Hoofd Comptabiliteit ministerie van Financiën en Planning aangehouden

7
handboeien
Foto ter illustratie

Het Justitieel Interventie Team (JIT) heeft vandaag Danielle Kom, hoofd van Comptabiliteit bij het ministerie van Financiën en Planning aangehouden en in verzekering gesteld. Dit in verband met het miljoenen SRD fraudeschandaal.

Kom gaf in een interview op Facebook te kennen dat zij onschuldig is. “Een rein geweten vreest geen kwaad”. Vernomen wordt dat al haar privileges zijn ingetrokken waaronder haar dienstvoertuig. Ook haar werkcomputer is door de politie in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

De Staat Suriname is voor minstens 50 miljoen SRD benadeeld. De gelden zijn met vervalste betaalopdrachten via de CBvS overgemaakt naar een rekening op naam van Robert Koendjbiharie. Van die rekening zijn overmakingen gedaan naar diverse bedrijven en personen, waaronder voor de eigenaren van Combe Markt en M&N Car Center.

In deze zaak is afgelopen week Sergio C. aangehouden en in verzekering gesteld. Hij heeft twee peperdure Mercedessen gekocht te weten een witte en een zwarte gekocht bij M&N Car Center. De politie is bezig met de opsporing van Mosa Rother en Robert Koendjbiharie.

Waterkant.Net verneemt van advocaat Delano Landvreugd, dat ten tijde van het schrijven van dit bericht nog geen beslissing door de rechter-commissaris is genomen met betrekking tot de aanhouding van Sergio. Zijn cliënt Sergio is vandaag voorgeleid bij de rc en tegelijkertijd is het een verzoek tot voorlopige in vrijheidstelling van zijn cliënt in behandeling genomen.

Landvreugd heeft het verzoek namens zijn collega Muareen Nibte ingediend. De raadsman zegt dat hij zijn cliënt nog niet heeft kunnen spreken, omdat aan hem nog contactverbod is opgelegd.


7 REACTIES

 1. volgende paarse

  ja mensen bouva had het vandaag aan de stok met een verslaggever van een radiostation , de verslaggever vroeg hem u heeft in het DNA verteld dat er wel 900 miljoen SRD is verdwenen , waarom geeft u nu aan dat het 90 miljoen SRD is , nou hij lulde erom heen , mensen nu zie je toch dat deze lullenmeier , deze schreeuwer , maar gewoon een stropop is

  de president zei zondagmorgen in een radioprogramma dat degene die vertelde in de DNA dat er 900 miljoen was gestolen , met bewijsstukken moet komen en de politie moet hem ook aan de tand voelen hoe hij aan die informatie kwam en van wie , meneertje stropop zei ook vandaag maandag dat het onkan is wat de president zei , maar bouva vertel de media eens wat er met het geld is gebeurt die voor de naschoolse opvang bestemd was , nu is die lullenmeier en schreeuwer stil
  gemodereerd

 2. Wat een zooitje is het daar. Alleen maar stelen, roven en zakkenvullen.
  Het land was reeds een narco staat, nog even en het is ook een rovers-staat!
  Dus, ik zou zeggen Surinamers,… ga zo door en help je land naar de verdoemenis.
  gemodereerd

 3. Laat duidelijk zijn dat dit niet de eerste keer is !
  Dit is vooral in de periode 2010 – 2020 en in alle NDP regeringen veel vaker, gestructureerd voorgekomen en in georganiseerd verband uitgevoerd !

  Waarom zijn computers en gegevensdragers weggenomen door de Nationale Dagu’s toen zij in mei 2020 de verkiezingen verloren hadden ?

  “Pe a moni gwe” ?
  Het antwoord moet nu toch wel duidelijk zijn !

  Team Santokhi zal geëerd worden als zij de vloek van de Decembermoorden weet te bezweren.
  Bullshit Bouta moet a.s.a.p. naar buiten Suriname gedeporteerd / verbannen / uitgeleverd worden !

  Wij willen gerechtigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.