zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident Santokhi: “Regering erkent recht van vreedzame betoging”

President Santokhi: “Regering erkent recht van vreedzame betoging”

-

De Nationale Carrierebeurs

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee (DNA) benadrukt dat het recht van vreedzame betoging wordt erkend door de regering. “Dit recht is verankerd in de grondwet en internationaal erkend. Het dient door elke democratische staat gerespecteerd te worden.” Het staatshoofd reageert hiermee op de protesten die maandag 18 juli en dinsdag 19 juli hebben plaatsgevonden in Suriname.

De regeringsleider doet een beroep op de betogers om de protesten intern goed te leiden, zodat alles ordelijk en vreedzaam verloopt. “Wij willen dat de democratische rechten goed beschermd en nageleefd worden. We willen een vreedzame samenleving”, aldus Santokhi op 19 juli in het parlement.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat het cruciaal is om in deze moeilijke tijden de eenheid als samenleving te waarborgen. “Laten we de belangen en goede bedoelingen goed tot uiting laten komen.” De regeringsleider heeft beklemtoond dat de regering bereid is om in dialoog te gaan met de protesterenden. Hij geeft aan de ontevredenheid te begrijpen. “Om het land macro-economisch gezond te maken zijn er pijnlijke maatregelen getroffen”, zei de regeringsleider. Hij rekent op een constructieve bijdrage van alle relevante groeperingen en organisatie om het land op alle facetten weer gezond te maken.

In zijn statement op maandag 18 juli heeft de president geaccentueerd rekening te houden met de gevoelens van de samenleving. “Rekening houdend met uw gevoelens heb ik ook de opdracht, van u als volk, om het land weer gezond te maken. Economisch gezond, financieel gezond en ook gezond in ons denken en doen. Dat is geen eenvoudige taak en het dal waardoor we gaan, hoort bij dit proces van weer gezond worden. De prijs en de pijn die we daarvoor betalen kunnen we niet met een pennenstreek wegnemen of verzachten. Ik heb bij mijn aantreden aangegeven dat het pad van herstel, niet gemakkelijk zou zijn. Dat het pijn zou doen. Ik heb ook gezegd dat we het traject van herstel samen zullen bewandelen. Dat geldt vandaag nog steeds”, aldus Santokhi in het hoogste college van Staat.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

37 REACTIES
 1. Kijk uit dat het geen Panama of Sri Lanka strijd wordt.
  De vorige coup was o.l.v. militairen en deze o.l.v. de politie.
  Oen werie keba


  gemodereerd
 2. president ga niet zielig doen , u laat u toch niet van de wijs brengen door dat stelletje paarse onbenul


  gemodereerd
 3. president als er geweld door die demonstranten wordt gebruikt , meteen een kopje kleiner maken die gasten


  gemodereerd
 4. President, de paarse djamoe edes kennen alleen maar de taal van racistische uitingen en anarchie en van gratis pakketten. Ze hebben geen geduld engel zijn vergeten, dat de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D Suriname voor de 3e keer naar de filistijnen heeft geholpen.
  Maar u en uw regering zijn.NIET er ook debet aan, dat na 2 jaar de paarse corruptelingen NIET zijn aangepakt. Dus zitten zij om de beurt nu mooiweer te spelen met emoties van het verarmd surinaams volk.
  Dat mag uw minister van Justitie en Politie zich datum welterusten aantrekken ipv steeds epauletten bij te gooien op de schouders van anarchisten.
  De Nationale Destructie Partij is stelselmatig alle fundamenten vandaag de rechtsstaat te ondermijnen en u zegt niks? Of was dat gesprek bij opa D direct NA Desi verkiezingen om u te waarschuwen…ik bedoel bedreigen?
  Gisteren was er weer een staaltje van toneelspelen bij bobo parmessar in DNA. Evenals boefa.
  Dus zorg vóór de nodige rust door betaalbaar eten en drinken voor het verarmd surinaams volk. Dan kunt u geduldig Suriname uit de katibo halen, waarin die paarse criminele boevenbende ons land heeft getrapt.


  gemodereerd
 5. President, ik hoop dat u beseft dat het hier gaat om een groep racisten die erop uit zijn om maatschappelijke onrust te veroorzaken. Het spreekwoord zegt, met onwillige honden is het slecht hazen vangen.


  gemodereerd
 6. Allen,

  Ik lees op verschillende sites, dat 99% van de demonstranten van Creoolse afkomst is.
  Als het echt zo slecht gaat met ons land, waar zijn de Chinezen,Hindoestanen,Javanen en de rest ?
  Hebben alleen de mensen van Creools afkomst het slecht ?
  Is dit puur politiek ?
  Mensen van Suriname wordt weer een eenheid, dan pas zal Suriname beter worden.

  SUCCES.


  gemodereerd
 7. Ze zijn niet bereid om te luisteren, maar uitsluitend uit, op het creëren van chaos. Zitten veel ‘toeristen’ tussen. 3x raaien uit welke hoek. Die zijn afscheid komen nemen van de veroordeelde en vielen toen met hun neus in de boter.

  Mocht col meedoen, stop dan de 8% verhoging.

  Neus en die bende schreeuwers, zagen beelden op tik tok en dachten toen, dat kan ik ook. Je hebt je eigen leven verpest; niemand neemt een activist in loondienst en eindstand zal niemand op je stemmen. Zo zijn suri’s.

  Er is een wereldwijde recessie gaande na een stilstand vd economie v 2 jr. en nu de oorlog. Jullie leven niet in nirvana, maar zijn verbonden met die andere 7 miljard mensen.

  Wat een gelul om prijzen; sinds wanneer bepaald Rutte bijv de prijzen vd lidl, AH, Gamma, Kruidvat. Het enige wat een regering doet is btw vragen en dat is niet aan de orde in su. Waarom blijf je die producten kopen, om bigie ten te spelen?

  Het heeft geen zin, maar… als er ook maar één persoon snapt wat ik bedoel dan geeft het niet.


  gemodereerd
 8. Aan de reacties te zien, zijn heel wat mensen met wazige denkbeelden in paniek. De mensen hebben het recht om te demonstreren en als het jullie niet bevalt, hebben jullie pech. De regering is niet goed bezig. Punt uit. Stop met slachtofferrol gedoe over racisme. Mogen die mensen niet hun ongenoegen uitspreken, omdat er Hindoestanen aan de macht zijn? Wegwezen zeg!!!


  gemodereerd
 9. Stel dat de regering aftreed en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Is er al nagedacht waar het geld vandaan gehaald moet worden om de salarissen van de duizenden ambtenaren te betalen? Denken de actievoerders dat de schuldeisers met hun om de tafel gaat zitten om over de herschikking te praten. Gaan de actievoerders met het IMF onderhandelen of gaan wij opnieuw starten met de doorvoer van drugs om het hoofd boven water te kunnen houden. Denkt men dat het buitenland dit zal toestaan? Natuurlijk kunnen ze ook alle oliebronnen in onderpand geven en op de zelfde voet te leven zoals dat tot 2020 het geval was. En stel dat Santokhi opnieuw als grootste uit de bus komt? Gaat met de uitslag van de verkiezing accepteren?


  gemodereerd
 10. President Santokhi: “Regering erkent recht van vreedzame betoging”
  ============
  Beste president, u hoeft helemaal niets te erkennen. Het is een democratische recht van het volk om tegen het wanbeleid van de regering te protesteren. Dit volk heeft jou als president op die post geplaatst en zij gaan jou ook beoordelen en veroordelen. Wees alsjeblieft niet zo arrogant en los de problemen van dat land op door met daadkracht op te te treden. Bepaalde zaken kan je je binnen de kortste tijd rechttrekken.
  @ terugdraaien van alle benoemingen van familie en vrienden, inclusief Melissa en Leo Brunswijk.
  @ ophouden met de dagelijkse show van regeringsleden. Het mag allemaal wat minder zijn dan in dure auto’s rondrijden met volgauto’s en beveiliging. Terwijl het volk honger lijdt.
  @ terugdraaien van van alle uitgegeven grond van het Sabaku project en Kronenburg. Ik kan het mij niet voorstellen dat jij het als president toelaat dat DNA leden meerdere stukken grond hebben gekregen. Wat een hebzucht.
  @ terugdraaien van alle maatregelen die het arme volk honger laat lijden, electra, water en benzine etc.
  @ de incompetente minister van economische zaken gelijk vervangen en een krachtige persoon daar plaatsen om de stijgende prijzen een halt toe te roepen.
  @ alle ministers van de ABOP en PL zijn incompetent, dus allemaal vervangen.
  @ samenwerken met alle Surinamers ongeacht politieke voorkeur. Je bent trouwens president voor het hele volk.
  Succes verder.


  gemodereerd
 11. Niet eens 1000 mensen hebben gedemonstreerd. Deze mensen zijn niet representatief. Doorgaans stemt deze groep NDP. Excellentie Santhoki moet doorgaan op de ingeslagen weg.
  Met andere woorden, IMF programma moet uigevoerd worden.


  gemodereerd
 12. Ik vraag me al jaren af hoe lang de Afro Surinamer, Creool of Blaka Mang zich nog door landgenoten die lijken op president Santhoki, laat wegzetten als paarse Ratten. Dat is belediging van de grootste bevolkingsgroep door een andere groep waartoe nu toevallig de president van het land behoort. Waar is de trots van de Afrikaan, die vertegenwoordigd wordt door alle drie genoemde groepen? Aan jullie voorouders ben je verplicht hiertegen met alle middelen te strijden. Ik zou jullie persoonlijk willen aanvoeren om te bundelen, NPS, BEP, ABOB en NDP onder de vlag van Afro Surinamer en niet te vragen, maar te eisen dat Santhoki onmiddelijk nieuwe verkiezingen uitschrijft en opstapt. En als daar geweld bij gebruikt moet worden then so be it. Drie honderd jaar slavernij is genoeg geweest en een nieuwe slavernij periode door andere slavendrijvers mogen jullie nooit meer over ja laten komen!


  gemodereerd
 13. @Mul: je zou je nickname moeten veranderen in MULE. Staat je beter en doet je recht aan.
  Ik wist trouwens niet dat er 100.000 koeien in Suriname woonden. Nu waren er nog geen 1000 op straat. Waar was de rest? Ondro a bigi ston, tapsee, ondrosee, bakasee, seisei????


  gemodereerd
 14. @MUL, je hebt gelijk wat Rusland betreft. Liever Patricia Etnel; een echte djadja oema.


  gemodereerd
 15. Het zijn steeds het zelfde soort mensen die klagen, en het zijn ook het zelfde soort mensen die Suriname onafhankelijk heeft gemaakt zonder te realiseren dat Suriname nog niet voor was. Deze mensen hebben ook op een moordenaar Bouterse gestemd, die het land fialliet heeft gemaakt. Laat de actie voerders zelf hard werken en helpen het land op te bouwen ipv alleen maar klagen, overal in de wereld zijn levensmiddelen 50 tot 100% duurder geworden. In is ook alles duurder terwijl er geen salaris verhoging heeft plaats gevonden. benzine was vroeger 1.52 nu 2.22; zonnebloem olie was 0.99 en nu 3.98: brood was 1.15 en nu 2.45 ect. Laat de actie voerders eerst kijken wat de werkelijke probleem is van het land. In Nederland probeert men zoveel mogelijk elektrische auto te rijden om bezuinigen en in Suriname rijdt men juist een SUV van 6 tot 8 cilinder en maar klagen


  gemodereerd
 16. Als Santokhi vanaf dag één het een prioriteit van had gemaakt om die boevenbende zo snel mogelijk op te sluiten, hadden we dit probleem niet vandaag. Hoe kan je een man met 20 jaar nog steeds vrij op straat laten lopen.

  mul 20 juli 2022 Bij 10:52
  ========================

  Yu na soso stemmingmakerij. Als er één een leugenaar is dan ben jij het wel.
  Je weet uit gekkigheid gewoon niet meer wat je hier moet neerpennen.
  In plaats dat jij en je kornuiten gaan werken voor het land en vooral voor eigen gewin, willen jullie alleen maar chaos creëren om weer gratis in die nyan patu te gaan graaien.
  Als dit jou bijdrage is aan het land kan Suriname inpakken, want met mensen zoals jou kan een land geen toekomst opbouwen.


  gemodereerd
 17. “Laten we de belangen en goede bedoelingen goed tot uiting laten komen.”

  Wat is dit voor uitspraak? De belangen van wie? De goede bedoelingen??? Niemand mag wat weten en niemand mag kritiek leveren! Pokie en Walden hadden waarschijnlijk goede bedoelingen. Die heeft u bedankt. Om wat ervoor terug te krijgen?? In het geval van vorstwijk, ziet u welke belangen tot uiting zijn gekomen. En bij Kuldipsingh is het onduidelijk wat ze zo geweldig heeft gedaan aan de prijzen in het land! U verdedigd uw beleid, maar net zoals uw voorganger lijkt het onmogelijk om een goed functionerend kabinet, samen te stellen. Het nepotisme die u in stand houd, is daar debet aan. Vanuit de samenleving worden u handreikingen gedaan. Maar u voelt zich te groot en wijs om anderen die wel capabel zijn, een kans te geven. Houd u vooral vast aan uw minister van financiën en die van bibis. Ministers die flater na flater begaan. Die bepalen wat er met ons geld gebeurd. De een reist de hele wereld ermee rond, met 0 resultaat en de ander bepaald wie, wat en hoe betreffende de staatskas! Succes ermee

  De demonstraties komen niet uit de lucht vallen, het is tijd voor bezinning. .


  gemodereerd
 18. @ Eerlijk
  Allen, ????

  De Chinezen Javanen Hindoestanen en de Indianen,
  zijn gewoon aan het werk zoals ze gewend zijn!
  Wat de vorige regering verziekt heeft,(Economisch)
  kan de huidige regering niet binnen 2 jaar oplossen.
  Maar dat begrijpen deze met hersenkronkels idioten niet,
  het enigste wat ze denken is geld, vreten en plezier maken.
  Werken ho maar, dat moeten bovengenoemde etnische
  groepen maar doen! Kijkt maar op de foto, alléén en enkel
  blauwkoppen(lontoe édés)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 19. Er zijn personen bij van de politie die opruiend bezig zijn en de openbare orde en rust verstoren.

  Het ministerie van justitie en politie moet deze criminelen op staande voet ontslaan en in hun nekvel pakken en opsluiten in SB.

  Deze dwazen zijn een groot gevaar voor zich zelf en de maatschappij. Ze zijn aan een criminele organisatie gelinieerd. Velen zijn provocateurs.


  gemodereerd
 20. Whahahaha, de NPS komt nooit meer terug.

  Een paar weken geleden las je niets over de oproer in andere landen, plots is het Sri Lanka v voor en achter, terwijl ze neks moeten hebben v Aziaten, die één front vormen. De gemiddelde suri weet niet eens waar het land ligt.

  Nooit een artikel over Brazilië, met heftige protesten of Venezuela en Honduras.
  Starfeeks kan zich liever focussen op Haiti en de bende-oorlogen, past beter bij su. Of Kenia, daar zijn er nu al honderden dooien.
  Das nou subtiel sturen op chaos.

  Ja, de (Franse) gele hesjes hebben lang geprotesteerd, wat hebben ze bereikt. Grote werkloosheid en Macron zit er nog.

  Op naar ronnie. JC standby 😛.
  Wedden dat ze daar iets rustiger zijn omdat ze angstig zijn.


  gemodereerd
 21. Mul, met je grote…. Weet je hoeveel Hindoestanen pinaren in Suriname. Maar ze zijn ondanks de pinarie die ze nu geduwd zijn en die ze overkwamen, blijven ze stug doorwerken om brood op tafel te zetten. 10 jaar NDP, roof, diefstal, schulden, criminaliteit, de economie naar de filistijnen, toren hoge schulden. Desondanks is deze regering bereid om al die shit op te ruimen.Als ik Chan was had ik allang bedankt. Ondankbare mensen zijn jullie. Als de Chan niet aan de macht was, zou de koers nu 1 op 50 zijn. Maar als je een economisch onbenul ben, dan ga ik je niet kwalijk nemen. Want tegen domheid valt niet te strijden.
  En nog steeds is het de NDP die bezig is het land uit te roven en te destabiliseren. Zie welk netwerk bezig is geweest met de valse recu’s. Dacht je dat de eigenaar van de Combe markt een VHP-er is. Een rasechte NDP-er. Ik hoop dat justitie en de team Economische delicten deze soort mensen helemaal kaal plukt. Er zijn meer van de figuren die op Chan lijken en die de NDP erg gedienstig is. Dit is de kans om deze mensen strafrechtelijk en financieel aan te pakken. Laat deze kans je niet ontsnappen, Regering van Suriname. Maak schoon schip.


  gemodereerd
 22. En trouwens Mul de minister van financiën is de meest capabele minister in het kabinet van Suriname.
  Een hard werkende en intelligente vakminister. Jullie Surinamers mogen blij zijn dat jullie zo’n integere, intelligente en hardwerkende minister hebben. Dat hem dit moet overkomen.
  Sorry minister. Dat u nog bereid bent om voor dit ondankbaar stuk volk te werken? God, wat een karakter minister.
  Die rotzooi wat Boefdraad op financiën heeft achtergelaten, zijn hele netwerk van dieven en rovers, die moeten ze uitmesten en strafrechtelijk vervolgen. Je zal zien op wie ze lijken. Denk niet op Chan.
  Roof het hele nest uit op financiën. En wat about de Centrale Bank van Suriname.
  NDP is het land aan het destabiliseren. Kijk maar naar die ene idioot die hoofdinspecteur zou zijn. Alleen in die bananen republiek Suriname kunnen zulke agressieve figuren inspecteur zijn. Hij voegt geen enkele waarde toe aan Suriname. Niet moreel, niet intellectueel, niet sociaal, niet economisch. Weer een uitvreter..Want zijn baas moet zich straks weer gaan verantwoorden voor het gerecht. Dit is de agenda die ze nu afdraaien. En het gaat niet lukken. Het vonnis zal ten uitvoer gelegd worden. Moord is in elke cultuur niet te vergeven. En over moord valt er geen compromis te sluiten. 15 moorden en nog zovelen die er na kwamen. Een massa moordenaar. Dat er figuren zijn die nog voor hem pleiten. Dom en arm volk. Tegen domheid valt niet te strijden.


  gemodereerd
 23. Eigen+mening
  20 juli 2022 Bij 11:45
  President Santokhi: “Regering erkent recht van vreedzame betoging”
  ============
  Beste president, u hoeft helemaal niets te erkennen. Het is een democratische recht van het volk om tegen het wanbeleid van de regering te protesteren. Dit volk heeft jou als president op die post geplaatst en zij gaan jou ook beoordelen en veroordelen. Wees alsjeblieft niet zo arrogant en los de problemen van dat land op door met daadkracht op te te treden. Bepaalde zaken kan je je binnen de kortste tijd rechttrekken.
  @ terugdraaien van alle benoemingen van familie en vrienden, inclusief Melissa en Leo Brunswijk.
  @ ophouden met de dagelijkse show van regeringsleden. Het mag allemaal wat minder zijn dan in dure auto’s rondrijden met volgauto’s en beveiliging. Terwijl het volk honger lijdt.
  @ terugdraaien van van alle uitgegeven grond van het Sabaku project en Kronenburg. Ik kan het mij niet voorstellen dat jij het als president toelaat dat DNA leden meerdere stukken grond hebben gekregen. Wat een hebzucht.
  @ terugdraaien van alle maatregelen die het arme volk honger laat lijden, electra, water en benzine etc.
  @ de incompetente minister van economische zaken gelijk vervangen en een krachtige persoon daar plaatsen om de stijgende prijzen een halt toe te roepen.
  @ alle ministers van de ABOP en PL zijn incompetent, dus allemaal vervangen.
  @ samenwerken met alle Surinamers ongeacht politieke voorkeur. Je bent trouwens president voor het hele volk.
  Succes verder.

  Zoveelste landverrader die ook racistisch bezig is. Waarom eist houw soort niet sat ZE Santokhi de fascisten van de NDP eindelijk achter slot en grendel stopt?
  Waarom eist jouw soort niet dat deze regering eindelijk de miljarden roof van de fascistische leider Bouterse en adept terug laat storten?
  Mijn hoop is op de Amerikanen en de Fransen gevestigd dat zij bij chaos en coup keihard ingrijpen en van mijn part van dit met bloedvergieten gaan. Alleen zo kunnen onderontwikkelde mensen tot inkeer gebracht worden. Santokhi is veel te soft.


  gemodereerd
 24. Heeft Santokhi een keuze? Ja
  Hij had natuurlijk ook een lo onzin kunnen verkondigen om net als boeterse demoos tegen te houden. Maar gelukkig is hij geen dictator
  Natuurlijk komen er demonstraties, het volk voelt pijn. Maar had iemand iets anders verwacht?
  Als je helemaal skeer bent dankzij ndp dan is het logisch dat je nu pijn zal lijden en dit is nog maar het begin.
  Bestorm lee ons berg. Jaag deze klojo richting bosjebrug. hij is de oorzxaak van alle ellende
  die ellendeling

  haha, frank Weerwind zit in de zak van bouterse
  ook een drugsboi of gewoon ordinaire chantage
  telegraaf.nl/nieuws/1503745072/nationale-politie-verontwaardigd-over-gratie-masmeijer-dit-is-niet-uit-te-leggen
  drugs zoekt drugs


  gemodereerd
 25. De demonstranten zijn stuk voor stuk werklozen en luie mensen. Ze willn allemaal alleen maar gratis eten en in dure auto’s rijden. Ze hebben geld gekregen om te demonstreren en de onontwikkelden gaan doen ook. Hoe dom kan je zijn. Iemand zou zeggen sari tori.


  gemodereerd
 26. O,O,O, Surinamers wat een domheid allemaal.
  Na vijf jaar malversaties (corruptie, omkoping (pakketten), diefstal, criminaliteit) en de economie kapot gemaakt te hebben door de NDP hoorde je deze mensen niet. Integendeel zij hebben toen nog vijf jaar NDP gestemd door omkoping met pakketten, feesten en porties.

  En weet je waarom, omdat corruptie en omkoping diep geworteld is in de Surinaamse samenleving, in alle lagen. En deze mensen die nu protesteren doen hevig mee aan omkoping en corruptie. Zij zijn blind voor hun eigen omkoping, zij verwachten pakketen, als de regering pakketten en porties uit zou delen zou je ze niet horen want dat waren zij gewend.

  Mensen pakketten en porties uit delen is OMKOPING. Vergeet niet, pakketten kost geld en het geld moet ergens vandaan komen. Ga werken, niet alleen jullie hebben het slecht en moeilijk, de economie in de wereld is ingestort. Niet alleen in Suriname is het moeilijk, het is overal moeilijk. In heel veel landen hebben de mensen het moeilijk.

  Sommige mensen denken dat de president van Suriname zoveel macht in de wereld heeft dat de president de koers bepaald. Mensen ik zal jullie uit je droom helpen, de president van Suriname heeft hier over niets te zeggen, wees niet zo dom het is niet de president het is de wereld economie. Maar tja als je er geen verstand van heb en met mooie woorden loopt te strooien dan krijg je mensen mee die nog dommer zijn.

  En nu maar afwachten of mijn reactie geplaatst wordt.


  gemodereerd
 27. Als ik mij niet vergist zijn het allemaal die nu in het gevang zijn en alle straffen uitzitten lid van de paarse partij. En de grootste rover aller tijden, is op de vlucht. Hele economie naar de filistijnen geholpen.
  Nul, heb je ooit over de verkeersvergelijking van Fischer gehoord?? Weet je wat deze formule betekent?? M x V = P x T.
  Dit moet weer hersteld worden. Dit moet weer in evenwicht gebracht worden om de economie enigszins op rails te brengen.
  En je weet wat de OMO betekent. Heb je ooit eens gehoord van monetaire financiering. Weet je wet chartaal geld betekent? Weet je welke de liquiditeit creërende autoriteiten zijn in Suriname??
  Ben je vergeten dat tijdens regering Wijdenbosch de koers 1 op 1500 was of 1 op 2500.
  Hij was ook van de paarse partij. Weet je wat voor shit Venetiaan heeft moeten opruimen na Wijdenbosch. Er bestonden ten tijde van Wijdenbosch geen asfalt wegen meer.
  Nee, ik ben niet van de oranje partij. ik ben iemand die kritisch regering Chan volgt en zeer zeker het gevoerde economische- en financiële beleid. Als het Aicherbersingh niet lukt, gaan jullie allemaal dood in de film, een gangster film. Genoeg gangsters in Suriname.
  Voor Chan een uitgelezen moment om alle NDP-ers zoals de eigenaar van de Combe markt financieel uit te kleden. Pluk ze leeg. Wet op de economische delicten.
  Ja, ik weet veel van Domburg. Ik ben iemand van Domburg. En neemt genoeg duiken in de Suriname rivier bij Domburg. Maar wees op je hoede. De Suriname rivier is een machtige rivier. Die eist al te vaak mensenlevens. Heel veel onbenullen hebben hun leven gelaten bij een duik op Domburg. Misschien dat je nog iets goeds kan doen voor de mensheid. Wij zullen je eeuwig dankbaar zijn.
  Ik ben een intellectueel, ieder geval iemand die een beetje kennis van zaken heeft.


  gemodereerd
 28. Waar waren deze mensen vanaf 25 Februari 1980, met uitzondering van de regeringen El Vene 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020.

  Zie:
  – hoe ddb scherpschutters op het ministerie van Financiën plaatste om gericht op hen te schieten,
  – ddb het onafhankelijkheidplein met hekken liet afsluiten,
  – hoe ddb de politie het bevel gaf om voor het regeringsgebouw actievoerders liet oppakken en in de laadbak vd politie auto te geboeid te smijten,
  – actievoerders vergunningen voor een demonstratie moesten aanvragen bij de DC en deze niet kregen,
  – hoe zwarte auto’s met geblindeerde ruiten langs reden bij burgers en deze bedreigden,
  – hoe mensen werden vermoord en niemand weet waar de lijken zijn,
  – 25 Februari 1980, de staatsgreep,
  – Moiwana 86 moorden
  – Nf 500.000 miljoen van de verdragsmiddelen van af 25 Februari 1980 tot 8 december 1982 van de onafhankelijkheid tussen Nederland en Suriname in de zakken vd 16 coupplegers verdween,
  – Suriname 3 x skeer heeft gemaakt en ddb, ndp, jules wijdenbosch ea (ex-) ndp-ers hebben het gezegd, als ze weer aan de macht komen de nyam a moni baka.
  – dictatuur in Suriname, vertrappen vd grondwet, mensenrechten, armoede en ellende in Suriname,
  – gewijzigde amnestiewet van 2012 om de moordenaar ddb uit de gevangenis te houden,
  – smeergelden vd wijdenboschbruggen in hun zakken hebben gestopt

  Surinamers wees waakzaam en kijkt u uit voor de moordenaar ddb en de ndp-daltons ze gaan de olie dollars net als in Venezuela, Equatioriaal Guinee, enz, in eigen zakken stoppen. Uw armoede en ellende interesseert ze niet, hun enige eigen belang telt.


  gemodereerd
 29. Correctie
  Waar waren deze mensen vanaf 25 Februari 1980, met uitzondering van de regeringen El Vene 25 Mei 2000 – 25 Mei 2010.


  gemodereerd
 30. Misschien moet de President precies als sommigen hier gaan denken en bij dit soort gelegenheden deze onverlaten overhoop schieten. Het zijn toch allemaal losers die opdrachten van anderen uitvoeren en niet voor zichzelf kunnen denken en het arme volk gebruiken voor eigen gewin. Deze President moet niet proberen alles met dialoog proberen op te lossen. Er moet gewoon weer gezag komen in het land, mensen zijn 40 jaar lang onderdrukt en zijn niet meer gewend om met vrijheden om te gaan. De zogenaamde revolutie heeft het volk dommer en afhankelijk gemaakt van pakketjes onder de dictatuur van DDB.


  gemodereerd
 31. mensen uit alle reacties hier boven zijn de paarse racisten in minderheid , dus mul , jij beweert dat 100.000 paarse racisten ons land land vernietigen , ha ha mul dat heeft jou club al gedaan vanaf 2010–2020 , en als jullie nederlandse paarse stinkers, mul,konsensi, bileam,smatje, eigen+mening, glenn, debby , robg , schipper , en nog een handje vol van die paarse racisten en jullie komen naar hier dan hebt je 100.015 gekken bij elkaar , kom dan , jullie baasje ddb wil toch oorlog , nou regel alvast de begrafenis van je zelf , ga jullie nog meer dreigen paarse hollanders , jullie zijn geen Surinamers , opdonderen ga terug naar Afrika en ga daar maar janken


  gemodereerd
 32. Niets_Weter , jou reactie is geplaats , en velen hier op WTK zullen zeggen dat je een eerlijke en op waarheid beruste reactie hebt gegeven , echt toppie,
  die paarse aanhangers zullen anders reageren en gaan daar in de bijlmer de straat op om te demonstreren , maar de Nederlanders zullen wel zeggen flikker op man , jullie vreten al van ons geld


  gemodereerd
 33. Geef Su aub terug aan Afrika. Ze zullen Su opbouwen, zoals ze dat met elke Afrikaanse land succesvol hebben gedaan. Not! Sarcasme!. De hele wereld heeft te maken met inflatie e.d. maar Surinamers begrijpen dat niet. De aarde draait om Suriname en niet rond de zon.


  gemodereerd
 34. ” …
  Waar waren deze mensen vanaf 25 Februari 1980
  …”

  Toen zaten deze snotneuzen met hun eigen poep te spelen, vandaar dat ze nu niet beter weten.


  gemodereerd
 35. Para express, waarom zijn het snotneuzen, waarom vraag jij je af waar deze mensen in 1980 waren, waarom vraag jij jezelf niet af, waar jezelf was, toen!!!!!!!
  Waarom kun jij niet accepteren, dat deze jonge mensen geen last hebben van de hebi vanaf 1980, dat zij ballen tonen, ballen die jij niet had en heb, toen je moest demonstreren tegen Bouterse, dat zij het lef hebben tegen de stroom in, op te komen voor hun toekomst, dat zij het niet accepteren, dat enkel een kleine groep komt bepalen wat goed is voor Sranan. Waar waren de oranje helden, die nu uit alle holen te voor schijn komen, in en na 1980. Geven jullie daar eerst antwoord op, alvorens anderen te willen bevragen.
  Waarom moet alleen jouw Slim Suriname het recht hebben. Wat mij betreft moeten wij het met z’n allen doen, iedereen die een positieve bijdrage wil leveren is welkom, zij die een andere mening hebben kunnen liever een enkeltje naar de maan nemen of wegblijven van of uit Sranan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES