dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat: 'Opgepakte actievoerders mishandeld door politie'

Advocaat: ‘Opgepakte actievoerders mishandeld door politie’

-

Does Travel - naar Suriname

De drie burgers Raoul Abdoelrahman, David Jones en Sergio Bindraban, die donderdagavond zijn opgepakt door de Surinaamse politie bij het Vlaggenplein, worden straks voorgeleid op Nieuwe Haven.

Advocaat Derrick Veira zegt desgevraagd aan Waterkant.Net, dat twee van zijn cliënten te weten Abdoelrahman en Jones mishandeld zijn door de politie. Ook worden twee zaktelefoons van zijn cliënten vermist. Volgens de raadsman weten hun cliënten tot nu toe niet, waarom zij door de politie zijn aangehouden en overgebracht.

“Mijn cliënten werden gisteren rond 20.45u aangehouden en ik was om 21.10u op het politiebureau. Mij werd de toegang geweigerd. Vanmorgen kwam ik terug naar politiebureau Nieuwe Haven en vernam ik dat de politie van Centrum zich heeft teruggetrokken. De inspecteur van Nieuwe Haven zal de voorgeleiding doen, terwijl het geval zich voordeed in het ressort van Centrum”, aldus de advocaat.

Volgens de raadsman heeft hij vanmorgen zijn cliënten wel kunnen spreken. Twee van de cliënten klaagden van pijn aan hun lichaam. Ze hebben striemen opgelopen.

Vernomen wordt, dat de protestanten tenten hadden opgezet, wat niet mocht. Er ontstond hierover een woordenwisseling, waarbij het trio werd aangehouden en afgevoerd.

Volgens de advocaat zullen zijn cliënten aangifte van mishandeling en diefstal van hun mobiele telefoon doen.

UPDATE: De drie mannen zijn vanmorgen rond 10.00u weer vrijgelaten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Als ze dat wangedrag op 8 dec 1982 hadden uitgespookt, zouden zij het niet kunnen navertellen.


  gemodereerd
 2. Yeah right, ze zijn niet aangehouden door de politie, waren niet op het plein, wisten niet dat ze daar geen tenten mochten opzetten en hebben geen obstructie gepleegd tijdens hun aanhouding. Tje poti, zomaar heeft de politie ze pijn gedaan bij het aanhouden.


  gemodereerd
 3. Waarom gaan ze hun collega’s die roven en stelen niet oppakken.
  Ze zijn lafaards. Misschien moet het politie bureau aangepakt worden.
  Jullie pinaren zelf.


  gemodereerd
 4. Die mietjes. Die geweldenaren. Anarchie en terreur op de straat uitoefenen.
  Rare wezens. Toen de NDP het land heeft leeggeroofd en Boefdraad op de vlucht ging, heb je Kwik, Kwak en Kwek niet gehoord.
  Chan is te soft voor hun. Ik ben wel teleurgesteld in Chan.
  Zie de mensen die bezig zijn/waren financien leeg te plunderen. Ze lijken allemaal verdomd op Chan. Allemaal familie en friends van Chan zouden we zeggen.
  Dit zijn nog de oude netwerken van de NDP die nog aan het graaien zijn.
  Financieel kaal plukken en ook strafrechtelijk vervolgen. Zware straffen zijn op hun plaats door de geschokte maatschappelijke orde.
  En de facilatoren zoals de NDP-er van de Combe markt en meer van die gasten die op de zonen van Olifant lijken, financieel kaal plukken en strafrechtelijk vervolgen.
  Chan deze kans krijg je niet meer. De kans om met een schone lei te beginnen.
  Zie de vruchten van de NDP. De onderwereld heeft de boven wereld geïnfiltreerd.


  gemodereerd
 5. Ach wat zielig…
  Een schrammetje, aanstellers!

  Het is ook altijd dit soort gespuis wat problemen veroorzaakt!

  De politie had deze smerige ratten eens echt helemaal de tering moeten slaag.
  Liefst gewoon afschieten op de vlucht.
  Zand er over!


  gemodereerd
 6. Mishandeld mijn kont, dan hadden ze maar moeten meewerken met hun arrestatie i.p.v. tegen te werken. Laat die avcatie me mars ete!


  gemodereerd
 7. Komedianten. Je wordt verzocht om je tentje op te ruimen , je weigert en vind het dan vreemd dat je afgevoerd wordt.


  gemodereerd
 8. Think Twice, dat het onder Bouterse slechter had kunnen aflopen, praat het nog niet goed, het gedrag van de politie. De politie onder Santokhi moet zich druk maken over echte strafbare feiten zoals vernielingen enz. Maar een tent opzetten waar het niet mag, is nog geen openbare orde verstoring, daar moet je als agent anders optreden. Er was geen aanleiding ruw op te treden, enkel misschien om iets uit te lokken van de kant van de politie, zoals is gebeurt door enkele agenten. De RC zal oordelen dat er geen grond is de mensen verder vast te houden.
  Het is pure intimidatie van agenten die persoonlijk tegen de acties zijn. Als agent moet je jouw privé hebi’s thuis laten, anders deug je niet als agent.


  gemodereerd
 9. Totaal geen medelijden met dit schorem en de politie verdient een medaille voor het optreden. De volgende keer moet de politie de zwarte racistische rat MacDonald oppakken en hem voorgoed het zwijgen opleggen. Want deze rechtse populist is een groot gevaar voor de eenheid in Suriname. Breek zijn endeldarmen en vul zijn pufgat vol met toko toko en cement. Echt een verschrikkelijke racist deze paarse kakkerlak.


  gemodereerd
 10. Ze weten niet waarom ze zijn aangehouden. Natuurlijk niet, zo stom zijn ze om dat te begrijpen. En de advocaat? Was er wel heel erg snel bij? Wie betaalt hem?


  gemodereerd
 11. Als je de opdrachten van de bevoegde wetsdragers niet opvolgd en meteen ze willen vechten; ja, dan ga je klappen krijgen met de bullepees. Ba soekoe, ba fini, ba tjari.


  gemodereerd
 12. hoe werden ze naar het bureau gebracht? In een achterbak van een truck gegooid? zoals gebrikelijk was onder ndp?
  Geboeid? en daarna hopelijk flink geboeld in kxnt en mxnd
  Neemt u maar, slikt u maar


  gemodereerd
 13. Wat een drol politie en overheid in suriname gelukkig in nederland, niet zo erg maar hier kunnen de politie en overheid er ook wat van. Gelukkig zijn de actievoeders vrij anders in santa boma rondrennen.


  gemodereerd
 14. Lang leve de democratie anno 2022 in Su. U mag protesteren 2022, we hebben ook andere tijden gekend en dat zijn we vergeten. Trek je conclusie maar.


  gemodereerd
 15. Beste famiri, sommige mensen verstaan alleen de taal van een flink pak slag.
  Natuurlijk moet de huidige regering ophouden met vriendjes te accommoderen, maar dat deed de vorige regering nog afschuwelijker. Deze zgn. volkslijders helpen Sur. niet.

  Gado de wi feis mang


  gemodereerd
 16. klopt Think Twice , maar het kan nog komen , ddb heeft de oorlog toch verklaart , dus nu gaat het andersom gebeuren , hij en zijn aanhangers worden tegen de muur gezet , maar ze worden niet dood geschoten maar worden bekogeld met rotte eieren en afgekeurde tomaten , ja en dan naar de vuilhoop ,


  gemodereerd
 17. No mang @WAT dat kan en mag niet . Het is zonde van al dat eten zo te vermorsen.
  Mensen hebben honger hor.
  Noh @Debby.
  En daar heb je onze grote moraalridder @Ponny(min)weer.
  Leeft in zijn eigen wereldje.


  gemodereerd
 18. BB Mamba, En daar heb je onze grote moraalridder @Ponny(min)weer.
  Leeft in zijn eigen wereldje.@@@
  Dit noemen ze het gogme van het leven. Leren en begrijpen leven in deze wereld. Als je reageert op iets, wat is jouw doel Manba, wat wil je mee bereiken. Ik speel geen moraalridder, ik probeer begrip te krijgen van het waarom!!!!! We willen toch met z’n allen een switi Sranan, krijg je niet als je steeds op alles en iedereen blijft schelden als een sukkel.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES