Protestactie dag 3: Menigte gaat door politie tegengehouden soundtruck halen

37

Vandaag wordt er geprotesteerd bij het regeringsgebouw aan de dokter Sophie Redmondstraat. Het is de derde dag van de protestactie tegen het regeerbeleid in Suriname.

Terwijl Sergio Gentle bezig was de menigte toe te spreken, heeft informatie de organisatie bereikt dat de soundtruck in de stad door de politie is tegengehouden. De menigte is verhit en heeft besloten dat zij samen de soundtruck zullen halen.

Opmerkelijk was vandaag ook dat vicepresident Ronnie Brunswijk naast de actievoerders de menigte te woord stond.


37 REACTIES

 1. Laat de politie de mensen hun ding doen. Ze zijn verhit en jullie gaan ze niet tegen kunnen houden.
  gemodereerd

 2. Geef ze een klein beetje de ruimte en ze denken dat ze een ruimtereis mogen maken.
  Baar deng en je zal zien wat gebeurt.

  Wat fe ka is dit==== een soundtruck. Wil je praten of wat wil je een lo gedonder een lo kabaal.
  wat een volk

  Chantoktoktokki heeft het zelf gezocht, je weet en je hebt bewijzen toch laat je die klojoos niet oppakken. welnu tik dja
  gemodereerd

 3. Durven ze Romeo Bravo wat te doen? Ze schijten in hun broek, die laffe dagoes .
  Lonnie kaat ze stoppen. Vraag maar aan Doekhie van Nickerie.
  Ze pinaren niet. Anders kom je niet weer opnieuw straat. Je gaat eten en drinken zoeken voor je kinderen en bovenal werken!!!!
  Zoveelste scenario vanui patrijsstraat 28 en ocer door die paarse criminele organisatie olv opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname
  Na mi taki en na so a de.
  In plaats dat die 2 politie agenten, ungentle en die andere charlatan, hun werk doen om boefdraad op te sporen en op te sluiten, zijnde ze gangsters aan het spelen. Ja plastic gangsters. Na ondro doti deng tang.
  Opa D por a kondre volledig. Maar zijn einde zal niet mooi zijn. Karma is a nasty bitch!
  gemodereerd

 4. Bij Bouta durfde men niet. Ze willen weer roven. Ik zeg niets kijk maar wie allemaal op straat gaan. Voor een kfc en 500 srd.
  gemodereerd

 5. “ heeft informatie de organisatie bereikt dat de soundtruck in de stad door de politie is tegengehouden”
  =============
  De regering moet ophouden om vreedzame burgers te beletten om te protesteren. Dat is hun democratische recht. Het enige wat de politie moet doen is om alles in goeie banen te leiden en met hun tengels afblijven van de soundtruck. De heer Santokhi is president en hij moet met daadkracht het land regeren en de minder draagkrachtigen ontzien van de harde maatregelen. Hij moet een eerste stap zetten en alle familie en vrienden benoemingen terugdraaien. Hij moet gelijk alle grond van de grondrovers afpakken.
  gemodereerd

 6. Hebben deze mensen geen baan ? Moeten ze niet op hun werkplek zijn? Protesteren mag/moet, maar doe het dan in je vrije tijd. Waar blijft de hoognodige productie waarover men o zo vaak klaagt?
  gemodereerd

 7. met het verdrijven ben je r nog niet. want wat dan, welke schurk volgt. het is wat bouterse zei, ik moet wel want die mannen hebben me gesteund dus ik moet ze wel wat geven
  Je schiet er als volk geen kont mee op. ja wij hier wij kunnen zeggen doe dit doe dat, wij zitten lekker hier, maar het volk daar zal 1000000000000000000000000keer meer gaan lijden. geen import meer, nee dat is een dom advies kijk naar Sri Lanka

  kijk de hond bouterse is verdreven boefdraad is verdreven en en en
  gemodereerd

 8. Geen veroordeelde MOORDENAAR/DRUGSBARON/BANKROVER als PRESIDENT/VICE PRESIDENT van Suriname
  gemodereerd

 9. Volg TBN over die gangster gentle, die hfd inspect is en hoe hij Jurgen Adely probeert te criminaliseren……en dat is een van de lijders van het volk???? Straatschoft, die gentle en die hellings.
  gemodereerd

 10. Hahahahaha…..tuurlijk en Sri Lanka is zeker net zo failliet als Suriname toch.
  gemodereerd

 11. Die ndp-ers zijn weer bezig om in Suriname chaos te maken. Sinds 25 Februari 1980 zijn ze hiermee bezig.

  Deze mensen met kroeshaar zijn niet opbouwend bezig. In 1 july 1873 hebben ze niet opgebouwd voor zich zelf. Ze houden hun handje op voor een baas/masza en wachten op doos en valuta uit Nederland.

  Laat ze een voorbeeld nemen aan de Nickerianen, die werken en zijn bezig van hun district tot welvaart en welzijn te brengen. Ook de leerlingen in dit district leveren uitzonderlijke prestaties. Nickerianen wachten niet op de overheid maar zijn zelf ondernemend bezig. Zie hun district en vergelijk het met al de districten in Suriname, de meest productieve en ondernemende in Suriname en dit kan je terug zien in wat en hoe ze met hun geld omgaan.

  Nikerianen gaan jullie zo door. Een goede houding en aard. Zulke mensen heeft Suriname nodig.
  gemodereerd

 12. De mensen hebben geen vergunning. Ze mogen protesteren maar het doorgaan verkeer mag niet belemmert worden.
  gemodereerd

 13. Surinamer let op!

  Het is gelukt in:
  – Rusland
  – Cuba,
  – Venezuela,
  – Equatoriaal Guinee,
  – Vele moslimlanden

  U bent gewaarschuwd, let op dat er tussen de demonstranten politieagenten/mannen in korte broeken met microfoon zijn die hun werk niet doen en onrust stoken. Zie uit welke kamp deze wolf/wolven komen in schaapskleding.

  Deze regering onder leiding van president Chan Santokhi is het beste dat de republiek Suriname heeft na die van El Vene van 25 mei 2000 – 25 mei 2010.
  gemodereerd

 14. Een van de eisen van de protestanten is natuurlijk de prijzen van producten omlaag. Voorwaar een bijna onmogelijke eis voor de regering omdat de prijzen van producten in de winkels door verschillende oorzaken worden gevormd. Simpel voorbeeld:
  De prijzen in het binnenland zijn veel hoger dan Paramaribo. Logisch, gaat u zeggen, wordt veroorzaakt door extra vervoerkosten. Maar is dit helemaal waar? Ik denk het niet. Naast extra vervoer zal de tussenhandel iets extra’s willen en de winkeliers die een kleinere markt moeten bedienen hebben een grotere risico voor uitval, bederf en overschrijden houdbaarheidsdatum. Al deze verliezen zullen in de verkoopprijzen van de andere producten worden verdisconteerd.
  En dan komt regel 1 om de hoek kijken waarom ik besloten heb mijn economiestudie in Nederland te vervolgen. Op de AMS heb ik de economische wet geleerd dat de prijs van een product tot stand komt door vraag en aanbod. Hoe groter de vraag hoe hoger de prijs en hoe lager de vraag , hoe lager de prijs.- bij een gelijkblijvend aanbod natuurlijk. Maar wat zie je gebeuren in Su? Ondanks de lagere vraag wordt de prijs van het product hoger. Dit is het bewijs dat economische regels en wetten niet voor Suriname bestemd zijn. Reden hiervoor moet nader worden onderzocht of de economische wet voor Suriname moet worden aangepast.Voorwaar: een mooie taak voor de ECD.
  Even voor de duidelijkheid: Ik laat de inflatie even buiten beschouwing. Daar komen wij later op terug in deel 2.
  gemodereerd

 15. @ Debby

  Dus jij wilt gewoon dat de politie met lede ogen naar deze klootzakken zitten te kijken ? Meen je het echt, of is het maar een suggestie van je ???

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Alle Afrikanen zijn nu samen gebundeld. Komt er een rassenoorlog? In Nederland was al duidelijk dat een koeli president niet geaccepteerd wordt door de creolen.
  gemodereerd

 17. Alien 20 juli 2022 Bij 17:11
  Het is gelukt in Sri Lanka, In Suriname kan het ook.
  =======================================

  Het is gelukt in Sri Lanka, er is nieuwe leider gekozen tot president en niemand weet waar het land naar toe gaat. Het volk was ook tegen deze nieuwe gekozen president Ranil Wickremesinghe.

  Suriname is een ander land en niet te vergelijken met Sri Lanka. Jullie gaan k@ eten als jullie van die Hindoestaan af willen. Wanneer gaan jullie dat nu eindelijk snappen.
  gemodereerd

 18. Brunswijk zal alleen de stekker uittrekken als hij zeker weet dat vervroegde verkiezingen zullen plaatsvinden nog voor het constitioneel hof uitspaak doet dat het kiesstelsel veranderd moet worden zoals voorgesteld door serena munslag essed…..eigenlijk zou zij de volgende president moeten worden ..weg met alle etnische populistische en wittebording boefis
  gemodereerd

 19. Politieagenten die een menigte opruien ipv hun werk te doen en een vice president die er garen bij probeert te spinnen. Allemaal ontslaan. Hierna kunnen ze direct vervolgd worden voor hun misdrijven.
  gemodereerd

 20. Al die schreeuwers die niet wiln weten wrom ze schreeuwen of applaudiseren zijn pakketvreters en ghettoratten.
  Wen beter geschoolde deel doet haar werk n betaald belasting n een bepaalde vervloekte beestachtigen willen niet werken n zoeken nr pakketten.
  Ey awari’s oen kn njang mi gekleurde mengelmoes jere ht zit boordevol vitaminen n mineralen.
  gemodereerd

 21. Daar gaan we weer.
  Er komt een andere ongeschoolde op de bestuurder stoel 💺

  Alles word weer internationaal geblokkeerd.
  Sranang weer dieper in de put.
  gemodereerd

 22. Goed zo volk van Suriname. Chan3ka moet opsodemieteren. Er moet een grote schoonmaak gehouden worden. Weg met deze regering. Opsodemieteren moeten Jogi en zijn rovers. Jogi denkt dat alleen Hindoestanen het land kunnen besturen.Hij noemde het een kwestie van cultuur. Dit soort figuren en hun regering moeten weg.Er moet ook een grote schoonmaak plaatsvinden bij het Openbaar Ministerie.Daar zitten figuren die in opdracht van de VHP handelen.Weg met hen.Volj kom in opstand.

  Het gaat los in de wereld.In steeds meer landen gaan de mensen de straat op.In Panama is het de afgelopen heel erg uit de hand gelopen.Boze betogers vielen de politie aan en stichten branden. Sommige politieagenten sloten zich ook aan bij de betogers.
  gemodereerd

 23. zijn dat de arme Surinamers die daar protesteren , neen hoor dat zijn de paarse nietsnutters , die ruiken geld , en deze klojo’s geven niets om de arme Surinamers , die vinden ze de onderklasse van de bevolking , en die zijn ten dode opgeschreven voor hen , maar zelf willen ze rijker worden zonder te werken en hun afgod ddb ophemelen , ja met deze klojo’s zal Suriname binnen twee jaar niet meer bestaan en de buurlanden zullen dan de olievelden leeghalen , daag Suriname–daag Suriname
  gemodereerd

 24. @kiara de clown, je vader heeft het echt 1000 x slechter gedaan in 2 jaar dan de Ndp in 10 jaar. Wat heeft jou vader tot nu voor het volk gedaan.Het roven gebeurt bij alle bevolkingsgroepen, doe niet hypocriet. Kijk naar 1 voor 12, yepi deh. Verhalen van jou “soortgenoten” zijn schrijnend. Doe wat voor je medemens ipv racistische comments te plaatsen
  gemodereerd

 25. Een geciviliceerd volk dient na een protest mars een petitie in. Deze idioten gaan een soundtruck huren om nog harder te kunnen klinken, allemaal holle vaten en Afrikaanse toestanden!
  Als dit een vertegenwoordiging van het volk is ben ik president, koning en kardinaal.
  gemodereerd

 26. In Argentinië slaat de inflatie genadeloos toe. Bijna 80% inflatie en wat doet de gewone man ? Die werkt zich dood om te overleven. De Argentijn gaat nog harder werken om zijn gezin te onderhouden. Maar de Surinamer (dan heb ik het over de Afro’s) hebben een dergelijke mentaliteit niet. Die zijn te veel verwend geworden met de gratis voedselpakketten van Chotelall en Combemarkt. Die groep houdt liever de handen op om te bedelen want dat is iets wat hen van kleins af aan geleerd wordt. Daarom kiezen veel Afro vrouwen ervoor om in Frans Guyana te bevallen, zodat ze direct na de geboorte hun handjes kunnen ophouden.
  Nee, deze mensen hebben en kennen geen trotsgevoel en bovendien zijn ze voor geen meter te vertrouwen. Ik heb ZE Santokhi zo vaak gewaarschuwd om niet te veel macht aan deze mensen te geven want ze zullen het land ruïneren.
  Kijk alleen naar Zuid Afrika waar na de machtsovername het land verpauperd is terwijl het, toen het nog door blanken geregeerd werd, tot een van de rijksten landen behoorde. Zuma en al die parasieten heeft van Zuid Afrika een 3e wereldland gemaakt. Zoiets staat ons Suriname ook te wachten. Het is daarom dat de fascisten van de NDP zo op Hindoestanen bouwen.
  ZE Santokhi moet aan de rijstboeren in Nickerie een verbod opleggen. De Afro’s moeten maar eens laten zien dat zij in staat zijn om met hard werken een bestaan op te bouwen.
  gemodereerd

 27. Zolang ze hun les hebben geleerd dat ze niet nog eens 10 jaar bedonderd willen worden.
  Een beetje nuchter mens weet dat de ndp erachter zit.
  onrust zaaien om het 8dec proces te verstoren.
  opa D wil de redder spelen van ellende wat hij zelf heeft veroorzaakt, 2×5 jaar.
  gaan ze weer voor de ndp, dan ben je echt dom en hersenloos kan het niet anders verwoorden
  gemodereerd

 28. Deze actie (demonstratie), gaat niet over het belang van het verder kijken dan uiterlijke schijn. Er wordt alleen oppervlakkig gekeken, waardoor deze gesubsidieerde schreeuwers, niet zullen realiseren welke verborgen krachten de werkelijkheid bewegen!

  Ook achter deze actie schuilt een verhaal.

  Ik blijf niet focussen op de groep slachtoffers van zoekende, maar richt op de individuele gezichten, ook achter deze gezichten schuilt een losgeslagen verhaal.
  gemodereerd

 29. @Eigen+mening: ‘de minder draagkrachtigen ontzien van de harde maatregelen’
  De president heeft in 2021 de wet inkomstenbelasting (speciaal voor minder daadkrachtigen) gewijzigd. Zie
  https://www.sris.sr/wp-content/uploads/2021/01/S.B.-2021-no.-9-nadere-wijziging-Wet-Inkomstenbelasting-1922.pdf

  Binnen de groep van ‘minder daadkrachtigen’ zitten lieden die daar niet bij horen. Dat is de groep van 5-vingerige luiaards.
  Suriname is geen verzorgingsstaat, die handen heb je niet gekregen om op te houden, maar om te werken!
  gemodereerd

 30. Sinds wanneer heeft eenn eeger een soundtruck nodig? Doorgaans hebbenn egers de grootste mond nl.
  gemodereerd

 31. Het is gewoon ongehoord hoe een kleine groep onbenullen continue het land probeert te destabiliseren ten koste van eigen gewin. Moeten deze mensen die protesteren niet zorgen voor brood op de plank voor hun gezin of denken ze nog steeds van pakketjes de dag door te komen of in de nyan patu te kunnen graaien?
  gemodereerd

 32. Hahahahaha. Comedy. Als jullie slim zijn investeer in bedrijven die Suriname gaan kaal plukken. Dit land gaat never mooit opgebouwd worden.
  gemodereerd

 33. debby en eigen+ mening , waarom hebben jullie paarse vrienden zo’n soundtruck nodig , ze schreeuwen zo hard dat iedereen in Suriname hen kan horen , ook de indianen in het binnenland , horen jullie het niet daar in de bijlmer, of zijn jullie al doof geworden van al dat geschreeuw van jullie paarse vrienden hier
  gemodereerd

 34. De wetten om via de belastingdienst de zwakke huishoudens te ontzien zouden misschien effectief zijn als het grootste deel van onze economie tot de formele economie behoorde …., maar helaas hebben velen hun baan verloren en/of hebben zij geen politieke ktuiwagen om ook spookambtenaar te zijn , het zijn mensen die leven van dag op dag en hosselen om wat te eten te hebben iedere dag weer , maar zien en horen iedere dag weer hoe er omgesprongen word met de rijkdom van het land , ze hoeven niet allemaal paars , of groen of geel etc. Te zijn , stelletje bekrompen reageerders
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.