Regering stelt cluster team van ministers aan voor dialoog met stakeholders

11
President

In het kader van de gerezen omstandigheden in Suriname, heeft president Santokhi een cluster team van ministers de opdracht gegeven om diverse groepen in de samenleving te horen. In deze gaat het in het bijzonder om de verenigingen en/of organisaties die audiëntie hebben aangevraagd bij het kabinet of groepen met speciale wensen en of grieven. Het team bestaat uit de ministers van BIBIS, ROM, SOZAVO EN GBB.

De woordvoerder van president Santokhi benadrukt dat de oproep van de regering, bij monde van de president, menens is. President Santokhi had opgeroepen tot dialoog met vertegenwoordigers van de groep protesteerders. Dit, alhoewel de regering niet formeel in kennis is gesteld van de grieven van de actievoerders.

Op basis van een stuk plichtsbesef en vaderlandsliefde zijn diverse bruggenbouwers aan de slag om zo gauw als mogelijk het gesprek met deze groep te doen plaatsvinden. “Op enig moment ontstond de indruk alsof de kogel door de kerk was en zijn er zelfs voorbereidingen getroffen om een gesprek tussen de regering en de actievoerders heden live te verslaan en doen verslaan door overige mediahuizen. Deze opzet vindt vandaag geen voortgang”, meldt de woordvoerder.

Het uitgangspunt was dan ook dat de groep hierbij in de gelegenheid zou zijn om formeel haar wensenpakket te presenteren, maar ook te vernemen wat de realistische en uitvoerbare besluiten eventueel kunnen zijn. Van eminent belang is ook de eventuele tijdslijn die moet worden besproken. Goed bestuur wil namelijk dat wij, bij alle besluiten, de geldende normen, voorschriften en of wetgeving strikt volgen. Dit en meer maakt het evident dat dialoog van pure noodzaak is.

Op basis van diverse bemiddelingspogingen spreek de regering de hoop nog steeds uit om, binnen afzienbare tijd de primaire gesprekken te voeren met deze groep. Elk gevoerd dialoog zal er een zijn waarbij de regering tracht breder draagvlak te verkrijgen voor het te voeren beleid. De input die zal worden verkregen van de diverse groeperingen en organisaties zal zeker bijdragen tot meer inspraak van de bevolking.

Het lenigen de noden van de samenleving is altijd een primair doel van de overheid. Deze verhoogde samenspraak moet leiden tot oplossingen en beleidskeuzen die dichterbij zijn van de gewenste realiteit. Hiermee geeft de regering verder invulling aan de gedachten van het samen tot ontwikkeling brengen van onze mooie natie.


11 REACTIES

 1. Het team bestaat uit de ministers van BIBIS, ROM, SOZAVO EN GBB.
  ========
  Alweer dat nonsens gedoe van de president. Iedereen in dat land weet welke problemen er zijn, behalve de president en de adviseurs die hem adviseren. Trouwens, in het clusterteam hebben ministers zitting die incompetent zijn en juist gereshuffeld moeten worden, behalve de minister van BIBIS althans. Zo zal het doorgaan met de huidige president, commissies en clusterteams samenstellen en daarna niets meer vernemen.

  Wie hou je allemaal voor de gek meneer de president, toon wat meer daadkracht alsjeblieft. Wanneer ga je de grondrovers aanpakken, je hebt inmiddels de dossiers ontvangen. Of u weer een commissie samenstellen “ commissie gronduitgifte Sabaku project en Kronenburg”.
  gemodereerd

 2. Waar heb ik deze uitspraken eerder gehoord, was dat niet twee jaren terug, wij gaan het samen doen, met alle Surinamers in binnen en buitenland, wi (a no mi wang) ô set ing, laat jullie horen. Nu, bij kans twee jaren later hoor je hetzelfde weer, nu in een ander context (hij zit nu op de hete blaren van zijn beleid) wij worden gewoon op een listige manier voor de gek gehouden door Santokhi, als hij het meent, schort hij de foute benoemingen direct op in afwachting van het definitieve terugdraaien.
  Hij moet ook drastisch optreden tegen ministers, alle ministers, ook die van de Abop, die een smet zijn op het bestuur. Santokhi zegt dat hij corruptie wil bestrijden, maar handelt niet naar, als blijkt dat elementen een smet op zijn bestuur zijn, doet hij niks, hij laat deze figuren gewoon zitten, bungelen, daarom dat het volk gaat denken wat een corrupte bende. Santokhi moet alle schijn van corruptie weghalen door ministers te vervangen, schuldig of niet, zodra zij in opspraak komen, vervangen, die ‘hap’, het gaat immers om de BETROUWBAARHEID van de Overheid, van Santokhi en zijn ploeg.

  Santokhi kennende, gaat hij het niet doen om de simpele reden, dat hij overtuigt was van deze benoemingen en dat hij het niet kan maken om ze nu terug te draaien, anders denkt hij, dat hij zwak overkomt. Maar ja, je weet nooit wat de haas doet en je weet een kat in de problemen……..
  NMaar president, het zou niet uit moeten maken voor U, je bent geen sterke president met ballen, dus waarom maak zou jij je druk moeten maken om jouw dubieuze imago, na tôg.

  Maar het kan ook anders, dit is uw kans om een nieuw Sranan, de klagers mee op uw reis, laat ze niet links liggen, pres je zegt zelf dat je hetzelfde wil wat zij willen, wat zou het mooi zijn om gezamenlijk op te trekken naar een betere en switi Sranan, met als hoofdprijs, de NDP van Bouterse nooit meer aan de macht. Maar, Santokhi in deze scenario moet je echte ballen hebben, heb je ze!!!!!!!!!
  gemodereerd

 3. Deze President is een aanfluiting. De angst om zich tussen het Volk te begeven en de mensen persoonlijk te woord te staan heeft de overhand. Als je zo goed bent als jezelf beweerd, dan ga je het dialoog aan in het openbaar. Met de media erbij en al. Nu stel je wederom een “cluster van een paar onbeduidende ministers aan” om je achter te verschuilen. Die arrogante minister van bibis, die een veelvraat is van onze belasting centjes. Gaat mensen weer duidelijk proberen te maken hoe dom ze wel niet zijn. Hij blijkt de intelligentste onder ons allen te zijn, althans dat denkt ie. Al die tijd zat meneer in het buitenland en bij aankomst, beticht hij het Volk van onwetendheid. Ik zou hem pas complimenteren indien hij daar wat aan zou doen en zorgen dat het educatief niveau in Suriname omhoog ging..

  Santhoki toont zich zwak. Heeft geen charisma en denkt sluw te zijn. Waarom moet de hele omgeving rondom het plein, wakapasi, palmentuin worden afgesloten? Je doet dus stoer, maar ondertussen doe je het in je broek. Sinds deze regering aanzit is er weinig tot geen vertier mogelijk. Dit is terrein van het Volk, maar de regering gebruikt elke gelegenheid om de vrijheid van het Volk in te dammen. Het is echt schandalig. We willen deze mensen niet meer, het is genoeg zo…

  Er zijn genoeg anderen, die met het IMF kunnen dealen in het land. Want die indruk word gewekt. Er zouden geen alternatieven zijn voor Santhoki, Ramdin, Achaibersingh. Kom op nou!
  gemodereerd

 4. Deze president gebruikt nu moderne woorden voor commissies.Hij is de man van duizenden commissies.
  gemodereerd

 5. Ik ontkom niet aan de indruk dat deze regering een ondoordacht en zwabberbeleid voert.
  In eerdere berichten is vermeld dat er deze maand (rest 8 dagen) nog een reshuffling van ministers, rvc’s en andere hoge functies zal plaatsvinden.

  Nu lezen we dat de president een clusterteam van ministers aanstelt om in dialoog te gaan met stakeholders. Het team bestaat uit de ministers van BIBIS, ROM, SOZAVO EN GBB.

  Ik ben niet hoog opgeleid, ik heb met moeite mijn diploma “veters strikken” gehaald.
  Maar met deze actie geeft de president een onduidelijk signaal naar de ministers en de stakeholders en de gehele samenleving.

  First things first. Conclusie:

  Signaal 1: Bij eerdergenoemde ministers en de samenleving wordt de indruk gewekt dat de ministers niet gereshuffeld zullen worden. Ik ga ervan uit dat de gesprekken geen “walk in the park’ zullen zijn die in de 8 resterende dagen van juli afgerond worden.

  Signaal 2: Stel nou dat 1 of meerdere van deze ministers toch gereshuffeld zal/zullen worden. In dit geval zullen de stakeholders zich afvragen wat het nut is om in gesprek te gaan of afspraken te maken met 1 of meerdere bewindspersonen die over pakweg 8 dagen wordt/worden bedankt.

  Zal de president in augustus een nieuw clusterteam van ministers samenstellen? Dit is je reinste poppenkast, voor de gek houderij en pur bruku, weri bruku.

  The higher the emotions, the lower the inelligence
  gemodereerd

 6. Heel goed president Santhoki. Dit is in de praktijk brengen van de ‘Verdeel en Heers politiek’. Ik hoop van harte dat de Surinaamse bevolking van vandaag deze set ook doorziet en blijft vasthouden aan hun eisen. Praten met de bevolking kan ten allen tijde via de volksvertegenwoordiging in de DNA op democratische wijze. En als u dat niet wilt dan heeft het volk alle recht om daar om hun geeigende manier op te reageren. Wat in Sri Lanka kon, kan in Suriname ook.
  gemodereerd

 7. Ga in dialoog met de boeven om je heen. Weer zo een niets zeggende persconferentie. Houd je mind dan.
  gemodereerd

 8. president als u de beloftes die u hebt gedaan direct na u aantreden in juli 2020 waar gemaakt had , dan had dit niet gebeurt , u zei toen we gaan de gestolen gelden terug halen en de daders laten opsluiten , nou die daders zijn niet opgepakt en de kopstukken genieten nog van dat gestolen geld en ze willen nu nog meer geld , daarom zitten ze nu te kloten , en die paarse nietsnutters gaan dat winnen , u kunt een halt roepen en als nog deze tering leiders oppakken en opsluiten , want een dialoog voor die paarse gasten zit er niet in , ze willen dat u vertrekt , en president u heeft het geprobeerd om ons land uit die paarse crisis te halen maar het is niet gelukt
  gemodereerd

 9. die paarse debby ,linco , kalimadjoe , konsensi , pony , eigen+mening en nog velen , jullie vrienden van organic , met name de paarse s.gentle en de paarse r.hellings de paarse rotte appels bij kps ( o ja en die paarse atompei hoort daar ook bij) roepen jullie op om naar Suriname te komen , niet met de KLM maar met de maatschappij gulliv air, en dan deel te nemen aan het nachtleven als zwerver en in de goot te slapen , nou dat is toch een eer , treuzel niet en neem geen koffer mee , want die blijft staan op Schiphol , die paarsen hebben wel zwervers kleren voor jullie
  en weten jullie wat een dialoog is ?? , nou jullie paarse vrienden hier niet , ze stellen eisen en doen dat via de media , ongeschoolde paarse vrienden he , en ook niet democratie , de regering moeten die paarsen direct oppakken en opdoeken
  gemodereerd

 10. De president moet niets beloven, want er is geen geld.

  Het is toch lachwekkend dat de zorg een overlijdensverzekering eist. Of dat brokopondo een fonds eist terwijl nooit betaald hebben voor het stuk grond. Zitten wereldwijd zoveel mensen zonder huis of voeding, vanwege bosbranden of overstromingen.

  Suriname kan de eisen nooit inwilligen, want voor het eerst doen ze op wereldniveau mee met de wereld-inflatie.
  Ook Holland kan de stroom vluchtelingen niet aan en is de inflatie 9,5%.

  Wat in sri lanka kan, kan zeer zeker in suri;
  55 miljard schuld.
  Grote schulden bij china, in de klauwen.
  Ze kunnen nergens lenen, om basisvoorzieningen te kopen zoals voedsel en medicijnen.
  Alleen bij imf, maar die leent niet aan activisten.
  Grootste inkomstenbron gekelderd tijdens de pandemie, vanwege no-fly restricties.
  Einde toerisme, niemand gaat op vakantie in rommel.
  Omstreden “nieuwe” regering.
  Opdracht tot in elkaar timmeren v demonstranten.

  Jaaa, dat kan zeer zeker in suri.
  gemodereerd

 11. Sinds deze regering aanzit, hebben de ambtenaren zoveel verhogingen ontvangen.
  Ondanks dat het land in lockdown was.
  In feite waren het dubbele spook-ambtenaren, niet gewerkt.
  De ene na de andere staking plus duizenden last minute ambtenaren.
  Wat deden deze mensen voor 2020?

  Waarom durfde niemand eerder dezelfde eisen te stellen. Ze zullen nooit toegeven dat ze toen al in de penarie zaten.
  Ik zie ze nog dansen met boefdraad na de half opgeleverde weg. Echt absurd.

  Een oplossing is de Overheidskosten verlagen en de reorganisaties versnellen.
  Arbeid moet stoppen met mooi weer spelen, en asap de arbeidswet voor ontslag aanpassen.

  Reduceer het aantal ambtenaren en bedenk een constructie om via een andere weg inkomsten te vergaren.
  Bijvoorbeeld accijnzen op alchohol, sigaretten en benzine verhogen en vooral belastingverhogingen voor ondernemers.
  Alleen extra sociale voorzieningen voor de onderkant en niet voor lantie.

  Trouwens; het grootste deel vd huidige ambtenaren zijn friends en family vd ndp. Dus in principe werkt de regering alleen maar voor de mensen die niet op hem hebben gestemd, en nu van alles eisen.

  De slim-stemmers zijn doodstil, waarom?
  Laat ook je stem horen, anders gebeurt er niets.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.