zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Regering werkt aan kwestie gestrande SLM passagiers'

‘Regering werkt aan kwestie gestrande SLM passagiers’

-

Does Travel - naar Suriname

De regering van Suriname werkt met man en macht aan een oplossing voor de kwestie van de gestrande passagiers van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Recentelijk werden enkele vluchten Paramaribo- Amsterdam geannuleerd. Er worden maatregelen getroffen zodat SLM op woensdag 20 juli 2022 kan starten met het vervoeren van de gestrande passagiers.

Als aandeelhouder van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en vanwege de humanitaire aard van de situatie neemt de regering de verantwoordelijkheid om te zorgen dat de gestrande SLM-passagiers hun bestemming bereiken. Er is een cluster team van ministers dat hieraan werkt bestaande uit de ministers van Financiën en Planning, Natuurlijke Hulpbronnen en van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking. Het cluster team van ministers werkt in nauw overleg met het crisisteam van SLM om de opties na te gaan.

“Wij zijn al heel dicht bij een oplossing en treffen alle maatregelen en voorbereidingen zodat de SLM op z’n vroegst 20 juli 2022 weer kan opstarten en de gestrande passagiers vervoerd kunnen worden naar hun bestemming”, deelde minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) mee.

De kwestie rondom de gestrande passagiers geniet hoge prioriteit bij de regering. Het gaat om een groot aantal passagiers vanwege het hoog seizoen, waarbij er veel traffic is tussen Nederland en Suriname. Daarnaast is er ook de roep uit de samenleving dat er op dit traject veel betaald moet worden bij andere carriers. “Dat is een kwestie van vraag en aanbod. Ik meende dat vanwege de relatie die we hebben met Nederland er meer begrip hierin zou worden getoond, maar de markt bepaalde uiteindelijk” zegt de TCT-topman.

Minister Jubithana meldt verder dat de komende week het cluster team van ministers bij elkaar komt en een gedetailleerde uitleg zal bieden aan de samenleving die recht heeft op informatie. Het gaat niet alleen om de operationele voorbereidingen maar ook om de financiële consequenties die daarmee gepaard gaan.

“Wij willen de passagiers de zekerheid bieden, dat ze hun bestemming zullen bereiken. Dat is waar wij naar toe werken”, stelt de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Beste regering laat de SLM gewoon failliet gaan. En verkoop consessies aan betrouwbare maatschappijen. Jullie zijn anders medeverantwoordelijk nu voor de wantoestanden


  gemodereerd
 2. Leuk dat de regering als aandeelhouder van de SLM met geld over de brug komt om de inhuur van de vliegtuigen mogelijk te maken zodat de gestrande passagiers eindelijk op hun bestemming kunnen aankomen.

  Dit is water naar zee dragen oftewel dweilen met de kraan open. Het verdienmodel van de SLM is nooit winstgevend geweest en zal het op deze manier nooit worden.

  Daar komt nog bij dat die Haan die daar kraait de boel oplicht met zijn mooie praatjes. Het Surinaamse volk is nog steeds van mening dat als een witte met zijn blauwe ogen iets zegt, dat het waar is.


  gemodereerd
 3. Datzelfde verhaaltje horen we al zi vaak. Mensen hebben betaald en moeten vervoerd worden.
  Ze komen in problemen met hun basn of andere zaken.


  gemodereerd
 4. De president zou zowel de minister van TCT als meneer de Haan op staande voet moeten ontslaan. Beiden zijn incompetent. Wat een narigheid voor de gestrande passagiers.


  gemodereerd
 5. Het is echt te triest voor woorden. Hoeveel weken zijn we nu al bezig? En de regering is nog steeds op zoek naar een oplossing, om de gedupeerden te vervoeren. Wel is het mogelijk om 40 miljoen weg te sluizen, maar geld uitgeven aan zaken die er echt toe doen is vrijwel onmogelijk! Wel ben ik het eens met de minister, dat Nederland diep en nogmaals diep teleur stelt in deze kwestie. Sari tori


  gemodereerd
 6. @Jo Koe
  “Het Surinaamse volk is nog steeds van mening dat als een witte met zijn blauwe ogen iets zegt, dat het waar is.”

  Wat een idioot ben je toch ook.
  Als een zwarte met zijn bruine ogen wat zegt, dan weet je 100% zeker dat het onzin en/of gelogen is, toch?

  @Eigen+mening
  En dan, wie moet het dan doen?
  Jij, met je 2 hersencellen?

  Noem nou eens 1 Surinamer die ergens competent in is, in wat dan ook?
  Ik zou het echt niet weten, ze hebben allemaal wel wat!

  Met onbetrouwbaar, ondankbaar, egoïstisch, chaotisch, schreeuwerig en veelal ongeschoold volk is het moeilijk regeren en met dit soort volk kan je zeker geen land opbouwen, dat blijkt wel weer.

  Het ligt gewoon aan de Surinaamse mentaliteit van de Surinamers zelf, dat het land nog steeds op 3e wereldland-niveau functioneert.

  Het is gewoon Afrika in het klein!.
  Grote schreeuwers maar kunnen zelf letterlijk helemaal niks.
  Maar ondertussen wel alles willen hebben maar er zelf niks voor terug willen doen!
  Als ze iets krijgen, hebben ze nog commentaar ook.

  Het is niet leuk om te horen, maar Surinamers zijn per definitie, een dom achtergebleven volkje op 3e wereldland-niveau.

  Is niet erg en er is ook niks mis mee, maar dan moet je niet 1e wereld-luxe willen hebben.
  En gewoon genoegen moeten nemen met een stuk minder welvaart.

  @Konsensi
  Natuurlijk is het weer de schuld van Nederland.
  Dat verhaaltje kennen we nu wel.

  Het ligt gewoon aan de Surinamers zelf, zijn chaotisch ingesteld, dus kunnen zelfstandig niks organiseren.
  Hef heel die SLM toch gewoon op, het is een bodemloze put.
  Het land is gewoon te dom om een luchtvaartmaatschappij te hebben!

  Het enigste waarom een SLM in stand werd/wordt gehouden is dat nou eenmaal bepaalde mensen tijdig kunnen uitwijken naar elders, om zo de dans te ontspringen.
  Zonder hulp van KLM, want dan zijn ze de Sjaak…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES