Boze Coronianen barricaderen Oost-Westverbinding bij Totness

8
Boze Coronianen barricaderen Oost-Westverbinding bij Totness

Enkele bewoners van Coronie hebben woensdagmorgen de Oost-Westverbinding in Suriname, ter hoogte van Totness gebarricadeerd. Dit deden ze door stoelen op de weg te zitten en de doorgang te belemmeren. Vernomen wordt dat ze uit protest tegen de districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, de straat op zijn gegaan.

De Coronianen vinden, dat de burgervader schelpzand afgravingen van het Coppenamegebied toestaat, terwijl er wegen in het gebied zijn die in slechte staat verkeren en niet worden aangepakt. Op deze manier willen ze aandacht van de dc. De politie van Coronie is ter plaatse voor orde en handhaving.

Volgens de bewoners is de dc vaak genoeg in de stad, waardoor hij niet weet wat er in het district gaande is. Uit ontevredenheid hebben de bewoners gemeend om op deze manier aandacht te vragen voor het onderwerp.

Waterkant.Net probeerde telefonisch contact te maken met de dc, maar die was niet bereikbaar voor commentaar.

Boze Coronianen barricaderen Oost-Westverbinding bij Totness


8 REACTIES

 1. Bij het zien van de beelden vraag ik mij af waar deze mensen de tijd halen om te demonstreren. Wij zien dat personen en bedrijven die niks hiermee te maken hebben worden gedupeerd. Frappant dat de personen die het minst produceren het hoogste woord hebben.
  gemodereerd

 2. @ Denise

  Dat heb je helemaal goed verwoord, maar deze mensen hebben
  gelijk! Ze wonen daar en hebben naar mijn inziens, recht van spreken wat er op hun grond gebied plaats vind. En in Su gaat alles volgens ”tjoekoe,s” deze DC zal er ook van profiteren denk ik zo !!! Oh ja, en holle vaten klinken het hardst, en deze mensen hebben zeker ook geen werkgevers denk ik.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. @Denise
  Roerend met je eens. Waarom geen ander model uitgezocht. Onnodig personen die erbuiten staan duperen. Kan/mag geen oordeel vellen over hun beweegredenen om de weg te barricaden, maar ga b.v. bij het commissariaat protesteren. Trouwens, Coronie staat echt niet hoog op de lijst van districten die productie leveren. Iedereen schijnt plotseling wakker geschud te zijn en ook ” ’n pijpje te willen meeroken”.
  gemodereerd

 4. Ze hebben groot gelijk, alles loopt daar onder, de wegen verzakken en ze gaan er met het zand vandoor ipv eerst daar op te knappen. Wie is Maikel Winter eigenlijk wat is zijn achtergrond kennis en opleiding, Vriendje van Brunswijk?🤔
  gemodereerd

 5. Rij maar langs het distrikt en je zult zien dat er geen vooruitgang is. Punt. Ze zijn veels te lui en doen niks. Wel sommige werkende mannen langs de straat die wat willen verdienen en kleine kraboes verkopen bij de sluizen en wat kraampjes met kokos olie maar verder niks byzonders. En zij die niks doen zitten op straat. Zogenaamd protest, was aantal jaren tevoren precies hetzelfde gebeurd, ook dezelfde mensen of nakomelingen die niet verder kunnen nadenken. Erg toch en juist is de DC dan onbereikbaar.
  gemodereerd

 6. Huilebalken die niks anders te doen hebben!

  Is er nou echt niemand die werkt in Suriname?
  Waar halen deze mensen de tijd en energie vandaan?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.