dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijLIVE: Surinamers de straat op voor protest tegen beleid regering

LIVE: Surinamers de straat op voor protest tegen beleid regering

-

Surinamers zijn vandaag de straat opgegaan om te protesteren tegen het beleid van de regering. De menigte ging eerst naar De Nationale Assemblee (DNA) en van daaruit naar het kabinet van de president.

Geëist wordt dat het beleid drastisch wordt omgegooid of de hele regering stapt op. President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren laten weten dat hij voor vijf jaar gekozen is en zal aanblijven tot de regeerperiode om is.

Bekijk hier een livestream van de protestactie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

27 REACTIES
 1. Het is gewoon een politieke demonstratie van uit bepaalde hoeken van de samenleving
  gemodereerd

 2. Ze hadden naar Leonsberg moeten gaan, maar ze zijn bang en het is natuurlijk ook te ver lopen voor ze. Daar woont de veroorzaker van alle problemen.

  Tigrie sabie pe deng kras deng go….
  Stelletje lafaards!
  gemodereerd

 3. Doksendieven, Kippendieven, Fruitdieven, Schapen en Geitendieven, Vrouwendieven, Kinderdieven, Autodieven, Gelddieven, Dieven die van alles en nog wat stelen, Kortom Suriname is een grote DIEVENBENDE!
  Wat een zooitje is het daar….
  gemodereerd

 4. Waarom gaan deze snuiters niet naar Patrijsstraat van ddb in Leonsberg klagen of zijn villa leeg roven?

  Het is ddb, ddb -gezin, ndp, ndp-kliek, jenny simons, bouva, abdul, alibux, jules wijdenbosch, alibux, paarse kakkerlakken die ddb een man met charisma vinden en van hem houden en hij is een schoonheid en is hun held en is onschuldig en heeft niets te maken met 8 december 1982 moorden, want hij was bij Paul Lie Pauw Sam aan de Swalembergstraat in Paramaribo op 9 december 1982, hij heeft de staatskas van Suriname nooit 3 keer of meer leeg geroofd, mensenrechten vertrap, en kapot gemaakt, enz.

  ddb is schuldig aan dat Suriname nu failliet is.

  ddb, ndp, ndp-kliek is schuldig dat Suriname skeer is en armoede en ellende leidt.
  gemodereerd

 5. Mensen,

  Jullie zijn op de verkeerde plek.
  Wie heeft dit land bestolen,
  wie heeft het volk opgelicht.
  Dat is Bouterse met zijn kabinet.
  Voor zijn deur moeten jullie zijn.
  Dit kabinet zit door het handelen van Bouterse met hun handen op zijn rug gebonden.
  Maar wat ik niet snap, waarom bevriest deze regering de toegoeden van Bouterse en zijn vrienden niet.
  gemodereerd

 6. Wat ik niet begrijp is dat Bouterse geen stro breed in de weg werd gelegd om Suriname naar de financiële afgrond te brengen maar Chan niet de kans krijgt om orde op zaken te stellen.
  Regeren is vooruit zien. Het ging slecht, het zal nog een tijdje slecht gaan maar betere tijden komen er aan.
  Dat mensen waar het water aan hun lippen staan nu actie verwachten is begrijpelijk. Elke seconde dat je langer in ellende moet leven is er 1 teveel. Maar het helpt niet om een regering die probeert het land vooruit te helpen, weg te sturen.
  Er is zoveel armoede in de wereld en er zijn een paar mensen de rijkste ter wereld, met hun geld hoeft er geen armoede te zijn, hoeven er geen ondervoede mensen te zijn. Helaas leven we nou eenmaal in een wereld waar de verhoudingen scheef zijn. And let’s be honest geld wordt gewoon gemaakt, het is wij mensen die er een bepaalde waarde aan hechten.
  gemodereerd

 7. Moet zijn:
  ddb, ndp, ndp-kliek is schuldig dat Surinamers skeer is en armoede en ellende lijden.
  gemodereerd

 8. Waar waren deze mensen toen regering Bouterse het land naar de verdommenis had geholpen ? Zo te zien is merendeel van creoolse afkomst. Iets wat in 10 jaar tijd vakkundig is gesloopt kan niet in 2 jaar opgebouwd worden. Echt triest. Regering Santhoki mag onder geen beding weggaan. IMF programma moet hoe dan ook uitgevoerd worden. Daarnaast moet men inzetten op deals met schuldeisers anders komt Suriname nooit boven op.
  gemodereerd

 9. Altijd dezelfde etniciteit die niets presteert en lui is die de straat op gaat.

  Met deze mensen gaat Suriname nooit vooruit komen.

  Waar ze moeten gaan om te protesteren gaan ze niet.

  Hoe komt het dat Suriname skeer is? Zie wat er sinds 25 Februari 1980 van Suriname terecht is gekomen.

  Deze lafaards durven niet naar het huis van ddb te gaan om het geld, goud daar te halen.
  gemodereerd

 10. Onzin natuurlijk als een handvol betogers eisen dat de regering opstapt. en dan? komt dan de grootste schurk ineens tevoorschijn? Het volk kan beter zijn zegeningen tellen en dankbaar zijn dat Santokhi het land wil leiden. Als ze nu met een duidelijke eis komen dan kan je praten maar ander beleid, opstappen dat zijn zinloze en vooral DOMME betogingen
  Bedenk hoe we er voor zouden hebben gestaan als de schurftige hond boefdraad en bouterse nu nog aan het bewind zouden zijn met de aardappel en uienvreter adhin
  Nee bedenk het maar niet je zou wel eens krankzinnig kunnen worden bij de gedachte
  gemodereerd

 11. Deze protestactie is georganiseerd door bepaalde groepen uit bepaalde hoeken van de samenleving. Dit noemt niet protestactie van uit volk.
  gemodereerd

 12. Elke burger heeft zijn democratische recht om te protesteren als ze het niet eens zijn met het beleid van een regering. Overal in de wereld gebeurd dat. In Suriname merk je dat bepaalde bevolkingsgroepen vaker opkomen voor hun democratische rechten en anderen behoorlijk passief zijn en niet durven. Wat in Suriname nu behoorlijk misgaat is het feit dat de huidige regering in alle luxe en weelde leeft en het volk honger lijdt. De meeste coalitiepartijen hebben hun familie, vrienden en partijgenoten behoorlijk goed geaccommodeerd en dat ziet het arme volk. Kijk maar aan wie de percelen van het Sabaku project zijn gegeven. Deze percelen heeft het land miljoenen gekost en worden nu aan family and friends gegeven. De president doet echt helemaal niets om dit soort praktijken te veroordelen en terug te draaien, omdat ook leden van zijn partij een stukje grond hebben gekregen. In de afgelopen twee jaar zijn er een paar duizend ambtenaren in dienst gekomen. Allemaal family and friends. Er gaat op dit moment alles fout in dat land.

  Dus is het terecht dat het arme volk hun stem laat horen. Niets mis mee.
  gemodereerd

 13. Kan me in halve eeuw dat ik verbonden ben met Suriname niet herinneren dat de Surinaamse bevolking tevreden was met de regering, maar dat geldt voor de gehele wereld geen enkele regering kan het nog goed doen.
  gemodereerd

 14. Als ik Santokhi was zou ik aftreden en het land teruggeven aan de moordenaars,drugsdealers en staatskasrovers,dan zullen die analfabeten,nietsnutters en de ghetto bewoners een toontje lager zingen…WANT IN GEEN ENKEL LAND TER WERELD HEBBEN CRIMINELEN ONTWIKKELING GEBRACHT,,,ALLEEN MAAR ARMOEDE ,PROSTITUTIE,BEROVINGEN EN HOGE CRIMINALITEIT.,vooral onder de ghetto bewoners die meestal onderontwikkeld zijn.
  gemodereerd

 15. De normale crowd. Hebben jaren geprofiteerd van de uitdelingen gedurende 10 jaar NPD en protesteren nu ze worden geconfronteerd met de gevolgen daarvan ipv te gaan werken of iets te ondernemen.
  gemodereerd

 16. Oké, jullie wens; ‘weg met chan’ wordt vervuld. De president vertrekt naar Paraguay en komt niet terug.

  Maak kennis met jullie nieuwe president tot nader orde;
  De heer, Zijne excellentie drs Ronnie Bravoe.

  Whoehahaha….. nu willen ze hem tegenhouden. Wat willen jullie nou.
  Alleen maar geëngageerde rommel!

  This is the END! Jullie zijn nog niet toe aan verbetering.

  In college tour, maakte een ex-collega vd pres een zéér belangrijke opmerking. Iets met gevaar etc., Volgende week gaat het hoger beroep voor. Zoek de verbanden en als ik het fout heb, zeg ik geen sorry, 😎.
  gemodereerd

 17. “Na vandaag wordt de protestactie morgenochtend om 10.00 uur voortgezet. De bedoeling is dat men elke dag gaat demonstreren.”

  Hoe dan, willen de mensen nu wel werken om een toekomst op te bouwen of willen ze elke dag gaan demonstreren en daarmee hun buikjes vullen?
  Je ziet aan de commentaren dat de mensen die deze actie hebben georganiseerd ook geen oplossing hebben voor de problemen die in het land zijn veroorzaakt door de vorige regering. Ik kan het volk op een briefje geven dat Chan hun kans is voor ontwikkeling en als ze deze wegkrijgen het afgelopen is met het land, let maar op..
  gemodereerd

 18. Santokhi je bent gekozen door het volk en het volk kan jou dus naar huis sturen. Je hebt mandaat voor 5 jaar maar dat wil niet zeggen dat je 5 jaar MOET uitzitten. Stel je voor dat je boeven 5 jaar met rust moet laten.
  gemodereerd

 19. Er word in de media beweert dat het agressief was de protest aktie.
  Een grote leugen waar is een deel van de pers mee bezig ik was er zelf bij het was een vredige actie.
  Volk ga zo door.
  Dit is het begin
  gemodereerd

 20. Haha
  De Nationale Dagu Partij is gezakt naar maximaal 5 zetels.
  Dit is wat over is gebleven van dom-Suriname !

  Frappant is dat deze groep constant klaagt, zij zijn met geen enkele tegemoetkoming of oplossing tevreden !
  Dus wat willen zij nu eigenlijk ?

  Landgenoten , wees alert er heerst paarse paniek ! Eindelijk worden de paarse parasieten die Suriname teisteren aangepakt !
  Atompai and friends zijn ook onderdeel van diezelfde criminele organisatie !

  Deze actie draait niet om het huidige beleid !
  Want waarom heeft dit uitschot geen problemen met VeePee Brunswijk ? ABOP is een potentiële partner van de NDP, daarom !
  Santokhi heeft zijn zoon niet geaccomodeerd ! Santokhi heeft alleen het hoognodige gedaan om Suriname te redden !

  Komt dit uitschot ook op straat wanneer Bullshit Bouta binnenkort weer voor de rechter moet verschijnen ?

  Wij willen een clean Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 21. Waar was de actie vierders toen Bouterse, Abraham en hoefdraad het land leeg roofde,
  gemodereerd

 22. dat ze protesteren dat mag , dus okee , maar als er geschreeuwd wordt met vuile taal dan zijn het racisten , en het zal wel het zelfde klootjes volk ndp zijn , die toen in Den Haag ook zaten te schreeuwen en vuile taal smeten naar de president en zijn vrouw en aan de nazaten van Anton de Kom , en ze wilden het kabinet van de president bestormen en dit volk ndp noemt zich Surinamers , mi mars racisten zijn het , maar ze zullen langzaam verdwijnen , naar de hel , ddb jou oorlog tegen het echte Surinaams volk hebt jij verloren , de echte Surinamers zijn niet vergeten wat jij het Surinaams volk hebt aan gedaan vanaf 1980 , paars is straks gitzwart de kleur van de duivel
  gemodereerd

 23. o ja , ook zagen wij bij dat protest ziekenhuis personeel ?? , waarom verdomd jullie laten babby’s sterven en jullie denken alleen maar aan geld , verdwijn uit de zorg en ga naar een casino
  ook zagen wij leerkrachten ?? , dus de kinderen zaten vandaag zonder onderwijzer(es) in de klas
  en dan de paarse kps lui , die viezerik gentle beweert dat zijn jonge broertje is opgepakt voor misdrijven maar later toch is vrijgelaten , moeten wij deze paarse gentle geloven , hij heeft dit in scene gezet , verdomd wanneer worden zij die rotte appels eruit gegooid , en voor het gerecht geplaatst , was atompei ook aanwezig of zit die in het buitenland
  gemodereerd

 24. Paars steelt en rooft, oranje krijg de schuld. Dit is ook onderdeel van een zeer spannend schaakspel.
  gemodereerd

 25. Surinaams heeft een diep gewortelde probleem.
  Bij elke regering gaat familie en vrienden eerst en corruptie.
  Er wordt niet gekeken naar gekwalificeerd personeel.
  Tijdens het bewind van Venetiaan ging het goed met Suriname, maar de Surinaamse bevolking was niet tevreden. Zijn zij ooit tevreden?.
  Zij stemden Bouterse, die heeft in tien jaar Suriname kapot gemaakt en financieel kaal geplukt. Geld geleend en niet in het land geïnvesteerd, het geld is verdwenen en geen onderzoek ingesteld door de NDP.
  Bij deze regering wordt er tenminste een onderzoek ingesteld.
  De bevolking snapt niet dat deze regering alles op moet bouwen wat in 10 jaar kapot gemaakt is en jaren zal duren om dit weer goed te krijgen. Als men corruptie wil verbannen zal de hele samenleving moeten veranderen. Corruptie zit zo diep in de Surinaamse samenleving dat een ieder er aan meedoet, in alle lagen van de bevolking.
  Even een tjoekoe hier en een tjoekoe daar.

  Ik snap niet dat er niet geprotesteerd wordt bij de veroorzakers dit groot probleem, namelijk de NDP.
  Al het gestolen geld en materiaal terug eisen. Suriname is door de NDP in de problemen gekomen als zij de KAS niet geroofd hadden stond Suriname er goed bij.
  De reden dat de koers zo hoog is, komt door al het geroofd van de NDP, zo werkt de Financiële markt nou eenmaal.

  Dus mensen jullie demonsteren bij de verkeerde, jullie moeten allen bij het gebouw van de NDP demonsteren en al het gestolen en verdwenen geld, materialen, huizen erven etc. terug eisen, of komt deze demonstratie uit een bepaalde hoek om de aandacht op bepaalde zaken af te leiden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES