donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieRuim honderd paspoorten verdwenen bij CBB

Ruim honderd paspoorten verdwenen bij CBB

-

Does Travel & Cadushi Tours

Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken in Suriname (CBB) zijn onlangs ruim honderd paspoorten verdwenen. Het gaat om paspoorten die als misprints zijn aangegeven. CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie heeft vorige week aangifte hiervan gedaan.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft dit vandaag bevestigd tegenover Starnieuws. “De zaak ligt nu bij Justitie voor onderzoek en ik wacht het resultaat van het onderzoek af”, zegt Somohardjo tegen de nieuwssite.

De bewindsman gaf verder aan dat er voor het eerst een intern onderzoek is gedaan naar paspoorten die verdwijnen. Hij gaat ervan uit dat deze zaken zich al jaren afspelen.

Er is nog niemand als verantwoordelijke aangemerkt. Het CBB wacht het onderzoek van de afdeling Fraude van de Surinaamse politie af en treft maatregelen zodat dit niet meer kan gebeuren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. “Het gaat om paspoorten die als misprints zijn aangegeven.”

  Heel slim om dat zo te doen. En ze dan niet te vernietigen, maar uit te geven (verkopen) aan bepaalde lieden. Business as usual?

  Ave Sranan!


  Maak melding

 2. In tijd van stencils, keurde de consje op de school waar ik werkte, de tien eerste exemplaren van een uitdraai van repetities af en gooide ze vervolgens in de prullenmand. Daarna viste hij ze eruit en verkocht ze voor grof geld aan een paar rijke leerlingen. Toen computers en copiëermachines hun intrede hadden gedaan, werd het smoesje van mislukte exemplaren niet meer geloofd. Hoe is het dan mogelijk dat er in deze moderne tijd het verhaal van misprints bij paspoorten geloofd wordt? Men zou de mensen, die de paspoorten in eerste instantie afgekeurd hebben, eens goed aan de tand moeten voelen.


  Maak melding

 3. Dus hij wacht het onderzoek af zodat dit niet meer kan gebeuren en niet om de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, op te sluiten en op staande voet te ontslaan??? Mooi met de minister…..ppfffff stelletje grappenmakers


  Maak melding

 4. reken erop dat het mensen zijn die daar al jaren zitten , en nu ruiken ze weer geld en slaan toe , goh wel bekend he , ja rotte appels zitten nog overal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES