dWT: ‘Daniëlle K. hoofdverdachte reçufraude; ook broer en zus aangehouden’

40
dWT: 'Daniëlle K. hoofdverdachte reçufraude; ook broer en zus aangehouden'
Deze foto van Daniëlle K. ging afgelopen week rond.

Afgelopen weekend nog nam Orpheo Lamain het in een live-uitzending op voor Daniëlle K., hoofd van de afdeling Comptabiliteit op het ministerie van Financiën en Planning. Daarin beweerde hij dat de vrouw onschuldig zou zijn in de zaak van de vervalste betaalopdrachten die aan de CBvS werden aangeboden. Maar volgens De Ware Tijd is K. echter de hoofdverdachte en heeft zijn een volmondige verklaring afgelegd.

Niemand heeft enig bewijs van de beschuldigingen. Rookgordijn en Laster op het hoogste nivo” beweerde Orpheo Lamain. De krant schrijft vandaag echter op basis van bronnen dichtbij het onderzoek, dat naar voren is gekomen dat niet alleen Daniëlle K., maar ook haar broer en zus in verzekering gesteld. Naar verluidt zouden de familieleden van K. voordeel hebben genoten van de gestolen gelden.

Met het geld zijn onder meer huizen en auto’s gekocht in samenwerking met de voortvluchtige Mosa Rother.

Het vermoeden bestaat dat de bende al enkele jaren bezig was, maar dat steeds kleine bedragen werden verduisterd waardoor de zwendel niet eerder was opgevallen aldus dWT.


40 REACTIES

 1. Leerlinge of trainer v boeffie.

  Gewoon een ordinaire oplichter.
  Valt ze onder de categorie family of team friends.

  Een jarenlange opererende bende nog erbij!
  Ook van die ene die op de seh is beland, zijn de rekeningen geblokkeerd.
  Confisqueer al het geld op de geblokkeerde bankrekeningen. Alles!

  Applaus voor de rechercheurs 👏 👏.

  Oreo hoe? waarom volgen jullie deze rommel. Pray for yourself, na-aper.
  gemodereerd

 2. De kas roof is dus ook na 2020 gewoon door gegaan. Moet Bouva ook niet verhoord worden? Hij moet meer hiervan geweten hebben. Onbegrijpelijk waarom Santokhi niet gelijk na 2020 geen schoon schip heeft gehouden bij Financiën en de Centrale Bank van Suriname. De groep die vanuit Leonsberg geïnstrueerd wordt om de straat op te gaan is bedoeld om de aandacht van deze zaak af te leiden. Zo te zien staan wij aan de vooravond van een mega onthulling.
  gemodereerd

 3. Opsluiten voor lange tijd deze beeste….stelen vam de staat is stelen van het volk. Zie het als een kind dat zit te eten en danielle k trekt dat bord van het kind weg. fucking dief..foefoer beest…..alle huizen en auto’s on beslag nemen, verkopen en t geld weer in staatskas storten….
  gemodereerd

 4. debby die 640 miljoen is naar jou liefje ddb gegaan , want die wil zwemmen in het geld
  die d.k. en die broer en zus van die d.k. werkten in opdracht van ddb , of niet debby
  gemodereerd

 5. Als dit waar is, dan heeft de minister van Financiën weer eens zitten jokken in DNA, met zijn bewering dat het oplichten niet komt vanuit het ministerie, maar van buiten. Het heeft niks te maken met de procedure inzake betalingen vanuit het ministerie zegt de minister, rara hoe kan dat, als de hoofdverdachte het hoofd is van de/zijn comptabiliteitsafdeling. De minister heeft weer zitten jokken zoals eerder in de Surfin kwestie, de Italiaanse zaak en andere zaken.
  gemodereerd

 6. Waarom wordt niet de volledige naam van de mevrouw aangegeven? Alle andere namen worden wel voluit geschreven.
  gemodereerd

 7. Het is een roversbende daar die actief werkzaam zijn voor de ndp- hoofdman, die hen overal in overheidsfuncties geplaatst heeft.

  Als deze ndp-ers moeten overal naar huis worden gestuurd, anders zal het regeren en herstelplan van de huidige regeringscoalitie onder leiding van z.e. president Chan Santohki niet werken.

  Zie hoe deze figuren betrokken zijn bij de demonstraties, op ministeries met hun vakbonden het werk ondermijnen, enz.

  Zijn zijn schuldig aan dat Suriname nu grote schulden met hoge renten bij buitenlandse crediteuren heeft.

  Moet je deze ( ex-) ndp-ers die de kast vh land hebben leeg geroofd nu op de eerste rij zien staan en schreeuwen dat ze loonsverhoging willen hebben en dat de huidige regeringscoalitie weg moet.

  Zie wat ddb, ndp van Surinams heeft gemaakt.

  Denkt u dat ddb, een moordenaar, dictator met zijn ndp partij aan het algemeen belang van Suriname bezig is? Deze man en wajongpoppen zijn met hun enige eigen belang bezig. Niet in de gevangenis komen, chaos door demonstraties en weer aan de macht te komen.

  Wat heeft ddb, ex – militairen, palu, ndp, jules wijdenbosch, alibux, jenny simons, bouva, misikab. boefdraad, abdul, abrahams, enz Surinsme gebracht sinds 25 Feb 1980.

  Niets dan alleen grote armoede. grote ellende, moord, criminaliteit, SLM ea bedrijven faiiliet, grote werkloosheid, dictatuur, angst, verval in alles, enz.

  Surinamers laat u door deze groep die voor aan de demonstratie loopt geen zand in de ogen strooien, want die kunnen het niet doen veranderen.

  Kijk heel goed wie ze zijn en vraag hun naar hun staat van dienst, hoeveel vh hebben een onderneming?

  Laat z.e. president Chan Santokhi de hervormingen die hij momenteel is door voeren, het is een harde aanpak, maar kan niet anders. Er is licht in de duisternis waar u nu in wandel.

  Laat deze regeringscoalitie onder leiding van z.e. Chan Santokhi zijn werk rustig doen.

  Samen Werken, Samen Sterker, voor het eerst is er weer een lijn imhoog en hij heeft al internationale successen geboekt, nu nog nationaal. Het gebeurt niet vd ene op andere dag.

  Kijkt u uit voor de ndp- wolven in schaapskleding en zie wat die u sinds 25 Feb 1980 gebracht heeft. Laat dat een wijze les zijn, die u geleerd heeft. Eens, maar nooit weer ddb, ndp.
  gemodereerd

 8. Ik vermoed zeer sterk dat die moordenaar weer aan het bewind wil komen om i.v.m. de olievondsten en het geld dat ons land binnen zal stromen weer te roven en het land voor de zoveelste keer weer te vernietigen. Alle NDP regeringen hebben ons land alleen maar ellende gebracht. Deze partij mag nimmer meer aan de macht komen want ze bestaan alleen maar uit criminelen
  gemodereerd

 9. Ik heb op de beelden van de demonstratie van gisteravond kunnen zien dat de demonstranten net zoals bij OCER porties en dranken krijgen. Volgens de organisatie van de demonstratie worden ze gesponsord, maar er wordt er niet bij vermeld dat het komt vanuit de groep die de NDP altijd sponsort. De kas roof wordt in de schoenen geschoven van deze regering, terwijl de daders lijnen hebben lopen naar de NDP. Surinamers die de regering naar huis willen sturen zullen later beseffen dat ze de grootste fout van hun leven hebben gemaakt. Alle inspanning om te voorkomen dat het land verder afglijdt tot een narco staat is dan voor niks geweest.
  gemodereerd

 10. Deze volk doet het samen met de dieven partij en de koelies krijgen de schuld hiervan.
  gemodereerd

 11. Natuurlijk is Daniëlle K is een boef als het waar is. Vooralsnog zijn er tegenstrijdige verklaringen vanuit de hoogste leiding van het ministerie van Financiën “a no mie”. De vraag is wat voor bananenwinkel-administratie/controlesysteem er is op het ministerie, dat er tientallen miljoenen geroofd worden en de leiding (minister en directeuren) weten er niets van. In feite zouden elke overboekingen/uitbetalingen groter SRD 1 miljoen dagelijks op het bureau van de leiding moeten liggen voordat de stukkern naar de CBvS gaan. En daarnaast steekproeven van bedragen kleiner dan SRD 1 miljoen. De leiding van het ministerie is en blijft hoofdverantwoordelijke. Dat wil zeggen dat zij incompetent zijn als er zulke grote bedragen geroofd worden. Een ernstige reprimande naar de leiding toe zou op zijn plaatst zijn. Zij worden fors met belastinggelden betaald om hun werk goed te doen en niets steeds te blunderen.
  gemodereerd

 12. Als al die geruchten op social media waar zijn dat het om 640 of 900 miljoen gaat, dan zouden die mensen die daar vanaf weten ook aangifte moeten doen. Zoiets als hun burgerplicht…

  De oproep aan deze regering en met name aan de President van het land om nu echt schoon schip te maken met deze misstanden in het land en de criminele benden te laten boeten voor wat ze het volk hebben aangedaan. Anders blijft Suriname met dit soort uitspattingen te maken krijgen.
  40 jaar lang anarchie is genoeg geweest, het moet een keer ophouden.

  Pony 22 juli 2022 Bij 01:46
  =======================

  Yu na stemmingmakerij, je zoekt een zondebok en het liefst bij de mensen van de VHP. Alleen zijn het waarschijnlijk nog steeds mensen van jou soort (inborst) die hebben gestolen van de staat.
  Waar was je toen het land tussen 2010 en 2020 systematisch werd leeggedragen, had je toen ook het hoogste woord?
  gemodereerd

 13. haha, pony schrijft ALS ALS dit waar is. lezen is lastig, begrijpen nog meer

  °°°°°°Maar volgens De Ware Tijd is K. echter de hoofdverdachte en heeft zijn een volmondige verklaring afgelegd.’°°°°°°°°°°°°°°
  <hij ken it nie late. de schuldige daar gaat hij zoals elke ndper gewoon aan voorbij. telt niet, de dief is onbelangrijk. hij vind het veel belangrijker dat iemand jokt, althans jokt in zijn ogen. haha how stupid can 1 b
  och zijn afduivel heeft het zo vaak gedaan de aandacht proberen af te leiden. Haha
  maar zo lang hij in zijn eigen onzin gelooft ach.

  hij blijft maar net doen alsof hij geen die hard ndper is, hoe zielig. iedereen weet het hier. zijn audience bestaat uit 5 man, ja dat zet zoden aan de dijk

  Btw pony, die investeerders van Zijne Excellentie staan in de rij. Je ziet ze niet noh=
  Weet je hoe dat komt= Omdat ze achter in de rij staan, achter al die honderden investeerders die volgens jou afduivel zouden komen investeren
  Maar ze gaan weer weg hoor, zo lang het gespuis daar vrij rondloopt zo lang de grootste dief die suriname ooit gehad heeft voortvluchtig is. zo lang stompzinnige idioten de straat opgaan met soundtruck , zo lang er geen rust is blijven ze weg, ver weg

  Oplichting, verduistering tja het zit ingebakken in de structuur,
  gemodereerd

 14. Deze madameke d.k., hoofd van de afdeling Comptabiliteit op het ministerie van Financiën en Planning, die reçu’s liet verduisteren lijkt helemaal niet op Chan Santokhi.

  Neks No Fout moet stevig aan het gebit/tand worden gevoeld.
  gemodereerd

 15. @Pony, wanneer met zegt het komt niet vanuit Financiën wild at zeggen dat het geen opdracht van de minister is. De master oplichter heeft wel vanuit haar werkplek bij financiën geopereerd…bonnen vervalst, handtekeningen vervalst….dus de minister heeft niet gelogen.
  @ John u hebt gelijk….ze lijkt niet op chan . en tot nu toe haar kompanen niet.

  A san e spang! die beerput moet open. Vol houd vol met demonstreren, ook in het weekend. Demonstreren kent geen weekend!
  gemodereerd

 16. Als Santokhi gelijk deze dievegge vervangen had dan zou men hem beschuldigd hebben van vriendjes politiek.
  Mensen willen niet zien dat alles wat hiervoor gezeten hebben, alleen om het land te ROVEN.
  gemodereerd

 17. Wat een bananenrepubliek!
  Hoe is het mogelijk dat een afdelingshoofd en haar familie met behulp van de bode in staat zijn zulke grote bedragen door te sluizen naar privé rekeningen?
  Het betekent dat haar meerdere heeft zitten slapen of ook medeplichtig is.
  Het betekent dat niet alleen de minister van Financiën weg moet maar ook zijn top ambtenaren/directeuren.

  Het betekent dat ze met z’n allen niet in staat zijn hun werk te doen. Ze zijn niet capabel om de financiën van de Surinaamse staat te beheren.

  Ik zou het een super goed idee vinden als een onafhankelijk buitenlands onderzoeksbureau deze casus tot op de bottom zou onderzoeken en dat in afwachting van het resultaat de hele top van Financiën op non actief wordt gezet.

  De kruimeldief en handlangers worden nu in beeld gebracht waardoor de echte daders schoonschip kunnen maken.

  Bah Dit stinkt!
  gemodereerd

 18. Hmmm.. dat is snel. Zoals verwacht is het niet iemand uit de top die hier achter zit. Maar iemand die niemand kent. We zullen de rechtzaak moeten afwachten. Er komt nog wel meer naar boven denk ik.
  gemodereerd

 19. en wie heeft al die betalingen zonder enige uitleg van de gelden gewoon betaald?
  wie was de verantwoordelijke dan, die moet zorgen dat rekeningen kloppen bij het ministerie?
  deze familie wordt gewoon opgeofferd door hogere ratten.
  hoe kan het dat dit lange tijd gaande is?
  diskwalificatie van iedereen die direct en indirect met betalingen te maken heeft
  en die dikke chan is verantwoordelijk omdat hij criminelen op die posities heeft geplaatst of heeft laten zitten.
  nee die dikke rat gaat weer reshuffelen
  reshuffelen omdat ze niet gekwalificeerd zijn om hun werk te doen.
  de grootste crimineel en wanstalig onbetrouwbaar en onbekwaam gedrocht in dit verhaal is die dikke chan
  sinds bouta zijn er gelden verdwenen? en dit is of zou toch uitgezocht worden?
  dan zou deze fraude 2 jaar geleden al op tafel geiendigd moeten zijn
  dus ook het onderzoeksteam indien die ooit bestaan heeft is nergens gekwalificeerd voor

  aldus blijft er maar 1 feit over….. deze hele regering met dna en minsters en beleidsmakers, zijn totaal niet, nooit en nergens geschikt voor
  net als het kps dat geen criminelen kan vangen
  justitie die corrupt is als maar kan
  brandweer dat niet eens weet hoe een brand te doven
  en dan nog zoveel anderen die bij het land werken die totaal nutteloos zijn, waaronder de duizenden die bouta in zijn laatste maand aangenomen heeft
  ja er zijn ook goede mensen, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat
  op uitzonderingen na.. zijn surinamers een lui, hypocriet, achterlijk, onverantwoordelijk, karakterloos criminele opvreters
  de reden dat het met suriname never nooit niet goed gaat komen
  gemodereerd

 20. Die lijkt wel verdomd op Chan zeg. Familie en Friends van Boefdraad en de NDP. Oude netwerken van de NDP zijn nog het land aan het leegroven en destabiliseren.
  Denk maar aan Kwek, Kwak en Kwik. Steeltje maffioso die zich hoge officieren noemen. Alleen in het bananen republiek Suriname kan dat.
  gemodereerd

 21. Smerig mormel dat wijf.
  Confisqueer alles wat deze graai-hoer bezit en alles van haar hele familie!
  Laat deze drol, maar gaan werken, vele jaren plee’s schrobben in de gevangenis…

  En Chan moet eens ballen tonen, letterlijk iedereen doorlichten, alleen zo hou je dit soort corrupte kakkerlakken tegen!
  gemodereerd

 22. Beste Orpheo Lamain: gelet op jouw reactie moet Danielle K. een goede bekende van je zijn. Misschien is ze zelfs een geliefde van je.
  Spijtig en pijnlijk te moeten ontdekken dat jouw geliefde Danielle leugens aan jouw heeft verkocht. Geen nood want ze wordt daarvoor gestraft. M.a.w. Jouw geliefde Danielle K. ka. En natuurlijk gaan ze die hele beerput van haar opentrekken, niet alleen wat, hoeveel en met wie ze gestolen heeft, maar ook haar politieke achtergrond. Laten we hopen dat ze geen NDPer is want dan gaat de boel bossen.
  gemodereerd

 23. Als Orpheo het zo voor haar heeft opgenomen, als de minister er ook van overtuigd was dat zij onschuldig is-was, dan
  Dan moet je doordenken. Deze vrouw is dus altijd betrouwbaar geweest en nu flikt ze zoiets.
  Het eerste en enige dat in mij opkomt is dat zij ~~~~~gedwongen~~~~~is of beter gedwongen werd tot deze handeling.
  Gedwongen kan zijn bedreiging, maar ook dat haar gouden bergen zijn beloofd door de ndp.
  Ik hou het op het laatste de ndp heeft haar zover gekregen om dit te doen om hiermee de regering en met name de minister van Financiën een loer te draaien.
  Aangezien hun minister opgesloten zit in zijn hol, of is het de hol van bouterse wil men wraak.
  Wat een stel lamzakken.
  gemodereerd

 24. @Debby 21 juli 2022 Bij 23:00
  Als het niet om 40 maar 700 miljoen gaat dan is dit al vele jaren aan de gang. Dus begonnen onder de NDP regering !!
  Overigens is er geen echt bewijs voor dat bedrag. Het is gewoon een verhaal van ik hoorde van iemand dat het veel meer was. Wel ik hoorde van iemand dat Sinterklaas echt bestaat. Veel Suries geloven daar in.
  Journalisten en politici moeten eerst goed onderzoeken en nadenken voor ze onzin gaan uitkramen.
  gemodereerd

 25. Deze paarse patjakkers lichten hun eigen volk op.
  SHAME ON YOU !

  Daarom had de regering Santokhi gelijk zijn eigen betrouwbare mensen geplaatst en had Santokhi alle paarse ratten moeten opdonderen.

  Wij willen geen paarse raddraaiers meer op verantwoordelijke posities !
  NDP door de plee !

  Wij willen gerechtigheid ! No Mercy !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. Moen, de mister heeft wel gelogen door een foute beeld te schetsen in DNA. Door te suggereren dat het van buiten het ministerie kwam, terwijl het van binnen kwam, weliswaar niet rechtstreeks van hem, hoe kan dit ook anders terwijl hij van de oplichting geen weet had. Hij is toch verantwoordelijk of is dat mevrouw K.
  Hij stelde ook dat bij nader onderzoek is gebleken dat de Centrale bank in gebreke is gebleven (je kunt ook vraagtekens zetten bij zo’n onderzoek), terwijl de Governor heeft laten weten dat de controle bij het ministerie is tekort geschoten.

  Rampersadpersat, hahaha, weer een nieuwe identiteit aangenomen.
  Ten eerste, Esmeralda vindt dat de Ware Tijd fake nieuws verspreidt. Dus voordat je los gaat op pony, eerst goed nadenken. Alles wat wij weten komt van de media.
  Jij hebt zeker inzage gehad in het politie dossier, gekke kwibus.

  De verklaring van de minister is gedaan in DNA, dus waarover klets je uit je nek.
  Als de investeerders laatste in de rij staan, daarom niet te zien zijn, is niet relevant, ze zijn er niet, nooit geweest, verkiezingsbedrog, fata morgana 🤡
  Rampersadpersat, lees het stukje van doewopwop, en doe je ding mee.

  Rampersadpersat, hahaha zoek een volgende keer een kortere naam, stupid ben jezelf, ik zoek geen jokkebrok, je bent het of niet, ik zie graag een minister die zich verantwoordelijk voelt en dan ook naar handelt, dit vanwege het goed bestuur dat deze regering voor zit. Wie dader of jokkebrok is zal mijn kont roesten, het gaat mij om goed bestuur, de geur van corruptie moet weg, bij elke minister die deze geur verspreidt, basta.
  gemodereerd

 27. Sabaku, waar ik was en of ik iets van mij liet horen heeft niks te maken met de ‘grote’ oplichtingen en onkunde van de regering.
  Sabaku, wat vindt jij van de Sabaku percelen. Dat er nog veel gerommeld wordt zou toch onder deze regering niet meer plaats vinden. Het gaat niet om de dieven en grondrovers, de pointe is, het zou niet meer voorkomen in Sranan, tenminste, de kans om iets te doen was passe, wij zijn geen NDPers, tôg, dat zijn dieven wij niet.
  In plaats je af te vragen waar Pony was, zou je beter op deze zaken je licht laten schijnen. Vraag je af hoe integer Santokhi/Brunswijk zijn. Er wordt nu grote sommen geld ontvreemd, dit schijnt de gewoonste zaak te zijn, de afgelopen 12 jaren. Dat er nog flink gerommeld wordt dat moet ons bij de les houden en wij moeten niet doen alsof alleen de vorige regering een handje in deze zaakjes had. Je hebt veel switchers in crime.
  Btw, wat jij citeert komt niet van mij!!!!!!!
  gemodereerd

 28. De paarse poepeters zeggen niets over het feit dat er geen zand over wordt gedaan en dat er al aanhoudingen zijn.

  Hypocriet of niet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 29. ha ha die pony , ja Sabaku zegt waar het op staat , het klopt dat jij in die tijd van ddb geen aanvallen deed op paars , jij zocht zelfs date met die paarse gasten , en nu nog verdedigd jij ddb , jij bent gewoon paars en wat kan jou dat verdommen dat ddb een massamoordenaar is en ook heel veel geld gestolen heeft van het volk , debby zegt dat ddb een vaderfiguur is , pony is hij dat ook voor jou
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.