurt van Utrecht / Naarden en we moeten dit niet ontkennen. Lees maar.

  Nederland verdiende als kolonisator niet alleen geld met specerijen, maar ook met opium. Daarmee betaalde het zijn koloniale oorlogen.

  Tijdens onderzoek in een bibliotheek op Bali deed ik twee historische ontdekkingen die nauw met elkaar zijn verknoopt:

  dat de Nederlandse overheid in Oost-Indië gedurende eeuwen op grote schaal in opium handelde;
  en het haast onvoorstelbare feit dat de overheid met de winst van deze handel de koloniale veroverings- en bezettingslegers financierde.

  Het verrassendst was het feit dat alle moderne boeken zwijgen over de Nederlandse opiumhandel in Azië.

  Uit de bibliotheek op Bali bracht ik in 1984 deze basiskennis mee: in de VOC-tijd en onder koning Willem I handhaafde de overheid het monopolie op de opiumhandel in Oost-Indië steeds strikter en in een steeds groter gebied. De winst op opium was namelijk de voornaamste bron van contant geld voor soldij van militairen en ambtenaren.

  De Nederlandse geschiedenisboeken vermeldden over dit alles niets. Bij navraag onder bevriende geleerden wisten ook zij hierover niets. Hoogst verbaasd heb ik vervolgens om allerlei redenen met grote haast de Nederlandse opiumgeschiedenis geschreven, vooral om niet langer een van de weinigen te hoeven zijn die deze verschrikkelijke geschiedenis van opium en oorlog nog kende.

  Auteur : Ewald Vanvught.
  Vanvught is gespecialiseerd in koloniale geschiedenis.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.