OPINIE: ‘Protest, polarisatie en intimidatie’

27

[INGEZONDEN] – In de periode 2010-2020 hebben zich ingrijpende verschuivingen voorgedaan in de economische en sociale verhoudingen in Suriname vanwege slecht bestuur van de vorige regering. Wij plukken nu de wrange vruchten van het desastreuze beleid. Sedert de voorzitter van de NDP, de regering de oorlog heeft verklaard, zien we een grote mate van politieke polarisatie in het land, die ons zorgelijk stemt.

Het is een fundamenteel recht van burgers vreedzaam te mogen protesteren als ze niet tevreden zijn met het beleid van een regering. Er wordt thans een herstelprogramma uitgevoerd dat pijnlijk is, maar de regering had geen andere keus. Opponenten van deze regering maken misbruik van het herstelplan om het volk op te jutten in plaats van te helpen het land uit de crisis te halen.

Het land moet weer gezond gemaakt worden maar de oppositie kiest bewust voor intimidatie, ondermijning, rassenhaat, polarisatie en onverdraagzaamheid. Het dringt tot de oppositie niet door dat al deze zaken zullen leiden tot meer rassenhaat en discriminatie, etc. Ik vraag me af of we niet voor een andere weg moeten kiezen, die voor verzoening moet zorgen in de samenleving.

De president heeft handreiking gedaan naar de actievoerders. We moeten van polarisatie naar verbinding, want verscherping van tegenstellingen kan leiden tot spanningen en dat moet we absoluut niet hebben. Dus in dialoog treden met de maatschappelijke groepen is een goede manier om oplossingen te brengen. Dialoog voeren en geen verdeeldheid en haatzaaien.  

In een persbericht zegt de NDP dat intimidatie van kritische en protesterende burgers door de partij wordt gecategoriseerd als een sterke schending van de beginselen van de rechtsstaat. Is de NDP zo snel vergeten van de systematische intimidatie door NDP voorzitter Bouterse? Ik verwijs de NDP naar de intimidatie van de Rechterlijke Macht en het Openbaar Ministerie door haar partijvoorzitter.  

Afgelopen maandagavond hebben enkele criminelen bijkans 10 molotovcocktails gegooid op het terrein van Stichting De Olifant. Het is duidelijk dat deze misdadigers het gebouw van de Olifant in brand wilden steken maar het is niet gelukt. Dit is zeer ernstig! Het vermoeden bestaat dat enkele criminelen tegen betaling aangezet zijn tot deze laffe daad. De daders beseffen niet dat als ze gepakt worden, achter de tralies zullen belanden en de opdrachtgevers vrijuit zullen gaan.

We moeten niet lichtvaardig denken over de poging tot de brandstichting. Het inbrandsteken van gebouwen is ons niet vreemd, dat hebben wij in de jaren 1982 meegemaakt. Diezelfde modus operandi wordt weer toegepast maar de VHP laat zich op geen enkele manier intimideren door zulke laffe daden. Maar we roepen de samenleving op alert te blijven.

De oranje partij gaat onverschrokken door met het dienen van het volk. Wij van de VHP strijden vóór economische en sociale rechtvaardigheid, openbaar bestuur en transparante besluitvormingen. Laat u zich niet intimideren en misleiden door valse berichten en valse profeten.

Idris Naipal


27 REACTIES

 1. Helemaal mee eens meneer Naipal.
  Jammer dat t volk zn geheugen krijt is …ze sijn duidelijk vergeten wat voor verderf de NDP heeft gezaaid de afgelopen 40jaren. Schandalen kwamen niet naar buiten omdat men bang was om te praten….die opgepakte bende vam de financien fraude is al jaren bezig….mensen wisten het maar waren bang om te praten omdat die bigi dagoe ndp’ers betrokken zijn . Bos daarom al die namen.
  gemodereerd

 2. De Surinamers zijn in diepe slaap of wandelen in. zijn diepe duisternis. Hun rationele verstand is uitgeschakeld.

  Surinamers worden jullie wakker, wordt wakker, Wakker worden!

  Let op! waar komt het gevaar vandaan?

  Wie was ver van Paramaribo in Nickerie?
  Wie verklaarde in Nickerie deze regeringscoalitie de oorlog?
  Wie is de hoofdverdachte vd 8 december 1982 moorden in Suriname?
  Wie moet in july 2022 voor hoger beroep voor de krijgsraad/ rechtbank in Suriname verschijnen?

  Wie zei dat hij nooit in de gevangenis voor de 8 december 1982 moorden gaat zitten in SB?
  Wie heeft Suriname in grote schulden en hoge renten bij buitenlandse/ internationale crediteuren gebracht?

  Zie wat er nu in Suriname gebeurt?
  Antwoord: Chaos, fraude bij de CBvS door een groep mensen, familieleden, Combe Markt, autodealer, bekende ndp-ers vd politie die voorop lopen bij demonstraties en protesteren, de groep demonstraten wordt gesponserd door wie denkt u? ze hebben ook hier een dekmantel voor?

  Zie wie het draaiboek hiervoor gemaakt heeft en bevel geeft op ministeries, CBvS, vakbonden, enz. die aan de ndp- gelineerd zijn en anderen, ook het ongeletterde Surinaamse Volk die in de door hun grote armoede dn grote ellende laat leven sinds 25 Februari 1980.

  Surinamers wordt wakker en wees rationeel, denk logisch, wees kritisch en laat u door deze grote crimineel en moordenaar niet misbruiken om de huidige regering die bezig is op weg naar een beter leven te leiden,

  Beste Surinamers, wordt u wakker en laten jullie je niet misbruiken, keert u zich tegen de lijders/ wolven in schaapskleding die bezig zijn met hun eigen en enige belang.

  U bent gewaarschuwd

  Zie wie de oorlog aan deze regering heeft verklaard, maar zie ook heel goed wie de oorzaak is van alle grote armoede en grote ellende sinds 25 Februari 1980.

  U bent gewaarschuwd. Eens, maar nooit weer ddb, ndp, hun gezinnen, kliek, hun lijders vd vakbonden, hun ambtenaren op sleutelposities, goud, hout, diamand, vreemde valuta, enz.

  Steunt u de huidige regeringscoalitie m, onder Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi , Z.E Bravo, Harold Rusland en El Somo, die bezig is in de grote armoede en grote ellende die ddn, ndp heeft gemaakt en blijft maken, door chaos en oorlog te verklaren verbetering voor u te brengen.

  Het is een zware en moeilijke periode er zullen zware offers moeten worden gebracht, maar het gaat met de huidige regering ds goede kant op. De buitenlandse crediteuren zijn bereid de grote schulden met hoge renten op een soepele manier op te lossen en de IMF ondersteunt Suriname ook.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Leve:
  – de huidige regeringscoalitie onder Chan Santokhi, Bravo, Harold Rusland, EL Somo en hun politieke partijen en achterband van noord – zuid, oost – west op het Surinaams grondgebied.

  God Zij Met Ons Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Surinamers let u goed op wie de chaos veroorzaakt en wie de armoede heeft veroorzaakt, voor de krijgsraad moey in july 2022, gezegd heeft nooit in de gevangenis terecht gaat komen. Zie wat hij heeft veroorzaakt sinds 25 Februari 1980 en nu nog mee bezig is.

  Surinamers wees rationeel, kritisch en denk logisch na, zie wat voor u op dit moment het beste is te doen en neemt/ maakt u het juiste besluit tussen de huidige regering en ddb, ndp.

  Zie wie de oorlog heeft verklaard aan de huidige tegering, zijn draaiboek heeft gemaskt en zie wie de mensen zijn die hij het vuile werk weer laat uitboeren voor zijn enige eigen belang.

  U bent gewaarschuwd!
  gemodereerd

 3. Maakt/ neemt u het juiste besluit voor dit moment, maar ook voor de toekomst van u en uw kinderen en voor de republiek Surinamers.

  Deze huidige regering is bezig u uit de duisternis waar u sinds 25 Febrauri 1980 in bevindt en wandelt te helpen, ook de regering van El Vene 25 Mei 2000 – 25 Mei 2010 u en familie en Surinamers uit de duisternis te leiden. Omdat u toen niet rationeel en kritisch was en logische gehandeld heeft had ddb, ndp u weer in duisternis, nog grotere armoede en grotere ellende terecht laten komen. Ook EL Vene en El Somo konden niet door een deur Bravo of bordo ondersteunde ddb en zie nu hoe daardoor uw leven na 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020 eruit ziet.

  Zie wie u daar in gebracht heeft.

  Ben ik nou zo slim of bij jij nou zo dom?
  gemodereerd

 4. @Naipal kent teveel macht aan de NDP en Bouterse. Volgens mij is hij blind en ziet de neerwaartse lijn in de ontwikkeling van Suriname niet. Deze regering zit er al twee jaar en zalft alleen maar zichzelf. Ze hadden reeds lang een bijzondere rechtbank in het leven kunnen roepen om alle fraude zaken van de vorige regering te kunnen onderzoeken en waar mogelijk alle gelden terug te halen. Wat is het ontwikkelingsplan en waar liggen de accenten op. Wat hebben de buitenlandse posten bijgedragen aan de ontwikkeling van het land. Er worden alleen maar figuren benoemd die niet zijn toegerust voor hun taak. Door deze regering wordt er een grotere wanorde gecreëerd, waardoor niets lukt, Het hele diaspore beleid is een farce, want de investeringen die waren beloofd zijn nooit gerealiseerd. Er zou een diasporabank worden opgericht waar gelden vanuit Europa naar Suriname zouden worden gekanaliseerd. Op de diaspora wordt teveel hoop gevestigd, maar die praten meer dan ze werkelijk doen. De discussie gaat over een diaspora instituut (Owen Venloo), een diaspora minister die allen naar het voorbeeld van het Surinaamse welzijnswerk zullen mislukken.

  De Surinaamse gemeenschap is de afgelopen tweejaar verder gedevalueerd, omdat waarden en normen geen rol van betekenis meer hebben. Een ieder doet als gevolg van gebrek aan kennis wat ze willen. Onderscheidingen worden zonder goed te wegen zelf aan veroordeelde personen toegekend.
  In een afzonderlijk artikel zal ik terugkomen op een herziening van het decoratiestelsel, dat naadloos is gekopieerd en de ministeries die niet herkenbaar zijn als overheidsinstellingen, omdat ze geen identieke overheidsteken dragen.
  gemodereerd

 5. De oranje partij gaat onverschrokken door met het dienen van het volk. Wij van de VHP strijden vóór economische en sociale rechtvaardigheid, openbaar bestuur en transparante besluitvormingen.
  ===============
  Beste heer Idris, ik vind het heel mooi met het bovenstaande uit jou ingezonden artikel.
  @ Ik ben het volledig met jou eens dat de oranje partij onverschrokken doorgaat met het liegen, bedriegen van het volk. Wat doet de VHP om de armoede bestrijding een halt toe te roepen. Hoe lang geleden is het al dat de VHP pakketten met een bijna vervaldatum VERKOCHT heeft aan het arme volk. Dat is al een paar maanden geleden. Wanneer gaat de oranje partij onverschrokken weer bijna vervallen producten verkopen aan het arme volk. De president heeft het arme volk heel goed gediend door onverschrokken met familie en vrienden naar Dubai te gaan en meer dan $ 1 miljoen uit te geven, terwijl kinderen in ziekenhuizen overlijden en mensen honger lijden. Het arme volk wordt heel goed gediend als de president onverschrokken dagelijks met alle pracht en praal het land doorkruist, terwijl het volk pienaart. Het volk is zeker gediend dat de koers van 7 naar 23 is gestegen in 2 jaar tijd. Het volk is zeker gediend als de prijzen van elektra en water verhoogd worden.

  @ Ik ben het ook helemaal eens met jou dat de VHP doorgaat om te strijden tegen sociale rechtvaardigheid door het benoemen en voortrekken van familie en vrienden. Door eerst aan zich zelf te denken en het arme volk mag neervallen. Dat heeft de heer Jogi van de oranje partij trouwens heel goed gedaan, door weer op pad te gaan voor grondroof Sabaku-project. Hij heeft 2 percelen gekregen op het Sabaku-project. Dat was een hele goeie voorbeeld van onrechtvaardigheid van de oranje partij.

  @ Ik ben het ook helemaal eens met Idris dat de oranje partij doorgaat met slecht openbaar bestuur en niet transparante besluitvormingen, door malversaties binnenkamers te houden. Goeie minister (Pokie) wordt ontslagen door de president van de oranje partij en een incomplete minister (Vorswijk) wordt geplaatst op het ministerie van grondzaken. Andere ministers die hun werk niet naar behoren doen blijven gewoon op hun post. Door de statuten van Staatsolie te wijzigen en Melissa in de RVC opnemen was ook een transparante besluitvorming van de president. Alle blunders van de VHP ministers (BIBIS en Financiën) worden steeds goed gepraat.

  Succes verder beste heer Idris. Ik hoop dat je meer van dit soort artikelen zal blijven schrijven.
  gemodereerd

 6. De VHP onder leiding van J. Lachmon stond midden in de samenleving en had steeds oog voor de noden van het volk. Lachmon wist als geen ander dat hoogmoed voor de val komt. (als je arrogant bent, denk je dat er niets fout kan gaan. Als er dan toch iets verkeerd gaat, is dat een des te grotere klap) Het is mede op basis van de opgebouwde credit dat de VHP van Lachmon dat deze partij vandaag 20 zetels in het parlement heeft. Een groot deel van de achterban van de VHP heeft het net zo moeilijk als de actievoerders, maar gaat de straat niet op omdat ze erop vertrouwen dat de wet van de karma ervoor zal zorgen dat onrecht zelf gecorrigeerd zal worden. Als de VHP het gestelde vertrouwen verkwanselt zal het erg moeilijk worden om deze te herwinnen.
  gemodereerd

 7. Het land zal nooit opgebouwd worden als 1 groep keihard werkt en ontwikkeld. En de ander groep bedelt, rooft en vernietigd. De rest moet je maar zelf invullen….
  gemodereerd

 8. Deze actie waarbij molotov cocktails naar het gebouw ‘de olifant’ werden gegooid is een criminele actie. Wie is de organisator van deze protest actie? De groep die zich de Organic Movement noemen dienen zich te distantiëren van deze kwalijke zaak.
  Behoren deze dader of daders tot deze groep? Om dit uit te sluiten dient de Surinaamse politie dit grondig te onderzoeken. Ze moeten deze mensen pakken en mogelijk ook de opdrachtgever. Je kan Suriname niet nog in een ander avontuur storten. Wat is begonnen in 1980. Een strijkje lucifer is genoeg om investeerders af te schrikken.
  gemodereerd

 9. Sedert Bouterse de armoede de oorlog hft verklaard, zien we dat hij een echte vader is.
  Idris jrujgt geld vr laster en leugen, vandaar dat hij over de protesters hoop leugens hft geschreven.
  Met zn valse naam.
  Jammer voor Naipal maar geen bigi monie meer straks. Mensen die op jou lijken komen bedelen bij 1 vr 12 of actionnieuws. Schaam je je niet??
  gemodereerd

 10. Het is waarschijnlijk nog niet duidelijk, maar er zitten surineds, vakantie-gangsters, tussen.
  Echte suri’s liggen niet in een tent, al was het maar voor de beestjes, ze “hangmatteren” graag. En ze hebben ook geen winterjassen. Schaamteloos om met kids midden op straat te kamperen. Wat vind jeugdzorg hiervan. Stinkzooi!

  Wij distantiëren ons met klem, van het protest in Amsterdam. Het zijn dezelfde asociale mensen die geprotesteerd hebben bij die ‘de kom’ lezing; bijlmerpassie en absoluut geen Diaspora.
  Vertrek en maak plaats voor Oekraïeners, dat is het antwoord vd Hollander.

  De echte trekkers moeten geblokkeerd worden op soc media en een suri-ban voor een aantal jaren krijgen.
  Hopelijk heeft Albert, leuke spy-software meegenomen, zo niet vraag hulp.

  Velen zien het grote plaatje. Zoveel moeite en drama, dan ben je bang, omdat je weet wat je te wachten staat.
  Helaas beseft het gebrainwashte deel dit niet.
  gemodereerd

 11. We leven in 2022 en elk mens heeft zijn eigen karakter en elke leider zijn eigen leiderschapsstijl.

  Wie lachmon is zal best, maar ik denk niet dat hij bepaalde opponenten zou kunnen handelen. Bovendien leeft hij niet, dus hoe kan hij credit verdienen voor die 20 zetels. Niet vanwege de vhp’ers maar dankzij de slim-stemmers is de overwinning behaald.

  Lees geen rommel op internet maar trek je eigen conclusies.

  Dit heeft absoluut niets met arrogantie te maken, das nou echt een ndp reutel.

  Waarom hij zich heeft omringd door minimale buitenstaanders is breedvoerig uitgelegd. En hij heeft gelijk, blijkt iedere keer weer, weinigen zijn betrouwbaar.

  De roofpartijen, lekken v informatie etc was vanaf dag één duidelijk. Wie kies je nu uit, wie geef je het vertrouwen. Dat is een zwaar proces als je vaak bent bedonderd. Daar mag de president wel wat meer loslaten. Richting slim-stemmers.

  Stap uit je micro-visie, het is niet alleen de oppositie, maar vooral internationale bendes van drugshandel, witwassers en mensenhandel, die er baat bij hebben dat er mensen aan het roer zitten, waar ze zich prettig bij voelen.
  gemodereerd

 12. Idris jij bent de grootste malloot allertijden. Waarom denk je dat de vhp 28 zetels heeft gekregen? Precies, om het wanbeleid van Bouterse af te straffen. De vraag is waarom de vhp santhoki tolereert. Corruptie, family and friends is meer regel dan uitzondering. Lijkt net ndp v2.0. Het zou je sieren als je ook een keertje over het friend and family , corruptie, grondroof etc welke ook onder de huidige regering plaatsvindt zou schrijven. Maar dat kun je niet want daar ben je te laf voor. Jij bent ook onderdeel van het friends en family beleid. Jij hebt ook je positie bemachtigd in een of andere flut rvc.
  gemodereerd

 13. Dit is een fout van Chan. Chan had al in het eerste jaar de grote fraudeurs van de NDP strafrechtelijk moeten vervolgen. Ik hoop dat het nog niet te laat is.
  Vergeet niet hoe de NDP top geroofd heeft.
  Het lijken maar een type mensen die aan het demonstreren zijn. Luiheid, domheid, bedelachtigheid, niet nutters, rovers en bedelaars onder leiding van de NDP-ers Kwik, Kwak en Kwek hebben zich manifest gemaakt in Paramaribo. Ze zijn bezig het land te destabiliseren.Want de grote moordenaar van Suriname moet 29 juli voor het gerecht.
  Kwik, Kwak en Kwek is het voorbeeld dat niet alleen de onderwereld de bovenwereld heeft geïnfiltreerd, maar ook dat de bovenwereld gecorrumpeerd. Stelletje maffia figuren die zich zogenaamd hoge officieren laat noemen. Alleen in die bananen republiek Suriname kan dit.
  gemodereerd

 14. Idris, het is bekend uit welke ruif jij eet.
  Ik ben het op een punt met je eens, geweld is onkan, moeten wij met z’n allen niet willen, van beide kanten niet.
  Idris, deze regering heeft in twee jaren tijd de rotzooi die Bouterse heeft achtergelaten verergerd door haar onkunde, de problemen op te lossen. Er staat nergens geschreven dat de rotsooi binnen no time moet worden opgeruimd, Santokhi is er zelf mee begonnen door te roepen dat hij binnen 9 maanden de rotzooi zou opruimen, met veel bombarie, inherent (eigen) aan een economische leek, heeft hij zich zelf een limiet gesteld, niemand heeft dat van hem geeist, niemand. Zijn adviseurs hadden hem afgeraden dit steeds te roepen. Hij is wat dit betreft mislukt, de PINA is groter geworden onder het volk, dat komt door zijn beleid hem opgelegd door het IMF, hij heeft als niet econoom geen ervaring met ontwikkelingstechnieken, hij kan alleen na vertellen wat anderen hem voorkauwen, het beoordelen van deze voorkauwerijen, daarvoor ontbreekt hem gogme.
  Wat deze regering ook ontbeert is dat de ministers niet inzien dat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen beleid, goed of slecht en niemand anders. Alles gaat fout, maar a no mi. Hou toch op 🤡’s.
  gemodereerd

 15. Voor de laatste keer!

  Wanneer was de verkiezingscampagne; vóór corona.
  Dus wanneer zijn de beloften gedaan; vóór corona.
  Wist de wereld wat corona zou veroorzaken, Néé. Kon iemand dit voorspellen, Nee.
  Wanneer waren de diaspora-vergaderingen, vóór corona.

  En toen…. toen vielen alle plannen in duigen, miljoenen dooien en crash van ondernemingen, ook die van de diaspora. Hand op de knip.

  En toen…toen was er oorlog. Wist de normale persoon dit, Nee. Alleen experts.
  Men was net bekomen van een maandenlange beknotting van hun vrijheid.

  En nu…. nu staat de wereld op zijn kop, ook in de rijke landen. Lekker boeie, voor bepaalde suri’s, want de president heeft gezegd ‘wo set eng’, hij heeft beloofd, al 2 jr lang. 🙄
  Erughhh vermoeiend dit.

  Oeng tak’ nanga deng sma tap tv yere, broko a sanie in jip én Janneke, suri-style.
  Niet iedereen hoeft professor te zijn, maar een ieder weet minimaal hoe een huishoud-boekje werkt.

  Sorry voor het ongemak, dit moest even worden herhaald, speciaal voor de doorgedraaide simpele zielen.
  Hopelijk land het.

  En nu.. die bekende schoen!
  gemodereerd

 16. BEVOLKING ( Het volk) (597.000 inwoners in Suriname in 2022) o,ooo1 procent schopt rotzooi/bedelt en protesteert.
  gemodereerd

 17. Noet alleen in 1982 hebben we het meegemaakt. Ook in 1975. En weet je…de informatie dat de VHP achter die branden zat, kwam uit o.a. de hoek van de NPS en andere partijen toendertijd. De NDP bestond toen nog niet dus zij maakten geen deel uit van het politiek spectrum. Lastig wanneer mensen selectief zaken uit de geschiedenis aanhalen
  gemodereerd

 18. De eisen van de Organic groep zijn niet in evenredigheid met de noden van het volk. Deze mensen willen niet in dialoog met deze regering, ze willen dat deze regering aftreed.
  Ze handelen in opdracht van anderen die de bui zien hangen dat Santokhi en zijn team het land voor 2025 weer op de rit heeft. Ze willen weer macht om dichterbij die nyan patu te komen, maar dit gaat ze niet lukken. De grote groep Surinamers die tegen de terugkeer van de NDP is moet haar stem nog laten horen. Wacht maar wanneer deze groep gaat opstaan, dan zullen deze nietsnutten het gelag betalen…
  gemodereerd

 19. In diverse politieke partijen hebben individuen en prominente familie’s hun tentakels. Zij kennen geen armoede en crisis…

  De (straat)koers voor de Euro is op 23 juli 24 SRD! De doorsnee Surinamer verdient geen Euro of USD. Aangezien Suriname voor bijna 90% importeerd, ziet het er de komende tijd absoluut NIET rooskleurig uit…
  gemodereerd

 20. debby , mul , pony , dandasemar , eigen+mening en pieter , jullie moeten de reactie van Sabaku eens goed lezen , jullie baasje ddb wil oorlog , nou mul met jou 100.000 nietsnutters wil je het overige volk hier afmaken , ha ha ha luiwammesen dan moeten jullie wel vroeg opstaan , zal dat lukken
  debby ddb is een vaderfiguur , lullenmeier , hij is een massamoordenaar
  gemodereerd

 21. Citaat Esmeralda: Wanneer was de verkiezingscampagne; vóór corona.
  Dus wanneer zijn de beloften gedaan; vóór corona.
  Wist de wereld wat corona zou veroorzaken, Néé. Kon iemand dit voorspellen, Nee.
  Wanneer waren de diaspora-vergaderingen, vóór corona.@@@

  Esmeralda, de broek die je draagt is te groot. Ben je vergeten wanneer de Corona tijdperk was begonnen, ruim vóór 25 mei 2025. Je hebt gelijk, niemand had kunnen bevroeden hoe de impact zou zijn door Corona, maar de beloften gedaan door Santokhi waren tijdens de eerste maanden van Corona, niet vóór Corona, zoals jij wilt doen geloven.
  Je kunt zoveel draaien als een tol, Santokhi heeft de kiezers een rotte worst voorgehouden.
  Trouwens, Esmeralda,
  wat heeft nepotisme, het regelen van familie en vrienden van doen waarin deze regering zó uit blinkt met Corona,
  wat heeft grondroof door de Abop van doen met Corona,
  wat heeft het Surfin en HPSH debacle met Corona van doen.
  wat heeft het wijzigen van de statuten van Staatsolie met Corona te maken,
  welke invloed heeft Corona op de beloofde Diaspora kapitaal van doen,
  Wat heeft het Sabaku percelen project te maken met Corona,
  wat hebben de boven genoemde zaken überhaupt te maken met vóór of na Corona.
  Zo zijn er meer zaken die het daglicht niet kan verdragen.

  Iemand hier op WKT schreef dat de NDPers en anderen een verkeerde (slechte) inborst hebben, dat klopt, maar het geld evenzeer voor de machthebbers van nu.
  Esmeralda, wie is hier een doorgedraaide simpele ziel die ook nog verdwaalt is.
  gemodereerd

 22. Sabaku, welke grote groep Surinamers, Santokhi kan alleen als dictator aan de macht blijven. Hij heeft zijn kansen gehad, hij is niet instaat samenwerking te zoeken met de ontevredenen van zijn beleid, hij heeft moeite met zijn ego, hoeveel schuld wil hij nog schuiven in de schoenen van de vorige regering. Organic groeit tegen de stroom in, politieke partijen als DOE, A20, HVB, enkele vakbonden, zij steunen allen Organic, er zal meer steun komen, ook vanuit de hoek (NDP) waarop Organic niet zit te wachten. Onze starre stijfhoofdige president is zijn rust en geduld straks kwijt, dan zullen wij met z’n allen meemaken wat voor soort vos wij hebben lopen koesteren.
  Er wordt geld gestolen van de overheid en de verantwoordelijke minister mag blijven zitten.
  Door het wanbeleid op volksgezondheid, de hele sector ligt op zijn gat en het enige wat de minister doet, is lopen lullen over 40 jaren misstanden, in plaats dat hij ingrijpt. Er sterven baby’s door de keuzes van de minister van volksgezondheid, die niet tegen kritiek kan en de president laat hem zitten.
  Er wordt geknoeid met de toewijzing van domein gronden, percelen enz, de minister (van OW) roept haar tot de orde en van de president mag zij blijven zitten.
  Sabaku, wanneer gaan de huidige ministers inzien dat zij verantwoordelijk zijn op hun ministerie en niet de vorige ministers.
  Wanneer gaat Santokhi beseffen dat hij en niemand anders verantwoordelijk is voor het beleid van de afgelopen twee jaar en niet Bouterse.
  Jouw genoemde grote groep krijgt steeds meer spijt dat zij Santokhi gekozen hebben, het wordt tijd voor nieuwe (real) politiek, weg met de oude corrupte politici.
  gemodereerd

 23. @pony,

  Waar was jij toen bouta zijn dochter tot hoofd vh kabinet benoemde. Haar man alle beveiliging liet doet met zijn beveiligingsbedrijf. Zijn zoon tot hoofd counter terror benoemde.
  Zijn vrouw is te dom, dus die had alleen haar eigen kabinet, ik bedoel reisbureau, voor die Brazilianen en familie voor reizen naar ibiza, cuba, china, NY als geldezel. Haar broer als consul in ned etc.
  Al zijn moordenaars vrienden een baan bezorgde. Die abrarover die ow heeft leeggeroofd. Zijn eerste schoonzoon tot minister benoemde voor 80.000 dollar per mnd. Alle buitenvrouwen en kids konden maandelijks met een pasje geld ophalen en gratis bazo kaart.
  De rest ken ik niet en wil ik ook niet kennen.
  Op elk ministerie zitten friends en family v de ndp. Fucking rovers allemaal.
  Waar was jij? Je hebt toen je biezen gepakt en bent geremigreerd, want dat is het milieu waarin je aard. Tok!

  Dus effe dimmen met je quasi verontwaardiging, dom ding. Je weet helemaal niets.

  Die zaken die jij benoemd zijn uit en treuren uitgelegd. Helaas kunnen je hersenen dat niet aan. Er is geen koperen cent misbruikt. Bewijs anders.

  Je bent een beetje veel dement das duidelijk, want de verkiezingscampagnes, dus de beloften, vonden voor 250520 plaats.
  Maar… ik vraag mij in gemoede af wat er aan jou is beloofd, je bent ndp. Jou was een 6 baansweg, 2e dubai, een tram naar de hel, een flyover en weet ik veel wat voor fata morgana beloofd. Tien jr lang ben je van voor en achter bedonderd. Toen was je stiller dan een rat.

  Rommel!
  gemodereerd

 24. Je bent zelf rommel, en wel van de smerigste soort. Je loopt op elke criticaster van jouw regering te kankeren als een verweesde konijn. In jouw optiek (ook van de oranje helden hier op WKT) mag niemand kritiek leveren op Chan en co. Ik laat mij door geen enkele oranje rat uitschelden. Esmeralda wordt boos als haar pc rommel niet wordt geaccepteerd, gebruik eens je hersens, hoe weinig ook, blijf bij de les, zou er gezegd kunnen worden, als blijk dat je normaal bent. Je rommelt maar op los en dan denk je dat je anderen van repliek dient.
  Waar ik was, domme vraag natuurlijk van een dom wicht, ik kan ook een dom antwoord geven ( in de trant van; ik was misschien bij je moeder), als je snap wat ik hiermee bedoel, dus nu niet boos worden. Je hebt kritiek op mijn remigratie, wanneer ga jij dat doen (neem Passant en para express gelijk mee), misschien worden jouw stukjes serieus genomen, dan kunnen wij z’n allen, tenminste als je van nature niet rancuneus bent, een ijskoude djogo kaduuk maken.
  Btw, vóór 25 mei 2020, hadden wij al last van Covid, dus jij moet ff dimmen met je valse info, ga maar vragen bij mevrouw Vieira, ken je die nog. Santokhi had op zijn Hollandse klompjes kunnen aanvoelen, dat wat uit zijn snufferd kwam, een knap staaltje van volksverlakkerij was.
  gemodereerd

 25. Je richt je specifiek tot mij, maar wanneer ik aan die ezels-staart van je trek, balk je als een huilende rat. Pure machteloosheid.

  Mijn moeder?
  In je natte dromen, tenminste als er nog een druppeltje uitkomt, pffff.

  Je blijft tripple D, Dwaas, Dom, Dement
  En… tripple R, Ranzige Rat & Rommel.

  Hij is begonnen.
  gemodereerd

 26. Jammer, Esmeralda heeft het niet begrepen, ze kan niet toegeven dat zij met de schrijfsels onzinnigheid uitstraalt, kan gebeuren, no spang. Ik kom helemaal niet onbeschoft aan je moeder, ik ken dat lieve mens niet, als je beter had gelezen had je ook tot deze conclusie kunnen komen. Je hoeft mijn stukjes niet te lezen, je kunt je ook op een nette manier uiten, anders krijg je mijn reactie terug en dan moet je niet gaan schelden zoals nu.
  @@Je blijft tripple D, Dwaas, Dom, Dement
  En… tripple R, Ranzige Rat & Rommel@@
  Dit is wat ik bedoel, wat je over mij suggereert ben jezelf🤮
  Terug naar de realiteit.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.