Regering helpt zoeken naar oplossingen voor dollar problemen oliemaatschappijen

9
Tanken

Ondanks er geen enkele overeenkomst is met de oliemaatschappijen SOL en Rubis en de staat Suriname, met betrekking tot het ter beschikking stellen van USD-dollars, erkent de Surinaamse regering de dringende noodzaak van hulp aan deze oliemaatschappijen zoekt zij naar oplossingen.

Maandag werd bekend dat SOL Suriname N.V. genoodzaakt was brandstof leveranties te staken door de hoog opgelopen schuld bij haar leveranciers. Het bedrijf kan al enige tijd geen US-dollars betrekken vanuit de markt. “Doordat wij niet over de US-dollars kunnen beschikken kunnen wij onze internationale en nationale leveranciers niet betalen”, zei de general manager van het bedrijf tegen Starnieuws.

“We zoeken naar oplossingen en de oplossing zal gevonden worden. Er is overleg gaande met deskundigen van het Ministerie van Financiën & Planning, SOL, Rubis en de exporteurs van goud”, legde president Santokhi gisteren tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee uit.

Volgens het staatshoofd zijn enkele goud exportbedrijven bereid gevonden om US-dollars ter beschikking te stellen aan de oliemaatschappijen, zodat zij aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen.

“We zoeken en blijven zoeken naar oplossingen om de samenleving te beschermen”, aldus het staatshoofd.


9 REACTIES

 1. Was het niet zo lang geleden zo, dat de banken uitpuilden van dollars…? Vreemd hoor! Misschien komt het door mijn gebrekkige kennis van economie. Maar waarom zouden de banken, niet die overtollige Srd van SOL inruilen voor dollars?!
  gemodereerd

 2. Zoveel hout, goud en weet ik wat gaat nr buitenland. Ze zouden de $$ verplicht inwisselen. Hoeveel zijn al terug in de boezem van de staat.
  gemodereerd

 3. Waar zijn de $$ die terug moesten in de boezem van de staat.
  Op jullie buitenlandse rekening
  gemodereerd

 4. Heeft regering Santoki niets gekeerd van de fouten van de vorige regering ddb?
  Zoek toch een goede rekenmeester en geef hem de opdracht om de begroting van Suriname uiteen te rafelen in een liquideitenbegroting. Als er goed is begroot zal deze man in staat zijn om op maandbasis, weekbasis en zelfs op dagbasis een staat van inkomsten en uitgaven op te stellen, onderverdeeld in SRD, euro’s en USD.
  Aan de hand hiervan weet je wat de tekorten en ook wat de overschotten zijn en waar, hoe en wanneer er maatregelen getroffen moeten worden .

  Ja , ik weet wat u gaat zeggen. plannen en prognoses kloppen in Suriname niet met de werkelijkheid omdat Surinamers gewend zijn het anders doen. Het is traditie.
  Dus moeten we terugvallen tot een piki-plei financieel beleid.
  Dit in paniek gaan zoeken naar dollars is duidelijk het gevolg hiervan. Je gaat pas naar geld zoeken als het te laat is .
  Dus mensen, ik weet dat mijn voorstel voor jullie hogere wiskunde is, maar elk begin, hoe gebrekkig dan ook is zeker toe te juichen en uiteindelijk leer je ervan. Je kan alleen maar beter worden.
  gemodereerd

 5. @ Konsensi
  Omdat de overheid juist de SRD’s uit de markt wilt halen waardoor de vraag naar valuta zal afnemen en ook de inflatie zal afnemen.

  De SLM en Telesur hebben US$ nodig om operationeel te blijven ook de brandstofbedrijven hebben US$ nodig maar ook het volk snakt naar US$ alsook de Chinese ondernemers en winkeliers en de grootste vrager naar US$ is niemand minder dan de overheid.

  Er zijn rijken in Suriname die over valuta beschikken maar niet voor de overheid.
  Kijk maar naar de vraag naar grond langs de Suriname rivier. 60 US$ per m2 is geen vreemde prijs en daar betalen ze grif dit bedrag.
  gemodereerd

 6. Dit is geen gebrekkige kennis
  Deze zijn dieftiger dan alles wat vorige was 😅😜
  gemodereerd

 7. debby jij bedoelt in de zak van jou afgod ddb toch , en konsensi de banken zijn nog paars he , en die fraude bij sbvs-financiën zit toch die paarse roemer , nou die vind het wel goed , want hij durft zijn baas ddb niet tegen te spreken , maar er zullen paarse koppen rollen , van trik krijgt gezelschap
  gemodereerd

 8. Vreemde zaak, USD schaarste op de markt, dat was toch passé. Wat doet de Centrale bank in deze, komen er geen transporten meer uit de USA.
  Werkt de retentie-regeling niet meer naar behoren (ontduiking), waar blijven de rententie-dollars. De Binnenlandse banken schijnen ook niet te kunnen voldoen in USD om de benzine branche te helpen. Zijn er meer bedrijven met dit probleem.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.