donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrigadier van politie aangehouden wegens diefstal en afpersing

Brigadier van politie aangehouden wegens diefstal en afpersing

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname is de brigadier van politie R.P., tewerkgesteld op politiebureau Nieuw-Nickerie, in verzekering gesteld wegens diefstal en afpersing. Op maandag 2 mei jl deed de aangever, D.G. aangifte bij de politie wegens diefstal van een mobiele telefoon en afpersing van een geldbedrag van 3.000 SRD.

Volgens de aangever was hij op zaterdag 30 april op het terrein van de markt in Nieuw-Nickerie te chillen. Rond 04.00u besloot hij naar huis te rijden. Hij kon zijn voertuig niet verder besturen, omdat hij last had van zijn oog. Hij had laswerkzaamheden verricht, waardoor hij een ‘lasoog’ kreeg. Volgens de aangever belde hij zijn zoon op om hem af te halen, maar de zoon was niet bereikbaar. De aangever verklaarde, dat hij zijn auto langs de weg parkeerde en toen in slaap viel.

Na enige tijd zou hij door drie agenten zijn gewekt, die hem meenamen naar het politiebureau. Volgens de aangever weet hij, dat hij niets strafbaars heeft gedaan. Hij ging vrijwillig met de politie mee. Een van de agenten reed zijn auto naar het bureau, waarin hij zijn mobiele telefoon achter liet.

Volgens D.G. attendeerde hij de agent, dat zijn mobiel in de auto op de zitting was. De agenten wilden niets horen verklaarde D.G., daar zij dachten dat D.G. onder invloed van alcohol verkeerde.

Op het politiebureau aangekomen werd de werkgever van D.G gebeld en ontboden. Volgens zijn werkgever zouden de agenten 4.000 SRD hebben geëist om de man naar huis te sturen, hetgeen de werkgever aan D.G. zou hebben verteld. De aangever D.G. hield voet bij stuk en gaf zijn werkgever te kennen om niets te betalen. Hij wilde de zaak zelf afhandelen en hij wilde met de inspecteur praten.

Volgens D.G. verscheen zijn broer op het politiebureau, die hem en zijn auto mocht meenemen. De aangever vroeg de agenten naar zijn zaktelefoon, waarna een politieman hem zou hebben voorgehouden, dat zeer waarschijnlijk een junk zijn telefoon heeft ontvreemd. De aangever vond dit vreemd en merkte daarbij op, dat hij frappant vindt dat de junk alleen zijn mobiel heeft meegenomen en niet zijn geld en sieraden die hij aan had.

Op 2 mei zouden de agenten thuis bij de moeder van D.G. zijn geweest en geld hebben geëist, verklaarde de aangever bij de politie. De broer van D.G. en de moeder zouden gevolg hebben gegeven aan de eis van de agenten en het geld aan hen hebben afgestaan. Er was toen 3.000 SRD betaald, zegt de aangever. Na dit vernomen te hebben stapte D.G. terstond naar de politie en deed aangifte tegen de agenten.

De politieman R.P. is gisteren na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Hoe zullen we, met zulke agenten in Suriname, de criminaliteit de baas worden in het land? Misschien.komt er eerder een.oplossing voor criminaliteits vrasgstuk als we het politie apparast opdoeken.


  Maak melding

 2. Zoals ik al eerder opmerkte, zelfs de politie is niet te vertrouwen, het lijkt wel alsof iedereen in Suriname al dan niet een duistere kant heeft. 😏🤮


  Maak melding

 3. Als je politie niet meer kan vertrouwen, wie dan wel ???
  Deze M## agent, moeten ze zo gauw mogelijk verzuipen!!
  Maar eerst uit dienst plaatsen, want de kans dat ze hem
  met de politie eer begraven, is groot!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Wat een drol agenten afpersen ziet hun in hart en nieren. In nederland lopen ook zulke agenten boeven zijn het, willen alles afpakken en claimen geld, sieraden, zelfs lichaam alsof het van hun is en hun toebehoort stinkende ratten dit soort agenten en ook mastuberen in de straat bij mij en in de auto daar weten de agenten raad mee stinkende drollen zijn het. Goed dat deze agent in nickerie in verzekering is gesteld. Nu steen eten in de cel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES