Ook militair aangehouden in grote reçu-fraudezaak

8
gevangenis suriname
Foto ter illustratie: man in gevangenis.

Vandaag zijn drie ambtenaren in de reçu-fraudezaak voorgeleid op het parket van de procureur-generaal in Suriname, ten overstaan van de officier van justitie. Het betreft in deze het hoofd van de afdeling Comptabiliteit van het ministerie van Financiën, een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken alsook een militair.

Vervolgens heeft de voorgeleiding plaatsgevonden bij de rechter-commissaris en is hun inverzekeringstelling rechtmatig getoetst. Tevens is op vordering van de officier van justitie de bewaring van de verdachten verleend door de rechter-commissaris.

De aard van de zaak geeft aanleiding om een gerechtelijk vooronderzoek te vorderen bij de rechter-commissaris. Dit zal maandag a.s. plaatsvinden. De beperking vrij verkeer tussen raadsman en de verdachten blijft gehandhaafd. 

Het Surinaamse Hof van Justitie heeft heden het beroep van de raadsman op de beschikking van de rechter-commissaris inzake de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de eerder aangehouden verdachte afgewezen.


8 REACTIES

 1. Als je als burger de politie en de militair niet kan vretrouwen,
  dan is her een slechte zaak! Zowel de politie alsook de militair
  zijn niet te vertrouwen. Roven en moorden is hun motto,
  stelletje onbetrouwbare idioten, van de eerste orde zijn het. Ze
  moeten allemaal van het Bosje brug, naar beneden getiefd worden.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Jacko het zijn wel die klojo”s die ddb daar geplaatst heeft om een vinger in de pap te hebben , en je ziet het toch elke dag dat die paarse rotte appels niet weggehaald worden , niet bij de politie , niet bij het leger en ook niet bij de veiligheidsdiensten , en dit is de grootste fout van deze regering , regering het gaat jullie kop kosten , maar wij de Surinaamse burgers( niet de paarsen) zullen nog meer gaan lijden als die paarsen het weer voor het zeggen krijgen
  gemodereerd

 3. Nog voor deze maand om is zullen ze ook nog de chauffeur en tuinmantuinmannen van het ministerievan financien aanhouden in deze zaak terwijl de ministerniet eens word genoemd.
  gemodereerd

 4. Suriname gaat door een diep dal maar het is belangrijk het hoofd koel te houden. Vandaag las ik een prachtig artikel over nep en fake nieuws om onze samenleving te ondermijnen. Er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de leiders van de actievoerders, waar ook personen van het Korps Politie zitten om het land niet in een chaos te storten.
  gemodereerd

 5. Dat er ook een militair bij betrokken is, gaat te ver. Niemand is meer te vertrouwen om mij als burger te beschermen. Schande, waarom wordt zijn gezicht niet getoond en naam bekend gemaakt.
  gemodereerd

 6. Ken Suriname al een halve eeuw maar het is nooit perfect geweest, maar het glijd nu wel hard achteruit, velen zijn vertrokken omdat ze er ook geen vertrouwen meer in hadden
  gemodereerd

 7. Schaamt deze regering zich niet want het is ongehoord dat vanaf de aanhouding tot de RC geen raadsmannen zijn toegelaten tot de VERDACHTEN te spreken. Men wordt vermoedelijk geframed en is deze rechtsgang die krom is m.i. helemaal niet valide. Dat moet ook een aktiepunt worden gezien dit regelrechte indoctrinatie is.
  gemodereerd

 8. Tries en belachelijk dat jullie alleen maar DDB de schulp blijft geven echt bizar hoe jullie kopen functioneren
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.