vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLeiders protestacties willen geen gesprek in klein verband maar nationale dialoog

Leiders protestacties willen geen gesprek in klein verband maar nationale dialoog

-

Does Travel - naar Suriname

De leiders van de protestacties in Suriname hebben de uitnodiging van de Surinaamse president, om met een afvaardiging van de demonstranten in dialoog te gaan, afgeslagen. Dat zeggen Sergio Gentle, Maisha Neus, Dave Van Aerde , Raoul Hellings en Marleen Cameron van ‘Team Organic’ in een verklaring.

Zij bedanken de president voor de uitnodiging, maar geven aan geen behoefte te hebben om in privé of in klein verband met het staatshoofd in conclaaf te treden.

“Wij willen achteraf niet het verwijt krijgen, dat we heulen met de regering voor eigen persoonlijk gewin. Een nationaal dialoog daarentegen, waarbij alle mediahuizen en ter zake deskundigen aanwezig zullen zijn, klinkt beter in de oren”, aldus de leiders die een lijst van eisen hebben samengesteld.

Ze geven aan dat de acties zullen worden voortgezet, totdat deze eisen worden ingewilligd.

Gisteren wisten de leiders honderden demonstranten bijeen te brengen (foto boven). Ook voor vandaag zijn acties aangekondigd bij Nieuwe Haven.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

18 REACTIES
  1. De president weet heel goed wat de pijnpunten zijn. Laat de president nu daadkracht tonen en actie ondernemen. Aan de mooie woorden heeft het volk niets. Die poppenkast spelletjes van de huidige regering moet ophouden.


    gemodereerd
  2. Pas op dat PAARS de demonstraties niet kaapt…
    Men mag demonstreren maar hou het ook netjes. Gebruik liever geen krachttermen of geweld tijdens het demonstreren.
    Suriname is te klein voor Sri Lankaanse taferelen.


    gemodereerd
  3. Is het niet het zelfde volk die Suriname onafhankelijk heeft gemaakt, terwijl Suriname niet klaar voor was, Is het niet het zelfde volk die Bouterse aan de macht bracht, Is het niet zelfde volk die Suriname failliet heeft gemaakt door niet te werken. Na de onafhankelijkheid is miljarden van Suriname verdamp en wie was toen aan de MACHT. U weet zelden goed dat Chan zit vast aan een VP die crimineel is en ook zijn aanhang en de corrupte hindoestanen zijn vrienden van NPDers. zoals Kries en MN care service etc. Chan moet nu in actie komen alle criminelen opsluiten mag niet uit of het een VHPer, NDPer of ABOper zijn


    gemodereerd
  4. Ik denk dat als dit zou gebeuren toen Bouta er was, hij ze gewoon onder schot zou nemen. Toen durfden ze niks, want ze kregen een broodje bakkeljauw en waren tevreden mee.


    gemodereerd
  5. Goed idee. Ik heb alle vertrouwen in onze president,dan hij iedreen een tevreden antwoord zal kunnen geven. Hij is de enige die ons land kan helpen opbouwen. Door t beleid van regering ndp hebben wij een negatieve status met alleen schulden OP alle vlekken. Meneer Santoki is de enige die ons van negatief naar nul kan brengen en daarna positief. Dus heb geduld. Jij Al’s protesterende leiders weten dat jullie t zelf niet kunnen dus hou liever je mond en ga ths zittn


    gemodereerd
  6. Goed zo. Laat hij naar buiten komen. Voor verkiezingen liep hij huis aan huis.
    Niet in het gebouw van Kabinet van Pres.
    Zwaar beladen


    gemodereerd
  7. @kat… kat ..je hebt gelijk..tenminste gaf bouta een broodje bakkeljauw maar deze Chan steelt van het volk en gaat met dat geld in de first class met vakanties. we want Paars back!


    gemodereerd
  8. De nationale dialoog zijn de verkiezingen. Laten ze een politieke partij oprichten en meedoen aan de verkiezingen. Als ze dan winnen kunnen ze bewijzen, dat ze de NDP rommel beter kunnen opruimen dan de huidige regering. Overigens moet Chan de ABOP de wacht aanzeggen.


    gemodereerd
  9. ” …
    Dat zeggen Sergio Gentle, Maisha Neus, Dave Van Aerde , Raoul Hellings en Marleen Cameron van ‘Team Organic’ in een verklaring.
    … ”

    Team Organic ?
    🤣 haha

    De bond van dom-Suriname !

    Tja go. Set kong !

    Naar niet storen.
    Wij werken aan een beter Suriname,
    ook voor team Organic.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  10. Gentle en hellings????? Politie functionarissen????
    Ontsla die anarchisten onmiddellijk en dit is duidelijk een scenario van patrijsstraat 28 en ocer. Doorpakken en deze paarse criminele boevenbende uitroeien met wortel en tak en oppakken die paarse ratten, die gestolen hebben van het verarmd surinaams volk.
    Debieus, je gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, is zwaar beladen.
    Die ellendeling heeft Suriname in de afgrond getrapt vanaf 25 februari 1980 en al zijn duivelse aanhangers mogen die koenoe meedragen tot in hun nageslacht, inclusief de jouwe. Want het vergoten onschuldig bloed, dat gevloeid heeft door je duivelse lijder, en de tranen van mama Sranang, zullen gewroken worden, jo paarse rat.


    gemodereerd
  11. Als je zelf niet in dialoog wil gaan met de President over de problemen van het land, kan het alleen maar beteken dat je een andere agenda hebt dan simpel en alleen voor het volk op te komen. En het volk dat het moeilijk heeft door de wanprestaties van de vorige regering volgt als domme massa de leiders van deze oproep die zelf geen oplossing hebben voor de problemen. Santokhi en Achaibersing werken tenminste keihard voor het land.


    gemodereerd
  12. Hebben de politie inspecteurs hun verlofdagen opgenomen of hebben ze in baas (pa Lanti) zijn tijd hun protest actie gehouden.

    Minister van Juspol check het even no..


    gemodereerd
  13. Dit team, heeft chan zijn ballen stevig in de vuistgreep,ding noh loes ing het team is,
    intelligent en vastberaden,vooral met die 2 vrouwen erbij !


    gemodereerd
  14. Jass ik zie dat u blind ben
    Waar ziet u dat santoki suriname kan reddn hij zit al twee jaren waaar is su nu, subis nu naar de klote


    gemodereerd
  15. olie potje jij staat zeker droog he , nu er geen olie verkocht wordt , maar ja een opgedroogde oliepotje gaat snel roesten he , en valt dan heel snel uit elkaar


    gemodereerd
  16. ha ha ha , die paarse protest leiders , gentle, neus , aerde, hellings , cameroen , 3 paarse mannetjes en twee paarse vrouwtjes , deze schreeuwers durven van alles , maar om in gesprek te gaan met de president durven ze niet , want ze kunnen niet uit hun woorden komen , zo laag zijn ze geschoold , ze denken nog van aap-noot-mies , ja en dan sta je daar met je mond vol tanden , zo zie je mensen dat de ndp gaat falen omdat ze geen sprekers hebben , ze hebben alleen maar schreeuwers , voorbeelden genoeg he mensen


    gemodereerd
  17. @katsien olie al 2 jaar, terwijl Bouterse al sinds 1980 Suriname naar de kloten heeft geholpen. Je sloopt een huis in een dag, maar het duurt meer dan een jaar om het weer op te bouwen.
    @Suniel spel jij je naam wel goed, moet dat niet Seniel zijn?. Had jij soms ook een aandeel in de buit?


    gemodereerd
  18. De president benadrukt het recht op demonstreren, vreedzame betoging, hij heeft eerder erkent dat hij op de hoogte is van situatie door zijn beleid, hij is te weinig transparant geweest, hij wil samen naar een oplossing zoeken, alleen willen de actievoerders een nationaal dialoog, het gaat ons immer allen aan het hart de huidige situatie, is het dan zo moeilijk voor de regering om ze tegemoet te komen, of blijf men liever arrogant en betweterig. En dan maar lullen dat dit Bouterse in de kaart speelt.

    A3, slopen kan in een dag, opbouwen duurt langer, tenminste als je dat van plan bent, maar deze regering is dat niet van plan als je kijkt naar de fratsen die men uithaalt. F&F verrijken zich, grondrovers slaan hun slag enz., je moet dit op tijd stoppen anders ben je te laat.

    Btw, het zijn weer de Creolen die elke keer het voortouw nemen, vooral de vrouwen laten zich nooit onbetuigd, de andere bevolkingsgroepen hebben het ook moeilijk of lijden zelf meer, maar je ziet ze zelden mee demonstreren. Creolen halen altijd de kastanjes uit het vuur. Is dit racisme????


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES