Voorlopig invrijheidstellingsverzoek ingediend voor verdachte mega fraudezaak

18
Man die peperdure Mercedessen kocht aangehouden in zaak vervalste betaalopdrachten

Advocaten Maureen Nibte en Delano Landvreugd hebben een invrijheidstellingsverzoek conform artikel 54A (Wetboek van Strafvordering) ingediend voor hun cliënt Sergio C., die afgelopen week is aangehouden in de mega fraudezaak van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

De raadslieden zijn de mening toegedaan, dat het Surinaamse Openbaar Ministerie het gelijkheidsbeginsel heeft geschonden door alleen hun cliënt in verzekering te stellen. Het OM behandeld de zaak met willekeur zegt Nibte.

De advocaat zegt verder dat er geen geld is gestort op naam van haar cliënt. Anderen hebben gelden en zelfs commissie ontvangen en lopen nog vrij rond, maar haar cliënt aangehouden.

De twee Mercedes-Benz voertuigen zijn op naam van haar cliënt aangeschaft en intussen door het OM in beslag genomen.

Morgen, maandag 18 juli, wordt de verdachte voorgeleid en vermoedelijk ook het invrijheidstellingsverzoek behandeld. De raadslieden hebben hun cliënt nog niet gesproken, omdat er contactverbod is opgelegd.


18 REACTIES

 1. Advies niet vrij laten, de duimschroeven nog steviger aandraaien en het vuur nader aan de schenen leggen. De druk opvoeren.

  Hij moet praten! Namen noemen, wat is de verhouding vd relatie?
  gemodereerd

 2. Nope!

  Herhaling:
  “ De bemoeienissen van het volk en de vieze politiek bemoeilijken het onderzoek, met de kans dat er fouten worden gemaakt. Gevalletje 54a.”

  Deze case heeft landelijk een te grote impact. De geplande protesten kunnen uit de hand lopen, mochten de verdachten in vrijheid worden gesteld. Bovendien bestaat de kans op vluchtgevaar, net als de handlangers.

  Het argument van “geschonden gelijkbeginsel” mag in de prullenbak, omdat het onderzoek nog loopt.

  Bewijs nog eindelijk eens een keer dat het rechtssysteem werkt!
  gemodereerd

 3. Eerst moet hij het onrechtmatig verkregen geld terugstorten op de rekening van de Centrale Bank, dan pas kunnen we hem misschien met een ernstige waarschuwing in vrijheid stellen.
  gemodereerd

 4. waarom is die nibte altijd haantje de voorste , o ja de verdachte is paars he , en het OM morgen ook, dus die verdachte loopt straks weer gewoon vrij rond , wij zien dit zo vaak dat paarse criminelen vrij rond kunnen lopen en weer verder kunnen gaan met criminaliteit , paars heeft toch de oorlog verklaart
  gemodereerd

 5. Wat een onzin argument.
  Morgen gaan ze eisen dat alle moordenaars worden vrijgelaten omdat er onopgeloste moorden zijn waarvan de dader vrij rond loopt.
  Wel ben ik van mening dat er meer betrokkenen zijn die nu al in zicht moeten zijn en opgesloten moeten worden. Denk aan de personen bijde CBvS die de betaling deden, de mensen op wiens rekening het geld gestort is en die al dan niet dit weer overdroegen aan derden. Ook die konden en moesten begrijpen dat het niet klopte.
  gemodereerd

 6. Ja natuurlijk Nibte geef hem ook een paspoort en zijn Mercedes dan kan hij zo het land uit vluchten.
  Met al onze geld.
  De grootste boeven lopen vrij rond.
  En de loopjongens van hun zitten vast.
  Boefdraad is daar het grootste voorbeeld van.
  gemodereerd

 7. Waarom was de dsb gesloten.
  Om de ict te updaten, whoehahaha.
  Of om bij en afschrijvingen te “updaten”.
  ALERT!!

  Reminder: wie zei ook alweer,
  er ligt een batterij aan advocaten klaar in ocer.

  Alles, maar dan ook alles wijst in een bepaalde richting, zeker nu die haai beslag heeft gelegd op het gestolen geld. Pffff, echt niet normaal. Wie dit niet inziet is blind.

  Holland heeft recent ervaring opgedaan met oplichting ggd, lienden-mondkapjes, vervalste paspoorten, volksgezondheid, oplichting, popo-bond, diverse jat-partijen v gemeente-ambtenaren, etc.

  Vraag om hulp.
  gemodereerd

 8. Al due namen van mensen die ze in de zaak noemen is BS. We weten drommels goed dat de regering erachter zit.
  Er wordt altijd gerommeld met reçu’s maar dit is toppunt.
  Het volk is moe van deze gasten. De minister moet opdonderen want dit is niet de 1 ste keer. Mensen die zeggen hij is niet verantwoordelijk laten zij dan de bak in.
  Dat verhasltje van Jack Mohanlal over ned moet hij in zn achterste stoppen.
  Het zijn rovers.
  Ze zullen hun gestolen gelden op zwitserse banken zetten.
  gemodereerd

 9. Als het OM, gelieerd is aan de minister en regeerders, dan zal men alles eraan doen om zand te strooien in de ogen van het volk. Tien mensen die de rover hebben gezien maar elk een ander beschrijving geven van hoe hij er werkelijk uitziet, dit geeft aan hoe diep moreel ons volk is gezonken, het volk heeft de mentaliteit van ratten, en dit is doorgedrongen tot in alle kanalen van onze gemeenschap.
  gemodereerd

 10. Waar komt dit draaiboek van deze boevenbende vandaan?

  wie heeft in Nickerie de oorlog verklaard aan de huidige regeringscoalitie in Nickerie en waarom?

  Wie is de Advocaat van wanted vd 8 december moorden 1982 in Suriname? Wie moet deze maand voor de krijgsraad/rechtbank aan de Mr Wulfingstraat verschijnen en waarvoor, waarom? Wat is het vonnis dat hem te wachten staat?
  Wie is de CEO vd CBvS en door wie is hij benoemd?
  Wie is de eigenaar van de Combemarkt en wat is de band met ddb?
  Wie was de CEO van de CBvS en waar is die nu?
  Wie was de directeur vd Surinaamse Postspaarbank en waar zit die nu?

  Ministerie van Financiën

  Wie was de laatste minister vd ndp bij het ministerie van Financiën? en waar is die nu?
  Wie zijn de sleutel ambtenaren op het ministerie van de huidige minister van financiën en uit welke kamp komen ze? Zijn ze vervangen door de huidige minister van Financiën en thuis gezet? Nee!

  Hoe komt het dat Suriname zo grote schulden met hoge renten heeft bij buitenlandse crediteuren? Wie heeft ervoor gezorgd dat deze bewust zijn gemaakt en wie hebben hier allemaal aan gewerkt.

  De ndp onder leiding vd ddb ea geboefte is een heel grote roversnest en er zit heel veel gespuis erin die op talrijke belangrijke posten bij de ministeries, Financiën, banken, douane, politie, cambio’s, autodealers, ondernemingen, Combemarkt, Tjotjelal, enz zijn.

  Waarom vinden de ndp-ers, bepaalde omroepers van radiostations van Surinamers in Nederland dat deze regering dat deze regering geen orde op zaken kan stellen en de aanval op de Vooruitstrevende HervormingsPartij, (VHP) en de president Z.E. Chandrikaperkash Santokhi openen. Als ze zo slim zijn zien ze zaken helder en komen ze uit waar het gevaar schuilt en dat je een puinhoop vanaf 25 Feb 1980 – 25 mei 2010 en van 25 mei 2010 tot 25 mei 2020 niet binnen twee jaar kan oplossen. De uitdagingen zijn enorm en de rovers in het roversnest van ddb/ndp hebben hun posities nog steeds op al de ministeries, banken, ondernemingen, enz.

  Is het toeval dat juist bouva de zaak vd recu en deze geld naar buiten bracht? Nee of Nee?

  Ben ik nu zo slim of bij jij nou zo dom?

  Zijne Excellentie President Chan Santokhi is goed bezig met de schulden op te lossen met de crediteuren, alleen kan hij alle ndp die sleutelposities op alle ministeries hebben zoals Financiën, OW, enz liever naar huis sturen. Deze mensen en hun vakbonden ondermijnen het werk om het land goed neer te zetten. Deze mensen zijn met hun enige eigen belang bezig en niet met het algemeen belang van de republiek Suriname en de Surinamers.

  Weg met de ndp, ddb, ddb-gezin en al hun handlangers die bezig zijn met hun enige eigen belang. Als de huidige regering naar huis gaat, wordt het nog vele malen erger met het leven vd Surinamers en de republiek Suriname. Het buitenland zal haar handen van Suriname aftrekken. De crediteuren zullen hun leningen per direct eisen en hoe wil Suriname dit dan zonder IMF gaan aflossen?

  Hoe komt het dat de SLM nu heel grote schulden heeft? Wie gebruikte de SLM als haar eigendom en vloog ermee naar Afrika en andere landen, terwijl passagiers op de route Amsterdam – Zanderij moesten wachten tot ze een ons weegden.

  Denken de Surinamers dat het leven voor hun beter gaan worden als de huidige regeringscoalitie naar huis gaat?

  Surinamers weet critisch en laat ddb, ndp jullie geen zand in de ogen strooien. Zij zijn met hun enige eigen belang bezig, niet in de gevangenis komen, zelf verrijking, criminaliteit en niet met het algemeen belang.

  ddb, ndp sinds 25 Februari 1980 aan de touwtjes en altijd skeer als ze aan de touwtjes trekken.

  U bent gewaarschuwd.
  gemodereerd

 11. het zal mij in het geheel niet verbazen als blijkt dat het hier om doorgestoken kaart van de fascistische NDP gaat. Met name Bouva en Amzaad zijn in mijn ogen twee vuilakken die echt over lijken gaan met hun leugens. Het OM doet er goed aan vooral deze twee heren eens goed aan de tand te voelen en mocht het OM dit niet kunnen dan adviseer ik om de FBI in te schakelen en het onderzoek door hen te laten uitvoeren. Dan schijten deze twee lage dagoes wel in hun broek.
  gemodereerd

 12. Het Surinaamse volk kan dit soort onnodige corrupte wantoestanden echt niet meer gebruiken. Het volk lijdt enorm eronder, armoede en honger is toegenomen, denk maar aan het leegplunderen van de staatskas. Of bedelen bij het buitenland om de watersnood te bestrijden terwijl eigen mensen het land keer op keer zelf verkrachten door miljarden weg te sluizen. WANNEER KOMT DE DOODSTRAF GEACHTE REGEERDERS EN VOLK???

  Het land moet onder buitenlandse curatele met buitenlandse toezichthouders op belangrijke posities anders is het land verdoemd te mislukken.
  gemodereerd

 13. WAT, mevrouw Nibte doet graag aan pro-deowerk, de andere advocaten trekken hun neus op, die willen eerst paisa zien.
  Een goede advocaat zet altijd zijn of haar beste beentje in een zaak, de cliënt heeft er recht op, geheel volgens ons rechtssysteem.

  Trouwens, niet zo hypocriet reageren, heel vaak zijn het dezelfde reageerders die hier bléren, dat justitie vaak met twee maten meet, klassenjustitie, de kleine man eerder in het gevang, de grote man altijd op de Dam.
  We moeten niet op de stoel van de Rechter-commissaris gaan zitten, die weet ook als het een non argument is en reageert dan daar naar.

  Btw, bij Hoeffie is nog plek voor “anderen”. Er zal een reden zijn waarom geld witwasser pursang Kries niet wordt opgepakt en in voorarrest gezet. Je moet niet vergeten, Sranan is een kleine gemeente, ons kent ons, ons doet zaken met ons en er wordt veel gebeld, met wie………….. vroeger werd Hoeffie vaak gebeld om te ‘matsen, men wil gauw geholpen worden, ook door de mensen die nu in de coalitie zitten. A botro no e smelter in Sranan, wiens a zon spier, a botro tranga fu sidon bung tap a ede.
  gemodereerd

 14. Nibttte komt altijd in beeld in zulke gevallen.Wat voor relatie heeft deze advocaat met de OM.
  zIJ KRIJGT IEDER MOORDENAAR OF DIEF VRIJ. IN DIT BENANEN REPUBLIEK.
  gemodereerd

 15. Accoord: Als de Nibte kans garanderen dat de vetdachte niet vlicht dan mag hij vrij. Wat voor werk doet hij. Van waar al dat geld. Ik kan me nog vers heugen dat paars pres nooit een verklaring heeft gegeven van verdwenen geld juist word je geprezen.
  Kijk USD.4 miljaard heeft Boevie laten verdwijnen en waar is nu en het volk krapeerd en Boevie en consorten hebben allemaal hun schaapjes op het droge. Ze hebben zodanig gestolen en de bewijzen vernietig en notabena loopt ook lekker vrij.
  Wue steelt moet hangen, hoe komen alle parastale bedrijven direkteuren aan hun rijkdom, waren aldie jaren de vakbonden in koma. Hoe komen ze na 6 maanden andere regeerders plots aan hun USD miljoenen schulden..RaRa ze zitten nog op hun plek, a train ai go doro. Ik zag niemand van Paars bij de usd miljaarden diefstal op straat . Waarom heeft paars letterlijk alles verdeeld. Waarom willen ze weer aan de macht.vHebben ze gemeend met’t volk???
  gemodereerd

 16. Laat eerst Justitie haar werk goed afronden en voorleggen aan de rechter.
  Alle anderen moeten gewoon hun kop dichthouden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.