maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMaandag protestactie op Onafhankelijkheidsplein tegen beleid regering

Maandag protestactie op Onafhankelijkheidsplein tegen beleid regering

-

Does Travel - naar Suriname

Maandag 18 juli zal er geprotesteerd worden op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname tegen het beleid van de regering. Een van de trekkers van de actie is activiste Maisha Neus.

De voornaamste reden van de actie is volgens Neus dat er lichtvaardig wordt omgegaan met de kwestie van de vervalste reçu’s, waarbij wordt aangegeven dat SRD 40.9 miljoen onterecht is overgemaakt uit de staatskas.

De activiste vindt het heel erg dat terwijl miljoenen gestolen worden, baby’s sterven vanwege beperkte middelen voor de zorgverleners.

Neus meent dat het nu meer dan genoeg is en Surinamers nu massaal hun stem moeten laten horen tegen het beleid. “Mek den shi tak wi ano buriki nanga kaw. A dis mus kba”.

Inmiddels hebben tal van organisaties bekendgemaakt dat zij de actie zullen ondersteunen. Beweerd wordt dat alles platgelegd zal worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Wat hadden jullie verwacht??
  Het volk mag creperen en chan en zn mensen feesten. Het kliekje gezien die zijn media en protocol gaan doen??


  gemodereerd
 2. Goed geluid ik hoop dat al die reageerders van Facebook nu eindelijk de straat op gaan inplaats van op hun gat zitten en de makkelijkste weg kiezen


  gemodereerd
 3. Maisha (snot-)Neus moet zich eerst afvragen wat de oorzaak is en wat er allemaal hersteld moet worden !

  En ligt het niet aan dom – Suriname zelf ?
  Alle gelederen zijn naar zijn moer gebracht alleen omdat stom-Suriname weer op de Nationale Dagu Partij had gestemd !
  Zelf heeft Maisha Neus zich ook indirect bij aangesloten door reporter te worden van D(onkey) TV Express.

  Men moet nagaan dat de Nationale Dagu’s overal geworteld zitten allemaal met A-nationale en A-sociale contracten !

  Kom met een oplossing of houd je snater !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. goedzo paarse ratten dat jullie de straat opgaan , maar houd het wel netjes he , en die schreeuwer bouva loopt voorop zeker , maar waarom gaan jullie niet protesteren bij bouterse en bij de ndp partij , die hebben echt honderden miljoenen gestolen , en of ze dat eventjes terug willen storten zo moeten jullie het doen , maar dat durven jullie niet he m.neus
  waarom zal bouva dit aangekaart hebben , nou het zou zo kunnen dat er een vies spelletje gespeeld word door de ndp om deze regering in het kwaad daglicht te zetten , want het is ook frappant dat bij de cbvs waar die paarse roemer zit en daar geplaatst toen door ddb niet goed gekeken heeft of de recu’s wel echt waren en uitbetaald kon worden , dus het lijkt er op dat het zelfde aan de hand is tijdens van trik bij de cbvs , mensen het stelen van paars gaat gewoon door


  gemodereerd
 5. Jullie moeten realistisch zijn mensen van de Coalitie, jullie hadden beloofd dat jullie het beter zouden doen, en dat Corruptie nooit meer zou plaats vinden, dus gaan uitschelden nu over de Vorige Regering die zijn al vanaf 2020 niet meer in de Coalitie. Dus ik heb gemerkt dat jullie het nog steeds goed vinden dat er geld van de Centrale Bank van Suriname 🇸🇷 wordt gestolen , het is Helemaal niet goed te praten mensen aan de wederzijde . Jullie Hoeven niemand uit te schelden op Waterkant die hun mening geven, wat Fout is , is Fout punt. Iedereen heeft het recht om op Straat te komen als het niet gaat in het Land , het Volk heeft Voor hun gestemd om daar te gaan Regeren en niet andersom.


  gemodereerd
 6. Ach, ze kijkt niet verder dan haar neus lang is.
  Gewoon de justitie haar werk laten doen in plaats van blablabla en allerlei insinuaties. Schuldigen oppakken,
  achter slot en grendel plaatsen, einde gesjoemel. Stemmingmakerij van zo heb je me niet.


  gemodereerd
 7. Sopi sjane is wakker uit haar roes? Ga aan de patrijsstraat 28 op leonsberg demonstreren en vragen pe a moni de en pe boefdraad de, naschoolse opvang en Carifesta, etc. Demonstreer voor ALLE corruptie schandalen. Dan ben je goed bezig. Anders ben je geen knip voor je Neus waard…….


  gemodereerd
 8. Opmerkelijk is dat de personen die tot nu toe in beeld zijn bij deze corruptiezaak behoren tot de sympathisanten van de NDP. Zou het daarom zijn dat de NDP het hardst schreeuwt, om het volk op een dwaalspoor te brengen?


  gemodereerd
 9. IK ben het eens met Para en WAT. Wat moet er no bijgevoegd worden? Alles al gezegd! Goed zo…


  gemodereerd
 10. Het wordt een protest van een stelletje lafbekken.
  Ten tijde van Bouta durfde bijna niemand te proteste-
  ren, ze scheten in hun broeken voor hun broodheer
  DDB. Stelletje lafbekken, de enigste reactie waar ik me
  zelf kan verenigen is van @ Para Express & @ WAT.
  Verder zijn het gewoon een stelletje oplichters, net als hun zg
  politieke (LIJDERS van de NDP)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 11. Protesteren en dan…. Wat is het alternatief… .. complete anarchie… mensen gaan nog meer creperen…. Eigen schuld … hadden jullie destijds geen moordenaar moeten kiezen die ALLES WEDEROM heeft leeggeroofd


  gemodereerd
 12. Nemen jullie Srilanka als voorbeeld, zowel de president als de premier zijn daar op de vlucht geslagen nadat de bevolking in actie kwam


  gemodereerd
 13. Kom up…deze regering is famly en friends wat altijd gebeurt met donkere mensen…..kijk nar heel afrika. go home deze regering moet naar wc pot……weg met deze vieze rikken en likkers.


  gemodereerd
 14. Net keti koti geweest….toen waren we allemaal 1. Na dat gebeuren vrij grappig eigenlijk laat men zn oordeel en veroordeel weer afhangen van welke partij je aanhangt. Lijkt net voetbal.
  Die witmang heeft je doen geloven, liefde voor je medemens af te laten hangen van een partij die je aanhangt. Voor zover ik weet ano wit mang mek a grontapoe, en we zijn met zn allen 1.
  De spelregels hier op moeder aarde zijn gemaakt door de blanken. Zolang wij donkeren op deze aarde niet 1 met elkaar kunnen worden zullen we de spelregels van de blanken blijven hanteren..generatie op generatie op generatie. En 1 ding…geld is ook inbegrepen bij de spelregels..wat zorgt voor hebzucht voor een stuk papier dat sowieso geen waarde heeft. Kijk maar om je heen. Maja die tv en alle rommel om je heen doet denken dat geld gelukkig maakt.


  gemodereerd
 15. WAT is echt een te dom voor woorden persoon.. slecht Nederlands en nooit objectief! Zelf was hij ook een paars ezeltje en nadat hij niets heeft kunnen regelen voor zichzelf in 10 jaar is Watje boos! Dit zijn de gevaarlijkste, want die gaan overal een beetje geluk zoeken en daarom moeten ze zulke mensen uit Suriname verbannen en terugsturen naar land van herkomst. China India Nigeria Ghana Indonesie, kies maar uit!


  gemodereerd
 16. Ooihh, neus is bijna 40, dus geen snotneus.
  Meisje wanneer ga je trouwen met één van die leuke suri’s.

  Je speelt die saboteurs in de kaart. Het zoveelste bewijs dat suri’s onbewust zijn, van wat er zich afspeelt in het land.
  Op 29 juli is het eindelijk zover. Wat? Dat!

  En wat doet de oppositie, onrust zaaien.
  Juist nu de minister v Financiën in gesprek is met de schuldeisers en de money-laundring organisatie. Wat betekent dit…
  Wie houd nu de vooruitgang tegen!

  Een ex-minister aka verkiezingshoofd aka NRA-commissie, verduidelijkt dat witwassen al jaren speelt. Daarom staat su op de zwarte lijst. We zullen ervan uitgaan dat ze werd gereshuffeld omdat ze dit heeft ontdekt.
  Dat theoretisch verhaal vd ex-governor mag in de prullenbak. Niet eerlijk, waarom ben je gereshuffeld. Wat heb je gezien.

  Jullie zijn bewierookt door dé desinformatie van paars. Er zijn 80.000 ndp’ers en velen zitten nog steeds op cruciale plekken. Die mensen gaan over lijken om de boel te saboteren. Haal die martelaars-lap van je ogen vrouw.

  Een activist wordt nooit politicus.
  Je kunt liever je eigen ketenen aan een kankantrie-boom, uit protest tegen de houtkap.


  gemodereerd
 17. De ellende van Su zijn gecreëerd door de paarse ratten. En dezelfde boeven zijn overal blijven zitten. Hoe krijg je ze weg vraag ik me af???
  Waarom werd het trouwens ten tijde van de paarse ratten tijdperk niet gedemonstreerd en acties gevoerd. Nu krijgen ze geen gratis dozen en proberen ze Santokhi in verlegenheid te brengen. In werkelijkheid ligt het probleem veel dieper!!!! Het hele overheidssysteem is corrupt!!
  Justitiële apparaat functioneert niet optimaal. De goed welwillende personeel wordt opgeslokt door de slechterikken.
  Serieus probleem voor Santokhi!!!


  gemodereerd
 18. Maisha Neus een vraagje:
  Waar is je vroegere pondersteunster Jesserun bij eerdere protest marsen / acties?

  Maisha ik denk dat je haar niet meer zal zien opdagen en dus niet op haar kunt rekenen laatstaan bouwen. Jesserun is nu President Commissaris bij de SLM en zij verkondigd nu de woorden die ze in haar mond gestopt krijgt van de VHP.
  Jesserun verklaart dat zaken worden aangepakt bij de SLM maar dang hoe dang.
  Jesserun vreet nu uit de handen waarin ze haar tanden voorheen zette en neemt het braaksel braaf op van de coalitie die ze nog geen jaar geleden verfoeide en vervloekte.
  Ja money talks Maisha


  gemodereerd
 19. De dagelijkse ellende die de huidige economische malaise veroorzaakt bij velen, is terecht een reden om op te staan en vragen te stellen aan de beleidsmakers. En indien de antwoorden niet bevredigend zijn, is het ook terecht dat er gedemonstreerd mag worden. Elk incident word makkelijk afgedaan, door middel van het instellen van een commissie die onderzoek zal plegen. Om vervolgens in de doofpot te belanden. Vooral als het gaat om vooraanstaande collega’s, die blijkbaar onmisbaar zijn.

  Het beleid roept heel veel vragen op. Er is nergens geld voor. Maar onze President, zijn Vp en zijn ministers, leven en gedragen zich als vorsten. Het is ongepast en getuigt niet van een bepaalde nederigheid, die een leider die solidair is met zijn volk betaamt. De 8 procent loonsverhoging is aangehouden, maar aan de andere kant word er rijkelijk met geld gestrooid, word er geld verduisterd en weg gesluisd. Geld dat van de belastingbetaler komt. Hoe lang gaat men dit nog accepteren!?

  De vorige regering blijft het favoriete excuus van elk feitje dat nu plaats vind. Helaas kennen we dat riedeltje nu, maar al te goed. En is het nu wel genoeg geweest, een ieder hoort zijn eigen daden te kunnen verantwoorden. En dat is precies de reden, dat het protest aangegrepen word om als burger, gehoord te worden. En als je het aan konsensi vraagt, dan zeg ik, dat het hoog tijd is voor een andere wind in Suriname. De politiek in Suriname word gebruikt om tegenstanders flink te naaien en om er zelf beter van te worden. Onbelangrijke zaken zoals een brug naar het bevriende Guyana, blijken prioriteit te hebben. Snoepreisjes het hele jaar door, met flink wat handgeld en verblijf in luxe hotels hebben prioriteit. Zonder dat de resultaten van zo een reis zichtbaar zijn voor de samenleving. Transparantie is er niet, en word ook niet als nodig gezien. Besluiten worden genomen in achterkamertjes en niet gedeeld, nog met het parlement, nog met de samenleving. Tenzij er een klokkenluider opstaat en zaken naar buiten brengt. Kortom, de performance van deze regering is een dikke onvoldoende waard. Punt


  gemodereerd
 20. De Nationale decadente partij laat van zich horen, het electoraat bestaat uit bruine bonen en zoutvlees vreters, die hun ziel verkopen voor vreten !!!!


  gemodereerd
 21. Activiste Maisha Neus, lees luie werkloze, moet dat viswijf niet werken?

  Ze steekt haar neus in zaken waar ze niks van af weet, waar kennen we dat van?
  Wacht de resultaten van het onderzoek eerst eens af zou ik zeggen.

  Waar was die Neus, toen haar dronken nep-indiaan en zijn familie aan het graaien waren?


  gemodereerd
 22. Volgens NEUS…
  “De activiste vindt het heel erg dat terwijl miljoenen gestolen worden, baby’s sterven vanwege beperkte middelen voor de zorgverleners.”

  Hypocriet wijf, is het ooit anders geweest in Suriname?


  gemodereerd
 23. ha ha ha hans oh , jij durft paarse idioot , WAT is nooit paars geweest , nooit oranje , nooit geel-zwart , nooit groen , nooit wit en nooit rood geweest , wat blijft er dan over hansje , maar wij blijven de paarsen die ons land vernietigd hebben bestrijden met de pen en deze regering krijgt ook op zijn kloten , hansje uit Nederland , jij zal wel niet komen maar die neus wil wel een date met een paarse idioot


  gemodereerd
 24. @pieter,

  Sri Lanka als voorbeeld, huh!
  Wil je zo graag in de rij staan om het ‘paleis’ te bezichtigen. Je kunt gewoon een mailtje sturen hoor. Deze president woont eenvoudig, zonder zwembad.

  Hoe gaat het nu met de Srilankanen.
  Of de Haïtianen, die hun pres kwijt zijn. Een grote bende, is dat wat je prefereert.
  Het zal jaren duren voordat ze er bovenop komen. Absoluut niet te vergelijken met de UK, Italië of Japan. Next is Brazilië.
  De Universe ruimt op…

  Je wilt een zakenkabinet.
  Heb jij enig idee wat een zakenkabinet inhoud? Snap je nog steeds niet dat het dezelfde ‘zakenmannen’ zijn die in de informele sector zitten en grof geld witwassen.
  Dezelfde individuen die het volk oplichten door te weigeren om goedkopere producten of alternatieven te importeren.

  Dus die moeten het land overnemen 🙄


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES