VIDEO: Opstootje tussen demonstranten en politie bij plein

11

Nabij het Onafhankelijkheidsplein in Suriname zijn enkele demonstranten in de vooravond slaags geraakt met de Surinaamse politie. Aanleiding hiervoor is vermoedelijk het verbod om te bivakkeren op het plein.

Demonstranten hebben daar toch hun tenten neergezet en gaven aan daar te blijven slapen, waarna de politie probeerde in te grijpen. Dit viel niet in goede aarde bij de demonstranten waarna er een opstootje ontstond.

Er zouden daarbij klappen zijn gevallen en drie personen zouden aangehouden zijn. De demonstranten hebben daarna het plein verlaten en zijn richting Kerkplein gegaan.

Om te bivakkeren op het plein moeten de protesterenden toestemming hebben van het kabinet van de president en is een vergunning van de districtscommissaris vereist, liet de Surinaamse politie vandaag weten.

Een vrouw is demonstratief gaan liggen voor een tent met de boodschap ‘ik ga hier slapen’.


11 REACTIES

 1. Heel dom van de regering. Je hebt ze liever vredig op 1 plek dan dat ze zicht gaan verspreiden en je hebt geen zich. Dan beginnen vernielingen.
  gemodereerd

 2. ze zijn zo arm dat ze geen woning hebben dan maar in een tent slapen maar je moet wel een vergunning hebben om daar te bivakkeren , en elders ook , de beelden zeg genoeg dat ene soort wil geld zien want ze missen de pakketten
  gemodereerd

 3. Chan no soekoe sang yu no man tjarie. Laat de mensen op het plein hun ding doen.
  Dan kan je controle uitoefenen.
  gemodereerd

 4. Een bepaalde soort of deel vn ht volk denkt dat ze ht land sur geèrfd hebben vn hun granpa n kunnen ze maken n breken n derest moet schikken nr hun denkwijze.
  gemodereerd

 5. Het onafhankelijkheidsplein is niet gemaakt om op te bivakkeren.

  De politie heeft gelijk om ze daarvoor te vragen het te terrein te verlaten. Er zijn al genoeg zwervers, dak- en thuislozen die onder balkons of stoepen van gebouwen in de straten van het centrum van Paramaribo liggen.

  Tijdens de dictatuurperiode van ddb waren er scherpschutters met machine geweren op het balkon van het ministerie van Financien die op de demonstraten gericht waren. Verder was er ijzen schutting rond om het onafhankelijkheidsplein gebouwd en moest men een vergunning aanvragen bij de distriktcommissaris van Paramaribo centrum. Een vergunning die schriftelijk dagen van te voren moest worden aangevraagd en niet kreeg.

  Waar waren deze demonstraten toen? Waar was je toen?

  De grote armoede en grote ellende heeft ddb, ddb en kliek, (ex-) ndp- ers veroorzaakt.

  Zie:
  – Grote schulden met hoge renten bij buitenlandse crediteuren,
  – SLM,
  – dure prijzen vd schaarste goederen in de winkels,
  – geen inkomsten om ambtenaren te betalen
  – grote armoede en grote ellende in Suriname en vraagt u zich af, wie heeft het veroorzaakt?

  Wasr waren deze demonstranten toen, die smulden vd ndp- pot met honing en nu het op is komen demonstreren.

  Z.E. president Chan Santokhi is geen tovenaar met een toverstok, die als hij met zijn stokje tikt alles in de faiilliet Suriname een paradijs verandert. Hij kan niet toveren en het versndert.

  Als u valuta wilt hebben, dan moet u aan de Patrijsstraat bij het adres van ddb gaan bivakkeren, stelletje grappenmakers.
  gemodereerd

 6. Wat een Luxe paarden…..
  Respect voor de WERK!!! Paarden🐴💪🙏🏼
  gemodereerd

 7. Wat een idioten. Hopelijk neemt het geweld toe dan kunnen we de hulp van het buitenland inroepen om de orde te komen handhaven
  Deze idioten zullen nooit meer een baan vinden. Alles opnemen
  O, ze willen geen baan. Oh nooit gewild ook.
  waar de hersenen ontbreken neemt het geweld toe
  gemodereerd

 8. Blijkbaar hebben ze wel alle voorzieningen zoals het kopen van een tent om als protest te gaan slapen op het plein. Als ze een heel klein beetje meer hun verstand hadden gebruikt, hadden ze in de plaats van tenten, eten kunnen kopen voor hun gezin….
  gemodereerd

 9. Vieze ratten zijn het, gewoon te lui en te stom om te werken!

  Politie moet gewoon met rubber kogels schieten en als kers op de taart, wat traangasgranaten afvuren, dan bedenken ze zich wel twee keer.
  gemodereerd

 10. Deze gasten kennen alleen de zweepslag sinds ze in Suriname aan kwamen om te gaan werken. Na 1 july 1873 wisten ze niet hoe ze hun leven moesten opbouwen en zijn toen hangmensen geworden.

  Dit hanggedrag/hangcultuur zie je nog steeds bij hen op hoeken van straten voor de winkels of slapen onder balkons van gebouwen in het centrum van in Paramaribo Suriname.

  Dit gedrag zetten ze nu voor op het onafhankelijkheidsplein en de politie moet er alles op zetten dat dit plein niet een hangplek van het wordt,

  Ze moeten flink gezweept worden, dat is de enigste taal die ze verstaan en als enkelen van hen flink zijn afgeranseld zult u zien hoe ze heel snel in de Wilde Kust Oerwoud van Suriname een veilig heen komen gaan zoeken.

  Als u daar bent gaat u een vogel hoog in een boom horen roepen, Marron, Marron, Marron!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.