VHP: Verlies geen hoop, het zal goed komen met Suriname 

16
archieffoto

Het hoofdbestuur en de structuren van de VHP, feliciteren regering Santokhi/Brunswijk met 2 jaar regering. Op 16 juli 2022 was het precies 2 jaar geleden dat de huidige regering is aangetreden. De vele beleidsresultaten van de afgelopen twee jaar zijn vervat in het boek: “Samen verder bouwen aan welvaart en welzijn”.

“De regering onder leiding van president Santokhi, trad een maand eerder aan omdat de vorige regering Bouterse/Adhin, de salarissen van de ambtenaren, vakantiegeld, AOV, pensioenen, etc. niet kon betalen. Het land was berooid achtergelaten, dus een immense taak voor president Santokhi, om de financieel-economische crisis op het goede spoor te krijgen.

Na de inventarisatie van de financiële positie van Suriname bleek al gauw dat de vorige regering een financiële ravage had aangericht. Dus de gang naar het IMF was onvermijdelijk. De regering voert nu een prudent beleid maar de oppositie is al geruime tijd bezig onrust te zaaien in de samenleving middels valse berichten te verspreiden.    

Door keihard te werken en het uitvoeren van het regeerakkoord, het Herstelplan en het IMF-programma, zijn goede beleidsresultaten neergezet. Dit alles kon gerealiseerd worden in goed overleg met sociaal maatschappelijke organisaties, vakbonden, het bedrijfsleven en functionele organisaties. Met het aantreden van de nieuwe regering onder leiding van president Santokhi, heeft Suriname weer een respectabele positie gekregen in de rij der naties. We krijgen nu veel steun van het buitenland.

Wij kennen het karakter van president Santokhi, hij gaat geen enkele verantwoordelijkheid uit de weg, het is juist een grote uitdaging voor hem om het land weer gezond te maken. Echter, de slechte situatie en omstandigheden van het land zijn van dienaard dat de regering meer tijd nodig heeft voor het herstel van de Surinaamse economie en de financiële situatie. Een mooie toekomst ligt in het verschiet, maar dan moeten we harder gaan werken, zodat de beloftes die de regering heeft gedaan waar kan maken. Deze regering werkt beleidsmatig, planmatig en met een tijdslijn.

Vertrekpunt van deze regering is 16 juli 2020. Wij van de VHP zijn ervan overtuigd dat als we de gelederen sluiten, we over enkele jaren een prachtig land krijgen. Met goed leiderschap, eensgezindheid en vertrouwen kunnen we het land uit deze crisis halen. We moeten met vereende kracht werken aan de opbouw van ons geliefd land Suriname. Verlies geen hoop, het zal goed komen met Suriname”, zegt de oranjepartij in een persbericht.


16 REACTIES

 1. nog geen felicitatie hoor , na twee jaar loopt die massamoordenaar ddb nog gewoon vrij rond en de ndp boevenpartij blijft gewoon stelen van het volk
  gemodereerd

 2. Friends en familie beleid is n kernwaarde v deze regering. Het houdt niet op.
  gemodereerd

 3. Sorry vhp.het komt niet goed zolang abop met u samen werkt.Hij is de president en u bent zeer zwak.Abop steelt en bedriegt de regering en u doet niets u wilt zogenaamd president blijven.
  gemodereerd

 4. Ik wil helemaal de hoop niet verliezen en dat zal, net als bij de @#$& regeringen onder Bouterse, ook niet gebeuren. Maar dat ik, op mijn leeftijd, nog zal meemaken dat het goed zal komen met Suriname, wordt met zoveel ‘djugudjugu’, tijdens de huidige regering, steeds twijfelachtiger.
  gemodereerd

 5. Wij kennen het karakter van president Santokhi, hij gaat geen enkele verantwoordelijkheid uit de weg,

  bouta loopt nog steeds vrij
  deze man kent zijn verantwoordelijkheid dus niet eens

  Een mooie toekomst ligt in het verschiet, maar dan moeten we harder gaan werken
  het volk mag bloeden en deze sukkel gaat dan met de eer sttrijken
  wanbeleid bij diverse staatsbedrijven, staatsgelden die zomaar verdwijnen
  friends and family op hoge posities
  met welk wanbeleid van deze man wordt een mooie toekomst gemaakt dan?
  hij is nog steeds bezig met nutteloos veel geld uitgeven, geen verantwoordelijkheid of enige visie behalve het vullen van zijn eigen zakken
  gemodereerd

 6. Sprookjes bestaan niet meer.
  Kijk maar naar de vervuiling in de stad en bermen die niet onderhouden worden.
  Mensen die nodeloos doodgaan.
  Wanhoop bij het volk.
  Buitenlandse reizen terwijl er gezegd werd dat de kas leeg is.
  Hoeft deze regering niet gehoord van de telefoon waarmee je ook via video contacten kunt onderhouden in deze financiële malaise.
  Wat heeft hij bereikt in het buitenland.
  Niks nul , nul de bevolking pinaart de rijken worden rijker en de armen nog armer dan ze al waren.
  Allemaal loze beloften.
  Corruptie op Corruptie.
  Waardoor de criminaliteit steeds verder stijgt.
  Bij zijn aantreden heeft hij traangas gekocht wat is daarvan de werkelijke reden is het omdat hij een opstand verwacht Who knows.
  Dit kan echt niet langer volk van Suriname laat je stem horen.
  Controlerende instanties zijn zelfs dieven.
  Combemarkt ik vraag mij af wat ze daar aan gaan doen die eigenaar liegt dat het gedrukt staat.
  Je bent geen cambio hoe kun je in godsnaam valuta’s verkopen.
  God zij met ons Suriname.
  gemodereerd

 7. De republiek Suriname met de grote schulden en hoge renten is op dit moment met z.e. president Chandrikaperkash Santokhi in handen. Hij heeft het vertrouwen gekregen van de kiezers bij de verkiezingen van 25 Mei 2020. Het buitenland, EU, Nederland, USA, Frankrijk, CARICOM, ea hebben vertrouwen in hem.

  De Surinaamse kiezers, coalitiegenoten, politiek moeten samen gaan werken en weten dat er eind vd tunnel licht is.

  Er moeten goede plannen van aanpak worden gemaakt, waar de diverse productieondernemingen exportproducten, made in Suriname internationaal gaan in de CARICOM, EU, enz.

  Houtsector met eindproducten, zeevisserij producten, eco/ toerisme, landbouwproducten, goudproducten, dienstverlening, aardolie – en gasproductie, enz.

  In onderwijs en wetenschappen zal daarom goed moeten worden ingespeeld dat er goed gekwalificeede werknrmers vd opleidingen komen, technici, automatisering, transport, opslag. logistiek.

  Laat de huidige president Chan Santokhi het werk waar hij mee begonnen is op weg naar een betere leven, welzijn en welvaart voor de Surinamers doen en na

  25 mei 2025 dit begonnen werk ook als predident na die verkiezingen af maken.

  Er is geen betere president dan CS vd VHP op dit moment in Suriname die gesnchikt is (inter)nationaal kan doen, ja toch?
  gemodereerd

 8. VHP: Verlies geen hoop, het zal goed komen met Suriname
  ========
  De kiezers hebben helemaal geen vertrouwen meer in deze regering en ook niet in de VHP. Het land wordt leeggeroofd en de president doet helemaal niets. Bij de volgende verkiezingen zal het aantal zetels van de VHP gehalveerd worden vanwege het bedrog van wo set eng. Als de VHP bij de volgende verkiezingen 10 zetels halen, dan zullen ze blij moeten zijn. Schaamteloze vertoning van deze oranje partij. Schaamteloos omdat ze nog steeds met de grondrovers van de ABOP samenwerken.
  gemodereerd

 9. Ik verlies geen hoop
  Ik heb helemaal geen hoop meer met deze mislukte coalitie. Ik hou mijn mond. Doe mijn werk en leef gewoon rustig. Ik hen gewoon nergens te gaan.
  gemodereerd

 10. “De regering onder leiding van president Santokhi, trad een maand eerder aan omdat de vorige regering Bouterse/Adhin, de salarissen van de ambtenaren, vakantiegeld, AOV, pensioenen, etc. niet kon betalen. Het land was berooid achtergelaten, dus een immense taak voor president Santokhi, om de financieel-economische crisis op het goede spoor te krijgen.

  Na de inventarisatie van de financiële positie van Suriname bleek al gauw dat de vorige regering een financiële ravage had aangericht. Dus de gang naar het IMF was onvermijdelijk. De regering voert nu een prudent beleid maar de oppositie is al geruime tijd bezig onrust te zaaien in de samenleving middels valse berichten te verspreiden.”

  Bovenstaande kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Dit artikel moet in z’n geheel opgenomen worden in de Surinaamse geschiedenisboeken.
  gemodereerd

 11. mul 17 juli 2022 Bij 20:50
  ====================================

  In retrospectief, wat heeft de NDP (waar er overigens wel de D van “Drugs” in zit) gedaan voor Suriname, anders dan het land in 40 jaar tijd systematisch kapot te hebben gemaakt en waarvan de leiders van de zogenaamde revolutie nu anno 1922 in weelde leven en het volk in armoede? Hoe kan je verklaren dat jou afgod op z’n knieën is gegaan om Santokhi te verzoeken het bestuur van het land eerder over te nemen omdat de vorige regering helemaal klem zat en de salarissen van het overheidspersoneel niet meer kon betalen?

  En last but not least, ben je wel naar school geweest en dan bedoel in niet “fo soso” want daar heeft niemand iets aan en wat heb jij allemaal voor positiefs gedaan voor Suriname?

  SPIET KON !!!!!!!!!
  gemodereerd

 12. Voor degenen die ook “fo soso” naar school zijn geweest en het onderscheid in tikfouten niet kunnen maken: “anno 1922” moet natuurlijk “anno 2022” zijn.
  gemodereerd

 13. Het zal niet tijdens uw bewind zijn, dat het goedkomt met Suriname…! Alle initiatieven die deze regering onderneemt zijn dubieus of ondoordacht! Dit land is schat hemeltje rijk aan van alles. Toch lukt het niet om over te gaan tot productie. Ook deze regering heeft geen geloof in zijn eigen mensen. Hoe wilt u al die leningen gaan aflossen indien u niet beschikt over degelijke inkomsten. Het lijkt mij wijs om eerst te gaan focussen op de processen in het land, en dat in goede banen leiden. Daar gaat van alles mis. Het heeft weinig zin om overal ter wereld Suriname te gaan promoten, daar veel geld in te investeren. Maar in het buitenland, weet men precies wat voor duistere zaken zich hier afspelen, transparantie is zoek. Interpol heeft al een signaal afgegeven, door te stellen dat er politieke rancune speelt. Rutte die komt volgende maand op bezoek!! Waarvoor!? Bent u niet bang dat die eerlijk gezegd, niet staat te springen om zaken met uw regering te doen. Het zal hoogstwaarschijnlijk wel een schenking of een toezegging voor een leninkje tegen een LAGE rente worden. Maar goed.. ik denk dat Suriname nog steeds niet over een capabel bestuur beschikt. Zolang etnischiteit, eigen belang, en meer van dat soort belangen een voorname rol spelen, komt het niet goed. Welvaart blijft een sprookje..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.