donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit Suriname'Gestrande SLM passagiers zo snel mogelijk overvliegen naar bestemming'

‘Gestrande SLM passagiers zo snel mogelijk overvliegen naar bestemming’

-

Does Travel & Cadushi Tours

De kwestie rondom de gestrande passagiers van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) geniet hoge prioriteit bij de regering. In dat verband heeft de regering zich op 13 juli gebogen over dit vraagstuk.

“Er is besloten dat de gestrande passagiers zo spoedig mogelijk naar hun plek van bestemming overgevlogen dienen te worden. De regering bemoeit zich nu ook met dat deel”, zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Er zijn in regeringsverband en met het crisisteam van SLM, gesprekken gevoerd over het repatriёringsplan en binnen welk termijn dit opgelast zal worden. Verder wordt nagegaan welk kostenplaatje hiermee gepaard zal gaan. Het crisisteam is dat nu aan het uitwerken voor de regering, aldus de bewindsman.

De minister zegt dat de regering de ontstane situatie betreurt, maar dat het nu van eminent belang is om een oplossing te zoeken. “Wij nemen de verantwoordelijkheid als regering dat de passagiers hun bestemming spoedig zullen bereiken.” Hij benadrukt verder dat de regering ervoor zal zorgdragen dat de SLM haar passagiers niet in de steek zal laten.

Samen met het crisisteam bekijkt de regering de financieringsmodaliteiten. Ook wordt gekeken naar de beschikbaarheid van maatschappijen die vliegen op de route Amsterdam-Paramaribo vice versa.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. minister dus u gaat ook geld uit de staatskas halen , om die lui naar hun bestemming te brengen , maar met wie , met welke vliegmaatschappij , u zegt
  er wordt gekeken naar beschikbaarheid van maatschappijen die vliegen op de route Amsterdam-Paramaribo vice versa , wat denkt u minister dat u de vliegmaatschappijen kunt uit kiezen , fout er is nu nog maar een vliegmaatschappij die deze route onderhoudt en wel de KLM , uw slm laat alleen windjes vliegen , en die KLM vraagt nu voor een ticket de hoofdprijs , en een vliegtuig huren voor de slm op korte termijn zal dubbel zoveel kosten en de haan verwacht van u dat u dat doet , nou minister u bent rijp om vervangen te worden , de president zei toen toch binnen 4 weken gaat hij beoordelen welke minister vervangen moet worden , we zijn nu twee maanden verder en niets gebeurt , of is de president bezig dat hij en zijn totale regering vervangen moet worden ,dat is ook okee


  Maak melding

 2. Wat kopen die passagiers voor het betreuren door de politie. De SLM moet gewoon failliet worden verklaard, want deze maatschappij is niet levensvatbaar. Sinds jaren dezelfde problemen en nooit een afdoende oplossing. Niet meer reizen met de SLM, wederom is gebleken dat ze een onbetrouwbare maatschappij zijn met een directeur en president-commissaris die door nepotisme op deze plekken terecht zijn gekomen en totaal ondeskundig zijn


  Maak melding

 3. De passagiers zijn reeds in de steek gelaten.
  Ze weten of horen niks van de SLM of reisbureaus.
  Vanaf dag 1 moest er een plan van aanpak zijn, opvang, repatriëring, contact etc.
  Helaas hebben onze kondremangs deze capaciteiten niet, dus moeten de gestrande passagiers het zelf uitzoeken.
  Als er geen geld in kas bij de SLM is, hoe gaan ze terugkeer voor deze mensen regelen?
  Duurt nog een poos.
  Sterkte.


  Maak melding

 4. Iam klopt , maar vele Surinamers hebben nooit gehoord van werken , en zwemmen is werken toch
  trouwens kan de haan zwemmen , zo ja , laat hij maar gaan zwemmen naar Nederland en hij zal zeker een record halen van zwemmen in open water


  Maak melding

 5. Helaas lijkt het nu toch echt einde verhaal voor de SLM – een luchtvaartmaatschappij zonder vliegtuigen die onmetelijk diep in de schuld zit. Maar het grotere probleem is dat Suriname als geheel snel richting ‘failed state’ aan het afglijden is, en dat niet alleen financieel.
  Frans Guyana krijgt ook op dit moment nog veel steun vanuit Europa en had men in Suriname dit voorbeeld gevolgd was men waarschijnlijk zelfs deel van de EU geweest. Een gepasseerde, verre droom. Haiti lijkt de toekomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES