donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie zoekt ook 49-jarige Mosa Rother in fraude-zaak

Politie zoekt ook 49-jarige Mosa Rother in fraude-zaak

-

Does Travel & Cadushi Tours

In de zaak van de vervalste betaalopdrachten aangeboden bij de overheid, heeft het Korps Politie Suriname vrijdag het opsporingsbericht van de 49-jarige Mosa Izaak Rother naar buiten gebracht.

Volgens KPS wordt Rother ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschrifte; Money laundering; verduistering dan wel medeplichtigheid daaraan zoals omschreven in het Surinaamse Wetboek van Strafrecht.

De man wordt net als de 40-jarige Raoel Robert Koendjbiharie gezocht in de spraakmakende fraude-zaak. Volgens dWT is 40,9 miljoen SRD, welke met de vervalste betaalopdrachten zou zijn verkregen, gestort zijn op rekening van Koendjbiharie die wordt gezien als een ‘stroman’.

Vanuit die rekening zijn gelden overgemaakt naar een autobedrijf, waar twee dure Mercedes voertuigen door Sergio C. op zijn naam zijn aangeschaft. C. heeft verklaard dat hij twee auto’s namens een vriend gekocht heeft die geen rijbewijs heeft. Hij heeft afstand van de auto’s gedaan en zit inmiddels vast.

Ook is er beslag gelegd op een bankrekening van het bekende bedrijf Combé Markt. Daarop is 27 miljoen SRD gestort. gaf de eigenaar zelf aan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Ik begrijp nog steeds niet dat ze Kries van Combe markt niet hebben opgehaald. Grote NDP-er. Deze fraude zaak is door de NDP opgezette zaak. Alle schuldigen stevige straffen geven. Begin bij de eigenaar van Combe markt.


  Maak melding

 2. Ik kan me niet voorstellen dat de bankmedewerkers het reizen van grote bedragen(van miljoenen) op/naar/van rekeningen die aan normale burgers(met een normaal inkomen) kunnen worden overgemaakt. Er zijn nu zelfs mensen die tijdens het pinnen ontdekken dat ze ineens millionair zijn. En hun burgerplicht doen om dit te melden. Ik vraag me af of er ook zulke grote bedragen de plas zijn overgestoken of naar de buren.
  Ik kan me ook niet voorstellen dat er tot nu toe maar bij 2 handelszaken(autohandel en Combe bazaar) geld is opgedoken. Ik zou als bank directie en personeel overgewerkt en samen gewerkt wordt om verdachte transacties van/in het afgelopen kwartaal die verband kunnen houden met de oplichting van de CBvS.
  In deze zaak zouden Klokkenluiders bij de banken in de gelegenheid moeten worden gesteld om zonder problemen uit de school te klappen.
  Verder zou het verstandig zijn om meneer Bouva flink op de pijnbank te leggen om zijn kennis over meer of minder grote bedragen te delen want hij was ervan overtuigd dat het bedrag/de bedragen hoger is/zijn.
  Wie A zegt moet ook B durven zeggen en uiteindelijk het hele alfabet.
  Ik ben bang dat Suriname als gevolg van deze zaak binnenkort weer zal worden opgeschrikt door moorden/zelfmoorden.


  Maak melding

 3. Waarom kunnen de VHP en ABOP niet even eensgezind en voortvarend werken m.b.t. de opbouw van Suriname, als Mosa Rother en Robert Koendjbiharie doen m.b.t. het vernietigen van het land?


  Maak melding

 4. Die eigenaar van de Combe Markt, een grote en rasechte NDP-er moeten ze gelijk ophalen. Het is door de NDP opgezette grote zwendelzaak. Ik wil de fractie van de NDP in het parlement nu horen.


  Maak melding

 5. Zolang de paarse tumor, wat al flink uitgezaaid is, niet met wortel en tak bestreden zal worden vrees ik dat het nooit goed zal komen. Het stelen uit de kas is de afgelopen tien jaren zo verslavend geweest dat afkicken niet meer mogelijk is.


  Maak melding

 6. Sing sing als ik jou was zou k me lelijke mond dicht houden waarvan de wereld je ook dan bn hou je stinkende bek dicht de NDP ’s niet meer aan de macht beschuldig niemand zomaar want al dit soort boelshit zijn die mensen die de regering achter hem hebben doen deze dingen dus bek dicht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES