‘Grote som geld ontvangen om zedenzaak gospelartiest in te trekken’

12

In de zaak waarbij de 30-jarige gospelartiest Rafiël Abaas ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan ontucht met een minderjarige, hebben de moeder en dochter een grote som geld ontvangen om de zedenzaak in te trekken. Dat hebben ze zelf verklaard aan de politie meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Abaas is op zaterdag 16 juli door de politie van Jeugdzaken na te zijn ontboden aangehouden en in verzekering gesteld. Uit het voorlopige politie onderzoek kwam naar voren dat de moeder van het 15-jarige slachtoffer D.T. op vrijdag 13 mei aangifte deed ter zake ontucht tegen de verdachte Rafiël op het politiebureau Groningen. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de politie van Jeugdzaken, waarna de informatie werd uitgewerkt.

De verdachte die ontboden werd door de politie, meldde zich met de moeder en het slachtoffer op zaterdag 16 juli op bureau aan. Beide partijen werden afgezonderd, waarna zij bij proces-verbaal werden verhoord. Volgens verklaring van de moeder en dochter hebben zij een grote som geld ontvangen om de zedenzaak in te trekken. Het meisje verklaarde echter bij de politie dat de verdachte seks met haar heeft gehad.

De verdachte ontkende aan het begin van het verhoor dat hij geen seksuele handelingen heeft gepleegd bij het slachtoffer, maar kwam na een poos terug op zijn verklaring en gaf vervolgens aan dat hij slechts één keer seks met haar had.

De artiest die bekend is al Raff Chanco is in het belang van het onderzoek na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie van Jeugdzaken in verzekering gesteld.


12 REACTIES

 1. Heel veel sterkte aan het slachtoffer en de fam.
  ouders,,,let op je meisjes…let op hun gedrag want sommige mannen nemen daar aanstoot aan wat totaal verkeerd is…Let op met wie je kinderen optrekken. Ik zie te vaak minderjarige kinderen heel laat over straat. Normen en waarden moeten terug keren in de maatschappij zo ook de sociale controle, want dat is helemaal weg gevallen.
  Jammer…goede artiest maar dit soort praktijken kunnen we niet tolereren. Ik snap sommige mensen niet! Vroeger zijn mensen te vaak weg gekomen hiermee maar gelukkig wordt er nu aangifte gedaan en worden de aangiftes ook serieus genomen.
  jammer dat hij zijn carrière zo naar de knoppen heeft gegooid.
  MAAR…..sommige jonge meisjes geven vaak een hogere leeftijd op als ze gevraagd wordt hoe oud ze zijn en gaan vrijwillig mee met die mannen. Wanneer hun ouders erachter komen doen ze schijnheilig en schuiven de schuld op de mannen, aan wie ze überhaupt hadden gezegd dat ze ouder (meerderjarig) zijn. Daar moet ook naar gekeken worden.
  tip voor alle mannen: vraag om hun ID krt te zien…klink belachelijk maar kan je uit problemen houden.
  gemodereerd

 2. Ontkennen dat je geen seksuele handelingen hebt verricht is toegeven, dat je het wel hebt gedaan.
  gemodereerd

 3. Alweer een Awari Domri die zich voordoet als godvrezend, terwijl hij in werekelijkheid slechts geld aanbidt, daarom denkt hij, net als Bisschop Steve Kletsmeyer, dat met de almachtige $$ alles, inclusief hijzelf, te koop is
  gemodereerd

 4. En nu mag deze gospelzanger zijn straf lekker “uitzingen”.
  In su nemen we jammergenoeg alles vanuit het buitenland over, dus ook het slechte voorbeeld (zie geval R.Kelly).
  gemodereerd

 5. verdomd onder zijn ballen schoppen hij zal jankend zijn god bezingen tot dat de toon stopt , zo mensen van deze klojo heeft u geen last meer
  gemodereerd

 6. In een land waar corruptie, oplichting, diefstal en verkrachtingen hoogtij vieren, is het niet zo verbazend dat men tracht slachtoffers om te kopen teneinde lieden die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten, buiten de cel te houden. Walgelijk gewoon!
  Absoluut geen land om trots op te zijn.
  gemodereerd

 7. Als je in NL verdacht wordt voor een delict, hoeft je niet te melden bij de Politie. We komen je gewoon halen en als het
  nodig is, met de nodige geweld! Deze K#nker gezwel wil uit de armen van de politie blijven, vandaar wil hij het afkopen met geld. Als dat kind mijn familie is, zou hij juist een Cadeau van
  mij krijgen, in de vorm van kogel door zijn voorhoofd.
  Dan kan hij boven voor God zingen, deze K#nker gezwel
  moeten ze gelijk doodmartelen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Op ‘Tap a Bankstel’ zag ik dat deze gospel artist getrouwd is. I.p.v. god te danken dat hij een nette vrouw mocht trouwen, laat hij zich door de duivel verleiden een jong meisje te verkrachten.
  gemodereerd

 9. Zijn we zo heilig geworden? 70 jaren geleden en ik denk vele jaren daarna kon een Pedofiel in Suriname permanent zijn lusten botvieren.
  Je trouwt met een meisje van 13 jaar. Na 4 jaar is ze al te oud. je verstoot haar en trouwt weer met een meisje van 13 enz, enz, enz.
  Deze vrouw pikte het niet en pleegde zelfmoord. Ik weet niet of deze dingen nog gebeuren in Suriname, maar onbewust moet ik aan de wijze woorden van een Surinaamse vrouw denken, die zei: Binnen een huwelijk wordt je volgens de wet nooit verkracht of misbruikt, ook al ben je pas 10 jaar oud.
  Huwelijk was in Suriname dus de dekmantel voor misbruik en verkrachting van minderjarige meisjes.
  Let wel: ik praat seks met minderjarigen niet goed, maar waarom vallen jullie de niet gehuwden aan en laten jullie de gehuwden met rust.
  Dit is ook de reden waarom in Nederland een huwelijk tussen een volwassen man en een minderjarig meisje niet als huwelijk wordt erkend.

  Gekopieerd uiteen Suriname krant van 23-05-1950

  17-JARIGE VROUW VERHANGT ZICH
  Gisterenmorgen tegen 9 uur verhing een 17-jarige vrouw zich aan het Pad van Wanica, ter hoogte van Ephraïmzegen. De reden tot deze daad is onbekend. Ze was reeds 4 jaar getrouwd en werd 3 maanden geleden door haar echtgenoot naar haar moeder teruggebracht omdat hij haar niet meer als vrouw wilde hebben.

  Een denkertje
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.